Tänään on 18. Maalis 2019 21:38

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
 Sivu 77/95 [ 941 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 95  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Re: Mietinnän aiheet
ViestiLähetetty: 02. Marras 2018 14:23 
Avatar

Liittynyt: 09. Marras 2010 19:54
Viestit: 5935
*
Älä kasvata lastasi väärin osa 4

Kadotuksen pelko

Eräs virhe, jonka uskovat vanhemmat voivat tehdä on kadotuksella pelottelu. Muistan erään tapauksen, jossa kerroin evankeliumia Jumalan rakkaudesta iäkkäälle ihmiselle. Hän ahdistui suuresti ja suuttui minulle. Hän myös avautui minulle ja sanoi, että Jumala ei edusta hänelle rakkautta. Kun kysyin, että miksi näin, niin hän vastasi ja sanoi, että kun hän oli pieni lapsi, niin hänen vanhempansa sanoivat, että jos hän tekee syntiä, niin Jumala pudottaa hänen päähänsä kuumia kiviä ja hän joutuu kadotukseen. Hänen vanhempansa toimivat väärin, sillä he koittivat kasvattaa lastansa uskomaan Jumalaan kadotuksen pelon tähden. Mutta heidän kasvatuksensa johti siihen, että tämä ihminen hylkäsi Jumalan eikä halua kuulla Jumalasta ja Jumalan rakkaudesta.

Mitä opimme tästä? Jos lasta pelottelee kadotuksella, niin useassa tapauksessa se kääntyy lasta vastaan ja hän myöhemmin hylkää Jumalan, eikä halua uskoa Jumalaan, jolta ei saa rakkautta, vaan pelkkää tuomiota ja kadotusta. Jotkut uskovat vanhemmat luulevat että kadotus on pelote ja vaikutin, jonka kautta lasta voidaan kontrolloida ja kasvattaa uskovaksi. Tämä on kuitenkin harhaluulo, joka kautta useassa tapauksessa lapsi ohjataan pois Jumalan luota.

Raamattu opettaa, että Jumalan hyvyys (rakkaus) vetää ihmistä parannukseen. Kun lapselle kertoo Raamatun mukaista evankeliumia, jonka mukaan kaikki ihmiset ovat syntisiä ja vailla pelastusta ja syntiensä tähden kadotukseen matkalla, mutta Herra Jeesus on kuollut meidän syntiemme tähden ja pelastaa meidät jos uskomme Häneen. Jos kerromme evankeliumia Jumalan suuresta rakkaudesta syntistä ihmistä kohtaan, niin Jumalan hyvyys saa vetää ihmisen parannuksen paikalle, eikä hän tule pelastukseen helvetin pelosta, vaan sen tähden koska Jumala rakastaa häntä. Painota lapsellesi Jumalan rakkautta, älä pelottele häntä helvetillä. Evankeliumin sanoman julistukseen kuuluu rehellinen totuus ihmisen syntisyydestä, kadotuksesta ja pelastuksesta Jeesuksessa Kristuksessa, joka tulee Jumalan rakkaudesta. Raamattu painottaa pelastuksen evankeliumissa Jumalan rakkautta, painota sitä lapsellesi. Sen seurauksena ajallaan hän voi elämässään tulla synnintuntoon ja Jumalan rakkauden tähden hän haluaa vastaanottaa pelastuksen.

-PP-_________________
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Mietinnän aiheet
ViestiLähetetty: 02. Marras 2018 14:30 
Avatar

Liittynyt: 09. Marras 2010 19:54
Viestit: 5935
*
Älä kasvata lastasi väärin osa 5

Jeesuksen tulemuksella pelottelu

Eräs yleinen virhe johon uskovat vanhemmat voivat syyllistyä on Jeesuksen tulemuksella pelottelu. Yleensä tähän pelotteluun kuuluu se että lasta painostetaan elämään uskossa ja syntiä ei saa tehdä. Lapselle yleensä sanotaan, että voit tehdä syntiä juuri silloin kun Jeesus tulee eikä Jeesus ota sinua mukaasi, vaan hylkää sinut syntiesi kanssa kadotukseen.

Useat uskovien kotien lapset elävät jatkuvassa syyllisyydessä ja pelossa ja pelosta käsin odottavat, että koska Jeesus tulee. Monet lapset voivat yöllä herätä painajaiseen, jossa he luulevat Jeesuksen tulleen hakemaan heidän vanhempansa, mutta hän on jäänyt maan päälle. Monesti tämän painajaisen seurauksena lapsi käy yöllä tarkastamassa onko vanhemmat nukkumassa sängyssä vai onko Jeesus vienyt heidät. Tällaisen pelon vallassa on ahdistavaa elää.

Lapselle tulee kertoa, että Jeesuksen tulemus on iloinen asia, jolloin uskovat saavat vapautuksen maailman ikeistä ja murheista. Jeesuksen tulemukseen pääsee mukaan jokainen uskova, niin aikuinen kuin lapsikin, jotka uskovat Herraan Jeesukseen (pieni lapsi, joka ei ole oppinut erottamaan hyvää ja pahaa ei ole kadotustuomion alainen, sillä häneltä ei voi vaatia parannuksen tekemistä!). Jos lankeamme tekemään syntiä, niin parannuksen teon kautta saamme syntimme anteeksi, eikä Jumala hylkää Häneen uskovia, vaan pelastaa heidät. Kerro lapsellesi Jumalan armosta ja rakkaudesta ja istuta lapsesi sydämeen siemen Jumalan rakkaudesta, sillä se on voima, joka johdattaa lapsesi terveeseen uskoon ja kannattaa hänen elämäänsä kaikissa tilanteissa. Vääristyneen pelon ja ahdistuksen kautta ei voida palvella Jumalaa, ja useassa tapauksessa se johdattaa ihmisen luopumaan Jumalasta kulkemaan synnin teitä. Opeta lapsellesi Jumalan rakkautta rakastamalla lastasi ja luomalla hänelle turvallinen ympäristö kasvaa, jonka voimavara on rakkaus Jumalaa kohtaan, ei vääristynyt pelko Jumalaa kohtaan.

Moni lapsi voi ajautua tilanteeseen, jossa hän elää jatkuvassa syyllisyydessä. Tämän syyllisyyden tausta on yleensä vanhempien vääristynyt usko, jonka kautta he myös kasvattavat lastansa tai sitten lapsen oma ymmärtämättömyys, jossa hän kantaa syyllisyyttä sydämessään siksi koska hän ei ymmärrä millainen Jumala on. On tärkeätä, että lapselle kerrotaan kuinka Jumala rakastaa, armahtaa ja millainen Jumala on. Opeta lapsellesi, että ihminen on vajavainen, mutta Jumala ei hylkää vajavaista ihmistä, joka Häneen uskoo. Opeta lapsellesi, se että Jumala auttaa meitä hylkäämään syntejä ja että Jumala antaa lapsellensa myös voiman ja halun hylätä syntejä. Opeta lapsellesi, että Jumala ei ole syyttäjä, vaan auttaja, jonka syliin saamme mennä haavojemme kanssa ja Hän hoitaa haavamme kuntoon. Opeta lapsellesi se, että kun ymmärrämme sen kuinka Jumala meitä rakastaa, niin opimme rakastamaan Jumalaa ja tämä rakkaus on se tekijä, joka auttaa meitä torjumaan syntejä ja valitsemaan Jumalan mielen mukaisia asioita, jotka ovat meille kaikkein parasta.

-PP-_________________
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Mietinnän aiheet
ViestiLähetetty: 04. Marras 2018 09:45 
Avatar

Liittynyt: 09. Marras 2010 19:54
Viestit: 5935
*
Älä kasvata lastasi väärin osa 6

Väärät vaatimukset ja vertaukset

Älä vertaa lastasi toiseen lapseen äläkä moiti kuinka lapsesi on epähengellinen ja kuinka naapurin tai seurakunnassa olevat lapset ovat hengellisempiä kuin lapsesi. Jokainen lapsi kasvaa uskossa sen aikataulun mukaisesti miten hän oppii omaksumaan ja ymmärtämään asioita. Jos vaadit lapseltasi liikaa, etkä ymmärrä sitä missä vaiheessa lapsesi on uskon kasvussa, niin voit tehdä isoja vahinkoja hänen sisimmässään vaatimalla häneltä enemmän kuin mihin hän kykenee tai vertaamalla häntä sellaiseen lapseen, joka on Jumalan armosta omaksunut ja ymmärtänyt asioita, joita oma lapsesi ei ole vielä ymmärtänyt. Siksi on väärin vaatia häntä ymmärtämään tai verrata häntä toiseen lapseen.

Väärän vaatimuksen ja vertaamisen taustalla on usein myös vanhemman oma kunnianhimo ja se että hän haluaa olla parempi uskova kuin muut ja koska hän pitää itseänsä parempana kuin muut, niin hänen lapsensa täytyy myös olla muita parempi. Tällainen asenne on tuhoisaa, jonka kautta varmasti rikot ja tuhoat lapsesi elämän.

Jos vaadit lapseltasi asioita joita hän ei kykene ymmärtämään eikä elämään todeksi omassa elämässään, niin ajat lapsesi syytetyn penkille, jossa hän kokee Jumalan ankarana syyttäjänä, jota hänen on mahdoton lepyttää. Jos vielä tämän jälkeen syyllistät lastasi ja olet hänelle vihainen ja purat häneen pettymystäsi, niin silloin toimit sielunvihollisen asialla toimittaen syyttäjän virkaa. Muista että uskova on Jumalan lapsi, jonka tehtävä on ajaa Jumalan valtakunnan asioita, ei vihollisen asioita.

Ymmärrä se että lapsi elää usein lapsenuskossa, jonka kautta hän ei kykene ymmärtämään kaikkea sitä mitä sinä ymmärrät. Älä syyllistä lastasi, äläkä vaadi häneltä mitään. Rakasta ja kunnioita lastasi ja anna rakkauden herättää hänessä ajallaan halu elää uskon elämää, jossa hän tietoisesti tekee ratkaisun Jumalan puoleen ja tulee todella uskoon. Muista se että Pyhän Hengen tehtävä on näyttää ihmiselle todeksi synti, vanhurskaus ja tuomio ja sinun tehtäväsi on rakastaa lastasi ja kertoa hänelle synnistä, vanhurskaudesta ja tuomiosta, mutta Jumalan tehtävä on näyttää se hänelle todeksi ja pelastaa hänet. On eri asia kun Jumala puhuu ihmisen sydämelle ja pelastaa ihmisen, kun ihminen koittaa pelastaa ihmisen. Siksi sinun tehtäväsi on rakastaa ja kertoa mitä Raamattu opettaa ja Pyhän Hengen tehtävä on näyttää lapsesi sydämelle todeksi synti, vanhurskaus ja tuomio sekä pelastaa hänet. Pysy omassa osassasi ja anna Jumalan hoitaa oma osansa, sillä tavalla tulee paras mahdollinen lopputulos.

Vanhempien vääristyneen uskon ja vaatimusten kautta jotkut lapset ja nuoret vanhempiansa miellyttääkseen tekevät uskonratkaisun, joka ei ole sydämenratkaisu, vaan väärien odotusten, paineiden ja toisen miellyttämisen kautta tehty teko, joka ei ole uskonratkaisu, vaan ihmisen teko, jonka kautta hän hakee mielenrauhaa vaatimusten ja paineiden keskellä. Tällainen teko johtaa näyttelemiseen ja omavoimaiseen uskonelämään, johon ihminen jossakin vaiheessa väsyy ja luopuu "uskosta" ja hylkää Jumalan. Älä painosta lastasi uskoon, äläkä koita saada lastasi tulemaan uskoon oman kunnianhimosi tähden. Tyydy siihen että jos lapsesi tulee uskoon, niin hän tulee uskoon Jumalan rakkauden ja hyvyyden vetämänä ajallansa.

Hyväksy myös se tosiasia jos lapsesi valitsee maailman Jumalan sijasta kun hän kasvanut siihen ikään, että kykenee tekemään itsenäisiä päätöksiä. Uskoville vanhemmille on kova paikka, jos lapsi valitsee maailman. Hyvin usein vanhemmat tekevät silloin sen virheen, että kun he näyttävät sen ettei ratkaisu miellytä, niin he alkavat kohtelemaan lastaan negatiivisesti. He purkavat kaiken pettymyksen lapsensa päälle ja negatiivisuudellansa työntävät lastansa syvemmälle maailmaan. Jos lapsesi päättää valita maailman synnin tiet Jumalan sijasta, niin rakasta lastasi siitä huolimatta. Vanhempien vilpitön ja aito rakkaus lastansa kohtaan tällaisessa tapauksessa on se avain, joka voi johdattaa lapsen takaisin uskomaan Herraan Jeesukseen. Tuhlaajapoika palasi takaisin isän kotiin, koska hän ei saanut maailmasta onnellisuutta sekä sydämen tyydytystä. Hän muisti isänsä kodin ja kuinka häntä rakastettiin, niin hän meni itseensä ja palasi takaisin isän kotiin. Isän rakkaus veti pojan takaisin kotiin. Muista se, että rakkaus on se voima, joka vetää ihmisiä pelastukseen, ja viha vetää heitä syvemmälle synnin teille. Rakasta lastasi silloinkin jos hän päättää valita maailman Jumalan sijasta. Rakasta hänet rukouksiesi kera Jumalan valtakuntaan.

Älä aseta lapsiasi paremmuusjärjestykseen, vaan rakasta kaikkia lapsiasi tasapuolisesti. Jos et rakasta lapsiasi tasapuolisesti, niin joku lapsistasi voi yrittää ostaa rakkautesi ja mielisuosiosi tekemällä uskonratkaisun, jossa ei ole sydän mukana. Hän voi yrittää ostaa rakkautesi ja mielisuosiosi yrittämällä miellyttää sinua sen tähden että rakastaisit ja huomioisit häntä. Hän voi myös tehdä saman Jumalalle, koska hän ei ole saanut rakkautta, niin hän koittaa ostaa Jumalalta rakkautta väärän motiivin kautta. Hän voi ajautua elämään, jossa hän ei koe Jumalan rakkautta, vaan jossa hän koittaa koko ajan lepyttää Jumalaa ostamalla Hänen rakkautensa. Koska lapsesi ei ole saanut kokea rakkautta, niin hän voi ajautua elämässään rakkauden haaksirikkoon ja nähdä Jumalan samanlaisena kuin sinä, joka et välitä ja rakasta häntä. Tämän seurauksena hän saattaa ajautua seuraan, jossa hänelle tarjotaan väärää rakkautta ja syntiä kaikilla synnin mausteilla. Rakasta lastasi, että hän kykenee vastaanottamaan Jumalan rakkauden, ettei hänen elämänsä ajaudu synnin karikoille!

Monet uskovat vanhemmat kilpailevat sillä kuinka nuorena heidän lapsensa on tullut uskoon tai kastettu. Tämä vanhempien kunnianhimo johdattaa vanhemman sellaiseen tilaan, jossa hän painostaa lastaan ja koittaa käännyttää hänet uskomaan, jonka jälkeen tämä vanhempi ylpeänä kertoo tästä kaikille. Älä yritä pelastaa lastasi kunnianhimosi tähden, vaan anna Jumalan rakkauden pelastaa hänet, jolloin todistus on aito ja kantaa hyvää hedelmää.

Seurakunnissa voi esiintyä myös sellaista, jossa vanhemmat ihmiset ikään kuin jahtaavat nuoria ja kyselevät koko ajan, että oletko jo antanut elämäsi Herralle Jeesukselle. Jos nämä nuoret joutuvat elämään vaatimusten ja paineiden keskellä, niin usein myös hyvää tarkoittavasta kysymyksestä voi muodostua painostus ja ahdistus nuoren ihmisen sydämelle. Jos seurakunta haluaa seurakunnassa olevien lasten ja nuorten tulevan uskoon, niin parhaiten se käy heitä rakastamalla ja kertomalla Jumalan rakkaudesta (evankeliumi).

-PP-_________________
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Mietinnän aiheet
ViestiLähetetty: 04. Marras 2018 10:00 
Avatar

Liittynyt: 09. Marras 2010 19:54
Viestit: 5935
*
Älä kasvata lastasi väärin osa 7

Tämä maailma ja syntielämä

Herraan Jeesukseen uskovalle on tietenkin tärkein asia iankaikkinen elämä, mutta koska elämme vielä täällä maan päällä, niin meidän täytyy myös arvostaa elämää täällä maan päällä. Vahingollinen virhe on se, jossa opetat lapselle, että hyljeksi tätä maanpäällistä elämää ja kiinnitä katseesi iankaikkiseen elämään ja tulevaan maailmaan. Herran Jeesuksen opetuslapsen tulee myös arvostaa elämää, jota eletään maan päällä ja eritoten hänen tulisi rakastaa ja kunnioittaa kaikkia lähimmäisiään.

Jos vanhempana annat lapsellesi sellaisen kuvan, että hänen tulee hyljeksiä tätä elämää ja syntisiä ihmisiä, niin johdatat lapsesi pois Jumalan tahdon mukaisesta lähimmäisen rakastamisesta. Sinun tulee kasvattaa lapsesi rakastamaan syntisiä ihmisiä, ja sanoa että synti on se paha asia, jonka takia maailma elää turmeluksessa. Herra Jeesus on kutsunut opetuslapsensa rakastamaan syntisiä ihmisiä ja karttamaan syntiä. Opeta sinäkin lapsesi rakastamaan syntisiä ihmisiä sekä karttamaan kaikkea pahaa, eli syntiä. Sinun tulee kertoa lapsellesi miksi syntiä tulee karttaa, sillä perustelemattomat asiat, kiellot ja rajoitukset johdattavat lapsesi välttelemään asioita ilman kunnon syytä. Tämä tulee myöhemmin kostautumaan monen lapsen kohdalla siten, että siitä mistä varoitat lastasi ilman oikeita perusteluita, niin niitä asioita hän tulee tekemään elämässään.

Synti on sellainen asia, joka rikkoo ja tuhoaa ihmisen sisimmän ja sinun tulee kertoa se lapsellesi. Jos sanot lapsellesi, että älä juo itseäsi juovuksiin alkoholijuomista, koska se on syntiä, niin hän oppii välttelemään alkoholia siksi koska se on syntiä ja väärin. Sinun tulee kertoa hänelle miksi se on syntiä ja väärin. Juopuminen on syntiä siksi, koska siitä tulee irstas meno ja ihmisen kontrolli pettää, ja monista tulee alkoholin orjia, eli alkoholisteja, jotka tuhoavat oman ja lähimmäistensä elämän. Jumala on tarkoittanut, että ihminen elää elämänsä selvänä, eikä juovu aineista, jotka johdattavat ihmisen humalatilaan, jossa ihmisen mielenalue ei ole kontrollissa, vaan missä alkoholi sumentaa ihmisen mielen ja ajatuksen ja saa hänet käyttäytymään vahingollisesti ja väärällä tavalla. Jumala on tarkoittanut, että ihminen elää selvänä, eikä juovuta itseänsä.

Kun lapsi ymmärtää että miksi ei saa tehdä syntiä ja kuinka synti rikkoo häntä, niin hän oikeasti ymmärtää miksi ei kannata tehdä syntiä ja miksi kannattaa elää siten kuin on Jumalan tahto. Jos lapselle sanotaan ilman perusteita se on perkeleestä ja se on syntiä, niin hän välttelee asiaa ymmärtämättä miksi. Tämä johtaa usein aikuisiällä kokeilemaan asioita joita häneltä on kielletty, joita hän ei ole ymmärtänyt, että miksi ne on kielletty häneltä. Kerro lapsellesi selkeästi millä tavalla synti rikkoo ja tuhoaa ihmistä ja sen jälkeen lapsesi voi ymmärtää miksi ei ole hyvä tehdä syntiä ja sen jälkeen hän myös haluaa vältellä syntiä oikeasta motiivista käsin.

Nuori voi kokeilla syntielämää, vaikka olisi saanut terveen uskonkasvatuksen kotona. Muista se että nuori ihminen on kokematon joka voi myös helposti eksyä tekemään asioita jotka eivät ole hänelle hyväksi. Jos tapahtuu vaikka siten, että lapsesi eksyy kokeilemaan alkoholia humaltumiseen asti. Jos saat asian selville, älä läksytä häntä ja raivoa hänelle ja hauku häntä. Rakasta häntä ja osoita se, että rakastat häntä ja kerro se että humaltuminen on syntiä ja vastoin Jumalan tahtoa. Jumalan rakkauden osoittaminen yhdistettynä synnin sanomiseksi synniksi tekee sen tehtävän, joka voi johdattaa lapsesi oikeaan suuntaan ja terveeseen uskoon. Jos et osoita rakkautta lastasi kohtaan tällaisessa tilanteessa, vaan purat omaa pettymystäsi ja osoitat lastasi kohtaan negatiivisia tunteita, niin ajat hänet kapinaan niitä asioita vastaan joita sinä arvostat sekä ajat lapsesi valitsemaan niitä asioita, joita et arvosta, eli ajat lapsesi synnin tielle rakkaudettomalla käytökselläsi ja syytöksilläsi. Rakastamalla lastasi voit johdattaa hänet tekemään parannuksen ja hylkäämään syntielämää.

Muista se että ihminen tekee virheitä ja erehdyksiä kuten myös sinä ja lapsesi. Ole lapsellesi armollinen silloin kun hän nuorena ihmistaimena hyvin kokemattomana tekee elämässään erehdyksiä. Armollisuus on se asenne, jonka kautta voit auttaa lastasi ja ohjata häntä elämässä eteenpäin sen jälkeen kun elämässä on tehty erehdyksiä. Muista aina se, että lapsi tai nuori on hyvin kokematon elämässä sekä myös hyvin haavoittuvainen. Sinun tehtävä on antaa lapsellesi turvaa, suojaa ja lohtua myös silloin kun hän on erehtynyt tekemään jotakin väärää. Tämän jälkeen voit olla auttamassa häntä valitsemaan asioita, jotka ovat Jumalan tahdon mukaisia.

Jos lapsesi kyseenalaistaa uskon ja Raamatun totuuden, niin perustele asiat selkeästi lapsellesi äläkä pakota ja vaadi häntä uskomaan Jumalaan. Älä myöskään kiellä lastasi kysymästä asioita joiden kautta hän kyseenalaistaa Jumalaa ja Raamatun totuutta. Jokaiselle uskovalle ihmisille tulee vaihe, jossa hän haluaa syvällisiä ja ymmärrettäviä perusteita uskolle Jumalaan. Siksi älä kiellä ja toru lastasi, vaan rukoile Jumalaa antamaan sinulle viisautta vastata hänelle niihin kysymyksiin, jotka häntä askarruttavat. On myös asioita, joita emme tiedä ja voimme sen kertoa lapselle ja sanoa, että kaikella on aikansa, myös asioilla, joita emme nyt ymmärrä, mutta myöhemmin ymmärrämme. On tärkeätä että kuuntelet lastasi kun hän kyseenalaistaa uskoa Jumalaa ja pyri vastamaan hänelle sen mukaan kun ymmärrät asioita.

Älä syyllistä lastasi, että saatana on hänessä ja hänen täytyy tehdä parannus. On totta, että sielunvihollinen haluaa johdattaa ihmisiä pois totuudesta. Sinun tulee kuitenkin ymmärtää, että lapsen maailmassa kaikki ei ole yhtä selvää kuin sinulle on, joten pyri vastaamaan lapsellesi silloinkin kun hänen kysymyksensä kyseenalaistaa uskon Jumalaan. Muista se että ihmisen epäilys ei kykene tekemään tyhjäksi Jumalan olemassaoloa, vaan ihmisen epäilyksen kautta on mahdollisuus kertoa hänelle Jumalan rakkaudesta ja totuudesta. Muista se että usko tulee kuulemisesta ja kuuleminen Kristuksen sanan (Raamatun) kautta. Jos ihminen ei kysele, eikä kyseenalaista, monessa tapauksessa hän ei ole kiinnostunut eikä halua kuulla Jumalasta. Mutta jos ihminen kyselee ja kyseenalaistaa Jumalan sanan totuuden, niin se on mahdollisuus, jolloin hänen sydämeensä voidaan kylvää Jumalan sanaa, joka voi aikanansa tuottaa parannuksen ja pelastuksen hedelmän.

-PP-_________________
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Mietinnän aiheet
ViestiLähetetty: 04. Marras 2018 10:05 
Avatar

Liittynyt: 09. Marras 2010 19:54
Viestit: 5935
*
Älä kasvata lastasi väärin osa 8

Lapsenusko ja aikuisen tietoinen valinta

Eräs yleinen virhe, jonka voit tehdä uskovana vanhempana lapsellesi on sellainen, jossa alat vaatimaan lapseltasi sitä samaa mihin sinä uskot. Koska sinä olet uskossa ja toimit tietyllä tavalla, ja jos vaadit lapseltasi samanlaista käyttäytymistä sekä ajattelutapaa, niin se on vahingollinen virhe. Muista se että sinä olet vapaaehtoisesti valinnut uskon Herraan Jeesukseen, kun Jumala sinut armossaan pelasti. Sinun lapsellasi tulee olla sama mahdollisuus, jota sinä et saa etkä voi pakottaa. Muista myös se että pienen lapsen lapsenusko on erilaista kuin aikuisen, joka on tehnyt tietoisen ratkaisun päättämällä uskoa Herraan Jeesukseen. Pienen lapsen lapsenuskossa on mukana paljossa halua miellyttää omia vanhempiaan ja monessa kohtaa lapsi ei kykene ymmärtämään ja uskomaan samalla tavalla kuin aikuinen.

Älä odota lapseltasi samanlaista uskoa ja ymmärrystä kuin mitä sinulla on aikuisena. Äläkä missään nimessä vaadi häntä käyttäytymään kaikessa samoin miten sinä teet ja ajattelet. Muista se, että lapsi ei kykene käyttäytymään ja ajattelemaan samalla tavalla uskon asioista kuin aikuinen ihminen. Älä vaadi lapsiasi rukoilemaan ääneen, vaan anna sen tulla aikanaan kun he ovat siihen valmiita. Kerro myös lapsellesi miksi uskova ihminen rukoilee Jumalaa. Rukouksessa olemme yhteydessä Jumalan kanssa, jolloin Hän voi puhua meille ja me voimme rukoilla Jumalalta erilaisia asioita. Jumala kuulee rukouksia ja vastaa niihin omalla tavallaan ja oikealla ajalla sekä jättää myös vastaamatta rukouksiimme jos rukoilemme asioita, jotka eivät ole Jumalan tahdon mukaisia. Kerro myös lapsellesi mikä on Jumalan tahto ja miksi Jumalan tahto on meille hyväksi. Terve usko kasvaa ja syvenee silloin kun alamme ymmärtää miksi uskomme ja mikä on Jumalan tahto ja miksi Jumalan tahto on paras tahto maailmassa.

Jos rukous tai joku muu uskon asian alue on lapselle pelkkä suoritus, joka kuuluu tehdä ja sen kautta näyttää sitä kuinka uskomme Jumalaan, niin lapsi helposti ajautuu omavoimaiseen suorittamisen ja näyttelemisen tielle, jossa hän näyttelee uskovaa, koska hän luulee että niin kuuluu tehdä. Kun lapsi kasvaa niin hän väsyy näyttelemiseen ja monet lähtevät maailman teille, koska he eivät jaksa näytellä ja toistaa kuolleita rituaaleja. Siksi kerro lapsellesi se miksi rukoillaan ja miksi tehdään uskovina Jumalan tahdon mukaisia asioita ja opeta hänelle, että usko on sydämen asia ja halu jonka Jumala vaikuttaa uskovissa Pyhän Hengen kautta. Usko ei ole ihmisen lihan suoritus, vaan Jumalan Hengen työ ihmisen sydämessä. Kanna lastasi rukouksessa Jumalalle ja opeta lapsellesi, että usko on Jumalan Hengen vaikutusta ihmisen sydämessä, eli elämää, jonka Jumala vaikuttaa, ei ihmisen oman lihan yrittämistä ja kuolleiden rituaalien noudattamista.

-PP-_________________
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Mietinnän aiheet
ViestiLähetetty: 04. Marras 2018 10:13 
Avatar

Liittynyt: 09. Marras 2010 19:54
Viestit: 5935
*
Älä kasvata lastasi väärin osa 9

Riidat vieraannuttavat uskosta

Uskovien väliset riidat ja pahan puhumiset ovat asioita, joita nuoret seuraavat tarkasti. He kuulevat kuinka vanhemmat puhuvat Jumalasta ja Jumalan rakkaudesta, mutta jos heidän elämässään on katkeruutta ja riitoja muiden uskovien kanssa, niin lapset ja nuoret näkevät tämän ja se vieraannuttaa heidät uskosta. Jos vanhempien elämässä on suuri ristiriita tekojen ja sanojen välillä, niin usein lapset ja nuoret ajattelevat, että tuo usko on pelkkää teatteria ja fuskua eikä todellista. He myös helposti ajattelevat ettei Jumalaa ole olemassa ja siksi heitä ei kiinnosta uskonelämä ja Jumala.

Uskonnollisuus ilman elävää suhdetta rakastavaan Jumalaan johdattaa useassa tapauksessa ihmisen pois pelastuksesta maailman teille. Uskonnollisuus on lihallisuutta ja sielullisuutta, joka pistää ihmisen lihan sotimaan toisia vastaan ja tekee omasta uskosta muita paremman. Ihmisen ylpeys johdattaa hänet halveksimaan muita ja korottomaan itseään sekä sotimaan ja taistelemaan muita vastaan ja tämä on uskonnollisuutta ja sielullisuutta. Jos olet uskonnollisuuden vallassa, niin joko teet lapsestasi samanlaisen lihallisen uskonnollisen fanaatikon tai ajat hänet pettyneenä pois Jumalan luota.

Väärät opit ja opetukset johdattavat ihmisen usein väärään tilaan, jossa ihminen kokee olevansa muita parempi uskova. Väärän opin vallassa oleminen on uskonnollisuutta, jonka kautta ihminen hyökkää muita vastaan. Väärän opin vallassa olevassa esiintyy väärän opin luoma vääristymä, joka johdattaa ihmisen uskonnolliseen kiivailuun ja riitoihin oppien tähden. Jos elät fanaattisesti jonkun väärän opin vallassa, niin joko tartutat sen lapseesi tai vieraannutat hänet Jumalasta.


Seksuaalisuuden synnillistäminen

Eräs virhe jonka uskovat vanhemmat voivat tehdä lapsilleen on seksuaalisuuden synnillistäminen. Raamattu opettaa seksuaalisuutta Jumalan kauniina ja ihanan lahjana miehen ja naisen välille pysyvässä parisuhteessa (avioliitto). Seksi ei ole likainen asia, vaan Jumalan kaunis lahja, kun sitä käytetään oikein. Seksi on synnillistä ja väärää silloin kun sitä käytetään väärin ja väärässä paikassa. Seksin oikea harjoittamispaikka on avioliitto miehen ja naisen välillä, kaikenlainen muu seksi on syntiä.

Jos lapselle opettaa väärin seksuaalisuudesta, niin se yleensä johtaa siihen, että lapsi kasvaessaan kuitenkin ajautuu väärän seksuaalisuuden pariin, eli tekemään seksisyntejä. Ihmisen eräs perustarve on kokea olevansa hyväksytty ja rakastettu. Kun ihmiselle opettaa seksistä väärin sillä tavalla, että lapsi tai nuori kokee seksin olevan synnillistä likaista, hekumaa jota tulee välttää, niin vääristymä ajaa hänet toimimaan väärin. Kun lasta kasvatetaan vääristyneen uskon kautta, niin hän jää vaille todellisen rakkauden kokemista; Jumalan rakkautta. Kun hän kasvaa, niin hän koittaa etsiä hyväksyntää ja rakkautta maailmasta ja synti pettää silloin usein hänet hakemaan sitä rakkautta seksistä ulkopuolella avioliiton. Monille vääristynyt usko on jättänyt syvät haavat ja maailmassa he joutuvat helposti hyväksikäytetyiksi seksin alueella. Nämä syvät haavat ovat tehneet ihmisestä haavaisen, joka ei ole saanut kokea rakkautta ja hyväksikäytön jälkeen hän pettyy ja etsii uutta rakkautta. Näin hänen elämässään voi alkaa kierre, jossa hänen elämässään vaihtuu tiuhaan tahtiin rakastajat tai rakastajattaret, mutta hänen oma sisimpänsä ja rakkauden kaipuu jää tyhjäksi ja ontoksi kuoreksi, joka haavoittuu yhä enemmän ja enemmän.


Puhumattomuus perheessä

Puhumattomuus uskovan kodin perheessä on asia, joka helposti vääristää lapsen käsityksiä uskosta ja Jumalasta. Pieni lapsi ajattelee kaikenlaista ja hänen mieleensä nousee kaikenlaisia ajatuksia ja kysymyksiä. Uskon asiat ja kuva Jumalasta voi hyvin helposti vääristyä pienen lapsen mielessä. Tämän tähden opeta lapsesi tuomaan esille omia tuntemuksia ja ajatuksia sekä rohkeasti kysymään asioista, jotka askarruttavat hänen mieltänsä. Älä tukahduta lapsen tunteita ja asioita, äläkä ajattele että kaikki olisi itsestään selvää lapsellesi. Anna lapsesi myös kyseenalaistaa asioita ja kerro hänelle millainen Jumala on ja mitä Raamattu opettaa.

Jos uskovaisten kodissa ei puhuta uskon asioista eikä kannusteta lasta tuomaan ajatuksiaan esille, niin hän kasvaa helposti vääristyneeseen uskoon, sekä monissa tapauksissa hän myöhemmin valitsee maailman ja synnin tien. On todella tärkeätä, että lapsi oppii ilmaisemaan itseään sekä tuomaan ajatuksiaan esille, kannusta häntä siihen!

-PP-_________________
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Mietinnän aiheet
ViestiLähetetty: 04. Marras 2018 10:23 
Avatar

Liittynyt: 09. Marras 2010 19:54
Viestit: 5935
*
Älä kasvata lastasi väärin viimeinen osa 10

Jumala voi parantaa sinun sisimpäsi

Jos olet joutunut vääristyneen uskon uhrin kohteeksi ja vanhempasi ovat toimineet väärin sinua kohtaan, niin muista se, että vanhempasi ovat tehneet sinua kohtaan vääryyttä, ei Jumala. Herra Jeesus Kristus kutsuu sinua oikean ja todellisen uskon tielle, jossa Jumala rakastaa sinua ja haluaa eheyttää sinun rikkinäisen sydämesi. Jumala kykenee parantamaan kaikki sinun haavasi ja johdattaa sinut anteeksiantamuksen kautta Jumalan armon ja rakkauden valtakuntaan.

Lapselle jää sellainen kuva Jumalasta millaisen kuvan hänen vanhempansa tai seurakunta antavat Jumalasta. Jos olet joutunut elämään lapsuutesi vanhempiesi tai seurakunnan vääristyneen uskon alaisuudessa, niin sinulle on muokkautunut vääristynyt käsitys Jumalasta. Jumala on kuin paimen, joka hellästi hoitaa karitsoja ja lampaitaan. Herra Jumala sanoi Jesajan kautta (Jes 40), että Hän on kuin paimen, joka kaitsee laumaansa, kokoaa karitsat käsivarrellensa ja kantaa niitä sylissään, johdattelee imettäviä lampaita.

Uuden karitsan synnyttyä laumaan paimen otti karitsan syliinsä ja piti karitsaa paljon sylissään. Paimen myös kantoi karitsaa sylissään johdatellessaan laumaa eteenpäin. Tämän kaiken paimen teki siksi, että karitsa oppisi tuntemaan laumansa paimenen, oppisi erottamaan paimenen äänen ja hajun perusteella. Karitsan myös tuli oppia luottamaan paimeneen, että paimen johdattaa läpi louhikkoisten ja terävien kivien sekä kuuman erämaan ja tuo laumansa vesilähteille sekä viheriäisille niityille.

Tämä kaikki siksi, että kerran karitsan varttuessa hän luottavaisesti seuraisi paimenta muun lauman mukana, eikä poukkoilisi pelokkaana sinne tänne. Samoin on sinun laitasi. Sinunkin tulee oppia näkemään kuinka Jumala sinua rakastaa ja oppia luottamaan Häneen. Jumala rakastaa sinua niin paljon, että Hän haluaa kantaa sinua sylissään, jolloin todella tulet tuntemaan Hänet ja opit tietämään millainen Jumala on oikeasti.

Lammaspaimenen tehtäviin kuului pitää mukanaan öljysarvea. Kun ja jos lampaita alkoi uuvuttamaan kovassa helteessä, paimenen tuli kaataa öljyä lampaiden päähän, joka viilensi heidän oloaan. Samoin usein terävät kivet ja piikkiset oksat repivät haavoja lampaisiin, kun paimen huomasi lampaiden haavat hän kaatoi öljyä haavoihin, jolloin haavat nopeammin paranivat ja myös suojasivat haavoittunutta kohtaa. Jumala on tällainen Paimen, joka Pyhässä Hengessä virvoittaa pientä lastaan sekä Pyhässä Hengessä hoitaa meidän haavamme (synnin haavat sekä lähimmäistemme iskut, lyönnit ja väärät toimet) kuntoon. Jumalan armo ja rakkaus on ihmeellinen se virvoittaa ja hoitaa ihmissydäntä ja saa sydämemme iloitsemaan sekä ylistämään kiitosta ja kunniaa Jumalalle.

Herra Jeesus Kristus kutsuu sinua todellisen uskon tielle ja parantaa sinun kaikki haavasi. Herra Jeesus Kristus haluaa osoittaa sinulle todellisen Jumalan armon ja rakkauden.


Ohjeita sinulle joka olet joutunut vääristyneen uskon uhriksi

Tästä eteenpäin kirjoitan sinulle, joka olet joutunut vääristyneen uskon uhriksi, että miten siitä voi vapautua ja löytää Jumalan rakkauden ja armon. Vääristyneen uskon uhreja on vanhemmat, jotka elävät vääristyneen uskon kautta sekä heidän lapsensa, jotka heidän vanhempansa on kasvattanut vääristyneen uskon kautta.

Sinä joka olet vääristyneen uskon takia hylännyt Jumalan, voit löytää todellisen Jumalan ja parantua vääristyneen uskon lyömistä syvistä haavoista.

Jumalan vaikuttama anteeksiantamus sydämessäsi johdattaa sinut pois syyllisyydestä ja terveeseen uskoon, joka olet vanhempana rikkonut lapsesi elämän. Jumalan vaikuttama anteeksiantamus sydämessäsi johdattaa myös sinut terveeseen uskoon, joka olet joutunut lapsena vanhempiesi vääristyneen uskon elämän vaatimusten uhriksi.


Jumala rakasti ja rakastaa ensin meitä

1 Joh 4:10 Siinä on rakkaus-ei siinä, että me rakastimme Jumalaa, vaan siinä, että hän rakasti meitä ja lähetti Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi.

Terveen ja kypsän uskon syntymiseen tarvitaan tieto ja ymmärrys siitä, että Jumala rakastaa meitä. Tämä rakkauden järjestys menee tässä järjestyksessä Jumala ensin rakasti ja rakastaa meitä, me rakastamme Jumalaa koska Hän rakasti ja rakastaa ensin meitä, me rakastamme lähimmäistämme niin kuin itseämme koska rakastamme Jumalaa, joka ensin rakasti ja rakastaa meitä. Herran Jeesuksen opetuslapsi ei voi oppia tuntemaan Jumalaa, ellei hän ymmärrä, että Jumala rakastaa häntä. Tämä asia on erittäin tärkeä ymmärtää. Jumala rakasti ja rakastaa meitä ja sen todistukseksi Hän lähetti Herran Jeesuksen meidän syntiemme sovitukseksi. Jumala rakasti ja rakastaa meitä niin paljon, että Hän antaa meille anteeksi kaikki pahat tekomme ja syntimme, jota olemme tehneet. Saamme vastaanottaa Jumalan rakkauden osoituksena syntien anteeksiantamuksen Herran Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen kautta, kun tunnustamme syntimme Hänelle ja uskomme Herraan Jeesukseen.

Jos tämän ymmärrät, että Jumala rakastaa sinua, niin silloin olet ottanut ensimmäisen askeleen kohti tervettä uskon kasvua kohti Jumalan todellista tuntemista.

Sinun tulisi myös ymmärtää, että Hän rakastaa sinua siinä kun Hän on antanut Pyhän Hengen sinetin sydämeesi uskoon tultuasi. Pyhän Hengen voiman ja rakkauden kautta sinä opit hylkäämään syntiä ja kasvamaan terveeseen uskon elämään. Ajattele Jumala rakastaa sinua niin paljon, että Hän antaa sinulle Pyhän Henkensä avuksi, että synti ei voisi rikkoa ja tuhota sinua, vaan saisit rauhan ja levon sydämeesi Jumalan lapsena.

-PP-_________________
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Mietinnän aiheet
ViestiLähetetty: 12. Marras 2018 13:29 
Avatar

Liittynyt: 09. Marras 2010 19:54
Viestit: 5935
*
Room 8:
1 ¶ Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat.
2 Sillä elämän hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista.
3 Sillä mikä laille oli mahdotonta, koska se oli lihan kautta heikoksi tullut, sen Jumala teki, lähettämällä oman Poikansa syntisen lihan kaltaisuudessa ja synnin tähden ja tuomitsemalla synnin lihassa,
4 että lain vanhurskaus täytettäisiin meissä, jotka emme vaella lihan mukaan, vaan Hengen.
5 Sillä niillä, jotka elävät lihan mukaan, on lihan mieli, mutta niillä, jotka elävät Hengen mukaan, on Hengen mieli.
6 Sillä lihan mieli on kuolema, mutta hengen mieli on elämä ja rauha;

Fil 2:13 sillä Jumala on se, joka teissä vaikuttaa sekä tahtomisen että tekemisen, että hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi.

Gal 5:4 Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta.

Gal 5:18 Mutta jos te olette Hengen kuljetettavina, niin ette ole lain alla.

Tiit 3:
4 Mutta kun Jumalan, meidän vapahtajamme, hyvyys ja ihmisrakkaus ilmestyi,
5 pelasti hän meidät, ei vanhurskaudessa tekemiemme tekojen ansiosta, vaan laupeutensa mukaan uudestisyntymisen peson ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta,
6 jonka Hengen hän runsaasti vuodatti meihin meidän Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen kautta,
7 että me vanhurskautettuina hänen armonsa kautta tulisimme iankaikkisen elämän perillisiksi toivon mukaan.

Jaak 2:10 Sillä joka pitää koko lain, mutta rikkoo yhtä kohtaa vastaan, se on syypää kaikissa kohdin.

Jumalan laki kirjaimena ei anna voimaa elää Jumalan tahdon mukaisesti, vaan kertoo ja opettaa siitä mikä on Jumalan hyvä tahto. Tästä syystä syntiin langennut ihminen ei kykene täyttämään lakia ja elämään Jumalan lain mukaisesti, sillä rikkoessaan lakia vastaan yhdessä kohtaan, hän on syyllistynyt koko lain rikkomiseen. Kukaan ihminen ei voi tulla vanhurskaaksi (pelastua) Jumalan lain kautta, ei vanhan liiton kautta, eikä Uudessa Liitossa Kristuksen Lakia noudattamalla, koska pelastus on Jumalan lahja, Herran Jeesuksen sovitustyön tähden, Hänen veressään. Pelastus vastaanotetaan Jumalan armosta uskon kautta Herraan Jeesukseen.

Jumalan sana opettaa (Room 8:4), että lain vanhurskaus täytetään niissä, jotka eivät vaella lihan mukaan, vaan Hengen. Tämä tarkoittaa sitä, että uskova ihminen ei uskon kuuliaisuuden tekojen kautta täytä Jumalan lakia, sillä vain Jeesus kykeni täyttämään koko lain, mutta lain vanhurskaus täytetään uskovan ihmisen elämässä Jeesuksen ansion tähden ja kun uskova elää vanhurskaudessa (uskon kuuliaisuudessa) niin hän elää ja ojentautuu Jeesuksen täyttämän lain mukaan. Lain vanhurskauden täyttyminen Hengessä vaeltamisen kautta ei ole lain täyttämistä, vaan lain (UL:ssa Kristuksen lain) opetuksen mukaan elämistä, sillä Herra Jeesus on täyttänyt lain meidän puolestamme ja Jeesuksen vanhurskaus luetaan niiden hyväksi, jotka uskovat Häneen eläen uskon kuuliaisuudessa Pyhän Hengen voimavaikutuksen kautta.

Pyhä Henki vaikuttaa uskovassa tahtomisen ja tekemisen ja siksi lain vanhurskaus täytetään uskovan ihmisen elämässä, koska hän ei vaella lihan voiman mukaan, vaan Pyhän Hengen voiman mukaan. Lain vanhurskauden täyttyminen ei ole ihmisen lihan ansiota, vaan Jumalan, joka Henkensä kautta vaikuttaa sen, että uskova elää Jumalan tahdon mukaisesti, eli Kristuksen Lain opettamalla tavalla. Kukaan ihminen ei kykene itsessään täyttämään Jumalan lakia ja pelastumaan lain tekojen kautta, jonka tähden Uuden Liiton pelastus tapahtuu ilman lain tekoja uskon kautta Herran Jeesuksen vereen ja sovitustyöhön.

Raamattu sanoo, että emme ole pelastuneet vanhurskaudessa tekemiemme tekojen ansiosta (uskon kuuliaisuus) vaan Jumalan laupeuden mukaan, kun Hän rakastaa meitä ja pelasti meidät Herran Jeesuksen sovitustyön tähden. Kristuksen Lain mukaan eläminen (UL:n järjestyksen mukainen Jumalan sanan opetus) ei ole lain tekojen tekemistä, vaan rakkauden kautta vaikuttavaa uskon kuuliaisuutta (uskon tekoja), jonka Jumala vaikuttaa uskovan sydämessä Pyhän Hengen kautta. Herra Jeesus täytti koko lain vaatimukseen ja Jumala lukee lain vaatimukset sellaisen ihmisen hyväksi, joka on antanut sovittaa itsensä Jumalan kanssa, Herran Jeesuksen veren ja sovitustyön kautta.

-PP-_________________
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Mietinnän aiheet
ViestiLähetetty: 12. Marras 2018 13:32 
Avatar

Liittynyt: 09. Marras 2010 19:54
Viestit: 5935
*
Henkivallat pimeys eksytys ja Jumalan armo osa 1

Kirjoitin vuonna 2014 yllä olevan otsikon mukaisen kirjoituksen, jonka koin nyt sydämessäni jakaa myös täällä facebookissa. Kirjoitus on pitkä, joten lähetän sen osissa tänne luettavaksi.

On monia syitä miksi Herraan Jeesukseen uskova elää epäterveessä uskossa, jonka kautta usko Jumalaan sekä Raamatun opetus vääristyy pahoin. Tässä kirjoituksessa otan esille yhden tällaisen syyn, jota voidaan kutsua sellaiseksi, jossa uskova keskittyy lähes yksinomaan eksytyksiin sekä pimeyden tekoihin. Kirjoituksessa tuodaan esille myös asioita, jonka kautta uskova voi oppia Jumalan tahdon mukaista elämää.


Vääristymän taustatekijöitä

Uskova ihminen, joka keskittyy etsimään ja paljastamaan vain pimeyden tekoja sekä eksytyksiä on yleensä sellainen ihminen, jota hallitsee pelko ja ahdistus. Hän hyvin usein pelkää Jumalan tuomiota ja näkee Jumalan tuomion kaikessa.

Tällaisen uskovan tausta on yleensä sellainen, jossa hän on elänyt lapsuudessaan jonkun voimakkaan auktoriteetin alaisuudessa kuten omat vanhemmat, kasvattivanhemmat sekä läheinen ihminen (ystävä, sukulainen, opettaja, valmentaja, epäterveessä uskossa oleva uskova jne.).

Hän on elänyt ankaran, painostavan, tuomitsevan sekä vaativan ihmisen auktoriteetin alaisuudessa, joka ei ole arvostanut häntä, vaan on vaatinut koko ajan enemmän asettaen riman niin korkealle, johon on mahdotonta päästä.

-PP-_________________
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Mietinnän aiheet
ViestiLähetetty: 13. Marras 2018 14:51 
Avatar

Liittynyt: 09. Marras 2010 19:54
Viestit: 5935
*
Henkivallat pimeys eksytys ja Jumalan armo osa 2

Menneisyyden vanki

Hyvin usein ihminen uskovanakin näkee asiat menneisyytensä kokemusten kautta. Kun ihmisen elämässä on ollut ankara, painostava, tuomitseva sekä vaativa auktoriteetti, niin hän vääristää kuvan Jumalasta, jossa Jumalasta tulee hänelle ankara painostava, tuomitseva ja vaativa. Tällainen uskova elää uskon elämää pelon ja ahdistuksen ilmapiirissä, jossa hän keskittyy koko ajan negatiivisiin asioihin.

Koska hänen sydämeensä on istutettu pelon ja ahdistuksen ilmapiiri, niin siksi hänestä tulee samanlainen kuin se auktoriteetti jonka alaisuudessa hän on kasvanut, eli ankara, painostava, tuomitseva ja vaativa. Tämän tähden hän uskovana alkaa etsimään ja keskittymään pimeyden tekoihin sekä eksytyksiin. Hän alkaa painostamaan ja vaatimaan muilta suorituksia, johon he eivät vielä pysty, koska he eivät ole vielä uskossa kasvaneet ja kypsyneet ymmärtämään niitä asioita.

Vääristyneen pelon vallassa oleva uskova elää jatkuvan ahdistuksen ja paineen alla, koska mikään ei riitä hänelle, sillä menneisyyden vaatimusten ja painostuksen haavojen tähden hän elää jatkuvassa syyllisyydessä ja kokee riittämättömyyttä, jossa asiat ovat aina liian saavuttamattomia ja kaukana hänestä. Hän on menneisyytensä vanki, jossa hänen sydämellään on jatkuvasti seuraavanlaisia ajatuksia; ei riitä, et ole tarpeeksi hyvä, pieleen meni, teit taas väärin, et koskaan onnistu, olet surkea ja huono, muut kyllä osaa mutta sinä et, sinusta ei tule koskaan mitään jne.

Koska hänen sisimpänsä on pienestä pitäen täytetty ja syötetty negatiivisilla asioilla, niin siksi hän itse elää jatkuvasti negatiivisten asioiden keskellä, jotka täyttävät hänen mielensä. Jotkut ihmiset joilla on tällaisia kokemuksia alkavat uskovina etsimään vain pimeyden tekoja sekä eksytyksiä. He elävät vääristyneen uskon vallassa, jota menneisyyden haavat sekä pimeyden henkivallat ruokkivat hänen sydämessään.

Mitä enemmän hän uskovana ihmisenä tutkii pimeyden tekoja sekä eksytyksiä, niin hänen ymmärrys Jumalasta ja Raamatun sanan opetuksesta vääristyy koko ajan yhä enemmän. Pelko ja ahdistus saa koko ajan enemmän tilaa hänen sydämessään. Se johtaa myös tielle, jossa hän koittaa ansaita Jumalan hyväksynnän omien tekojansa kautta. Hän ei tunne Jumalan armoa ja rakkautta, koska menneisyyden haavat ja vaatimukset ovat täyttäneet hänen sydämensä. Hän toimii uskovana samalla tavalla kuin lapsuudessaan ja nuoruudessaan, jossa hän koitti koko ajan saada ihmisen tai ihmisten hyväksynnän, jotka olivat vaativia ja ankaria hänelle. Uskovana hän koittaa saada Jumalan hyväksynnän omien tekojensa kautta.

Hänestä tulee hyvin usein kova, ankara ja vaativa muita uskovia kohtaan. Hän ei näe kenessäkään hyvää, vaan virheitä ja puutteita joihin hän takertuu. Hän elää omia lapsuuden ja nuoruuden traumojaan läpi ja kohdistaa ne muihin ihmisiin. Hän elää alati huonon itsetunnon vankina, joka syyttää häntä jatkuvasti sekä piiskaa ja ruoskii häntä tekemään koko ajan tekoja, joiden kautta hän yrittää ostaa Jumalan hyväksynnän.

Tällaista ihmistä ei kykene auttamaan näyttämällä hänelle ensin hänen virheensä, kovuutensa sekä vääristyneen uskonsa tilan. Hän tarvitsee ensin kokemuksen Jumalan rakkaudesta ja armosta. Sen jälkeen hän kykenee näkemään oman syntinsä ja tekemään siitä parannusta.

Joissakin tapauksissa käy myös niin, että tällaisen kokemuksen kokenut uskova ei pääse irti menneisyyden haavoistaan ja hän luopuu uskostaan. Jotkut heistä saattavat pilkata ja ivata uskon asioita etteivät ne toimi ja ole totta. Heidän kohdallaan aito ja oikea usko ei saanut sijaa sydämessä, koska he eivät avautuneet kohtaamaan omia haavojansa, vaan syyttivät muita koko ajan ongelmistaan. Usko Herraan Jeesukseen toimii aina kun sen antaa vaikuttaa sydämessä siten kuinka Raamatun sana opettaa.

-PP-_________________
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Poissa
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
 Sivu 77/95 [ 941 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 95  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää: