Tänään on 25. Maalis 2019 15:56

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
 Sivu 1/2 [ 11 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Vinkkejä uudelle uskovalle.
ViestiLähetetty: 25. Marras 2012 11:33 
Avatar

Liittynyt: 16. Marras 2012 11:32
Viestit: 3063
Itse en ole ollut montaakaan kuukautta aidossa elävässä uskossa eli uudesti syntyneenä. Matkan alussa onkin kaikenlaisia kompastuskiviä joista haluaisin uutta etsijää varoittaa.Älä syö liian vahvaa ruokaa.

Eli ei kannata pohtia uskon vaikeimpia asioita ja ristiriitoja ja täyttää itseään maailmanlopun merkeillä, eksytyksillä , antikristuksen tulemisilla ja demoneilla.

Tämä on aivan liian vahvaa ruokaa "vastasyntyneelle". Itse meinasin jo ajautua epätoivoon kun söin edellämainittua ravintoa. Minun pitäisi lukea Uutta testamenttia ja opia tuntemaan Raamatun Jumala ja Jeesus sekä Pyhä Henki ja vahvistua Jumalan sanassa. Jumala kasvattaa meitä vahvempaan ravintoon hellästi ja hissukseen. Kun tunnet Jumalan ja luotat hänen hyvyyteensä ja siihen että Herra kantaa voit pikkuhiljaa edetä vaikeampiin asioihin.

Esim.

Koulussakin aloitetaan ensin 1+1=2 tyylisistä helpoista asioista. Jos uudelle oppilaalle lyödään naaman eteen origon derivaattaa ja muita vaikeita tehtäviä ei hänellä ole mitään mahdollisuuksia niitä ratkaista ennen kuin perusteet on kunnossa. Jos uusi oppilas joutuu heti ratkomaan vaikeita tehtäviä mitä ei vielä yksin voi osata ratkaista rupeaa matematikkakin tuntumaan mahdottomalta ja vaikealta. Kun taas opetamme perusteet ensin kuntoon voi hän uusien tietojen varassa edetä vaikeampiin asioihin.


Esim 2.

Menin foorumeille jossa kokeneet ateistit ja muiden uskonnon edustajat keskustelivat uskosta.

Eipä mennyt kauaakaan kun ateistit ketjussa kaivoivat kristinuskon hirveimmät luurangot kaapista ja haastoivat minua ratkomaan asiat ja pyytelivät selityksiä asioihin joita itse olivat märehtineet ja miettineet vuosikausia toisten ateistien tuella. Heikko uskovainen voikin menettää uskonsa tai joutua sivupoluille kun joutuvat kokeneen ateistin hampaisiin.

Jumalasta ei voi eroittaa

Jumala näkee nuoren uskovan sydämmeen ja ymmärtää ettet ole valmis ja antaa anteeksi vaikka suutut Hänelle ja kyseenalaistat. Vaikka teet virheitä ja syntiä antaa Jumala ne sinulle anteeksi eikä käännä selkää ja hylkää vaikka alussa sinulla olisi vaikeuksia hylätä syntejäsi. Tällä tarkoitan sitä että tietysti synnistä pitää luopua mutta ei tarvitse muuttua täydelliseksi viikossa ja omin voimin , vaan Jumala muuttaa Pyhän Hengen avulla sydämmesi niin että näet synnit elämässäsi ja tahdot niistä eroon jossain vaiheessa.

Usein vihollinen uskottelee nuorelle uskovalle , että nyt rikoit taas Jumalaa vastaan tässä ja tässä ja nyt on yhteys Jumalaan sulkeutunut ja olet taas yksin ja epäonnistunut. Älä luovuta ja usko moiseen vaan pysy vahvana sillä Jumalasta ei voi erottaa.

Room. 8:1

35 Kuka voi meidät erottaa Kristuksen rakkaudesta? Tuskako, vai ahdistus, vai vaino, vai nälkä, vai alastomuus, vai vaara, vai miekka?
36 Niinkuin kirjoitettu on: "Sinun tähtesi meitä surmataan kaiken päivää; meitä pidetään teuraslampaina".
37 Mutta näissä kaikissa me saamme jalon voiton hänen kauttansa, joka meitä on rakastanut.
38 Sillä minä olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, ei enkelit eikä henkivallat, ei nykyiset eikä tulevaiset, ei voimat,
39 ei korkeus eikä syvyys, eikä mikään muu luotu voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.


Tasapainota uskonelämäsi

Joku on sanonut, että uskonelämä on kuin pöytä jonka neljä jalkaa tulee olla tasapainossa, ja ne jalat ovat: Raamatun lukeminen, rukoileminen, uskovien yhteys, sekä Jeesuksesta todistaminen (tai yleensäkin palveleminen). Mutta on tärkeää muistaa, ettei koita missään näistä haukata liian suurta palasta, vaan edetä sen mukaan kuin on luontevaa. Toki sitä saa ja on erittäin suotavaa janota lisää, mutta muistaa myös ettei omin voimin voi tehdä mitään. Jos on jano suurempaan, kannattaa lähestyä sen kanssa Jumalaa ja pyytää Häneltä armoa kulkea edemmäs Hänen kanssaan.

Raamatun lukeminen on tosiaan kaiken A ja O. Ja kannattaa tosiaan lukea sellaisia kohtia, jotka ovat yksinkertaisia ymmärtää, eikä yrittää pähkäillä vaikeampien asioiden kanssa tai saada paljon tietoa asioista. Jumalan sanan tarkoitus on vahvistaa uskoamme ja ravita meitä hengellisesti, ei tehdä meistä kirjanoppineita käveleviä raamatuntietosanakirjoja.


Rukoileminen on myös tosi tärkeää. On sanottu, että rukous ei ole työtä, vaan se on hengitystä. Rukoileminen ei ole mitään seremoniaa tai suoritusta, vaan yhteydenpitoa Elävään Jumalaan. Jumala haluaa, että olemme Hänelle aitoja ja rehellisiä, ja meidän itsemme parhaaksi on hyvä oppia vuodattamaan kaikki asiat Hänelle. Tärkeää on myös olla avoin kuuntelemaan Jumalaa. Mutta kannattaa varoa, ettei siitäkään yritä tehdä omaa suoritusta. Jumala puhuu ajallaan ja tavallaan, silloin kun Hänellä on meille asiaa. Mutta jos täytämme elämämme kiireillä ja maailman asioilla, emme välttämättä kuule Jumalaa silloin kun Hän tahtoisi puhua.

Uskon kestämisen kannalta olisi myös hyvä päästä uskovien yhteyteen. Sellaiseen, jossa voi olla oma itsensä toistensa ja Jumalan edessä, ja mielellään myös jossa olisi kokeneempia, paimenen sydämellä varustettuja uskovia. Me olemme Kristuksen ruumiin jäseniä, Hänen laumansa lampaita. Ruumiinjäsen ei voi olla yksin, eikä lammas pärjää pitkään ilman laumaa. Mutta kannattaa olla varovainen, ettei eksy väärään seuraan. Jos kokee yhteyden ahdistavana ja painostavana, lakihenkisenä tai muulla tavalla suorittamista ja väärää pelkoa aiheuttavana, kannattaa ehkä etsiä toinen porukka, kunnes on itse vahvistunut tarpeeksi. Myöskin liian liberaaleja seurakuntia, jossa ei enää pidetä Raamattua Jumalan sanana eikä julisteta Jeesuksen ristiä ja parannuksentekoa, kannattaa vältellä.
Todista uskostasi

Jeesuksesta todistaminen olisi hyvä aloittaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa uskoontulon jälkeen. Sanotaanhan Raamatussa, että sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi, ja suun tunnustuksella pelastutaan. Mutta kuten muitakaan asioita, ei tästäkään tule tehdä suoritusta, vaan ymmärtää että se on nimenomaan meidän itsemme parhaaksi tarkoitettu. Kun todistamme Jeesuksesta, me ollaan kanavia jonka kautta Pyhä Henki toimii. Ja "joka muita virvottaa, se itse kostuu" (Snl.11:25). Omien kokemusteni perusteella Jeesuksesta todistaminen kasvattaa ja vahvistaa uskoa todella paljon.

Tietenkin kannattaa rukoilla Jumalalta johdatusta ja viisautta, kenelle todistaa ja milloin. Ei välttämättä kannata mennä paatuneimpien ateistien tai vaikka saatananpalvojien kanssa Jeesuksesta puhumaan. Parasta on kun todistaminen tapahtuu luontevasti, vaikkapa sukulaisille ja ystäville, työtovereille ja koulukavereille jne jne. Mielestäni kannattaa tehdä mahdollisimman pian selväksi, että uskoo Jeesukseen, sillä mitä kauemmin sitä jahkailee, sitä vaikeammaksi se muuttuu. Myös kannattaa muistaa, että pelkät sanamme eivät todista Jeesuksesta, vaan koko elämämme. Sitä ei edes välttämättä tarvitse niin paljon sanoja, jos ihmiset vaan tietävät että olet uskova ja he näkevät että elät pyhää elämää ja olet armollinen ja laupias, niin se on jo itsessään todistus. Itse odotan usein, että toiset alkavat puhua uskonasioista tai kyselemään niistä, sillä monet ovat "allergisia" uskonasioille ja kokevat tuputtamisena jos itse alkaa niistä puhumaan. Kuitenkin he ovat sisimmässään kiinnostuneita, ja usein ajan myötä alkavat itse niistä puhua, kun huomaavat ensin että sinuun voi luottaa ja että sinua ehkä kannattaa kuunnella.

Vielä yksi asia todistamiseen liittyen, eli kannattaa puhua vaan siitä minkä itse tietää tai mitä itse on kokenut todeksi. Ei kannata yrittää esittää kaikkitietävää, vaan myöntää rehellisesti jos ei jotain asiaa tiedä. Sitähän voi vaikka ehdottaa toiselle, että tutkittaisko yhdessä mitä Raamattu tästä sanoo
Saat kaatua ja erehtyä. Ei tarvitse olla täydellinen

Vielä haluan korostaa ja painottaa sitä, että mikään näistä asioista ei tee meistä pelastuneempia tai pyhempiä. Jeesuksen veri yksin riittää pelastamaan ja pyhittämään ihmisen, ja olemme uskon kautta täydellisesti pyhitettyjä ja pelastettuja. Emme lopullisesti pelastettuja, mutta kokonaan pelastuksen tiellä. Nuo asiat ovat niitä, joita Jumala sitten johdattaa meitä tekemään, kädestä kiinni pitäen kuin pientä rakasta lasta, jotta meidän kulkemisemme pelastuksen tiellä vahvistuisi ja pysyisimme siinä loppuun asti. Lapset kompuroivat ja satuttavat itsensä usein opetellessaan kävelemistä, joten siihen on hyvä varautua eikä menettää toivoaan kun ei heti onnistu. Jeesuksen armo ja rakkaus on suurta, se peittää kaikki virheet kun meillä vain on vilpitön sydän. Voimme Jeesuksen nimessä käskeä kaikkia syyttäjän valheita väistymään, ja keskittyä siihen hyvään mitä Jumala meidän elämäämme tuo ja antaa, ja opettaa meitä tekemään. Hän iloitsee meistä ja rakastaa meitä! Kiinnitetään katse vain Häneen, Hän pitää meistä huolen!ÄLÄ VERTAA ITSEÄSI MUIHIN USKOVIIN!

Tähän on varmaan kaikilla vastasyntyneillä uskovilla suuri kiusaus. Tietysti on luonnollista, että uskovana olemisen mallia otetaan myös muista, pidempään uskossa olleista, mutta tämä voi vääristää pahasti näkemystä itsestään ja johdattaa masennuksen ja riittämättömyyden tunteisiin, tai sitten itseään kasvaneempana esiintymiseen. Uskoontulo on uudestisyntymistä, eli vasta uskoontullut on hengellisesti nähden pikkuvauva. Ja saa ollakin! Kukaan ei vaadi juuri mitään, kaikista vähiten Jumala joka parhaiten ymmärtää että olet pikkuvauva.

Saattaa tuntua nöyrryttävältä olla yhtäkkiä "vauvatasolla", varsinkin kun ympärillä on hengellisesti kypsempiä jotka inhimillisesti nähden saattavat olla sinua paljonkin nuorempia, tai alemmassa asemassa olevia, maailmassa kaikin tavoin heikompia. Mutta jokainen meistä aloittaa uskonvaelluksen samasta pisteestä, ja siihen on vaan nöyrryttävä. Mutta nöyrtymisen myötä saamme kokea valtavaa lepoa, kuinka Taivaan Isä kantaa meitä ja kuinka Hän lähettää meille isoveljiä ja -sisaria meitä hoitamaan ja kasvattamaan. Jos mielimme kasvaa, on meidän vain otettava vastaan tuo kaikki, niinkuin pieni lapsi.

Toisiin vertaaminen voi johtaa myös siihen, että yritämme olla samanlaisia kuin he. Ja koska olemme vasta tulleet uskoon, emmekä todellisuudessa voi olla sellaisia, on se pelkkää ulkokohtaista esiintymistä. Saatamme vaikkapa ottaa jonkun saarnaajan omaksi "idoliksi" ja alkaa käyttäytymään ja puhumaan samalla tavalla. Silloin kadotamme oman persoonamme ja otamme tilalle toisen ihmisen näköisen naamarin. Lisäksi saatamme alkaa puhumaan sellaista, mikä ei ole vielä tullut omassa elämässämme todeksi ja mistä Pyhä Henki ei ole meille itsellemme vielä antanut omakohtaisesti viisautta, ymmärrystä ja ilmestystä, ja sanamme jäävät myös ulkokohtaiseksi ja ulkoa opituksi toistamiseksi ilman voitelua ja voimaa.

Jumalan valtakunnassa ei ole asemaan tai kykyihin perustuvaa arvonantoa, vaan arvo perustuu sille kuinka alttiisti ihminen palvelee. Jos siis haluaa menestyä Jumalan tiellä, ei ole syytä kopioida jonkun asemassa olevan tai kyvykkään uskovan toimintaa, vaan olla altis palvelemaan omilla lahjoilla, omana itsenään, sen armon ja voiman mukaan kuin Jumala vaikuttaa


Viimeksi muokannut Mikko Murpatti päivämäärä 26. Marras 2012 13:41, muokattu yhteensä 2 kertaa


_________________
***Armo ja rauha lisääntyköön teille Jumalan ja meidän Herramme Jeesuksen tuntemisen kautta.***
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Vinkkejä uudelle uskovalle.
ViestiLähetetty: 25. Marras 2012 11:35 
Avatar

Liittynyt: 16. Marras 2012 11:32
Viestit: 3063
LINKKEJÄ UUDELLE USKOVAISELLE

Kasva uskossa!

http://www.kotipetripaavola.com/kasvauskossa.html


Heikko uskoinenkin on arvokas!

http://www.kotipetripaavola.com/heikkouskoinen.html

Usko Jumalaan

http://www.kotipetripaavola.com/uskoJumalaan


Viimeksi muokannut Mikko Murpatti päivämäärä 25. Marras 2012 17:23, muokattu yhteensä 1 kerran


_________________
***Armo ja rauha lisääntyköön teille Jumalan ja meidän Herramme Jeesuksen tuntemisen kautta.***
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Vinkkejä uudelle uskovalle.
ViestiLähetetty: 25. Marras 2012 15:55 
Hyviä vinkkejä!

Joku on sanonut, että uskonelämä on kuin pöytä jonka neljä jalkaa tulee olla tasapainossa, ja ne jalat ovat: Raamatun lukeminen, rukoileminen, uskovien yhteys, sekä Jeesuksesta todistaminen (tai yleensäkin palveleminen). Mutta on tärkeää muistaa, ettei koita missään näistä haukata liian suurta palasta, vaan edetä sen mukaan kuin on luontevaa. Toki sitä saa ja on erittäin suotavaa janota lisää, mutta muistaa myös ettei omin voimin voi tehdä mitään. Jos on jano suurempaan, kannattaa lähestyä sen kanssa Jumalaa ja pyytää Häneltä armoa kulkea edemmäs Hänen kanssaan.

Raamatun lukeminen on tosiaan kaiken A ja O. Ja kannattaa tosiaan lukea sellaisia kohtia, jotka ovat yksinkertaisia ymmärtää, eikä yrittää pähkäillä vaikeampien asioiden kanssa tai saada paljon tietoa asioista. Jumalan sanan tarkoitus on vahvistaa uskoamme ja ravita meitä hengellisesti, ei tehdä meistä kirjanoppineita käveleviä raamatuntietosanakirjoja.

Rukoileminen on myös tosi tärkeää. On sanottu, että rukous ei ole työtä, vaan se on hengitystä. Rukoileminen ei ole mitään seremoniaa tai suoritusta, vaan yhteydenpitoa Elävään Jumalaan. Jumala haluaa, että olemme Hänelle aitoja ja rehellisiä, ja meidän itsemme parhaaksi on hyvä oppia vuodattamaan kaikki asiat Hänelle. Tärkeää on myös olla avoin kuuntelemaan Jumalaa. Mutta kannattaa varoa, ettei siitäkään yritä tehdä omaa suoritusta. Jumala puhuu ajallaan ja tavallaan, silloin kun Hänellä on meille asiaa. Mutta jos täytämme elämämme kiireillä ja maailman asioilla, emme välttämättä kuule Jumalaa silloin kun Hän tahtoisi puhua.

Uskon kestämisen kannalta olisi myös hyvä päästä uskovien yhteyteen. Sellaiseen, jossa voi olla oma itsensä toistensa ja Jumalan edessä, ja mielellään myös jossa olisi kokeneempia, paimenen sydämellä varustettuja uskovia. Me olemme Kristuksen ruumiin jäseniä, Hänen laumansa lampaita. Ruumiinjäsen ei voi olla yksin, eikä lammas pärjää pitkään ilman laumaa. Mutta kannattaa olla varovainen, ettei eksy väärään seuraan. Jos kokee yhteyden ahdistavana ja painostavana, lakihenkisenä tai muulla tavalla suorittamista ja väärää pelkoa aiheuttavana, kannattaa ehkä etsiä toinen porukka, kunnes on itse vahvistunut tarpeeksi. Myöskin liian liberaaleja seurakuntia, jossa ei enää pidetä Raamattua Jumalan sanana eikä julisteta Jeesuksen ristiä ja parannuksentekoa, kannattaa vältellä.

Jeesuksesta todistaminen olisi hyvä aloittaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa uskoontulon jälkeen. Sanotaanhan Raamatussa, että sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi, ja suun tunnustuksella pelastutaan. Mutta kuten muitakaan asioita, ei tästäkään tule tehdä suoritusta, vaan ymmärtää että se on nimenomaan meidän itsemme parhaaksi tarkoitettu. Kun todistamme Jeesuksesta, me ollaan kanavia jonka kautta Pyhä Henki toimii. Ja "joka muita virvottaa, se itse kostuu" (Snl.11:25). Omien kokemusteni perusteella Jeesuksesta todistaminen kasvattaa ja vahvistaa uskoa todella paljon.

Tietenkin kannattaa rukoilla Jumalalta johdatusta ja viisautta, kenelle todistaa ja milloin. Ei välttämättä kannata mennä paatuneimpien ateistien tai vaikka saatananpalvojien kanssa Jeesuksesta puhumaan. Parasta on kun todistaminen tapahtuu luontevasti, vaikkapa sukulaisille ja ystäville, työtovereille ja koulukavereille jne jne. Mielestäni kannattaa tehdä mahdollisimman pian selväksi, että uskoo Jeesukseen, sillä mitä kauemmin sitä jahkailee, sitä vaikeammaksi se muuttuu. Myös kannattaa muistaa, että pelkät sanamme eivät todista Jeesuksesta, vaan koko elämämme. Sitä ei edes välttämättä tarvitse niin paljon sanoja, jos ihmiset vaan tietävät että olet uskova ja he näkevät että elät pyhää elämää ja olet armollinen ja laupias, niin se on jo itsessään todistus. Itse odotan usein, että toiset alkavat puhua uskonasioista tai kyselemään niistä, sillä monet ovat "allergisia" uskonasioille ja kokevat tuputtamisena jos itse alkaa niistä puhumaan. Kuitenkin he ovat sisimmässään kiinnostuneita, ja usein ajan myötä alkavat itse niistä puhua, kun huomaavat ensin että sinuun voi luottaa ja että sinua ehkä kannattaa kuunnella.

Vielä yksi asia todistamiseen liittyen, eli kannattaa puhua vaan siitä minkä itse tietää tai mitä itse on kokenut todeksi. Ei kannata yrittää esittää kaikkitietävää, vaan myöntää rehellisesti jos ei jotain asiaa tiedä. Sitähän voi vaikka ehdottaa toiselle, että tutkittaisko yhdessä mitä Raamattu tästä sanoo :) Ja tärkeintä ihmisten pelastumisen kannalta on, että puhumme heille ristin sovitustyöstä. Sitä voi helposti eksyä väittelemään vähemmän tärkeistä asioista, ja monet ateistit juuri yrittävätkin sitä (ja etenkin saatana, sillä se tahtoo tuhlata aikaamme turhuuksiin).


  
 
 Viestin otsikko: Re: Vinkkejä uudelle uskovalle.
ViestiLähetetty: 25. Marras 2012 16:05 
Vielä haluan korostaa ja painottaa sitä, että mikään näistä asioista ei tee meistä pelastuneempia tai pyhempiä. Jeesuksen veri yksin riittää pelastamaan ja pyhittämään ihmisen, ja olemme uskon kautta täydellisesti pyhitettyjä ja pelastettuja. Emme lopullisesti pelastettuja, mutta kokonaan pelastuksen tiellä. Nuo asiat ovat niitä, joita Jumala sitten johdattaa meitä tekemään, kädestä kiinni pitäen kuin pientä rakasta lasta, jotta meidän kulkemisemme pelastuksen tiellä vahvistuisi ja pysyisimme siinä loppuun asti. Lapset kompuroivat ja satuttavat itsensä usein opetellessaan kävelemistä, joten siihen on hyvä varautua eikä menettää toivoaan kun ei heti onnistu. Jeesuksen armo ja rakkaus on suurta, se peittää kaikki virheet kun meillä vain on vilpitön sydän. Voimme Jeesuksen nimessä käskeä kaikkia syyttäjän valheita väistymään, ja keskittyä siihen hyvään mitä Jumala meidän elämäämme tuo ja antaa, ja opettaa meitä tekemään. Hän iloitsee meistä ja rakastaa meitä! Kiinnitetään katse vain Häneen, Hän pitää meistä huolen!


  
 
 Viestin otsikko: Re: Vinkkejä uudelle uskovalle.
ViestiLähetetty: 25. Marras 2012 16:29 

Liittynyt: 08. Elo 2012 11:43
Viestit: 810
Erittäin hyviä ajatuksia tässä ketjussa!
Herran siunausta!


Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Vinkkejä uudelle uskovalle.
ViestiLähetetty: 25. Marras 2012 16:35 
Avatar

Liittynyt: 16. Marras 2012 11:32
Viestit: 3063
Mahtavaa!

Hyvä Herman aivan loistavia pointteja, taidankin kun illalla kerkiän kerätä Hermannin postin timantit tuonne ekaan postiin niin että kaikki heti näkee ne.

Kiitoksia ja lisää kaivataan!_________________
***Armo ja rauha lisääntyköön teille Jumalan ja meidän Herramme Jeesuksen tuntemisen kautta.***
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Vinkkejä uudelle uskovalle.
ViestiLähetetty: 25. Marras 2012 19:41 
Sellainen tuli vielä mieleen, että

ÄLÄ VERTAA ITSEÄSI MUIHIN USKOVIIN!

Tähän on varmaan kaikilla vastasyntyneillä uskovilla suuri kiusaus. Tietysti on luonnollista, että uskovana olemisen mallia otetaan myös muista, pidempään uskossa olleista, mutta tämä voi vääristää pahasti näkemystä itsestään ja johdattaa masennuksen ja riittämättömyyden tunteisiin, tai sitten itseään kasvaneempana esiintymiseen. Uskoontulo on uudestisyntymistä, eli vasta uskoontullut on hengellisesti nähden pikkuvauva. Ja saa ollakin! Kukaan ei vaadi juuri mitään, kaikista vähiten Jumala joka parhaiten ymmärtää että olet pikkuvauva.

Saattaa tuntua nöyrryttävältä olla yhtäkkiä "vauvatasolla", varsinkin kun ympärillä on hengellisesti kypsempiä jotka inhimillisesti nähden saattavat olla sinua paljonkin nuorempia, tai alemmassa asemassa olevia, maailmassa kaikin tavoin heikompia. Mutta jokainen meistä aloittaa uskonvaelluksen samasta pisteestä, ja siihen on vaan nöyrryttävä. Mutta nöyrtymisen myötä saamme kokea valtavaa lepoa, kuinka Taivaan Isä kantaa meitä ja kuinka Hän lähettää meille isoveljiä ja -sisaria meitä hoitamaan ja kasvattamaan. Jos mielimme kasvaa, on meidän vain otettava vastaan tuo kaikki, niinkuin pieni lapsi.

Toisiin vertaaminen voi johtaa myös siihen, että yritämme olla samanlaisia kuin he. Ja koska olemme vasta tulleet uskoon, emmekä todellisuudessa voi olla sellaisia, on se pelkkää ulkokohtaista esiintymistä. Saatamme vaikkapa ottaa jonkun saarnaajan omaksi "idoliksi" ja alkaa käyttäytymään ja puhumaan samalla tavalla. Silloin kadotamme oman persoonamme ja otamme tilalle toisen ihmisen näköisen naamarin. Lisäksi saatamme alkaa puhumaan sellaista, mikä ei ole vielä tullut omassa elämässämme todeksi ja mistä Pyhä Henki ei ole meille itsellemme vielä antanut omakohtaisesti viisautta, ymmärrystä ja ilmestystä, ja sanamme jäävät myös ulkokohtaiseksi ja ulkoa opituksi toistamiseksi ilman voitelua ja voimaa.

Jumalan valtakunnassa ei ole asemaan tai kykyihin perustuvaa arvonantoa, vaan arvo perustuu sille kuinka alttiisti ihminen palvelee. Jos siis haluaa menestyä Jumalan tiellä, ei ole syytä kopioida jonkun asemassa olevan tai kyvykkään uskovan toimintaa, vaan olla altis palvelemaan omilla lahjoilla, omana itsenään, sen armon ja voiman mukaan kuin Jumala vaikuttaa.


  
 
 Viestin otsikko: Re: Vinkkejä uudelle uskovalle.
ViestiLähetetty: 26. Marras 2012 13:42 
Avatar

Liittynyt: 16. Marras 2012 11:32
Viestit: 3063
Eka posti päivitetty._________________
***Armo ja rauha lisääntyköön teille Jumalan ja meidän Herramme Jeesuksen tuntemisen kautta.***
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Vinkkejä uudelle uskovalle.
ViestiLähetetty: 07. Maalis 2013 10:20 
Avatar

Liittynyt: 16. Marras 2012 11:32
Viestit: 3063
Opettavainen tarina uudelle uskovalle:

Olipa kerran nainen joka seurusteli miehen kanssa. Mies poltti tupakkaa, mutta nainen ei polttanut. Itseasiassa nainen vihasi tupakan hajua ja vihasi kuinka se tappoi hänen miestänsä hiljalleen ja pyysi miestään lopettamaan tupakoinnin.

Mies koitti ja lupasi lopettaa mutta ei pystynyt. Siksi kun hän poltti hän poltti omassa kodissaan ja salaa. Retkahtamisen jälkeen hän häpesi suunnattomasti tekoaan ja heikkouttaan ja pelkäsi että tyttöystävä saa tietää ja nuhtelee häntä. Siksi hän sulki puhelimensa ja piiloutu useaksi päiväksi kotiinsa aina retkahduksen jälkeen ja rankaisi itseään sillä että koska retkahti ei hän näe rakasta naistansakkaan moneen päivään ja että ero on hyvä rangaistus hänelle.

Kuitenkin koko ajan kun mies oli kotonaan suremassa syntiään niin nainen vain halusi, että mies olisi hänen vierellään, jotta hän voisi tätä rakastaa ja saisi olla hänen lähellään! Mitään muuta hän ei halunnut niin paljon ja häntä miehen tupakointi pikkasen haittasikin niin se ei sentään repinyt hänen sydäntään verille ja satuttanut niin kuin ero miehestä , yksinäisyys ja huoli miehestä kun hänestä ei mitään kuulunut. Nyt tupakka ei ainoastaan satuttanut miestä tuhoamalla hänen terveyden vaan nyt tupakka satutti miestä myös tuhoamalla hänen parisuhteensa hiljalleen eron muodossa.


Uskon, että samallalailla toimii Jumalakin kun tarinan vaimo. Eli jos sorrut ja teet syntiä niin rukoile ja ole Jumalan lähellä niin kuin ennenkin. Älä piiloudu syntisitakia Jumalalta ja älä katkaise suhdetta Jumalaasi synnin vuoksi, sillä Jumala ei katkaise yhteyttä sinuun niin kuka sinä olet sen katkaisemaan rangaistaaksesi itseäsi?

Jätä ystäväni rangaistus Jumalalle äläkä koita itsellesi oikeutta jakaa, vaan nöyrry ja kadu ja palaa laupeuden syliin, siellä syntisi varmemmin paranee kuin yksin maanpaossa! Jumala näkee sydämmesi ja ajatuksesi eli et voi häneltä piiloutua ja piilottaa syntiäsi hiljaisuuteen. Herra näkee kaiken ja on rakkaus ja katso kuinka Herra kohtelee tuhlaajapoikiaan jotka palaavat rellestämästä! Ei ole ruoskaa tiedossa vaan rakkautta, sovitusta ja anteeksiantoa, sekä armoa armon päälle! Sitä olisi tarjolla, valitsetko pakenemisen hiljaisuuteen vaiko isän halauksen?

"Kun poika vielä oli kaukana, isä näki hänet ja heltyi. Hän juoksi poikaa vastaan, sulki hänet syliinsä ja suuteli häntä. 21 Poika sanoi hänelle: 'Isä, minä olen tehnyt syntiä taivasta vastaan ja sinua vastaan. En ole enää sen arvoinen, että minua kutsutaan pojaksesi.' 22 Mutta isä sanoi palvelijoilleen: 'Hakekaa joutuin parhaat vaatteet ja pukekaa hänet niihin, pankaa hänelle sormus sormeen ja kengät jalkaan. 23 Tuokaa syöttövasikka ja teurastakaa se. Nyt syödään ja vietetään ilojuhlaa! 24 Minun poikani oli kuollut mutta heräsi eloon, hän oli kadoksissa, mutta nyt hän on löytynyt.' Niin alkoi iloinen juhla._________________
***Armo ja rauha lisääntyköön teille Jumalan ja meidän Herramme Jeesuksen tuntemisen kautta.***
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Vinkkejä uudelle uskovalle.
ViestiLähetetty: 07. Maalis 2013 12:08 

Liittynyt: 08. Syys 2011 17:59
Viestit: 1695
Sinullahan oli ihan oivaltavia ajatuksia asiasta... olikin jäänyt tämä ketju huomaamatta aiemmin :)


Poissa
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
 Sivu 1/2 [ 11 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää: