Tänään on 15. Joulu 2018 06:35

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
 Sivu 61/65 [ 650 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Re: Mietinnän aiheet
ViestiLähetetty: 04. Marras 2018 10:00 
Avatar

Liittynyt: 09. Marras 2010 19:54
Viestit: 5700
*
Älä kasvata lastasi väärin osa 7

Tämä maailma ja syntielämä

Herraan Jeesukseen uskovalle on tietenkin tärkein asia iankaikkinen elämä, mutta koska elämme vielä täällä maan päällä, niin meidän täytyy myös arvostaa elämää täällä maan päällä. Vahingollinen virhe on se, jossa opetat lapselle, että hyljeksi tätä maanpäällistä elämää ja kiinnitä katseesi iankaikkiseen elämään ja tulevaan maailmaan. Herran Jeesuksen opetuslapsen tulee myös arvostaa elämää, jota eletään maan päällä ja eritoten hänen tulisi rakastaa ja kunnioittaa kaikkia lähimmäisiään.

Jos vanhempana annat lapsellesi sellaisen kuvan, että hänen tulee hyljeksiä tätä elämää ja syntisiä ihmisiä, niin johdatat lapsesi pois Jumalan tahdon mukaisesta lähimmäisen rakastamisesta. Sinun tulee kasvattaa lapsesi rakastamaan syntisiä ihmisiä, ja sanoa että synti on se paha asia, jonka takia maailma elää turmeluksessa. Herra Jeesus on kutsunut opetuslapsensa rakastamaan syntisiä ihmisiä ja karttamaan syntiä. Opeta sinäkin lapsesi rakastamaan syntisiä ihmisiä sekä karttamaan kaikkea pahaa, eli syntiä. Sinun tulee kertoa lapsellesi miksi syntiä tulee karttaa, sillä perustelemattomat asiat, kiellot ja rajoitukset johdattavat lapsesi välttelemään asioita ilman kunnon syytä. Tämä tulee myöhemmin kostautumaan monen lapsen kohdalla siten, että siitä mistä varoitat lastasi ilman oikeita perusteluita, niin niitä asioita hän tulee tekemään elämässään.

Synti on sellainen asia, joka rikkoo ja tuhoaa ihmisen sisimmän ja sinun tulee kertoa se lapsellesi. Jos sanot lapsellesi, että älä juo itseäsi juovuksiin alkoholijuomista, koska se on syntiä, niin hän oppii välttelemään alkoholia siksi koska se on syntiä ja väärin. Sinun tulee kertoa hänelle miksi se on syntiä ja väärin. Juopuminen on syntiä siksi, koska siitä tulee irstas meno ja ihmisen kontrolli pettää, ja monista tulee alkoholin orjia, eli alkoholisteja, jotka tuhoavat oman ja lähimmäistensä elämän. Jumala on tarkoittanut, että ihminen elää elämänsä selvänä, eikä juovu aineista, jotka johdattavat ihmisen humalatilaan, jossa ihmisen mielenalue ei ole kontrollissa, vaan missä alkoholi sumentaa ihmisen mielen ja ajatuksen ja saa hänet käyttäytymään vahingollisesti ja väärällä tavalla. Jumala on tarkoittanut, että ihminen elää selvänä, eikä juovuta itseänsä.

Kun lapsi ymmärtää että miksi ei saa tehdä syntiä ja kuinka synti rikkoo häntä, niin hän oikeasti ymmärtää miksi ei kannata tehdä syntiä ja miksi kannattaa elää siten kuin on Jumalan tahto. Jos lapselle sanotaan ilman perusteita se on perkeleestä ja se on syntiä, niin hän välttelee asiaa ymmärtämättä miksi. Tämä johtaa usein aikuisiällä kokeilemaan asioita joita häneltä on kielletty, joita hän ei ole ymmärtänyt, että miksi ne on kielletty häneltä. Kerro lapsellesi selkeästi millä tavalla synti rikkoo ja tuhoaa ihmistä ja sen jälkeen lapsesi voi ymmärtää miksi ei ole hyvä tehdä syntiä ja sen jälkeen hän myös haluaa vältellä syntiä oikeasta motiivista käsin.

Nuori voi kokeilla syntielämää, vaikka olisi saanut terveen uskonkasvatuksen kotona. Muista se että nuori ihminen on kokematon joka voi myös helposti eksyä tekemään asioita jotka eivät ole hänelle hyväksi. Jos tapahtuu vaikka siten, että lapsesi eksyy kokeilemaan alkoholia humaltumiseen asti. Jos saat asian selville, älä läksytä häntä ja raivoa hänelle ja hauku häntä. Rakasta häntä ja osoita se, että rakastat häntä ja kerro se että humaltuminen on syntiä ja vastoin Jumalan tahtoa. Jumalan rakkauden osoittaminen yhdistettynä synnin sanomiseksi synniksi tekee sen tehtävän, joka voi johdattaa lapsesi oikeaan suuntaan ja terveeseen uskoon. Jos et osoita rakkautta lastasi kohtaan tällaisessa tilanteessa, vaan purat omaa pettymystäsi ja osoitat lastasi kohtaan negatiivisia tunteita, niin ajat hänet kapinaan niitä asioita vastaan joita sinä arvostat sekä ajat lapsesi valitsemaan niitä asioita, joita et arvosta, eli ajat lapsesi synnin tielle rakkaudettomalla käytökselläsi ja syytöksilläsi. Rakastamalla lastasi voit johdattaa hänet tekemään parannuksen ja hylkäämään syntielämää.

Muista se että ihminen tekee virheitä ja erehdyksiä kuten myös sinä ja lapsesi. Ole lapsellesi armollinen silloin kun hän nuorena ihmistaimena hyvin kokemattomana tekee elämässään erehdyksiä. Armollisuus on se asenne, jonka kautta voit auttaa lastasi ja ohjata häntä elämässä eteenpäin sen jälkeen kun elämässä on tehty erehdyksiä. Muista aina se, että lapsi tai nuori on hyvin kokematon elämässä sekä myös hyvin haavoittuvainen. Sinun tehtävä on antaa lapsellesi turvaa, suojaa ja lohtua myös silloin kun hän on erehtynyt tekemään jotakin väärää. Tämän jälkeen voit olla auttamassa häntä valitsemaan asioita, jotka ovat Jumalan tahdon mukaisia.

Jos lapsesi kyseenalaistaa uskon ja Raamatun totuuden, niin perustele asiat selkeästi lapsellesi äläkä pakota ja vaadi häntä uskomaan Jumalaan. Älä myöskään kiellä lastasi kysymästä asioita joiden kautta hän kyseenalaistaa Jumalaa ja Raamatun totuutta. Jokaiselle uskovalle ihmisille tulee vaihe, jossa hän haluaa syvällisiä ja ymmärrettäviä perusteita uskolle Jumalaan. Siksi älä kiellä ja toru lastasi, vaan rukoile Jumalaa antamaan sinulle viisautta vastata hänelle niihin kysymyksiin, jotka häntä askarruttavat. On myös asioita, joita emme tiedä ja voimme sen kertoa lapselle ja sanoa, että kaikella on aikansa, myös asioilla, joita emme nyt ymmärrä, mutta myöhemmin ymmärrämme. On tärkeätä että kuuntelet lastasi kun hän kyseenalaistaa uskoa Jumalaa ja pyri vastamaan hänelle sen mukaan kun ymmärrät asioita.

Älä syyllistä lastasi, että saatana on hänessä ja hänen täytyy tehdä parannus. On totta, että sielunvihollinen haluaa johdattaa ihmisiä pois totuudesta. Sinun tulee kuitenkin ymmärtää, että lapsen maailmassa kaikki ei ole yhtä selvää kuin sinulle on, joten pyri vastaamaan lapsellesi silloinkin kun hänen kysymyksensä kyseenalaistaa uskon Jumalaan. Muista se että ihmisen epäilys ei kykene tekemään tyhjäksi Jumalan olemassaoloa, vaan ihmisen epäilyksen kautta on mahdollisuus kertoa hänelle Jumalan rakkaudesta ja totuudesta. Muista se että usko tulee kuulemisesta ja kuuleminen Kristuksen sanan (Raamatun) kautta. Jos ihminen ei kysele, eikä kyseenalaista, monessa tapauksessa hän ei ole kiinnostunut eikä halua kuulla Jumalasta. Mutta jos ihminen kyselee ja kyseenalaistaa Jumalan sanan totuuden, niin se on mahdollisuus, jolloin hänen sydämeensä voidaan kylvää Jumalan sanaa, joka voi aikanansa tuottaa parannuksen ja pelastuksen hedelmän.

-PP-_________________
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Mietinnän aiheet
ViestiLähetetty: 04. Marras 2018 10:05 
Avatar

Liittynyt: 09. Marras 2010 19:54
Viestit: 5700
*
Älä kasvata lastasi väärin osa 8

Lapsenusko ja aikuisen tietoinen valinta

Eräs yleinen virhe, jonka voit tehdä uskovana vanhempana lapsellesi on sellainen, jossa alat vaatimaan lapseltasi sitä samaa mihin sinä uskot. Koska sinä olet uskossa ja toimit tietyllä tavalla, ja jos vaadit lapseltasi samanlaista käyttäytymistä sekä ajattelutapaa, niin se on vahingollinen virhe. Muista se että sinä olet vapaaehtoisesti valinnut uskon Herraan Jeesukseen, kun Jumala sinut armossaan pelasti. Sinun lapsellasi tulee olla sama mahdollisuus, jota sinä et saa etkä voi pakottaa. Muista myös se että pienen lapsen lapsenusko on erilaista kuin aikuisen, joka on tehnyt tietoisen ratkaisun päättämällä uskoa Herraan Jeesukseen. Pienen lapsen lapsenuskossa on mukana paljossa halua miellyttää omia vanhempiaan ja monessa kohtaa lapsi ei kykene ymmärtämään ja uskomaan samalla tavalla kuin aikuinen.

Älä odota lapseltasi samanlaista uskoa ja ymmärrystä kuin mitä sinulla on aikuisena. Äläkä missään nimessä vaadi häntä käyttäytymään kaikessa samoin miten sinä teet ja ajattelet. Muista se, että lapsi ei kykene käyttäytymään ja ajattelemaan samalla tavalla uskon asioista kuin aikuinen ihminen. Älä vaadi lapsiasi rukoilemaan ääneen, vaan anna sen tulla aikanaan kun he ovat siihen valmiita. Kerro myös lapsellesi miksi uskova ihminen rukoilee Jumalaa. Rukouksessa olemme yhteydessä Jumalan kanssa, jolloin Hän voi puhua meille ja me voimme rukoilla Jumalalta erilaisia asioita. Jumala kuulee rukouksia ja vastaa niihin omalla tavallaan ja oikealla ajalla sekä jättää myös vastaamatta rukouksiimme jos rukoilemme asioita, jotka eivät ole Jumalan tahdon mukaisia. Kerro myös lapsellesi mikä on Jumalan tahto ja miksi Jumalan tahto on meille hyväksi. Terve usko kasvaa ja syvenee silloin kun alamme ymmärtää miksi uskomme ja mikä on Jumalan tahto ja miksi Jumalan tahto on paras tahto maailmassa.

Jos rukous tai joku muu uskon asian alue on lapselle pelkkä suoritus, joka kuuluu tehdä ja sen kautta näyttää sitä kuinka uskomme Jumalaan, niin lapsi helposti ajautuu omavoimaiseen suorittamisen ja näyttelemisen tielle, jossa hän näyttelee uskovaa, koska hän luulee että niin kuuluu tehdä. Kun lapsi kasvaa niin hän väsyy näyttelemiseen ja monet lähtevät maailman teille, koska he eivät jaksa näytellä ja toistaa kuolleita rituaaleja. Siksi kerro lapsellesi se miksi rukoillaan ja miksi tehdään uskovina Jumalan tahdon mukaisia asioita ja opeta hänelle, että usko on sydämen asia ja halu jonka Jumala vaikuttaa uskovissa Pyhän Hengen kautta. Usko ei ole ihmisen lihan suoritus, vaan Jumalan Hengen työ ihmisen sydämessä. Kanna lastasi rukouksessa Jumalalle ja opeta lapsellesi, että usko on Jumalan Hengen vaikutusta ihmisen sydämessä, eli elämää, jonka Jumala vaikuttaa, ei ihmisen oman lihan yrittämistä ja kuolleiden rituaalien noudattamista.

-PP-_________________
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Mietinnän aiheet
ViestiLähetetty: 04. Marras 2018 10:13 
Avatar

Liittynyt: 09. Marras 2010 19:54
Viestit: 5700
*
Älä kasvata lastasi väärin osa 9

Riidat vieraannuttavat uskosta

Uskovien väliset riidat ja pahan puhumiset ovat asioita, joita nuoret seuraavat tarkasti. He kuulevat kuinka vanhemmat puhuvat Jumalasta ja Jumalan rakkaudesta, mutta jos heidän elämässään on katkeruutta ja riitoja muiden uskovien kanssa, niin lapset ja nuoret näkevät tämän ja se vieraannuttaa heidät uskosta. Jos vanhempien elämässä on suuri ristiriita tekojen ja sanojen välillä, niin usein lapset ja nuoret ajattelevat, että tuo usko on pelkkää teatteria ja fuskua eikä todellista. He myös helposti ajattelevat ettei Jumalaa ole olemassa ja siksi heitä ei kiinnosta uskonelämä ja Jumala.

Uskonnollisuus ilman elävää suhdetta rakastavaan Jumalaan johdattaa useassa tapauksessa ihmisen pois pelastuksesta maailman teille. Uskonnollisuus on lihallisuutta ja sielullisuutta, joka pistää ihmisen lihan sotimaan toisia vastaan ja tekee omasta uskosta muita paremman. Ihmisen ylpeys johdattaa hänet halveksimaan muita ja korottomaan itseään sekä sotimaan ja taistelemaan muita vastaan ja tämä on uskonnollisuutta ja sielullisuutta. Jos olet uskonnollisuuden vallassa, niin joko teet lapsestasi samanlaisen lihallisen uskonnollisen fanaatikon tai ajat hänet pettyneenä pois Jumalan luota.

Väärät opit ja opetukset johdattavat ihmisen usein väärään tilaan, jossa ihminen kokee olevansa muita parempi uskova. Väärän opin vallassa oleminen on uskonnollisuutta, jonka kautta ihminen hyökkää muita vastaan. Väärän opin vallassa olevassa esiintyy väärän opin luoma vääristymä, joka johdattaa ihmisen uskonnolliseen kiivailuun ja riitoihin oppien tähden. Jos elät fanaattisesti jonkun väärän opin vallassa, niin joko tartutat sen lapseesi tai vieraannutat hänet Jumalasta.


Seksuaalisuuden synnillistäminen

Eräs virhe jonka uskovat vanhemmat voivat tehdä lapsilleen on seksuaalisuuden synnillistäminen. Raamattu opettaa seksuaalisuutta Jumalan kauniina ja ihanan lahjana miehen ja naisen välille pysyvässä parisuhteessa (avioliitto). Seksi ei ole likainen asia, vaan Jumalan kaunis lahja, kun sitä käytetään oikein. Seksi on synnillistä ja väärää silloin kun sitä käytetään väärin ja väärässä paikassa. Seksin oikea harjoittamispaikka on avioliitto miehen ja naisen välillä, kaikenlainen muu seksi on syntiä.

Jos lapselle opettaa väärin seksuaalisuudesta, niin se yleensä johtaa siihen, että lapsi kasvaessaan kuitenkin ajautuu väärän seksuaalisuuden pariin, eli tekemään seksisyntejä. Ihmisen eräs perustarve on kokea olevansa hyväksytty ja rakastettu. Kun ihmiselle opettaa seksistä väärin sillä tavalla, että lapsi tai nuori kokee seksin olevan synnillistä likaista, hekumaa jota tulee välttää, niin vääristymä ajaa hänet toimimaan väärin. Kun lasta kasvatetaan vääristyneen uskon kautta, niin hän jää vaille todellisen rakkauden kokemista; Jumalan rakkautta. Kun hän kasvaa, niin hän koittaa etsiä hyväksyntää ja rakkautta maailmasta ja synti pettää silloin usein hänet hakemaan sitä rakkautta seksistä ulkopuolella avioliiton. Monille vääristynyt usko on jättänyt syvät haavat ja maailmassa he joutuvat helposti hyväksikäytetyiksi seksin alueella. Nämä syvät haavat ovat tehneet ihmisestä haavaisen, joka ei ole saanut kokea rakkautta ja hyväksikäytön jälkeen hän pettyy ja etsii uutta rakkautta. Näin hänen elämässään voi alkaa kierre, jossa hänen elämässään vaihtuu tiuhaan tahtiin rakastajat tai rakastajattaret, mutta hänen oma sisimpänsä ja rakkauden kaipuu jää tyhjäksi ja ontoksi kuoreksi, joka haavoittuu yhä enemmän ja enemmän.


Puhumattomuus perheessä

Puhumattomuus uskovan kodin perheessä on asia, joka helposti vääristää lapsen käsityksiä uskosta ja Jumalasta. Pieni lapsi ajattelee kaikenlaista ja hänen mieleensä nousee kaikenlaisia ajatuksia ja kysymyksiä. Uskon asiat ja kuva Jumalasta voi hyvin helposti vääristyä pienen lapsen mielessä. Tämän tähden opeta lapsesi tuomaan esille omia tuntemuksia ja ajatuksia sekä rohkeasti kysymään asioista, jotka askarruttavat hänen mieltänsä. Älä tukahduta lapsen tunteita ja asioita, äläkä ajattele että kaikki olisi itsestään selvää lapsellesi. Anna lapsesi myös kyseenalaistaa asioita ja kerro hänelle millainen Jumala on ja mitä Raamattu opettaa.

Jos uskovaisten kodissa ei puhuta uskon asioista eikä kannusteta lasta tuomaan ajatuksiaan esille, niin hän kasvaa helposti vääristyneeseen uskoon, sekä monissa tapauksissa hän myöhemmin valitsee maailman ja synnin tien. On todella tärkeätä, että lapsi oppii ilmaisemaan itseään sekä tuomaan ajatuksiaan esille, kannusta häntä siihen!

-PP-_________________
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Mietinnän aiheet
ViestiLähetetty: 04. Marras 2018 10:23 
Avatar

Liittynyt: 09. Marras 2010 19:54
Viestit: 5700
*
Älä kasvata lastasi väärin viimeinen osa 10

Jumala voi parantaa sinun sisimpäsi

Jos olet joutunut vääristyneen uskon uhrin kohteeksi ja vanhempasi ovat toimineet väärin sinua kohtaan, niin muista se, että vanhempasi ovat tehneet sinua kohtaan vääryyttä, ei Jumala. Herra Jeesus Kristus kutsuu sinua oikean ja todellisen uskon tielle, jossa Jumala rakastaa sinua ja haluaa eheyttää sinun rikkinäisen sydämesi. Jumala kykenee parantamaan kaikki sinun haavasi ja johdattaa sinut anteeksiantamuksen kautta Jumalan armon ja rakkauden valtakuntaan.

Lapselle jää sellainen kuva Jumalasta millaisen kuvan hänen vanhempansa tai seurakunta antavat Jumalasta. Jos olet joutunut elämään lapsuutesi vanhempiesi tai seurakunnan vääristyneen uskon alaisuudessa, niin sinulle on muokkautunut vääristynyt käsitys Jumalasta. Jumala on kuin paimen, joka hellästi hoitaa karitsoja ja lampaitaan. Herra Jumala sanoi Jesajan kautta (Jes 40), että Hän on kuin paimen, joka kaitsee laumaansa, kokoaa karitsat käsivarrellensa ja kantaa niitä sylissään, johdattelee imettäviä lampaita.

Uuden karitsan synnyttyä laumaan paimen otti karitsan syliinsä ja piti karitsaa paljon sylissään. Paimen myös kantoi karitsaa sylissään johdatellessaan laumaa eteenpäin. Tämän kaiken paimen teki siksi, että karitsa oppisi tuntemaan laumansa paimenen, oppisi erottamaan paimenen äänen ja hajun perusteella. Karitsan myös tuli oppia luottamaan paimeneen, että paimen johdattaa läpi louhikkoisten ja terävien kivien sekä kuuman erämaan ja tuo laumansa vesilähteille sekä viheriäisille niityille.

Tämä kaikki siksi, että kerran karitsan varttuessa hän luottavaisesti seuraisi paimenta muun lauman mukana, eikä poukkoilisi pelokkaana sinne tänne. Samoin on sinun laitasi. Sinunkin tulee oppia näkemään kuinka Jumala sinua rakastaa ja oppia luottamaan Häneen. Jumala rakastaa sinua niin paljon, että Hän haluaa kantaa sinua sylissään, jolloin todella tulet tuntemaan Hänet ja opit tietämään millainen Jumala on oikeasti.

Lammaspaimenen tehtäviin kuului pitää mukanaan öljysarvea. Kun ja jos lampaita alkoi uuvuttamaan kovassa helteessä, paimenen tuli kaataa öljyä lampaiden päähän, joka viilensi heidän oloaan. Samoin usein terävät kivet ja piikkiset oksat repivät haavoja lampaisiin, kun paimen huomasi lampaiden haavat hän kaatoi öljyä haavoihin, jolloin haavat nopeammin paranivat ja myös suojasivat haavoittunutta kohtaa. Jumala on tällainen Paimen, joka Pyhässä Hengessä virvoittaa pientä lastaan sekä Pyhässä Hengessä hoitaa meidän haavamme (synnin haavat sekä lähimmäistemme iskut, lyönnit ja väärät toimet) kuntoon. Jumalan armo ja rakkaus on ihmeellinen se virvoittaa ja hoitaa ihmissydäntä ja saa sydämemme iloitsemaan sekä ylistämään kiitosta ja kunniaa Jumalalle.

Herra Jeesus Kristus kutsuu sinua todellisen uskon tielle ja parantaa sinun kaikki haavasi. Herra Jeesus Kristus haluaa osoittaa sinulle todellisen Jumalan armon ja rakkauden.


Ohjeita sinulle joka olet joutunut vääristyneen uskon uhriksi

Tästä eteenpäin kirjoitan sinulle, joka olet joutunut vääristyneen uskon uhriksi, että miten siitä voi vapautua ja löytää Jumalan rakkauden ja armon. Vääristyneen uskon uhreja on vanhemmat, jotka elävät vääristyneen uskon kautta sekä heidän lapsensa, jotka heidän vanhempansa on kasvattanut vääristyneen uskon kautta.

Sinä joka olet vääristyneen uskon takia hylännyt Jumalan, voit löytää todellisen Jumalan ja parantua vääristyneen uskon lyömistä syvistä haavoista.

Jumalan vaikuttama anteeksiantamus sydämessäsi johdattaa sinut pois syyllisyydestä ja terveeseen uskoon, joka olet vanhempana rikkonut lapsesi elämän. Jumalan vaikuttama anteeksiantamus sydämessäsi johdattaa myös sinut terveeseen uskoon, joka olet joutunut lapsena vanhempiesi vääristyneen uskon elämän vaatimusten uhriksi.


Jumala rakasti ja rakastaa ensin meitä

1 Joh 4:10 Siinä on rakkaus-ei siinä, että me rakastimme Jumalaa, vaan siinä, että hän rakasti meitä ja lähetti Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi.

Terveen ja kypsän uskon syntymiseen tarvitaan tieto ja ymmärrys siitä, että Jumala rakastaa meitä. Tämä rakkauden järjestys menee tässä järjestyksessä Jumala ensin rakasti ja rakastaa meitä, me rakastamme Jumalaa koska Hän rakasti ja rakastaa ensin meitä, me rakastamme lähimmäistämme niin kuin itseämme koska rakastamme Jumalaa, joka ensin rakasti ja rakastaa meitä. Herran Jeesuksen opetuslapsi ei voi oppia tuntemaan Jumalaa, ellei hän ymmärrä, että Jumala rakastaa häntä. Tämä asia on erittäin tärkeä ymmärtää. Jumala rakasti ja rakastaa meitä ja sen todistukseksi Hän lähetti Herran Jeesuksen meidän syntiemme sovitukseksi. Jumala rakasti ja rakastaa meitä niin paljon, että Hän antaa meille anteeksi kaikki pahat tekomme ja syntimme, jota olemme tehneet. Saamme vastaanottaa Jumalan rakkauden osoituksena syntien anteeksiantamuksen Herran Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen kautta, kun tunnustamme syntimme Hänelle ja uskomme Herraan Jeesukseen.

Jos tämän ymmärrät, että Jumala rakastaa sinua, niin silloin olet ottanut ensimmäisen askeleen kohti tervettä uskon kasvua kohti Jumalan todellista tuntemista.

Sinun tulisi myös ymmärtää, että Hän rakastaa sinua siinä kun Hän on antanut Pyhän Hengen sinetin sydämeesi uskoon tultuasi. Pyhän Hengen voiman ja rakkauden kautta sinä opit hylkäämään syntiä ja kasvamaan terveeseen uskon elämään. Ajattele Jumala rakastaa sinua niin paljon, että Hän antaa sinulle Pyhän Henkensä avuksi, että synti ei voisi rikkoa ja tuhota sinua, vaan saisit rauhan ja levon sydämeesi Jumalan lapsena.

-PP-_________________
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Mietinnän aiheet
ViestiLähetetty: 12. Marras 2018 13:29 
Avatar

Liittynyt: 09. Marras 2010 19:54
Viestit: 5700
*
Room 8:
1 ¶ Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat.
2 Sillä elämän hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista.
3 Sillä mikä laille oli mahdotonta, koska se oli lihan kautta heikoksi tullut, sen Jumala teki, lähettämällä oman Poikansa syntisen lihan kaltaisuudessa ja synnin tähden ja tuomitsemalla synnin lihassa,
4 että lain vanhurskaus täytettäisiin meissä, jotka emme vaella lihan mukaan, vaan Hengen.
5 Sillä niillä, jotka elävät lihan mukaan, on lihan mieli, mutta niillä, jotka elävät Hengen mukaan, on Hengen mieli.
6 Sillä lihan mieli on kuolema, mutta hengen mieli on elämä ja rauha;

Fil 2:13 sillä Jumala on se, joka teissä vaikuttaa sekä tahtomisen että tekemisen, että hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi.

Gal 5:4 Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta.

Gal 5:18 Mutta jos te olette Hengen kuljetettavina, niin ette ole lain alla.

Tiit 3:
4 Mutta kun Jumalan, meidän vapahtajamme, hyvyys ja ihmisrakkaus ilmestyi,
5 pelasti hän meidät, ei vanhurskaudessa tekemiemme tekojen ansiosta, vaan laupeutensa mukaan uudestisyntymisen peson ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta,
6 jonka Hengen hän runsaasti vuodatti meihin meidän Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen kautta,
7 että me vanhurskautettuina hänen armonsa kautta tulisimme iankaikkisen elämän perillisiksi toivon mukaan.

Jaak 2:10 Sillä joka pitää koko lain, mutta rikkoo yhtä kohtaa vastaan, se on syypää kaikissa kohdin.

Jumalan laki kirjaimena ei anna voimaa elää Jumalan tahdon mukaisesti, vaan kertoo ja opettaa siitä mikä on Jumalan hyvä tahto. Tästä syystä syntiin langennut ihminen ei kykene täyttämään lakia ja elämään Jumalan lain mukaisesti, sillä rikkoessaan lakia vastaan yhdessä kohtaan, hän on syyllistynyt koko lain rikkomiseen. Kukaan ihminen ei voi tulla vanhurskaaksi (pelastua) Jumalan lain kautta, ei vanhan liiton kautta, eikä Uudessa Liitossa Kristuksen Lakia noudattamalla, koska pelastus on Jumalan lahja, Herran Jeesuksen sovitustyön tähden, Hänen veressään. Pelastus vastaanotetaan Jumalan armosta uskon kautta Herraan Jeesukseen.

Jumalan sana opettaa (Room 8:4), että lain vanhurskaus täytetään niissä, jotka eivät vaella lihan mukaan, vaan Hengen. Tämä tarkoittaa sitä, että uskova ihminen ei uskon kuuliaisuuden tekojen kautta täytä Jumalan lakia, sillä vain Jeesus kykeni täyttämään koko lain, mutta lain vanhurskaus täytetään uskovan ihmisen elämässä Jeesuksen ansion tähden ja kun uskova elää vanhurskaudessa (uskon kuuliaisuudessa) niin hän elää ja ojentautuu Jeesuksen täyttämän lain mukaan. Lain vanhurskauden täyttyminen Hengessä vaeltamisen kautta ei ole lain täyttämistä, vaan lain (UL:ssa Kristuksen lain) opetuksen mukaan elämistä, sillä Herra Jeesus on täyttänyt lain meidän puolestamme ja Jeesuksen vanhurskaus luetaan niiden hyväksi, jotka uskovat Häneen eläen uskon kuuliaisuudessa Pyhän Hengen voimavaikutuksen kautta.

Pyhä Henki vaikuttaa uskovassa tahtomisen ja tekemisen ja siksi lain vanhurskaus täytetään uskovan ihmisen elämässä, koska hän ei vaella lihan voiman mukaan, vaan Pyhän Hengen voiman mukaan. Lain vanhurskauden täyttyminen ei ole ihmisen lihan ansiota, vaan Jumalan, joka Henkensä kautta vaikuttaa sen, että uskova elää Jumalan tahdon mukaisesti, eli Kristuksen Lain opettamalla tavalla. Kukaan ihminen ei kykene itsessään täyttämään Jumalan lakia ja pelastumaan lain tekojen kautta, jonka tähden Uuden Liiton pelastus tapahtuu ilman lain tekoja uskon kautta Herran Jeesuksen vereen ja sovitustyöhön.

Raamattu sanoo, että emme ole pelastuneet vanhurskaudessa tekemiemme tekojen ansiosta (uskon kuuliaisuus) vaan Jumalan laupeuden mukaan, kun Hän rakastaa meitä ja pelasti meidät Herran Jeesuksen sovitustyön tähden. Kristuksen Lain mukaan eläminen (UL:n järjestyksen mukainen Jumalan sanan opetus) ei ole lain tekojen tekemistä, vaan rakkauden kautta vaikuttavaa uskon kuuliaisuutta (uskon tekoja), jonka Jumala vaikuttaa uskovan sydämessä Pyhän Hengen kautta. Herra Jeesus täytti koko lain vaatimukseen ja Jumala lukee lain vaatimukset sellaisen ihmisen hyväksi, joka on antanut sovittaa itsensä Jumalan kanssa, Herran Jeesuksen veren ja sovitustyön kautta.

-PP-_________________
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Mietinnän aiheet
ViestiLähetetty: 12. Marras 2018 13:32 
Avatar

Liittynyt: 09. Marras 2010 19:54
Viestit: 5700
*
Henkivallat pimeys eksytys ja Jumalan armo osa 1

Kirjoitin vuonna 2014 yllä olevan otsikon mukaisen kirjoituksen, jonka koin nyt sydämessäni jakaa myös täällä facebookissa. Kirjoitus on pitkä, joten lähetän sen osissa tänne luettavaksi.

On monia syitä miksi Herraan Jeesukseen uskova elää epäterveessä uskossa, jonka kautta usko Jumalaan sekä Raamatun opetus vääristyy pahoin. Tässä kirjoituksessa otan esille yhden tällaisen syyn, jota voidaan kutsua sellaiseksi, jossa uskova keskittyy lähes yksinomaan eksytyksiin sekä pimeyden tekoihin. Kirjoituksessa tuodaan esille myös asioita, jonka kautta uskova voi oppia Jumalan tahdon mukaista elämää.


Vääristymän taustatekijöitä

Uskova ihminen, joka keskittyy etsimään ja paljastamaan vain pimeyden tekoja sekä eksytyksiä on yleensä sellainen ihminen, jota hallitsee pelko ja ahdistus. Hän hyvin usein pelkää Jumalan tuomiota ja näkee Jumalan tuomion kaikessa.

Tällaisen uskovan tausta on yleensä sellainen, jossa hän on elänyt lapsuudessaan jonkun voimakkaan auktoriteetin alaisuudessa kuten omat vanhemmat, kasvattivanhemmat sekä läheinen ihminen (ystävä, sukulainen, opettaja, valmentaja, epäterveessä uskossa oleva uskova jne.).

Hän on elänyt ankaran, painostavan, tuomitsevan sekä vaativan ihmisen auktoriteetin alaisuudessa, joka ei ole arvostanut häntä, vaan on vaatinut koko ajan enemmän asettaen riman niin korkealle, johon on mahdotonta päästä.

-PP-_________________
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Mietinnän aiheet
ViestiLähetetty: 13. Marras 2018 14:51 
Avatar

Liittynyt: 09. Marras 2010 19:54
Viestit: 5700
*
Henkivallat pimeys eksytys ja Jumalan armo osa 2

Menneisyyden vanki

Hyvin usein ihminen uskovanakin näkee asiat menneisyytensä kokemusten kautta. Kun ihmisen elämässä on ollut ankara, painostava, tuomitseva sekä vaativa auktoriteetti, niin hän vääristää kuvan Jumalasta, jossa Jumalasta tulee hänelle ankara painostava, tuomitseva ja vaativa. Tällainen uskova elää uskon elämää pelon ja ahdistuksen ilmapiirissä, jossa hän keskittyy koko ajan negatiivisiin asioihin.

Koska hänen sydämeensä on istutettu pelon ja ahdistuksen ilmapiiri, niin siksi hänestä tulee samanlainen kuin se auktoriteetti jonka alaisuudessa hän on kasvanut, eli ankara, painostava, tuomitseva ja vaativa. Tämän tähden hän uskovana alkaa etsimään ja keskittymään pimeyden tekoihin sekä eksytyksiin. Hän alkaa painostamaan ja vaatimaan muilta suorituksia, johon he eivät vielä pysty, koska he eivät ole vielä uskossa kasvaneet ja kypsyneet ymmärtämään niitä asioita.

Vääristyneen pelon vallassa oleva uskova elää jatkuvan ahdistuksen ja paineen alla, koska mikään ei riitä hänelle, sillä menneisyyden vaatimusten ja painostuksen haavojen tähden hän elää jatkuvassa syyllisyydessä ja kokee riittämättömyyttä, jossa asiat ovat aina liian saavuttamattomia ja kaukana hänestä. Hän on menneisyytensä vanki, jossa hänen sydämellään on jatkuvasti seuraavanlaisia ajatuksia; ei riitä, et ole tarpeeksi hyvä, pieleen meni, teit taas väärin, et koskaan onnistu, olet surkea ja huono, muut kyllä osaa mutta sinä et, sinusta ei tule koskaan mitään jne.

Koska hänen sisimpänsä on pienestä pitäen täytetty ja syötetty negatiivisilla asioilla, niin siksi hän itse elää jatkuvasti negatiivisten asioiden keskellä, jotka täyttävät hänen mielensä. Jotkut ihmiset joilla on tällaisia kokemuksia alkavat uskovina etsimään vain pimeyden tekoja sekä eksytyksiä. He elävät vääristyneen uskon vallassa, jota menneisyyden haavat sekä pimeyden henkivallat ruokkivat hänen sydämessään.

Mitä enemmän hän uskovana ihmisenä tutkii pimeyden tekoja sekä eksytyksiä, niin hänen ymmärrys Jumalasta ja Raamatun sanan opetuksesta vääristyy koko ajan yhä enemmän. Pelko ja ahdistus saa koko ajan enemmän tilaa hänen sydämessään. Se johtaa myös tielle, jossa hän koittaa ansaita Jumalan hyväksynnän omien tekojansa kautta. Hän ei tunne Jumalan armoa ja rakkautta, koska menneisyyden haavat ja vaatimukset ovat täyttäneet hänen sydämensä. Hän toimii uskovana samalla tavalla kuin lapsuudessaan ja nuoruudessaan, jossa hän koitti koko ajan saada ihmisen tai ihmisten hyväksynnän, jotka olivat vaativia ja ankaria hänelle. Uskovana hän koittaa saada Jumalan hyväksynnän omien tekojensa kautta.

Hänestä tulee hyvin usein kova, ankara ja vaativa muita uskovia kohtaan. Hän ei näe kenessäkään hyvää, vaan virheitä ja puutteita joihin hän takertuu. Hän elää omia lapsuuden ja nuoruuden traumojaan läpi ja kohdistaa ne muihin ihmisiin. Hän elää alati huonon itsetunnon vankina, joka syyttää häntä jatkuvasti sekä piiskaa ja ruoskii häntä tekemään koko ajan tekoja, joiden kautta hän yrittää ostaa Jumalan hyväksynnän.

Tällaista ihmistä ei kykene auttamaan näyttämällä hänelle ensin hänen virheensä, kovuutensa sekä vääristyneen uskonsa tilan. Hän tarvitsee ensin kokemuksen Jumalan rakkaudesta ja armosta. Sen jälkeen hän kykenee näkemään oman syntinsä ja tekemään siitä parannusta.

Joissakin tapauksissa käy myös niin, että tällaisen kokemuksen kokenut uskova ei pääse irti menneisyyden haavoistaan ja hän luopuu uskostaan. Jotkut heistä saattavat pilkata ja ivata uskon asioita etteivät ne toimi ja ole totta. Heidän kohdallaan aito ja oikea usko ei saanut sijaa sydämessä, koska he eivät avautuneet kohtaamaan omia haavojansa, vaan syyttivät muita koko ajan ongelmistaan. Usko Herraan Jeesukseen toimii aina kun sen antaa vaikuttaa sydämessä siten kuinka Raamatun sana opettaa.

-PP-_________________
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Mietinnän aiheet
ViestiLähetetty: 15. Marras 2018 03:01 

Liittynyt: 31. Tammi 2018 00:34
Viestit: 225
Sydämelleni laskeutui asia, josta meidän kaikkien pitää tehdä parannusta. Esimerkiksi Facebookin julkisella puolella olevat väittelyt ja kiivailut" ns. uskon nimissä" tuovat sydämeeni tuskaa ja pahaa oloa. Monet uskovat hyökkäävät toisiaan vastaan opillisissa ja muissa asioissa, väittelevät ja yrittävät todistaa toisiaan harhaoppisiksi, jopa ”rakkauden” evankeliumia julistavat saarnaajat! ”Vaan veli käy oikeutta veljen kanssa, vieläpä uskottomain edessä.” 1.Kor.6:6.

Koska tulee ylösnousemus ja maailmanloppu? Kuka on Kaikkivaltias ja kuka ei? Koska Jeesus tulee, koska ei? Vain minä olen oikeassa! Jne…

Laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus (Matt.24:12). He unohtavat täysin sen, että julkisella Facebook sivulla myös ihmiset jotka eivät ole uskossa seuraavat kaikkea täällä ja näkevät julkisesti kaiken sen (mikä on mielestäni totuus), että monellakaan ei ole todellista rakkautta totuuteen ja yhteyttä (ykseyttä) keskenään, vaan he kiivailevat ja väittelevät sekä syyttävät veljiään harhaoppiseksi. Miten ne ihmiset, jotka eivät ole uskossa voisivat uskoa Jeesukseen ja hänen antamaansa rakkauteen, jos eräät kristityt ovat rakkaudettomia ja riitaisaa porukkaa? Siihen ei usko ketään – ei edes Jeesus. Usko ilman tekoja on kuollut, sanoo Raamattu. Meidän pitää julistaa veren ja rakkauden evankeliumia pelastavasta Jeesuksesta Kristuksesta, ei omaa ihmisviisauttamme tai omaa tietämystämme.

Siitä kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos teillä on keskinäinen rakkaus. Joh.13:35.


Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Mietinnän aiheet
ViestiLähetetty: 17. Marras 2018 12:41 
Avatar

Liittynyt: 09. Marras 2010 19:54
Viestit: 5700
*
Henkivallat pimeys eksytys ja Jumalan armo osa 3

Herkkä haavoittuvainen ja arka

Jotkut ihmiset joilla on ollut edellä mainittuja negatiivisia kokemuksia elämässään ajautuvat toisenlaiselle tielle, jossa he ovat herkkiä ja hyvin haavoittuvaisia ja arkoja. Tämä tarkoittaa sitä, että myös heillä on vääristynyt kuva ja ymmärrys Jumalasta, jossa Jumala on ankara ja vaativa.

Hyvin usein herkkä, haavoittuva ja arka ihminen ei painosta eikä vaadi muilta mitään, vaan hän keskittyy omaan huonoon itsetuntoonsa ja pyörii koko ajan ajatuksen ympärillä, jossa hän kokee olevansa ainainen epäonnistuja. Hän elää hirvittävän paineen ja ahdistuksen alla, jossa hän toivoisi Jumalan hyväksyvän ja rakastavan häntä, mutta hän ei usko sitä haavojensa tähden. Välillä hän kokee että ehkä sittenkin Jumala voisi rakastaa häntä, mutta menneisyyden haavat sekä pimeyden henkivallat syyttävät häntä ja vaipuu taas epätoivoon ja ahdistukseen. Hän elää ikään kuin karusellissa, jossa hän välillä yrittää uskoa Jumalan rakastavan häntä, mutta hän aina lopulta ajautuu epätoivoon ja ahdistukseen ja kokee ettei Jumala voi häntä hyväksyä ja rakastaa.

Jumalan todellinen armo

Kun ihminen saa kohdata todellisen Jumalan armon, totuuden ja rakkauden, niin hän pääsee vapaaksi menneisyytensä haavoista sekä epäterveestä uskosta.

Joh 1:17 Sillä laki on annettu Mooseksen kautta; armo ja totuus on tullut Jeesuksen Kristuksen kautta.

Todellinen Jumalan armo on Herra Jeesus sekä Jumalan totuuden sanan opetus, joka juurruttaa uskovan Herran Jeesukseen. Jumalan sanan totuus tekee sinut vapaaksi, jos uskossa ojentaudut Jumalan sanan opetuksen mukaisesti.

Ef 4: 15 vaan että me, totuutta noudattaen rakkaudessa, kaikin tavoin kasvaisimme häneen, joka on pää, Kristus,

Kol 2:
6 Niinkuin te siis olette omaksenne ottaneet Kristuksen Jeesuksen, Herran, niin vaeltakaa hänessä,
7 juurtuneina häneen ja hänessä rakentuen ja uskossa vahvistuen, niinkuin teille on opetettu; ja olkoon teidän kiitoksenne ylitsevuotavainen.

Älä usko ja kuuntele valhetta, äläkä ojentaudu valheen mukaan, koska silloin joudut elämään pelon, ahdistuksen sekä tappion ilmapiirissä.

Jumalan sanan totuuden noudattaminen vapauttaa sinut synnistä, syyllisyydestä, peloista ja ahdistuksista. Jos tiedät mikä on Jumalan sanan totuus, mutta et elä sen mukaisesti, niin totuus ei hyödytä eikä auta sinua.

Jaak 1:22 Mutta olkaa sanan tekijöitä, eikä vain sen kuulijoita, pettäen itsenne.

Totuuden kuuleminen ei ole ongelma, jos vain haluat kuulla totuuden, niin Jumala kertoo sinulle totuuden. Ongelma on siinä, että kuulet totuuden, mutta et tee sen mukaan, siksi et voi tulla vapaaksi syytöksistä, peloista, ahdistuksista ja synneistä. Jos haluat kuulla ja elää totuuden mukaan, niin silloin sinä vapaudut syytöksistä, ahdistuksista ja peloista sekä opit voittamaan syntejä ja elämään Jumalan tahdon mukaisesti.

Seuraavaksi käsittelen Jumalan sanan totuutta ristin sanomasta, Jumalan rakkaudesta ja armosta. Kun opit näkemään ja ymmärtämään Jumalan sanan totuuden sellaisena kun se on kirjoitettu, niin alat oppia käytännössä elämään sen mukaisesti. Opit myös hylkäämään vanhat tapasi, jotka orjuuttivat sinua pelon ja ahdistuksen kautta.

-PP-_________________
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Mietinnän aiheet
ViestiLähetetty: 20. Marras 2018 11:32 
Avatar

Liittynyt: 09. Marras 2010 19:54
Viestit: 5700
*
Henkivallat pimeys eksytys ja Jumalan armo osa 4

Herran Jeesuksen veri kuolema ja ylösnousemus

Kol 1:
12 ¶ kiittäen Isää, joka on tehnyt teidät soveliaiksi olemaan osalliset siitä perinnöstä, mikä pyhillä on valkeudessa,
13 häntä, joka on pelastanut meidät pimeyden vallasta ja siirtänyt meidät rakkaan Poikansa valtakuntaan.
14 Hänessä meillä on lunastus, syntien anteeksisaaminen,
15 ja hän on näkymättömän Jumalan kuva, esikoinen ennen kaikkea luomakuntaa.

Raamattu opettaa, että Herra Jeesus kuoli meidän syntiemme tähden vuodattamalla verensä syntien anteeksiantamukseksi, jonka jälkeen Hän nousi Isä Jumalan oikealle puolelle. Ihminen ei voi ostaa Jumalan hyväksyntää omien tekojensa kautta eikä voi pelastaa itseänsä omien tekojensa kautta. Herra Jeesus on ihmisen syntien sovittaja sekä Hän on Pelastaja, joka pelastaa meidät synnin ja saatanan vallasta.

2 Kor 2:14 Mutta kiitos olkoon Jumalan, joka aina kuljettaa meitä voittosaatossa Kristuksessa ja meidän kauttamme joka paikassa tuo ilmi hänen tuntemisensa tuoksun!

Uskova joka keskittyy lihan tekoihin, syytöksiin, vaatimuksiin, eksytyksiin ja vääriin oppeihin ei pääse vapaaksi synnin haavoistaan, koska hän keskittyy pimeyden tekoihin. Pimeyden teot tuovat tappion, häpeän, pelon ja epäonnistumisen ilmapiiriin ihmisen sydämeen.

Herran Jeesuksen sovitusveri puhdistaa sinun syntisi, poistaa tappion, häpeän, pelon ja epäonnistumisen. Uskova jonka pelastus ja keskipiste on Herran Jeesus Messiaan sovitusveressä, kuolemassa sekä ylösnousemuksessa, niin hän vaeltaa Herran Jeesuksen kanssa voittosaatossa joka päivä muistaen ja uskoen, että Jeesuksen sovituksen tähden olen saanut syntini anteeksi sekä Pyhän Hengen voiman, jonka avulla opin voittamaan syntejä sekä elämää Jumalan tahdon mukaista elämää.

1 Kor 1:18 Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima.

Ristin sanoma on sanoma Jumalan voimasta, joka Herran Jeesuksen sovitusveren, kuoleman ja ylösnousemuksen kautta antaa Herran Jeesuksen opetuslapselle voiman elää ja kasvaa uskossa Jumalan tahdon mukaisesti.

Jes 61:
1 ¶ Herran, Herran Henki on minun päälläni, sillä hän on voidellut minut julistamaan ilosanomaa nöyrille, lähettänyt minut sitomaan särjettyjä sydämiä, julistamaan vangituille vapautusta ja kahlituille kirvoitusta,
2 julistamaan Herran otollista vuotta ja meidän Jumalamme kostonpäivää, lohduttamaan kaikkia murheellisia,
3 panemaan Siionin murheellisten päähän-antamaan heille-juhlapäähineen tuhkan sijaan, iloöljyä murheen sijaan, ylistyksen vaipan masentuneen hengen sijaan; ja heidän nimensä on oleva "vanhurskauden tammet," "Herran istutus," hänen kirkkautensa ilmoitukseksi.

Jesajan kirjan luku 61 opettaa ristin sanoman voiman ja vaikutuksen ihanalla ja armollisella tavalla. Herra Jeesus julisti ilosanomaa (evankeliumia) maallisen vaelluksensa päivinä. Herra Jeesus antoi myös opetuslapsilleen tehtäväksi evankeliumin julistamisen tässä maailmassa. Seuraavaksi tutkimme Herran Jeesuksen ilosanomaa (ristin sanomaa) Jesajan kautta.

Herran Jeesuksen ilosanoma (Jeesuksen sovitusveri, kuolema ja ylösnousemus) tuo syntien anteeksiantamuksen, vapautuksen synnin ja saatanan orjuudesta. Ihminen joka nöyrtyy tunnustamaan syntinsä vastaanottaa pelastuksen.

Ristin sanoman kautta Herra Jeesus eheyttää ja parantaa ihmisten särkyneet sydämet. Herra Jeesus eheyttää ja parantaa ihmisen synnin rikkoman sydämen (mieli).

Ristin sanoman kautta Herra Jeesus vapauttaa synnin vankeudessa ja kahleissa olevat ihmiset, jotka tunnustavat syntinsä ja uskovat Herraan Jeesukseen.

Ristin sanoman kautta Herra Jeesus tuo otolliset vuodet uskovien elämään, sillä jokainen eletty vuosi julistaa uskovan elämässä Jumalan kunniaa ja armoa sekä vapautusta synneistä.

Ristin sanoman kautta Herra Jeesus lohduttaa murheellisia; antaa ilon murheen sijaan; ylistyksen ja kiitoksen hengen masentuneen hengen sijaan. Evankeliumilla on moniulotteiset armon ja rakkauden kasvot, sillä se ei ainoastaan julista syntien anteeksiantamusta, vaan myös lohdutusta monien murheiden keskellä eläville.

Ristin sanoma; Herran Jeesuksen sovitusveri, kuolema ja ylösnousemus on uskon perustus ja keskipiste, joka antaa uskovalle voiman elää ja kasvaa uskossa syvempään Jumalan tuntemiseen.

-PP-_________________
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Poissa
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
 Sivu 61/65 [ 650 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää: