Kuinka synti erottaa ihmisen Jumalasta?

Sinulle joka etsit elämän tarkoitusta

Kuinka synti erottaa ihmisen Jumalasta?

ViestiKirjoittaja Mikko Murpatti » 25. Marras 2012 14:00

Kuinka ja miksi synti erottaa ihmisen Jumalasta?

Tämä ei oikein hahmotu, sillä Roomalaiskirjeessä luvataan että mikään ei erota Jumalasta. Kuitenkaan room.kirj. ei mainitse syntiä luettelossaan jossa kerrotaan mitkä asiat EI erota Jumalasta.Voidaanko tästä päätellä että synti erottaa Jumalasta? Tekstissä mainitaan ettei mikään luotu vo ierottaa Jumalasta mutta onko synti luotu asia vai olemassa oleva asia joka on aina ollut?

35 Kuka voi meidät erottaa Kristuksen rakkaudesta? Tuskako, vai ahdistus, vai vaino, vai nälkä, vai alastomuus, vai vaara, vai miekka?
36 Niinkuin kirjoitettu on: "Sinun tähtesi meitä surmataan kaiken päivää; meitä pidetään teuraslampaina".
37 Mutta näissä kaikissa me saamme jalon voiton hänen kauttansa, joka meitä on rakastanut.
38 Sillä minä olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, ei enkelit eikä henkivallat, ei nykyiset eikä tulevaiset, ei voimat,
39 ei korkeus eikä syvyys, eikä mikään muu luotu voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.


Uskaltaisiko joku kommentoida seuraavia luulojani.

Teoriat:

1) Synti erottaa Jumalasta siksi että synnistäsi tulee uusi Jumalasi ja synti luo mahdollisuuksia toisille synneille uida elämääsi, jolloin kohta elämäsi on täynnä syntiä ja Jumalan ääni ei enää kuulu.

ESIM:

Matti pettää vaimoaan ja käy vieraissa.

Matti joutuu peittelemään seksisuhteitaan ja valehtelemaan. Nyt Matti syyllistuu valheeseen sekä haureuteen eli yksi synti on luonut toisen synnin.

Nyt Matilla on henkisesti paha olo kun pettää vaimoansa ja on vankina hätävalheiden verkostossa ja hän ei kestä asiaa. Matti ei kehtaa kääntyä syntisenä Jumalan puoleen vaan hukuttaa huolensa viinaan ja rupeaa ryyppäämään. Humalassa Matti on väkivaltainen ja hakkaa vaimonsa kun riitelevät. Nyt matti on sekaantunut haureuteen,valehtelemiseen,pettämiseen, väkivaltaan ja tämä kaikki lähti yhdestä synnistä.

2) Jumala ei hyväksy vuosia kestänyttä kapinaa ja syntistä elämistä ja kääntää Matille selkänsä, kun Matti on itsepäisesti pitänyt kiinni synnistään.

ESIM.

Matti pettää vaimoaan ja käy vieraissa.

Matti lukee Raamattua ja tekee hurskaita valintoja elämässään ja elelee muutenkin Jumalanmieleisesti muilla osa-alueilla , mutta pettämistä Matti ei ole halunnut lopettaa touhujaan. Matti haluaisi pitää molemmat elämässään sekä seksisuhteet että Jumalan , mutta valitsemalla aina seksisyntinsä ja jatkamalla sitä Matti näyttää teoillaan Jumalalle pitävänsä seksisyntejään tärkeämpänä kuin Jumalaa ja Jumala kääntää kasvonsa pois Matin puolesta, sillä Matti on käyttänyt teoillansa vapauttaan valita joko Jumala tai syntielämä.


Osaisiko joku muu heittää villejä esimerkkejä miten ja miksi synti meidät erottaa Jumalasta? Olisiko mitään hyviä Raamatun kohtia jotka naulaisi asian tyhjentävästi? Tahdon siksi tämän tietää että kun minulta sitä kysytään osaisin paremmin vastata.
***Armo ja rauha lisääntyköön teille Jumalan ja meidän Herramme Jeesuksen tuntemisen kautta.***
Avatar
Mikko Murpatti
 
Viestit: 3063
Liittynyt: 16. Marras 2012 12:32

Re: Kuinka synti erottaa ihmisen Jumalasta?

ViestiKirjoittaja Herman » 25. Marras 2012 14:37

Roomalaiskirjeessä sanotaan, ettei mikään voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Jeesus on ristillä kantanut syntimme, ja Hänen verensä pesee meidät puhtaaksi synneistämme (kts. 1.Joh.1). Kun tulemme Kristuksen luokse, meidän syntimme pestään siis pois, niinkuin puhdas vesi pesee likaisuuden pois. Jos menet vesisuihkun alle, et voi välttyä puhdistumasta; samoin käy synnille, kun tulet Jeesuksen "veren alle" eli Hänen yhteyteensä ristin kautta. Eli tämä tarkoittaa myös sitä, että emme voi käydä Kristuksen luokse, jos emme halua puhdistua synneistä, vaan haluamme vielä jäädä synteihin. Silloin emme tosiasiassa ole Kristuksen kanssa, vaikka sanoisimmekin olevamme.

Eli joko Kristus erottaa meidät synnistä, tai sitten syntimme erottaa meidät Kristuksesta. Kristus ja synti on kuin magneetin navat jotka hylkivät toisiaan. Ei ole mitään yhteyttä pimeydellä ja valkeudella. Kristus on maailman valkeus, joka tahtoo olla Hänen kanssaan, täytyy olla valmis vaeltamaan valkeudessa.
Herman
 

Re: Kuinka synti erottaa ihmisen Jumalasta?

ViestiKirjoittaja Mikko Murpatti » 25. Marras 2012 15:51

Herman kirjoitti:Roomalaiskirjeessä sanotaan, ettei mikään voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Jeesus on ristillä kantanut syntimme, ja Hänen verensä pesee meidät puhtaaksi synneistämme (kts. 1.Joh.1). Kun tulemme Kristuksen luokse, meidän syntimme pestään siis pois, niinkuin puhdas vesi pesee likaisuuden pois. Jos menet vesisuihkun alle, et voi välttyä puhdistumasta; samoin käy synnille, kun tulet Jeesuksen "veren alle" eli Hänen yhteyteensä ristin kautta. Eli tämä tarkoittaa myös sitä, että emme voi käydä Kristuksen luokse, jos emme halua puhdistua synneistä, vaan haluamme vielä jäädä synteihin. Silloin emme tosiasiassa ole Kristuksen kanssa, vaikka sanoisimmekin olevamme.

Eli joko Kristus erottaa meidät synnistä, tai sitten syntimme erottaa meidät Kristuksesta. Kristus ja synti on kuin magneetin navat jotka hylkivät toisiaan. Ei ole mitään yhteyttä pimeydellä ja valkeudella. Kristus on maailman valkeus, joka tahtoo olla Hänen kanssaan, täytyy olla valmis vaeltamaan valkeudessa.


Koitan vähän tarkentaa rönsyilevää aloitustani.

Eli toki pitää olla valmis vaeltamaan valkeudessa, jos haluaa Jumalaa seurata. Enkä yritä tässä luoda scenaariota jossa yrittäisin selittää että voi elää synnissä ja siitä ei pitäisi luopua, vaan tokihan synti pitää hyljätä elämästään, kun Herra siihen kannustaa ja evästää.

Mutta sitä mekaniikkaa lähinnä ihmettelen että mitä käy jos ihminen jatkaisi syntejänsä. Eli käykö siinä niin kuin A tai B esimerkki näyttää vai kuinka siinä käykään? Haluan vain mutuilla ja keskustella tuosta "mekaniikasta" että, jos enemmistö päätyy vastauksissaan samoille linjoille tuosta mekaniikasta niin voisiko siitä mahdollisesti olla apua ihmisille.

ESIM.

Matti haluaa jatkaa seksisuhteitaan.

Foorumilla ollaan todettu että on monen mielestä luultavaa että Matin rukouselämä hiljenee ja pikkuhiljaa yhteys Jumalaan vaimenee ennen kuin Jumala kääntää lopullisesti katseensa Mattiin.

Voidaankin täten opastaa mattia että jos on jo rukouselämä hiljaista ja yhteys yläkertaan pätkii niin kannattaa hyljätä se synti sillä kohta Herra kääntää katseensa pois sinusta ja jäät valitsemallesi synnin tielle omavoimaisena.


Tuommoisia asioita haeskelen. Ymmärrän toki että uskonasioita ei voida tarkastella kuin muita ilmiöitä , mutta aina voi yrittää.
***Armo ja rauha lisääntyköön teille Jumalan ja meidän Herramme Jeesuksen tuntemisen kautta.***
Avatar
Mikko Murpatti
 
Viestit: 3063
Liittynyt: 16. Marras 2012 12:32

Re: Kuinka synti erottaa ihmisen Jumalasta?

ViestiKirjoittaja tanu » 25. Marras 2012 16:16

-
Viimeksi muokannut tanu päivämäärä 18. Loka 2017 20:43, muokattu yhteensä 1 kerran
Rakas taivaallinen Isä, tapahtukoon kaikessa, aina, Sinun tahtosi. Jeesuksen nimessä.
tanu
 
Viestit: 1268
Liittynyt: 04. Maalis 2012 22:20

Re: Kuinka synti erottaa ihmisen Jumalasta?

ViestiKirjoittaja Mikko Murpatti » 25. Marras 2012 16:46

tanu kirjoitti:Mun mielestä asia on niin, että jos Matti on antanut elämänsä Jeesukselle, niin Matti ei halua jatkaa avioliiton ulkopuolisia seksisuhteitaan.
Eikä Matti myöskään halua tehdä mitään muutakaan syntiä.

Eri asia on jos Matti on heikko kiusauksissa ja sortuu tekemään syntiä. Mutta Matti ei halua tehdä syntiä, jos on uudestisyntynyt.
Matti haluaa silloin aidosti lopettaa synnintekemisen ja pyytää siihen ja kiusausten voittamiseen apua Jumalalta.



Jepa. Näinhän se toimii ja menee käytännössä, mutta nyt ei päästä sörkkimään Jumalasta erkaantumisen mekaniikkaa käyttäen syntinä välineenä joka erottaa Jumalasta.

Siksi otankin tuosta fooruminnurkasta kapulan ja heitän sen suoraa päätä Matin rattaisiin :lol:

Matti on uudestisyntynyt, mutta heikko vakaumuksessaan ja wanha suola alkaa Mattia janottamaan ja hän päättää että bileet ja naiset maistuukin hänelle enemmän kuin uusi elämä harmaassa kirkossa. Matti lähtee takaisin synnin tielle omasta päätöksestään ja vapaasta tahdostaan, kuinka yhteys yläkertaan murenee? Onko havaittavissa mitään merkkejä Matin uskonelämässä? Mitä merkkejä ne voisi olla? Kuinka synti erottaa Matin Jumalasta?

Entä miksi näitä kysyn?

No siksi että jos tunnetaan miten synti toimii ihmisen elämässä ja miksi ja miten se erottaa Jumalasta voi se auttaa ihmisiä pysymään Jumalassa, sillä he eivät halua päätyä samaan lopputulemaan kuin Matti. Jos mekaniikka tunnetaan voi Matin uskova ystävä soittaa Matille ja kysyä että onko okohdallasi tapahtunut tämä ja tämä? Jos Matti vastaa että on juu käynyt juuri noin voisin sanoa Matille että ahaa!!!! Nyt on selkeästi käymässä ero Jumalasta ja pahoin pelkään että seuraavat askeleet voivat olla jopa tämä ja tämä asia joka nousi viestiketjussa esiin. Nyt kannattaa Matti palata Herran haltuun kun olet jo erkaantumis prosessissa tuossa ja tuossa pisteessä.
***Armo ja rauha lisääntyköön teille Jumalan ja meidän Herramme Jeesuksen tuntemisen kautta.***
Avatar
Mikko Murpatti
 
Viestit: 3063
Liittynyt: 16. Marras 2012 12:32

Re: Kuinka synti erottaa ihmisen Jumalasta?

ViestiKirjoittaja Herman » 25. Marras 2012 16:59

Tämä jae tuli ainakin mieleen:

Sillä Jumalan mielen mukainen murhe saa aikaan parannuksen, joka koituu pelastukseksi ja jota ei kukaan kadu; mutta maailman murhe tuottaa kuoleman. (2.Kor.7:10)

Pyhä Henki joka uskovassa asuu, murehtii hänessä synnin tähden ja tahtoo vetää uskovan parannukseen. Jos ei uskova taivu parannukseen, tulee ennenpitkää vastaan tilanne jossa hän itse luopuu uskosta, kun tuo Jumalan mielen mukainen murhe käy liian raskaaksi kantaa.
Herman
 

Re: Kuinka synti erottaa ihmisen Jumalasta?

ViestiKirjoittaja tanu » 25. Marras 2012 17:03

-
Viimeksi muokannut tanu päivämäärä 17. Loka 2017 20:50, muokattu yhteensä 1 kerran
Rakas taivaallinen Isä, tapahtukoon kaikessa, aina, Sinun tahtosi. Jeesuksen nimessä.
tanu
 
Viestit: 1268
Liittynyt: 04. Maalis 2012 22:20

Re: Kuinka synti erottaa ihmisen Jumalasta?

ViestiKirjoittaja tanu » 25. Marras 2012 17:06

Jumala ei koskaan hylkää Mattia.
Mutta Matti voi rakkaudesta maailmaan hylätä Jumalan.
Rakas taivaallinen Isä, tapahtukoon kaikessa, aina, Sinun tahtosi. Jeesuksen nimessä.
tanu
 
Viestit: 1268
Liittynyt: 04. Maalis 2012 22:20

Re: Kuinka synti erottaa ihmisen Jumalasta?

ViestiKirjoittaja Mikko Murpatti » 25. Marras 2012 17:24

tanu kirjoitti:Tää on nyt ihan omaa pohdintaa...

Luulisin että Matti tuossa tilanteessa, kun maailma alkaa vetää puoleensa, vaihtaa uskonelämän pikkuhiljaa maalliseen.
Rukous vaihtuu tv:n katseluun, Raamatun luku unohtuu ja tilalle tulee netissä surffailu, yhteys uskonveljien ja -siskojen kanssa vaihtuu seurusteluun "uskomattomien" kanssa. Eli jos antaa pahalle pikkusormen, niin se vie koko käden. Omatunto kolkuttaa Matin sisimmässä aluksi usein, mutta sitten yhä harvemmin ja lopulta se ääni häviää kokonaan...


No niin nyt päästiin ytimelle .

Juu jotain tän suuntaista minäkin ajattelen tapahtuvaksi. Toi oli hyvin kuvattu että vaihdetaan niitä taivaallisia asioita maallisiin ja pikkuhiljaa vaihtuu asiat maallisiin.

Ehkäpä yksi mittari voisikin olla että jos alkaa huomaamaan tämmöistä vaihtoa niin alkaa olla jo hälyyttävät merkit ilmassa. Semmonen salakavala hiljanen lipuminen Jumalasta erilleen. Eli Jumala ei käännä selkäänsä vaan Matti kääntää pikkuhiljaa selkäänsä ja lopuksi katsoo poispäin Herrasta.

Lisäksi toi että aluksi omatunto kolkuttelee useammin ja sitten hiljenee, itseasiassa toi sun posti vastaskin aika kattavasti aiheeseen , kiitoksia siitä :D
***Armo ja rauha lisääntyköön teille Jumalan ja meidän Herramme Jeesuksen tuntemisen kautta.***
Avatar
Mikko Murpatti
 
Viestit: 3063
Liittynyt: 16. Marras 2012 12:32

Re: Kuinka synti erottaa ihmisen Jumalasta?

ViestiKirjoittaja Mikko Murpatti » 25. Marras 2012 17:26

Herman kirjoitti:Tämä jae tuli ainakin mieleen:

Sillä Jumalan mielen mukainen murhe saa aikaan parannuksen, joka koituu pelastukseksi ja jota ei kukaan kadu; mutta maailman murhe tuottaa kuoleman. (2.Kor.7:10)

Pyhä Henki joka uskovassa asuu, murehtii hänessä synnin tähden ja tahtoo vetää uskovan parannukseen. Jos ei uskova taivu parannukseen, tulee ennenpitkää vastaan tilanne jossa hän itse luopuu uskosta, kun tuo Jumalan mielen mukainen murhe käy liian raskaaksi kantaa.


Juu itsekkin ajattelisin että semmoinen hiljainen luopuminen siinä sitten käy ja nimenomaan Matin puolelta.
***Armo ja rauha lisääntyköön teille Jumalan ja meidän Herramme Jeesuksen tuntemisen kautta.***
Avatar
Mikko Murpatti
 
Viestit: 3063
Liittynyt: 16. Marras 2012 12:32


Paluu Hengellinen etsintä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa