emalista.fi

Itsetutkistelu rukouksen kera

Sinulle joka etsit elämän tarkoitusta

Itsetutkistelu rukouksen kera

ViestiKirjoittaja vaisuliini » 19. Huhti 2022 20:45

*
Mitä itsetutkimiseen tulee; hallitseeko perinnäissäännöt vai Kristuksen Sanat meitä? Tuleeko sellainen tunne; ulkokultainen perinnäissääntöjä kohti vai uskonkuuliainen Jumalan Sanaa kohtaan? Raamattu kehottaa itsetutkisteluun.

Jos mennään ajamaan sinne, yhtäkkiä olo on niin levoton epämiellyttävällä tavalla, se on merkki että Pyhä Henki joka asuu meissä, varoittaa. Se on Hänen ääni joka sanoo; älä mene sinne. Niin tällä tavalla Pyhä Henki voi osoittaa hienovaraisesti että ulkokultainen, joka tulee perinnäissääntöjen kautta.

Suomisanakirja.fi:n sanalla "perinnäissääntö" rinnastetaan perimätapa, peritty tapa, traditio, perinne, kansantapaa.

Jeesuksen omien sanojen mukaan Jumalan Sanat ei saa tilaa ihmisissä perinnäissäännön takia, jos tehdään Jumalan Sanat tyhjäksi perinnäissäännön tähden.

Mark. 7:13 Te teette Jumalan sanan tyhjäksi perinnäissäännöllänne, jonka olette säätäneet. Ja paljon muuta samankaltaista te teette."

Matt. 15:6 Ja niin te olette tehneet Jumalan sanan tyhjäksi perinnäissääntönne tähden.
Mutta jos ennen kaikkea Jumalan Sanan merkitys on kaikella ymmärryksellä ymmärretty, silloin havaitaan helpoiten, kumpi perinnäissääntö tai Jumalan Sana hallitsee ja ohjaa meitä.

Mutta jos ei ole perehtynyt Jumalan Sanan merkitykseen, silloin ei näe ihan selkeästi, kumpi.Jumalan Sanan merkityksen tuntemisen kautta aletaan nähdä ihan selkeästi, kumpi hallitsee ja ohjaa. Koska Pyhä Henki vie aina ja joka kerta Jumalan Sanan yhteyteen ja kirkastaa lihaan tullutta Sanaa joka on itse Jeesus. Ja kreikankielen sana 'Logos' [λογος] tarkoittaa Raamatun kokonaisvaltaista ilmoitusta.
Johanneksen evankeliumin kirjeen ensimmäisessä alkuluvussa puhutaan Jumalan Sanasta joka oli Jumalan luona ja on Jumala. Siinä on 'Logos' [λογος] Sanan kohdalla. Seuraavassa jakeessa (Joh. 1:2) puhutaan että Hän (Sana 'Logos') oli alussa Jumalan luona. Saman luvun jakeessa (14) puhutaan että Sana tuli lihaksi. Juuri Pyhä Henki vie Sanaan, eli Sanan yhteyteen - Hänen ollessaan Sanana.

Siihen merkitykseen on perehdytty kaikella ymmärryksellä, ja sitten aletaan nähdä ihan selkeästi eroa, kumpi joko Jumalan Sanat tai perinnäissäännöt hallitaan ja ohjataan.Jeesus Sanana ei tullut musertamaan vaan nostamaan pystyyn. Sana on niin kuin kastepisara joka ei litistä maan tasalle vaan nostaa ylöspäin ja pystyyn päin ja pitää hellävaroen ja hoivaa ihmisen ehjäksi Sanalla.

5Moos. 32:2 Sateena pisaroikoon minun opetukseni, kasteena valukoon puheeni niinkuin vihma vihannalle, niinkuin sadekuuro ruohikolle.
3 Sillä minä julistan Herran nimeä; antakaa kunnia meidän Jumalallemme.
4 Hän on kallio; täydelliset ovat hänen tekonsa, sillä kaikki hänen tiensä ovat oikeat. Uskollinen Jumala ja ilman vääryyttä, vanhurskas ja vakaa hän on.

Sana lääkitsee niin kuin balsamihoito. Sanassa on merkitys jota tulisi ymmärtää kaikella ymmärryksellä ja nyt olisi sopiva aika perehtyä ensin ennen lopunajan luopumusta. Lopunajan luopumus alkaa ensin ennen Jeesuksen tulemusta. Hän on lihaan tullut Sana.

Job 15:11 Vähäksytkö Jumalan lohdutuksia ja sanaa, joka sinua piteli hellävaroin?

Sananl. 16:24 Lempeät sanat ovat mesileipää; ne ovat makeat sielulle ja lääkitys luille.

Jos Jumalan Sanan merkitys on kaikella ymmärryksellä ymmärretty, silloin annetaan Jumalan Sana hallita ja ohjata, siinä Jumala on voimallinen rakentamaan Jumalan armon Sanan hallussa.

Ap.t. 20:32 Ja nyt minä uskon teidät Jumalan ja hänen armonsa sanan haltuun, hänen, joka on voimallinen rakentamaan teitä ja antamaan teille perintöosan kaikkien pyhitettyjen joukossa.Jos tulee sellainen tunne että olisi itse ulkokultainen, se on juuri Pyhän Hengen tapa osoittaa hienovaraisesti. Sinä hetkellä on hyvä pysähtyä ja tutkistella itseään rukoillen ja pyytää Herralta että Jumalan Sanat yksin saa hallita ja ohjata meitä sananmukaisesti ja viedä meitä uskonkuuliaisuuteen Jumalan Sanoja kohti.Itsetutkistelu rukouksen kera on tärkeintä koska me elämme tässä luopumisen ajassa. Ainoastaan Jumalan Sanat saa meitä hallita ja ohjata. Kristuksen sanat saa asua meissä runsaasti koska Jumalan Sanat saa aikaan meissä Kristuksen muotoa ja lihaksi. Kaksiteräisen miekan tavoin saa aikaan meissä hengen hedelmää.

Sana on jalkaimme lamppu joka näyttää valoa tielle. Jokainen Sana joka lähtee Jumalan suusta, on meidän ainut elintärkeä.

Kol. 3:16 Runsaasti asukoon teissä Kristuksen sana; opettakaa ja neuvokaa toinen toistanne kaikessa viisaudessa, psalmeilla, kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla, veisaten kiitollisesti Jumalalle sydämissänne.

Ps. 119:105 Sinun sanasi on minun jalkaini lamppu ja valkeus minun tielläni.

Matt. 4:4 Mutta hän vastasi ja sanoi: "Kirjoitettu on: 'Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta lähtee.'"

Tulee se aika jolloin puolustetaan kiivaasti perinnäissääntöjä mutta ei kuule Jumalan Sanaa ja ylenkatsotaan Jumalan Sanaa. Se tarkoittaa että on jo luopunut uskosta Jeesukseen.

Joh. 8:47 Joka on Jumalasta, se kuulee Jumalan sanat. Sentähden te ette kuule, koska ette ole Jumalasta."


Jeesus on tie joka viitoittaa oikean tien - vapauteen. Hän nostaa ylöspäin ja pystyyn päin. Hänestä lähtee Sana joka on vapauttavaa. Hän on täynnä armoa ja totuutta - lihaan tulleena Sanana.

Sananl. 3:5 Turvaa Herraan kaikesta sydämestäsi äläkä nojaudu omaan ymmärrykseesi.
6 Tunne hänet kaikilla teilläsi, niin hän sinun polkusi tasoittaa.


Niin ja aamen!
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Avatar
vaisuliini
 
Viestit: 7738
Liittynyt: 09. Marras 2010 20:54

Re: Itsetutkistelu rukouksen kera

ViestiKirjoittaja laulajamies » 14. Joulu 2022 22:36

Mulla on tällainen kokemus omasta rukouselämästä, että kun alan siunaamaan erästä sekalaista yhteisöä, joka ei varsinaisesti ole kristitty-yhteisö, niin siinä hetkessä, joka kerta, sain henkeeni jotain todella vaikeaa ja negatiivista.

Aloinkin tekemään niin, että menin rukouksessa, ikäänkuin enemmän ylös, enemmän Jumalan eteen ja sanomatta edes yhteisön nimeä pyysin, että siunaa sinä Herra niitä ihmisiä.
laulajamies
 
Viestit: 130
Liittynyt: 09. Marras 2019 15:50


Paluu Hengellinen etsintä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron