Päivän sana

Raamatun tutkiminen

Re: Päivän sana

ViestiKirjoittaja systeri » 23. Touko 2015 17:49

Psalmi 1

1 Autuas se mies, joka ei vaella jumalattomain neuvossa eikä astu syntisten teitä eikä istu, kussa pilkkaajat istuvat,
2 vaan rakastaa Herran lakia ja tutkistelee hänen lakiansa päivät ja yöt!
3 Hän on niinkuin istutettu puu vesiojain tykönä, joka antaa hedelmänsä ajallaan ja jonka lehti ei lakastu; ja kaikki, mitä hän tekee, menestyy.


Hes 47

12 Mutta virran varrella, sen molemmilla rannoilla, kasvaa kaikkinaisia hedelmäpuita. Niistä eivät lakastu lehdet eivätkä lopu hedelmät: joka kuukausi ne kantavat tuoreet hedelmät, sillä niitten vedet juoksevat pyhäköstä, ja niitten hedelmät ovat ravitsevaiset ja niitten lehdet parantavaiset.

Kiitos Isä kaikesta ja auta niin että kuluttaisimme aikaa enemmän ja enemmän Sinun lakisi äärellä :hugehug:
systeri
 

Re: Päivän sana

ViestiKirjoittaja vaisuliini » 25. Heinä 2015 07:56


Sak. 8:16 Mutta tehkää te näin: Puhukaa totta toinen toisellenne. Tuomitkaa porteissanne oikein, tuomitkaa rauhan tuomio. RK

16 Mutta tämä on se, minkä teidän tekemän pitää: jokainen puhukaan totuutta lähimmäisensä kanssa; tuomitkaat oikein ja saattakaat rauha teidän portteihinne. Biblia

Sak. 7:9 Näin on Herra Sebaot sanonut: Tuomitkaa oikea tuomio, osoittakaa laupeutta ja armahtavaisuutta toinen toisellenne, RK
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Avatar
vaisuliini
 
Viestit: 7913
Liittynyt: 09. Marras 2010 20:54

Re: Päivän sana

ViestiKirjoittaja Aamu-Usva » 26. Heinä 2015 14:28

"Mutta Herra näki hyväksi runnella häntä, lyödä hänet sairaudella. Jos sinä panet hänen sielunsa vikauhriksi, saa hän nähdä jälkeläisiä ja elää kauan, ja Herran tahto toteutuu hänen kauttansa (Jes.53:10)."

Jeesuksen sielu on vikauhri meidän syntiemme tähden. Hänen yksinäinen pimeä yönsä, kun kukaan ei valvonut Hänen vierellään; Hänen tuskansa ja ahdistuksensa, kyyneleet pahojen tekojemme tähden. Turhaan me valvomme yömme miettien pahoja tekojamme. Jeesus valvoi puolestamme, Hän murehti meidän murheemme. Hän kantoi kaiken sen tuskan ja ahdistuksen, joka kuuluisi meille meidän pahojen tekojemme tähden.

"heittäkää kaikki murheenne hänen päällensä, sillä hän pitää teistä huolen (1.Piet.5:7)."

"Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi, ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa (Fil.4:6-7)."
Aamu-Usva
 
Viestit: 3102
Liittynyt: 16. Loka 2011 20:57

Re: Päivän sana

ViestiKirjoittaja vaisuliini » 21. Elo 2015 09:25


Me olemme Jumalan teot ~ tekemällä noita hyviä tekoja.

Voiko hymy ja ystävällinen ele olla osia niistä hyvistä töistä? Lempeys ja kärsivällisyys myös? Mitä hyviä tekoja ovat?


Ef. 1:4 Jo ennen maailman perustamista hän valitsi meidät Kristuksessa olemaan pyhiä ja nuhteettomia hänen edessään.

Ef. 2:10 Sillä me olemme hänen tekonsa, luodut Kristuksessa Jeesuksessa niitä hyviä töitä varten, jotka Jumala on ennalta valmistanut, vaeltaaksemme niissä.

Tiit. 2:14 Hän antoi itsensä meidän puolestamme lunastaakseen meidät kaikesta laittomuudesta ja puhdistaakseen itselleen omaisuudeksi kansan, joka ahkeroi hyviä tekoja.

Tiit. 3:8 Tämä sana on varma, ja tahdon sinun teroittavan näitä asioita, että ne, jotka uskovat Jumalaan, olisivat ahkeria tekemään hyvää. Se on ihmisille hyvää ja hyödyllistä.

14 Oppikoot meikäläisetkin tarpeen vaatiessa tekemään hyviä tekoja, etteivät jäisi hedelmättömiksi.

Filip. 4:5 Tulkoon teidän lempeytenne kaikkien ihmisten tietoon. Herra on lähellä.

Jaak. 5:8 Olkaa tekin kärsivällisiä, vahvistakaa sydämenne, sillä Herran tulo on lähellä.

Ne kohdat ovat Raamattu Kansalle -käännöksestä eli RK.
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Avatar
vaisuliini
 
Viestit: 7913
Liittynyt: 09. Marras 2010 20:54

Re: Päivän sana

ViestiKirjoittaja hrmn2 » 23. Elo 2015 01:15

Sillä mahdotonta on niitä, jotka kerran ovat valistetut ja taivaallista lahjaa maistaneet ja Pyhästä Hengestä osallisiksi tulleet

ja maistaneet Jumalan hyvää sanaa ja tulevan maailmanajan voimia,

ja sitten ovat luopuneet - taas uudistaa parannukseen, he kun jälleen itsellensä ristiinnaulitsevat Jumalan Pojan ja häntä julki häpäisevät.

Kirje hebrealaisille 6:4-6
hrmn2
 
Viestit: 495
Liittynyt: 30. Kesä 2014 11:41

Re: Päivän sana

ViestiKirjoittaja hrmn2 » 30. Elo 2015 22:42

Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi,

ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa.

Fil 4:6-7
hrmn2
 
Viestit: 495
Liittynyt: 30. Kesä 2014 11:41

Mietinnän aiheet

ViestiKirjoittaja vaisuliini » 29. Loka 2015 12:00

*
"Ei meitä ole jätetty yksin selviytymään vanhasta elämästä. Kristus on hoitanut sen ristillä. Tämä tosiasia meidän on tajuttava ja tämän tosiasian varaan rakentuu Uuden testamentin oppi pyhityksestä. Toisin sanoen Golgatan työ on myös pyhityksen eikä vain vanhurskauttamisen (syyttömäksi julistamisen) perustus. Kummankin lahjan edellytyksenä on sama ristin työ. Ne ovat vain saman pelastuksen eri puolia.

Jos uskova ei tunne tätä pelastuksensa kaksinkertaista merkitystä, niin hänellä ei ole parempaa keinoa kuin yrittää selviytyä synneistään tunnustamalla ne - siis sen jälkeen kun vahinko on jo tapahtunut. Eikö ole aika päästää Pyhä Henki käsiksi itse alkulähteeseen, tukkimaan synnin virta, ennen kuin se lähtee liikkeelle? Eikö tämä ole sanomattoman paljon parempi vaihtoehto kuin se, että synti pääsee tuhojaan tekemään, vaikka se sitten tunnustetaankin? Kun uskovat väsyvät ja kyllästyvät kiertämään vuodesta toiseen samaa noidankehää - tekevät syntiä, tunnustavat sen, mutta sitten lankeavat siihen taas, - he alkavat olla valmiit vastaanottamaan Jumalan ratkaisun synnin ongelmaan. Ja Jumalan ratkaisu on ihmisen oman minän kuolema, jonka ristin täytetty työ on saanut aikaan." :shock: :roll:

-Miles J. Stanford/Vihreä kirja-
Viimeksi muokannut Juha päivämäärä 11. Tammi 2019 23:54, muokattu yhteensä 1 kerran
Syy: Yhdistetty toinen ketju tänne
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Avatar
vaisuliini
 
Viestit: 7913
Liittynyt: 09. Marras 2010 20:54

Re: Päivän sana

ViestiKirjoittaja Aamu-Usva » 02. Joulu 2015 09:01

Olen junassa matkalla THL:lle ja kirjotan tässä matkalla yhtä artikkelia. Siihen liittyen tuli vastaan kultainen sääntö, jonka haluan taas kerran täälläkin jakaa: "Sentähden, kaikki, mitä te tahdotte ihmisten teille tekevän, tehkää myös te samoin heille; sillä tämä on laki ja profeetat (Matt.7:12)."
Aamu-Usva
 
Viestit: 3102
Liittynyt: 16. Loka 2011 20:57

Re: Mietinnän aiheet

ViestiKirjoittaja Jukka » 09. Joulu 2015 20:02

vaisuliini kirjoitti:"Hengen tehtävänä ja armollisena tarkoituksena on tuoda Kristus ihmisen elämään. Mutta tämä ei käy päinsä, ennen kuin ihminen on saanut nähdä oman sydämensä syntisyyden ja turmeluksen. Siksi Henki paljastaa synnin ennen vanhurskautta. Kristuksen kirkkautta ei saa kukaan nähdä ennen kuin on nähnyt oman sydämensä rumuuden. Ensin hän haavoittaa, sitten parantaa. Ensin hän kuolettaa, sitten tekee eläväksi. Ensin hän osoittaa synnin, sitten vanhurskauden - ensin syntisen, sitten Kristuksen."
-Fredrik Wislöff/Minä uskon Pyhään Henkeen-


Näin on asia kuin veljemme Fredrik kirjoitti. Tähän tahtoisin tosin lisätä, että kääntyessämme Kristuksen puoleen ja turvatessamme Hänen sovitustyöhönsä, näemme syntiemme kauheuden, mutta tosiasiassa usein vain tekosyntiemme kauheuden pintaa. Tuo on kuitenkin autuas hetki -kun syntinen huutaa ensimmäisen kerran avukseen Herraa ja uskoo Häneen- sillä hän saa silloin syntinsä anteeksi ja syntyy Jumalan lapseksi. Se, että Pyhä Henki vie meitä siitä alkaen yhä syvempään ja omakohtaisempaan Jeesuksen tuntemiseen, johtaa myös ihmisen kauhistumaan hänessä olevaa synnin syvyyttä ja turmelluksen pohjattomia syövereitä. Näissä kipuiluissa aidosti tosiuskoon tullut voi epäillä, ettei ole koskaan tosiuskoon tullutkaan ja "ryhtyy toimiin tullakseen oikeasti uskoon". Olen tavannut ihmisiä, jotka kertovat tulleensa uskoon monta kertaa, vaikka kysymys on todellisuudessa parannuksen tekeminen ja Jumalan tahdon hyväksyminen jollakin elämän alueella. Onko tällaiseen "moninkertaiseen uskoontuloon" syynä sitten puutteellinen tai väärä opetus vai vanhan aatun uusi ponnistus vai uuden luomuksen yritys omin voimin täyttää Jumalan tahtoa.

Toivottavasti nämä välihuomautukseni eivät kiusaa Sinua tai ketään. Nimittäin, kun Wislöff kirjoitti: "Hengen tehtävänä ja armollisena tarkoituksena on tuoda Kristus ihmisen elämään. Mutta tämä ei käy päinsä, ennen kuin ihminen on saanut nähdä oman sydämensä syntisyyden ja turmeluksen...Kristuksen kirkkautta ei saa kukaan nähdä ennen kuin on nähnyt oman sydämensä rumuuden." niin tätä ei saa ymmärtää niin, että ihmisen tulisi nähdä pahuutensa pohjaan saakka ennen kuin hän saa nähdä Kristuksen armon kirkkauden, joka loistaa meille ristinpuulta.

Näin kaikki he kyllä opettavatkin, joiden hyvistä kirjoita olet tekstejä lainannut. Herran tulee kasvaa ja meidän vähetä. Paavali on meille hyvänä esimerkkinä tässä(kin) asiassa. Nuorena uskovana hän kirjoitti "minä olen apostoleista pienin", myöhemmin matkaa jo pidempään tehtyään "minä olen pyhistä halvin" ja ennen kuolemaansa "minä olen syntisistä suurin". Paavali oli todella pitkälle kilvoituksessaan ehtinyt mies.
Jukka
 

Re: Mietinnän aiheet

ViestiKirjoittaja vaisuliini » 10. Joulu 2015 11:33

*
Ok Jukka. Ennen sinua mietin voiko ihminen tulla uskoon ilman synnintuntoa kun siinä lukee että ihmisen täytyy ensin nähdä oman sydämensä syntisyyden?! Minun kohdalla en tullut uskoon synnintunnon kautta paitsi yhtä aamuyötä jona Jumala kosketti syntymävammaani niin Hänen pyhyys pelotti minua koska koin oman syntisyyden Hänen rinnalla johtuen Hänen pyhyydestä.

Mutta toisaalta muistin kun luin jossain että uskovan syntisyyden takia tarvitaan jokapäiväistä Jumalan armoa niin uskova ymmärtää Jumalan armoa turvautuen armoon jokapäivä. Sori Jukka, en poiminut kirjoista vaan erään uskonsiskon fb-seinältä joka on meille yhteinen. Sinun välihuomautuksia on mukava lukea kans eikä yhtään kiusannut minua. Ihan vapaasti :)
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Avatar
vaisuliini
 
Viestit: 7913
Liittynyt: 09. Marras 2010 20:54

EdellinenSeuraava

Paluu Raamattupalsta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron