Päivän sana

Raamatun tutkiminen

Re: Päivän sana

ViestiKirjoittaja vaisuliini » 30. Syys 2021 10:52

*
Peittämättömin kasvoin Herran kirkkauden katseleminen

Olen tästä viimeaikoina puhunut ja kirjoittanut ja koin vielä laittaa tähän tällaisen tekstin liittyen aiheeseen:

2 Kor 3:18 Mutta me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niinkuin muuttaa Herra, joka on Henki.

Jos sinä katselet peittämättömin kasvoin Herran kirkkautta, niin se tarkoittaa sitä, että et usko uskonnollisia perinnäissääntöjä ja vääriä oppeja, vaan uskot ja ojentaudut Jumalan sanan totuuden mukaan. Kun sinä Jumalan armosta ja Jumalan Pyhän Hengen vaikutuksesta uskot Jumalan sanan totuuteen, niin silloin et peitä kasvojasi Herran kirkkaudelta, ja vaikka katsommekin Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, niin saamme muuttua saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, koska Herra, joka on Henki muuttaa meidät kuin uskomme ja ojentaudumme Jumalan sanan totuuden mukaisesti.

Raamattu sanoo, että vaskiallas vaskijalustoineen tehtiin niiden naisten kuvastimista (peileistä), jotka toimittivat palvelusta ilmestysmajan ovella (2 Moos 38:8). Ylipapin ja pappien tuli pestä kätensä ja jalkansa, kun he menivät Ilmestysmajaan toimittamaan Jumalan palvelusta etteivät he kuolisi. Jumala asetti tämän vaskialtaalla suoritettavan säädöksen ikuiseksi säädökseksi Aaronille ja papeille ja heidän jälkeläisillensä, sukupolvesta sukupolveen (2 Moos 30:17-21).

Vanha liitto käskyineen on kumottu ja Herran Jeesuksen veressä on asetettu Uusi Liitto, ja Uuden Liiton kautta lain muutos (Hebr 7:12). Lain muutoksen kautta eläinuhrien kautta ei enää saatu syntejä anteeksi, sillä Herran Jeesuksen veri korvasi ja poisti eläinuhrit, ja nyt Uudessa Liitossa Herra Jeesus tuli syntiuhriksi, jonka kautta saadaan syntien anteeksiantamus, kun tunnustamme syntimme, teemme parannuksen ja uskomme Herraan Jeesukseen.

Kun vanhan liiton papit peseytyivät vaskialtaalla, pesten kätensä ja jalkansa, niin se oli esikuvaa Herran Jeesuksen veren puhdistuksesta. Vanhan liiton pappien piti aina pestä kätensä ja jalkansa ennen Ilmestysmajaan menemistä ja siellä suoritettavaa Jumalan palvelemista. Nyt Uuden Liiton ajassa lain muutoksen kautta Herran Jeesuksen veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä ja tämän veripesun kautta meistä tulee Uuden Liiton Jumalan palvelijoita. Herran Jeesuksen veripesun kautta emme ole enää kadotustuomion alaisia.

Vaskialtaalla tapahtuva vanhan liiton pappien käsien ja jalkojen pesu oli esikuvallinen opetus, joka on saanut täyttymyksensä Uudessa Liitossa Herran Jeesuksen veren kautta. Jalkojen pesu kuvaa puhdasta elämän vaellusta Jumalaan uskoen ja käsien pesu kuvaa Jumalan palvelemista. Herran Jeesuksen veressä elämän vaellus ja Jumalan palveleminen voi olla puhdasta ja on Jumalalle kelpaavaa Herran Jeesuksen veren ja sovitustyön kautta.

Juutalainen filosofi Philo kirjoitti On the Migration of Abraham teoksessaan sivuilla 187-189, kuinka vaskialtaalla peseytyvät papit kykenivät näkemään itsensä peileistä tehdyn vaskialtaan heijastaman kuvan kautta, että näin tekemällä he eivät jätä huomioonottamatta mitään rumaa asiaa itsessään, sielussaan ja ollen näin puhdistettuja (käsien ja jalkojen pesun kautta - suluissa minun lisäykseni, joka liittyy tähän asiaan) he vihkivät pyhimpiä ja täydellisiä uhreja.

Raamatun sana varoittaa ihmisviisaudesta, jota filosofia edustaa. Philo kykeni kuitenkin tuomaan esille todella tärkeän Raamatun opetuksen. Peileistä tehty vaskiallas ja siinä peseytyminen oli esikuva Kristuksesta ja Hänen veripesustaan syntien anteeksisaamiseksi, johtaa ihmisen palvelemaan elävää Jumalaa. Niin kuin vanhan liiton pappi näki peleistä tehdyn vaskialtaan kautta oman kuvansa, niin hän näki siinä rehellisesti itsensä kaikkine puutteineen ja synteineen, ja tarvitsi siksi puhdistuksen ennen kuin hän kykeni menemään Ilmestysmajaan toimittamaan Jumalan palvelusta.

Oikea ja todellinen ymmärrys Jumalan sanan totuuteen tulee kun emme pane peitettä Jumalan sanan totuuden ylle uskonnollisten perinnäissääntöjen ja väärien oppien kautta, vaan rakkaudesta Jumalaan uskomme Herraan Jeesukseen, niin kuin Raamattu opettaa.

Nyt kun me Uuden Liiton kuninkaallisen papiston papit (Uudessa Liitossa kaikki uskovat ovat Herran pappeja) tulemme Jumalan eteen, niin meidät on pesty ja puhdistettu Herran Jeesuksen veren kautta, jonka tähden me kykenemme palvelemaan elävää Jumalaa. Siksi meidän tulee peittämättömin kasvoin katsella Herran kirkkautta kuin kuvastimesta. Kristus, Herra Jeesus on Jumalan sana, tie totuus ja elämä. Kun emme aseta peitettä Kristuksen totuudelle minkään uskonnollisen perinnäissäännön ja väärän opin kautta, niin kykenemme näkemään Kristuksesta Jumalan kirkkauden ja kun uskomme Herraan Jeesukseen Raamatun sanan mukaan käytännössä totuudessa ojentautuen, niin me alamme muuttumaan ja muutumme koko ajan enemmän Jumalan kuvan kaltaisuuteen, kirkkaudesta kirkkauteen, koska Herra muuttaa meidät.

Emme tule täydellisiksi tässä ajassa, mutta saamme koko ajan uskon kasvun kautta totuutta noudattaen rakkaudessa kasvaa kohti täydellisyyttä Jumalan armosta. Sydämessämme tulisi olla ilo ja kiitos Herran Jeesuksen verestä ja sovitustyöstä, koska Hänen verensä ja sovitustyön ansiosta saamme syntimme anteeksi sekä saamme palvella elävää Jumalaa, ollen Jumalan armosta Suuren Kuninkaan tyttäriä ja poikia, amen.

-PP-
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Avatar
vaisuliini
 
Viestit: 7222
Liittynyt: 09. Marras 2010 20:54

Re: Päivän sana

ViestiKirjoittaja vaisuliini » 06. Loka 2021 12:30

*
Opetusta Jumalan ihmiseksi tulemisesta osa 1

Raamatussa Jumala kertoo sen kuinka Jumala tuli ihmiseksi Messias Jeesuksessa. Jumalan ihmiseksi tulemisen kertomus Raamatussa on laajempi kuin se mistä yleisesti puhumme, kun sanomme Jeesuksen syntyneen neitseestä, ja Sanan (Jumala) tulleen lihaksi (ihmiseksi). Jumalan ihmiseksi tuleminen Messias Jeesuksessa sisältää todella syvällisen sanoman ihmeestä, johon liittyy kolme Jumalan ihmettä, josta kirjoitan useamman tekstin tulevina päivinä, jos Herra suo ja elämme. Tänään kirjoitan osan 1.

Vaimon siemen ja todistus Messiaasta

1 Moos 3:15 Minä panen vihollisuuden sinun ja naisen välille ja sinun siemenesi ja hänen siemenensä välille. Hän (Hu) on murskaava sinun pääsi, ja sinä haavoitat häntä kantapäähän. Raamattu Kansalle

Gen 3:15 I will plant hatred between you and the woman, and between your offspring and her offspring. He (Hu) will strike you in the head, and you will strike him in the heel.' Aryeh Moshe Eliyahu Kaplan - The Living Torah

1 Moos 3:15:ssa oleva hepreankielen sana hu on jakeessa maskuliinimuodossa, tarkoittaen sitä kuinka vaimon siemen on mieshenkilö, joka tulee murskaamaan saatanan vallan. 1 Moos 3:15 on profetia Messias Jeesuksesta, joka tulee murskaamaan käärmeen (saatanan vallan) ristinkuolemansa kautta. 1 Moos 3:15 puhuu vaimon siemenestä, miehestä, joka murskaa käärmeen pään (vallan). Raamatun mukaan on vain yksi ja ainoa ihminen, mies, joka kykenee murskaamaan saatanan vallan ja Hän on Messias Jeesus lihaksi (ihmiseksi) tullut Jumala.

Joh 1:
1 ¶ Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala.
2 Hän oli alussa Jumalan tykönä.
3 Kaikki on saanut syntynsä hänen kauttaan, ja ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on.
4 Hänessä oli elämä, ja elämä oli ihmisten valkeus.

...............
14 Ja Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme, ja me katselimme hänen kirkkauttansa, senkaltaista kirkkautta, kuin ainokaisella Pojalla on Isältä; ja hän oli täynnä armoa ja totuutta.

...............
17 Sillä laki on annettu Mooseksen kautta; armo ja totuus on tullut Jeesuksen Kristuksen kautta.

John 1:1 Bereshis (in the Beginning) was the Dvar Hashem [YESHAYAH 55:11; BERESHIS 1:3], and the Dvar Hashem was agav (along with, etzel, Mishle 8:30;30:4) Hashem, and the Dvar Hashem was nothing less, by nature, than Elohim! [Psa 56:11(10); Yn 17:5; Rev. 19:13 i.e., the Ma’amar Memra] Orthodox Jewish Bible - OJB
Messias Jeesus on Jumalan Sana, joka oli alussa Jumalan luona ja Sana (Messias Jeesus) on Jumala. Raamattu sanoo (Joh 1:17) kuinka Sana (Jumala) tuli lihaksi (ihmiseksi) Messias Jeesuksessa. Miksi Jumala tuli ihmiseksi Herrassa Jeesuksessa? Miksi armo ja totuus tuli Jeesuksen kautta?

Hebr 2:
9 Mutta hänet, joka vähäksi aikaa oli tehty enkeleitä halvemmaksi, Jeesuksen, me näemme hänen kuolemansa kärsimyksen tähden kirkkaudella ja kunnialla seppelöidyksi, että hän Jumalan armosta olisi kaikkien edestä joutunut maistamaan kuolemaa.
10 ¶ Sillä hänen, jonka tähden kaikki on ja jonka kautta kaikki on, sopi, saattaessaan paljon lapsia kirkkauteen, kärsimysten kautta tehdä heidän pelastuksensa päämies täydelliseksi.
11 Sillä sekä hän, joka pyhittää, että ne, jotka pyhitetään, ovat kaikki alkuisin yhdestä. Sentähden hän ei häpeä kutsua heitä veljiksi,
12 kun hän sanoo: "Minä julistan sinun nimeäsi veljilleni, ylistän sinua seurakunnan keskellä";
13 ja taas: "Minä panen uskallukseni häneen"; ja taas: "Katso, minä ja lapset, jotka Jumala on minulle antanut!"
14 ¶ Koska siis lapsilla on veri ja liha, tuli hänkin niistä yhtäläisellä tavalla osalliseksi, että hän kuoleman kautta kukistaisi sen, jolla oli kuolema vallassaan, se on: perkeleen,
15 ja vapauttaisi kaikki ne, jotka kuoleman pelosta kautta koko elämänsä olivat olleet orjuuden alaisia.
16 Sillä ei hän ota huomaansa enkeleitä, vaan Aabrahamin siemenen hän ottaa huomaansa.

Room 5:
12 Sentähden, niinkuin yhden ihmisen kautta synti tuli maailmaan, ja synnin kautta kuolema, niin kuolema on tullut kaikkien ihmisten osaksi, koska kaikki ovat syntiä tehneet-
13 sillä jo ennen lakiakin oli synti maailmassa, mutta syntiä ei lueta, missä lakia ei ole;
14 kuitenkin kuolema hallitsi Aadamista Moosekseen asti niitäkin, jotka eivät olleet syntiä tehneet samankaltaisella rikkomuksella kuin Aadam, joka on sen esikuva, joka oli tuleva.
15 Mutta armolahjan laita ei ole sama kuin lankeemuksen; sillä joskin yhden lankeemuksesta monet ovat kuolleet, niin paljoa enemmän on Jumalan armo ja lahja yhden ihmisen, Jeesuksen Kristuksen, armon kautta ylenpalttisesti tullut monien osaksi.
16 Eikä lahjan laita ole, niinkuin on sen, mikä tuli yhden synnintekijän kautta; sillä tuomio tuli yhdestä ihmisestä kadotukseksi, mutta armolahja tulee monesta rikkomuksesta vanhurskauttamiseksi.
17 Ja jos yhden ihmisen lankeemuksen tähden kuolema on hallinnut yhden kautta, niin paljoa enemmän ne, jotka saavat armon ja vanhurskauden lahjan runsauden, tulevat elämässä hallitsemaan yhden, Jeesuksen Kristuksen, kautta. -

Raamattu opettaa synnin tulleen maailmaan ihmisen kautta ja sitä kautta maailmaan tuli kuolema kaikkien ihmisten osaksi, koska kaikki ihmiset ovat tehneet syntiä. Jumala tuli ihmiseksi Jeesuksessa ja näin Jeesus sekä Jumalana että ihmisenä sai aikaan iankaikkisen syntien sovituksen. Koska ihminen on langennut syntiin, jonka seurauksena synti ja kuolema tuli maailmaan, niin ihmisen kautta tuli poistaa kuoleman ja synnin tuomio. Tämän tähden Jumala tuli ihmiseksi Messias Jeesuksessa, poistaen kuoleman ja synnin tuomion, kuolemalla ihmisenä sovittaen monien synnit, tuoden syntien anteeksiantamuksen kaikille niille, jotka uskovat Häneen ja Hänen vereensä.

-PP-
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Avatar
vaisuliini
 
Viestit: 7222
Liittynyt: 09. Marras 2010 20:54

Re: Päivän sana

ViestiKirjoittaja vaisuliini » 06. Loka 2021 13:04

*
(En kaikkea kirjoita vaan tiettyjä lainattavia lauseita mutta niiden ei saisi johtaa väärinymmärrykseen kokonaisen tekstin puutteissa mikä avaa oikeaa ymmärrystä. Tietyt lainattavat lauseet puhuttaa ja koskettaa).

Kuuliaisuus on astinlauta näkemiseen

-
-
Kuuliaisuus koetaan usein ahdistavana, mikä johtuu osaksi lakihenkisestä kristillisyydestä, joka on täynnä erilaisia sääntöjä ja vaatimuksia. Moni ei ymmärrä terveeseen kuuliaisuuteen liittyvää suurta siunausta. Kun elät arkista elämääsi vain yksinkertaisesti kunnioittaen Jumalan sanaa, ylläsi lepää siunaus. Olet kuin näkötornissa, josta voit nähdä kauas. Alat nähdä kokonaisuuden ja ymmärtää, mistä on kysymys. Alat ymmärtää ympärilläsi olevaa Hengen todellisuutta.

Mistä johtuu, että hengellinen maailma on tänään niin suuressa kaaoksessa? Miten on mahdollista, että opit, jotka kuuluivat aikaisemmin pakanuuteen, tunkeutuvat tänään seurakuntien sisälle? Miksi jopa paimenet ja kirkon piispat ovat omaksumassa arvoja ja oppeja, jotka ovat kaukana Raamatun opetuksesta? Se johtuu kristillisessä seurakunnassa leviävästä sokeudesta. Se johtuu siitä, että kuulaisuudella Jumalan sanalle ei ole enää mitään merkitystä, ja siitä seuraa hengellinen sokeus.

Kuka on Pyhä Henki?

Monet puolustavat ajassamme liikkuvia yhä omituisempia "hengen ilmiöitä" toteamalla: "Eikö Pyhä Henki voi tehdä ihan mitä vain?" Tuohon kysymykseen vastaan: "Ei voi." Juuri Pyhä Henki on antanut meille Raamatun. Raamattu on annettu, jotta sinä sen avulla kykenet erottamaan Pyhän Hengen ja vieraat henget toisistaan. Raamattu on tärkein henkien erottamisen lahja. Mitä paremmin tunnet Raamattua, sitä paremmin tunnet Pyhää Henkeä.

Totta kai Jumala voi tehdä mitä tahtoo, mutta Hän ei toimi vastoin omaa sanaansa ja luonnettaan, jonka Hän on ilmoittanut meille Raamatussa. Raamattu kertoo meille, kuka Jumala on.

Raamattu sanoo: "Älkää jokaista henkeä uskoko, vaan koetelkaa Henget, ovatko ne Jumalasta. " (1Joh. 4:1) Miten tuo henkien koettelu sitten tapahtuu? Se tapahtuu Jumalan sanalla. Siellä missä seurakunta ei tunne eikä kunnioita Jumalan sanaa, se eksyy. Vain sellainen, joka on kuuliainen Raamatun sanalle, voi nähdä oikein hengen todellisuuden. Siksi kuuliaisuus on astinlauta näkemiseen. Aina, kun näet ilmiöitä tai kuulet asioita, joita et löydä Raamatusta, pysähdy ja kysy Jumalalta, mistä on kysymys.

Ole valveilla

Erään valtavan amerikkalaisen megaseurakunnan pastori totesi äskettäin: "Seurakuntamme alkoi kasvaa, kun lopetimme synnistä puhumisen." Se, että kokous vetää tuhansia ihmisiä ja seurakunta kasvaa, ei vielä tarkoita sitä, että Jumalan valtakunta kasvaa.

Maailmalla on liikkeellä yhä enemmän vierasta evankeliumia, joka kiehtoo ihmisiä. Enää ei puhuta synnistä ja parannuksesta. Tilalla ovat erilaiset elämäntapakurssit, menestyvän elämän luennot yms.

Eräs pastori totesi äskettäin: "Otan vastaan vain sen, mikä tuntuu hyvältä." Moni Raamatun sana ei tunnu lihallemme ollenkaan hyvältä, mutta se on silti rakkautta ja totuutta. Eräässä seurakunnassa oli koskettava herätyskokous, jossa julistettiin evankeliumia perinteisen Raamatun petuksen mukaisesti. Seuraavana viikonloppuna siellä oli kokous, jossa puhujana oli yksi Suomen tunnetuimpia liberaaliteologeja. Hän vesitti kaiken, mitä edellisenä viikonloppua oli julistettu. Kun kirkkoherralta kysyttiin, miksi hän tuollaisen puhujan kutsui seurakuntaansa, tämä vastasi: "Annetaan kaikkien kukkien kukkia."

Jos me annamme valheen tulla seurakuntaan, se tekee meistä pastoreistakin sokeita. Kerran epäröin, uskallanko varoittaa ihmisiä ja puhua sen, mitä sydämelläni koin, kun niin moni on kanssani eri mieltä ja suuttuu. Pelko ja epävarmuus alkoivat kalvaa mieltäni. Silloin eräs ihminen profetoi minulle: "Kun sinä tuot julki sen, mitä minä olen sinulle näyttänyt, alat nähdä ja ymmärtää yhä selvemmin."

Kuuliaisuus on astinlauta näkemiseen. Moni pastori sallii seurakunnassaan kaiken ja vaikenee, eikä varoita seurakuntaa. Se ei ole kuuliaisuutta ja siitä seuraa sokeus. Kaikki on lopulta hyvää ja oikeata. Hengellinen sokeus on leviämässä yhä voimakkaammin maailmalla. Moni kysyy hämmentyneenä, mistä se johtuu ja miksi uskosta on tullut niin omituinen kaaos. Raamattu sanoo: "Teidän omasta joukostanne nousee miehiä, jotka väärää puhetta puhuvat, vetääkseen opetuslapset mukaansa. Valvokaa sen tähden." (Apt. 20:20) Tänään, jos koskaan, on tärkeää olla valveilla.

Raamattu sanoo: "Kun laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus." (Matt. 24:12) Elämme nyt tätä aikaa. Tänään tarvitaan niitä, jotka rakastavat totuutta. Rakkautta Jumalaa ja lähimmäisiä kohtaan on se, että rakastamme Hänen sanaansa ja pysymme siinä.

Kuuliaisuus on kasvun avain

".... ettemme enää olisi alaikäisiä, jotka ajelehtivat ja joita viskellään kaikissa opintuulissa ja ihmisten arpapelissä ja eksytyksen kavalissa juonissa; vaan että me, totuutta noudattaen rakkaudessa, kaikin tavoin kasvaisimme häneen, joka on pää, Kristus." (Ef. 4:14-15)

Hengellinen kasvu aikuisuuteen ei tapahdu raamattutunteja ja raamattukouluja käymällä, jollemme vaella Raamatun sanan mukaan. Siihen eivät auta edes teologiset tiedekunnat. Tiede ei ole tie Jumalan yhteyteen; ainoa tie siihen on kuuliaisuus Jeesukselle Kristukselle. Me julistamme evankeliumia "uskon kuuliaisuuden aikaansaamiseksi". (Room. 16:26).

Kuuliaisuus on astinlauta näkemiseen. Voimme ymmärtää Jumalan sanaa ja Hänen maailmaansa vain silloin, kun Pyhä Henki avaa sitä meille. Hän tekee sen mielellään kaikille, jotka totuutta noudattaen vaeltavat rakkaudessa.

Kuuliaisuus on johdatuksen avain

Moni sanoo: "Te puhutte johdatuksesta, mutta minä en ole kokenut elämässäni mitään johdatusta." Toiset sanovat, että "Ei johdatusta ole olemassakaan, se on vain kuvittelua." Johdatuskin edellyttää kuuliaisuutta. Johdatuksessa eläminen on seuraavan askeleen ottamista. Pietarin täytyi askella rautaportille asti, ennen kuin portti avautui. Hänen piti kulkea kuuliaisesti kohtia porttia, vaikka se oli edelleen kiinni. Vaati uskonaskelia, että tuo portti avautui. Se vaati kuuliaisuutta.

Kun astumme kuuliaisina sen uskonaskeleen, jonka Pyhä Henki kehottaa, alamme nähdä tien edessämme. Kuuliaisuus on astinlauta näkemiseen.

Stanley Jones on sanonut: "Johdatus ei ole valonheitin, joka valaisee kaukaisen tulevaisuutemme, vaan se on meidän jalkaimme lamppu." Astu yksi aksel Jumalan tahdossa ja kuuliaisuudessa Hänen sanalleen ja Hän näyttää seuraavan. Ilman kuuliaisuutta ei voi olla Jumalan johdatusta.

Kuinka tunnistaa eksytys / Tapani Suonto
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Avatar
vaisuliini
 
Viestit: 7222
Liittynyt: 09. Marras 2010 20:54

Re: Päivän sana

ViestiKirjoittaja vaisuliini » 07. Loka 2021 16:47

*
Opetusta Jumalan ihmiseksi tulemisesta osa 2

Isaiah 53:
1 O Lord, who has believed our report? and to whom has the arm of the Lord been revealed?
2 We brought a report as of a child before him; he is as a root in a thirsty land: he has no form nor comeliness; and we saw him, but he had no form nor beauty.
3 But his form was ignoble, and inferior to that of the children of men; he was a man in suffering, and acquainted with the bearing of sickness, for his face is turned from us: he was dishonoured, and not esteemed.
4 He bears our sins, and is pained for us: yet we accounted him to be in trouble, and in suffering, and in affliction.
5 But he was wounded on account of our sins, and was bruised because of our iniquities: the chastisement of our peace was upon him; and by his bruises we were healed.
6 All we as sheep have gone astray; every one has gone astray in his way; and the Lord gave him up for our sins.
7 And he, because of his affliction, opens not his mouth: he was led as a sheep to the slaughter, and as a lamb before the shearer is dumb, so he opens not his mouth.
8 In his humiliation his judgment was taken away: who shall declare his generation? for his life is taken away from the earth: because of the iniquities of my people he was led to death.
9 And I will give the wicked for his burial, and the rich for his death; for he practised no iniquity, nor craft with his mouth.
10 The Lord also is pleased to purge him from his stroke. If ye can give an offering for sin, your soul shall see a long-lived seed:
11 the Lord also is pleased to take away from the travail of his soul, to shew him light, and to form him with understanding; to justify the just one who serves many well; and he shall bear their sins.
12 Therefore he shall inherit many, and he shall divide the spoils of the mighty; because his soul was delivered to death: and he was numbered among the transgressors; and he bore the sins of many, and was delivered because of their iniquities. Brenton Septuagint

Juutalaiset rabbit ovat kääntäneet Raamatun vanhan testamentin hepreasta kreikkaan, Septuaginta nimisenä käännöksenä pari sataa vuotta ennen Messias Jeesuksen syntymää maan päälle. Juutalaiset käänsivät Septuagintan aikakautena kun kukaan ei tiennyt vielä mitään Messias Jeesuksesta. Juutalaiset rabbit käyttivät Jes 53:4 jakeessa kreikankielen hamartia sanaa, joka tarkoittaa syntiä. Juutalaiset rabbit käänsivät Jes 53:4 jakeen alkuosan: Hän kantoi syntimme. Juutalaiset rabbit käyttivät Jes 53:5 jakeessa kreikankielen anomia sanaa, joka tarkoittaa laittomuutta, rikkoa lakia vastaan. Juutalaiset rabbit käänsivät Jes 53:5 jakeen alkuosan: Hän oli haavoitettu meidän syntiemme tähden.

Juutalaiset rabbit käyttivät Jes 53:6 jakeessa kreikankielen hamartia sanaa, joka tarkoittaa syntiä. Juutalaiset rabbit käänsivät Jes 53:6 jakeen loppuosan: Herra antoi Hänet meidän syntiemme tähden. Juutalaiset rabbit käyttivät Jes 53:8 jakeessa kreikankielen anomia sanaa, joka tarkoittaa laittomuutta, rikkoa lakia vastaan. Juutalaiset rabbit käänsivät Jes 53:8 jakeen loppuosan: Hänen elämänsä otettiin pois maan päältä, minun kansani rikkomusten (rikkoa Jumalan lakia vastaan) tähden Hänet vietiin kuolemaan. Juutalaiset rabbit käyttivät Jes 53:12 jakeessa kreikankielen hamartia sanaa, joka tarkoittaa syntiä. Juutalaiset rabbit käänsivät Jes 53:12 jakeen loppuosasta: Hän kantoi monien synnit.

Juutalaiset rabbit ymmärsivät Septuagintan tekstin kautta, että joku kantoi Israelin kansan synnit, joku kuoli Israelin kansan syntien tähden. Herran Jeesuksen opetuslapsi ymmärtää, uskoo ja tietää Messias Jeesuksen olevan Jesaja 53 luvun kärsivä palvelija, joka kantoi monien synnit ja kuoli ihmisten syntien tähden, että ihmiset saisivat syntinsä anteeksi ja yhteyden Jumalaan uskon kautta Messias Jeesuksessa.

Jesaja 53 luvun sanotaan olevan synagogien paha omatunto. Juutalaiset rabbit sanovat Jesaja 53 luvun kärsivän palvelijan olevan Israelin kansa, mutta kokonainen kansa ei voi kuolla kansan syntien tähden. Juutalaisista lähteistä löytyy kuitenkin mainintoja, jotka sanovat Jesaja 53 luvun kärsivän palvelijan olevan Messias.

Talmud Sanhedrin 98b:ssa sanotaan, että mikä on Messiaan nimi? Sama Talmudin kohta sanoo myöhemmässä kohdassa Messiaasta näin: Rabbi Yehuda HaNasi on hänen nimensä, niin kuin on mainittu: hän kantoi meidän sairautemme ja kipumme ja me pidimme häntä rangaistuna, Jumalan lyömänä ja vaivaamana (Jes 53:4).

Talmud Sanhedrin 98b viittaa suoraan Jesaja 53 lukuun jakeeseen 4 kun sanotaan kuka on Messias. Talmud Sanhedrin 98b:ssa sanotaan Jesaja 53:4:n kertovan Messiaasta.

Juutalaisten teksti Midrash Tanchuma, Toldot Siman 14:2 sanoo Messiaasta, että hän on se, joka tulee taivaan pilvissä, niin kuin ihmisen poika (Dan 7:13). Kun tutkimme Raamattua, niin näemme, että Messias Jeesus on Ihmisen Poika, joka menee Isänsä luokse, Hänen oikealle puolellensa sen jälkeen kun Hän sovittanut synnit ristillä ja noussut kuolleista.

Dan 7:
13 Minä näin yöllisessä näyssä, ja katso, taivaan pilvissä tuli Ihmisen Pojan kaltainen; ja hän saapui Vanhaikäisen tykö, ja hänet saatettiin tämän eteen.
14 Ja hänelle annettiin valta, kunnia ja valtakunta, ja kaikki kansat, kansakunnat ja kielet palvelivat häntä. Hänen valtansa on iankaikkinen valta, joka ei lakkaa, ja hänen valtakuntansa on valtakunta, joka ei häviä.

Raamattu sanoo Ihmisen Pojan, Messiaan tulevan Vanhaikäisen eteen luokse ja Messiaalle annettiin valta ja valtakunta, joka ei häviä.

Mark 14:
61 Mutta hän oli vaiti eikä vastannut mitään. Taas ylimmäinen pappi kysyi häneltä ja sanoi hänelle: "Oletko sinä Kristus, sen Ylistetyn Poika?"
62 Jeesus sanoi: "Olen; ja te saatte nähdä Ihmisen Pojan istuvan Voiman oikealla puolella ja tulevan taivaan pilvissä".

Ylimmäinen pappi kysyi Jeesukselta oliko Hän Kristus (Messias), sen Ylistetyn Poika. Jeesus vastasi sanoen olen ja jatkoi sanoen, että te saatte nähdä Ihmisen Pojan istuvan Voiman (Jumalan) oikealla puolella ja tulevan taivaan pilvissä. Raamatusta näemme, että ylimmäinen pappi uskoi Raamatun ilmoittaman Messiaan olevan Jumalan Poika, koska hän kysyi: "Oletko sinä Kristus, sen Ylistetyn Poika?" Ylimmäisen papin kysymys todistaa sen, että juutalaisten kirjanoppineiden keskuudessa oli sellainen ymmärrys ja käsitys, että Messias on Jumalan Poika. Tämä tulee myös esille juutalaisesta Zohar tekstistä:

Zohar: "it is the Son, of Whom it is written, 'Kiss the Son'; Thou art the Son, the faithful shepherd; of Thee it is said, 'Kiss the Son.' Tho Thou art the Governor of the universe, the Head of Israel, the Lord of the ministering angels, the Son of the Highest, the Son of the Holy and blessed One, yea the very Shechinah." Part 3, folio 307, Amsterdam edition

Juutalainen teos Zohar sanoo, että on kirjoitettu. "antakaa suuta Pojalle" (Psa 2:12), joka on Korkeimman Poika (Jumalan Poika). Psalmi 2:7 sanoo alkutekstin mukaan, että sinä olet Minun Poikani, tänä päivänä minä toin sinut esiin. Apt 13:32-34 puhuu Jeesuksen kuolleista herättämisestä ja sanoo sen viittaavaan Psalmin lukuun 2. Raamattu opettaa Jeesuksen olevan Messias ja Jumalan Poika.

Apt 1:
9 Kun hän oli tämän sanonut, kohotettiin hänet ylös heidän nähtensä, ja pilvi vei hänet pois heidän näkyvistään.
10 Ja kun he katselivat taivaalle hänen mennessään, niin katso, heidän tykönänsä seisoi kaksi miestä valkeissa vaatteissa;
11 ja nämä sanoivat: "Galilean miehet, mitä te seisotte ja katsotte taivaalle? Tämä Jeesus, joka otettiin teiltä ylös taivaaseen, on tuleva samalla tavalla, kuin te näitte hänen taivaaseen menevän."

Herra Jeesus nousi Isänsä oikealle puolelle taivaan pilvessä Apt 1:9-11 kohdassa, josta Hän oli jo aikaisemmin sanonut, Mark 14:62. Jeesus on myös tuleva takaisin taivaan pilvessä, silloin kun Hän tulee toisen kerran takaisin noutamaan morsiamensa Hänen luoksensa ylöstempauksen kautta. Raamattu todistaa Jeesuksen olevan Messias, joka on ainoa tie Isä Jumalan luokse (Joh 14:6 Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.).

-PP-
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Avatar
vaisuliini
 
Viestit: 7222
Liittynyt: 09. Marras 2010 20:54

Re: Päivän sana

ViestiKirjoittaja vaisuliini » 08. Loka 2021 10:52

*
Opetusta Jumalan ihmiseksi tulemisesta osa 3

Herra ilmestyi ihmisen hahmossa Aabrahamille

1 Moos 18:
1 ¶ Ja Herra (Jhvh) ilmestyi hänelle Mamren tammistossa, jossa hän istui telttamajansa ovella päivän ollessa palavimmillaan.
2 Kun hän nosti silmänsä ja katseli, niin katso, kolme miestä seisoi hänen edessänsä; nähdessään heidät hän riensi heitä vastaan majan ovelta ja kumartui maahan
.................

8 Ja hän otti voita ja maitoa sekä vasikan, jonka hän oli valmistuttanut, ja pani ne heidän eteensä; itse hän seisoi heidän luonansa puun alla sillä aikaa, kuin he söivät.
9 ¶ Ja he kysyivät häneltä: "Missä vaimosi Saara on?" Hän vastasi: "Tuolla majassa".
10 Ja hän sanoi: "Minä palaan luoksesi tulevana vuonna tähän aikaan, ja katso, vaimollasi Saaralla on silloin oleva poika". Mutta Saara kuunteli majan ovella hänen takanansa.
11 Mutta Aabraham ja Saara olivat iäkkäät, eikä Saaran enää ollut, niinkuin naisten tavallisesti on.
12 Sentähden Saara naurahti itseksensä ja ajatteli: "Heräisikö minussa, näin kuihduttuani, vielä halu? Ja myös minun herrani on vanha."
13 Mutta Herra (Jhvh) sanoi Aabrahamille: "Miksi Saara nauroi ajatellen: ‘Synnyttäisinkö minä todella, minä, joka olen näin vanha?’
.................

17 Ja Herra (Jhvh) sanoi: "Salaisinko minä Aabrahamilta, mitä olen tekevä?
18 Onhan Aabrahamista tuleva suuri ja väkevä kansa, ja kaikki kansakunnat maan päällä tulevat hänessä siunatuiksi.
19 Sillä minä olen valinnut hänet, että hän käskisi lapsiansa ja perhettänsä, joka jää hänen jälkeensä, noudattamaan Herran tietä ja tekemään sitä, mikä vanhurskaus ja oikeus on, jotta Herra antaisi Aabrahamille tapahtua, mitä hän on hänelle luvannut."
.................

33 Ja Herra (Jhvh) lähti pois, senjälkeen kuin hän oli lakannut puhumasta Aabrahamin kanssa, ja Aabraham palasi kotiinsa.

1 Moos 19:
1 ¶ Ja ne kaksi enkeliä tulivat Sodomaan illalla, ja Loot istui Sodoman portissa; ja nähtyänsä heidät Loot nousi heitä vastaan ja kumartui maahan kasvoillensa.
2 Ja hän sanoi: "Oi herrani (Adonai), poiketkaa palvelijanne taloon yöksi ja peskää jalkanne! Aamulla varhain voitte jatkaa matkaanne." He sanoivat: "Emme, vaan me jäämme yöksi taivasalle".

1 Moos 18 luku kertoo kuinka Herra (Jhvh) ilmestyi ihmisen hahmossa Aabrahamille. Raamattu sanoo, että Herra (Jhvh) ja kaksi enkeliä ilmestyivät Aabrahamille Mamren tammistossa. Herra (Jhvh) ja kaksi enkeliä söivät voita, maitoa sekä vasikkaa, jotka laitettiin heidän eteensä. Herra (Jhvh) otti ihmisen hahmon yliluonnollisesti ilman minkäänlaista syntymistä naisen kautta. Herra (Jhvh) ilmestyi ihmisen hahmossa Aabrahamille noin 2000 vuotta ennen kuin Messias Jeesuksessa Jumala tuli ihmiseksi maan päälle.

Raamatusta näemme, kuinka kolme miestä, jotka ilmestyivät Aabrahamille olivat Herra (Jhvh) ja kaksi enkeliä. Herrasta käytetään sanaa JHVH ja kahdesta enkelistä sanaa Adonai. Raamattu käyttää eri sanoja Herrasta ja enkeleistä tässä yhteydessä siksi, että kykenemme näkemään ja ymmärtämään, että kyseessä oli Herra (Jhvh) ja kaksi enkeliä.

Mitä varten Herra (Jhvh) ilmestyi ihmisen hahmossa Aabrahamille? Herra (Jhvh) ilmestyi ihmisen hahmossa Aabrahamille, koska Herra (Jhvh) tuli ilmoittamaan Aabrahamille, että Jumalan lupaama lupaus jälkeläisen syntymästä, jossa kaikki maan sukukunnat tulevat siunatuksi tulisi syntymään pian, tarkoittaen sillä Iisakia, mutta lopulta se luvattu siemen oli ja on Messias Jeesus.

Gal 3:16 Mutta nyt lausuttiin lupaukset Aabrahamille ja hänen siemenelleen. Hän ei sano: "Ja siemenille," ikäänkuin monesta, vaan ikäänkuin yhdestä: "Ja sinun siemenellesi," joka on Kristus.

Raamattu opettaa, että Aabrahamille luvattu siemen, jossa kaikki maan sukukunnat tulevat siunatuksi tarkoittaa Messias Jeesusta. Herra (Jhvh) ilmestyi Aabrahamille kertoen luvatun jälkeläisen syntymästä, josta on syntyvä luvattu siemen, Messias, Jumalan Poika, jossa Jumala tulee ihmiseksi. Herra (Jhvh) tuli ihmiseksi ja otti ihmisen muodon ja hahmon kertoessaan Aabrahamin jälkeläisen syntymästä, jonka siemenestä kaikki maan sukukunnat tulevat siunatuiksi.

Herran (Jhvh) ihmiseksi tuleminen Aabrahamille ennakoi jo edeltä sitä, että Aabrahamin siemen, Messias, Jumalan Poika, jossa kaikki maan sukukunnat tulevat siunatuiksi tulee myös ilmestymään ihmisenä maan päällä, niin kuin itse Herrakin (Jhvh) ilmestyi maan päälle ihmisenä ilmoittaessaan sanomansa Aabrahamille.

Joh 6:46 Ei niin, että kukaan olisi Isää nähnyt; ainoastaan hän, joka on Jumalasta, on nähnyt Isän.

Joh 8:
56 Aabraham, teidän isänne, riemuitsi siitä, että hän oli näkevä minun päiväni; ja hän näki sen ja iloitsi."
57 Niin juutalaiset sanoivat hänelle: "Et ole vielä viidenkymmenen vuoden vanha, ja olet nähnyt Aabrahamin!"
58 Jeesus sanoi heille: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: ennenkuin Aabraham syntyi, olen minä ollut".

1 Kor 10:
1 ¶ Sillä minä en tahdo, veljet, pitää teitä tietämättöminä siitä, että isämme olivat kaikki pilven alla ja kulkivat kaikki meren läpi
2 ja saivat kaikki kasteen Moosekseen pilvessä ja meressä
3 ja söivät kaikki samaa hengellistä ruokaa
4 ja joivat kaikki samaa hengellistä juomaa. Sillä he joivat hengellisestä kalliosta, joka heitä seurasi; ja se kallio oli Kristus.

Herra Jeesus sanoi, ettei kukaan ihminen ole nähnytc Isä Jumalaa, sillä ainoastaan Hän, joka on Jumalasta on nähnyt Isän. Jeesus on Jumalasta, koska Hän on Jumalan Poika ja lihaksi tullut Jumala. Se ettei kukaan ihminen ole voinut nähdä Isä Jumalaa tarkoittaa sitä, että Aabrahamille ilmestynyt Herra (Jhvh) oli Jeesus, sillä 1 Kor 10:1-4 sanoo Messias Jeesuksen olleen israelilaisten kanssa erämaassa ja Hän, Jeesus oli se Herra, joka ilmestyi Aabrahamille. Raamattu todistaa tämän, sillä Jeesus sanoi Aabrahamin riemuinneen kun hän näki Jeesuksen päivän ja iloitsi siitä. Milloin Aabraham näki Jeesuksen päivän ja iloitsi? Silloin kun Jeesus Herrana (Jhvh) ilmestyi ihmisen hahmossa Aabrahamille Mamren tammistossa.

-PP-
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Avatar
vaisuliini
 
Viestit: 7222
Liittynyt: 09. Marras 2010 20:54

Re: Päivän sana

ViestiKirjoittaja vaisuliini » 11. Loka 2021 19:42

*
Opetusta Jumalan ihmiseksi tulemisesta osa 4

Iisakin yliluonnollinen syntymä ja ihme

1 Moos 18:
11 Mutta Aabraham ja Saara olivat iäkkäät, eikä Saaran enää ollut, niinkuin naisten tavallisesti on.
12 Sentähden Saara naurahti itseksensä ja ajatteli: "Heräisikö minussa, näin kuihduttuani, vielä halu? Ja myös minun herrani on vanha."
13 Mutta Herra sanoi Aabrahamille: "Miksi Saara nauroi ajatellen: ‘Synnyttäisinkö minä todella, minä, joka olen näin vanha?’
1 Moos 17:17 Aabraham lankesi kasvoillensa ja naurahti, sillä hän ajatteli sydämessään: "Voiko satavuotiaalle syntyä poika, ja voiko Saara, joka on yhdeksänkymmenen vuoden vanha, vielä synnyttää?"

1 Moos 21:
1 ¶ Ja Herra piti Saarasta huolen, niinkuin oli luvannut; ja Herra teki Saaralle, niinkuin oli puhunut.
2 Ja Saara tuli raskaaksi ja synnytti Aabrahamille pojan hänen vanhoilla päivillään, juuri sinä aikana, jonka Jumala oli hänelle sanonut.
3 Ja Aabraham nimitti poikansa, joka hänelle oli syntynyt, sen, jonka Saara oli hänelle synnyttänyt, Iisakiksi.
4 Ja Aabraham ympärileikkasi poikansa Iisakin, tämän ollessa kahdeksan päivän vanha, niinkuin Jumala oli hänen käskenyt tehdä.
5 Aabraham oli sadan vuoden vanha, kun hänen poikansa Iisak syntyi hänelle.

1 Moos 22:
17 minä runsaasti siunaan sinua ja teen sinun jälkeläistesi luvun paljoksi kuin taivaan tähdet ja hiekka, joka on meren rannalla, ja sinun jälkeläisesi valtaavat vihollistensa portit.
18 Ja sinun siemenessäsi tulevat siunatuiksi kaikki kansakunnat maan päällä, sentähden että olit minun äänelleni kuuliainen."

Gal 3:16 Mutta nyt lausuttiin lupaukset Aabrahamille ja hänen siemenelleen. Hän ei sano: "Ja siemenille," ikäänkuin monesta, vaan ikäänkuin yhdestä: "Ja sinun siemenellesi," joka on Kristus.

Raamattu sanoo Saaran olleen jo vanha ja siinä iässä ettei hän voi enää synnyttää. Jumalan lupaus Aabrahamille kuitenkin toteutui ja Saara synnytti Iisakin yhdeksänkymmenen vuoden vanhana. Iisakin syntyminen oli yliluonnollinen ihme. Aabrahamille luvattu jälkeläinen Iisak, josta tulee myöhemmin Jumalan määräämänä aikana syntymään Messias syntyi yliluonnollisen ihmeen kautta.

-PP-
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Avatar
vaisuliini
 
Viestit: 7222
Liittynyt: 09. Marras 2010 20:54

Re: Päivän sana

ViestiKirjoittaja vaisuliini » 11. Loka 2021 20:07

*
Opetusta Jumalan ihmiseksi tulemisesta viimeinen osa 5

Messias syntyy neitseestä - Messiaan Jumalallinen alkuperä

Olemme jo aikaisemmin katselleet lyhyesti sitä kuinka Raamattu opettaa Jumalan tulleen lihaksi (ihmiseksi) Messias Jeesuksessa. Nyt katselemme tätä asiaa syvällisemmin ja näemme sen kuinka jo vanhassa testamentissa on profetia Messiaan syntymisestä neitsyen kautta.

Miika 5:2 (5:1) Mutta sinä, Beetlehem Efrata, joka olet vähäinen olemaan Juudan sukujen joukossa, sinusta minulle tulee se, joka on oleva hallitsija Israelissa, jonka alkuperä (motsa'ah) on muinaisuudesta, iankaikkisista (olam) ajoista (mimei - perusmuoto jom).

Miika 5:1 Mutta sinä, Beetlehem Efrata, joka olet vähäinen Juudan sukujen joukossa, sinusta tulee minulle hän, joka on oleva hallitsija Israelissa, jonka alkuperä on muinaisuudessa, iankaikkisissa ajoissa. Raamattu Kansalle

Matt 2:
3 Kun kuningas Herodes sen kuuli, hämmästyi hän ja koko Jerusalem hänen kanssaan.
4 Ja hän kokosi kaikki kansan ylipapit ja kirjanoppineet ja kyseli heiltä, missä Kristus oli syntyvä.
5 He sanoivat hänelle: "Juudean Beetlehemissä; sillä näin on kirjoitettu profeetan kautta:
6 ‘Ja sinä Beetlehem, sinä Juudan seutu, et suinkaan ole vähäisin Juudan ruhtinasten joukossa, sillä sinusta on lähtevä hallitsija, joka kaitsee minun kansaani Israelia’."

Vanhan testamentin Miikan kirja kertoo kuinka Israelille on tuleva hallitsija, jonka alkuperä on iankaikkisuudessa ja Hän tulee nousemaan Betlehem Efratasta. Efrata on myös Betlehemin toinen nimi. Matteuksen evankeliumin toisesta luvusta tulee esille se kuinka juutalaisen kansan ylipapit ja kirjanoppineet sanoivat Herodekselle Messiaan syntyvän Juudean Betlehemissä, jonka jälkeen he siteerasivat Miika 5:1 (5:2). Matt 2:3-6 kertoo meille kuinka juutalaisuudessa on ymmärretty ja uskottu Messiaan tulevan Betlehemistä. Miika 5:1 (5:2) sanoo tämän Hallitsijan (Messiaan) alkuperän olevan iankaikkisuudessa.

Erittäin tunnettu ja arvostettu juutalainen rabbi David Kimchi (Radak) on sanonut Miika 5:1 (5:2) seuraavasti:

“It will be said in the Messianic age that his ‘origins are from old, from ancient times…from Bethlehem,’ means that he will be of the house of David, because there is a long period of time between David and the Messiah-King; and he is El (God), which is how he is ‘from old, from ancient times.’”

Rabbi Kimchi uskoi Messiaan tulevan Betlehemistä ja että Hän on Jumala. On todella mielenkiintoista, että rabbi Kimchi uskoi Messiaan olevan Jumala, joka tarkoittaa sitä etteivät Herran Jeesuksen opetuslapset ole ainoita, jotka uskovat Messias Jeesuksen Jumaluuteen, vaan on ollut myös juutalainen arvostettu rabbi David Kimchi, joka uskoi Messiaan olevan Jumala.

Kun ja jos tutkimme tarkemmin Miika 5:1 (5:2) Raamatun kohtaa, niin se sanoo Bethelemistä nousevan Hallitsijan alkuperän olevan iankaikkisissa ajoissa (päivissä). Tämä tarkoittaa samaa asiaa kuin että Betlehemistä nouseva Hallitsija on Jumala, sillä Hänen alkuperänsä on iankaikkinen, aina ja iankaikkisesti olemassa ollut Jumala.

Varsinkin juutalaiset sanovat ettei Jesaja 7:14:ssa oleva hepreankielen sana almah tarkoita neitsyttä, vaan nuorta neitoa, sillä vain betulah sana tarkoittaa neitsyttä. Sanoessaan näin he pyrkivät kumoamaan sen ettei Jeesus olisi syntynyt neitseestä. Kun tutkimme Raamattua ja juutalaisten rabbien tekemää kreikankielistä Septuaginta käännöstä, niin tulemme näkemään kuinka Jesaja 7:14 tarkoittaa neitsyttä. Vertaamalla hepreankielen sanoja betulah, almah ja kreikankielen sanaa parthenos ja kuinka Raamattu käyttää näitä sanoja, niin näemme Jesaja 7:14:ssa olevan almah sanan tarkoittavan neitsyttä ja nuorta naimatonta naista. Raamatun juutalaisuudessa nuoren naisen tuli olla neitsyt, eli seksuaalisesti puhdas ja koskematon.

Gen 24:16 η δε παρθενος (parthenos) ην καλη τη οψει σφοδρα παρθενος (parthenos) ην ανηρ ουκ εγνω αυτην καταβασα δε επι την πηγην επλησεν την υδριαν και ανεβη

וְ·הַֽ·נַּעֲרָ֗ טֹבַ֤ת מַרְאֶה֙ מְאֹ֔ד בְּתוּלָ֕ה וְ·אִ֖ישׁ לֹ֣א יְדָעָ֑·הּ וַ·תֵּ֣רֶד הָ·עַ֔יְנָ·ה וַ·תְּמַלֵּ֥א כַדָּ֖·הּ וַ·תָּֽעַל׃

1 Moos 24:
15 Tuskin hän oli lakannut puhumasta, niin tuli siihen Rebekka, joka oli Aabrahamin veljen Naahorin ja hänen vaimonsa Milkan pojan, Betuelin, tytär; ja hänellä oli vesiastia olallaan.
16 Ja tyttö oli (na'arah) näöltään hyvin ihana, neitsyt (betulah - בְּתוּלָ֕ה), johon ei mies ollut koskenut. Ja hän astui alas lähteelle, täytti astiansa ja tuli ylös.

1 Moos 24:15,16 Raamatun kohdat sanovat Rebekan olevan neitsyt ja Septuaginta käyttää kreikankielen sanaa parthenos ja hepreankieli sanaa betulah. Kreikankielen sana parthenos tarkoittaa neitsyttä, nuorta tyttöä, joka on seksuaalisesti koskematon.

Septuaginta käännös on tehty Egyptin Alexandriassa pari vuosisataa ennen Jeesuksen syntymää. Septuaginta käännöksen hepreasta kreikkaan ovat kääntäneet 70 juutalaista Raamatun kääntäjää ja Tooran asiantuntijaa. Juutalaisten keskuudessa on tarina, jonka mukaan 70 Septuagintan kääntäjää käänsivät itse kukin käännöstä omissa oloissaan itsenäisesti ja kun kaikki 70 käännöstä tuotiin yhteen, niin huomattiin, että kaikki käännökset olivat keskenään identtisiä (täsmälleen samanlaisia). Juutalaiset uskovat, että kun Septuaginta kääntäjät itse kukin käänsivät omissa oloissaan itsenäisesti identtiset käännökset, niin se tarkoittaa sitä, että se oli totisesti Jumalan sanaa, eikä ihmisen omaa ilmoitusta ja järkeilyä.

Gen 24:43 ιδου εγω εφεστηκα επι της πηγης του υδατος και αι θυγατερες των ανθρωπων της πολεως εξελευσονται υδρευσασθαι υδωρ και εσται η παρθενος (parthenos) η αν εγω ειπω ποτισον με μικρον υδωρ εκ της υδριας σου

נֵּ֛ה אָנֹכִ֥י נִצָּ֖ב עַל־ עֵ֣ין הַ·מָּ֑יִם וְ·הָיָ֤ה הָֽ·עַלְמָה֙ הַ·יֹּצֵ֣את לִ·שְׁאֹ֔ב וְ·אָמַרְתִּ֣י אֵלֶ֔י·הָ הַשְׁקִֽי·נִי־ נָ֥א מְעַט־ מַ֖יִם מִ·כַּדֵּֽ·ךְ

1 Moos 24:
43 salli tapahtua niin, että se neitonen (Ha-Almah - הָֽ·עַלְמָה֙), joka minun seisoessani tässä vesilähteellä tulee ammentamaan vettä ja sanoessani hänelle: ‘Anna minun juoda vähän vettä astiastasi’,

..............
45 Tuskin olin lakannut näin puhumasta itsekseni, niin katso, Rebekka tuli sinne, vesiastia olallansa, astui alas lähteelle ja ammensi. Ja minä sanoin hänelle: ‘Anna minun juoda’.

1 Moos 24:16 kohdassa hepreankieli käytti Rebekasta sanaa betulah, mutta 1 Moos 24:43 hepreankielen Raamattu käyttää Rebekasta sanaa almah. Nämä Raamatun kohdat todistavat sen, että myös almah sana tarkoittaa neitsyttä, nuorta naista, joka on seksuaalisesti puhdas ja koskematon.

Joel 1:8 Lament like a virgin (betulah - בְתוּלָ֥ה) girded with sackcloth for the husband (ba'al) of her youth. Jewish Publication Society Bible - JPS

Joel 1:8 Lament—like a maiden (betulah - בְתוּלָ֥ה) girt with sackcloth For the husband (ba'al) of her youth! The Israel Bible

Yoel 1:8 Lament like a betulah girded with sackcloth for the ba’al (husband) of her youth. Orthodox Jewish Bible

אֱלִ֕י כִּ·בְתוּלָ֥ה חֲגֻֽרַת־ שַׂ֖ק עַל־ בַּ֥עַל נְעוּרֶֽי· 8

Jooel 1:8 ¶ Valita niinkuin neitsyt (betulah - בְתוּלָ֥ה), joka on vyöttäytynyt säkkiin nuoruutensa yljän tähden.

Juutalainen hepreankielen Raamattu käyttää sanaa betulah Jooel 1:8:ssa tarkoittamaan nuorta naista, joka murehtii hänen nuoruutensa aviomiestä. Hepreankielinen Raamattu ei käytä betulah sanaa aina tarkoittamaan neitsyttä, kuten Jooel 1:8 todistaa tämän.

Suomenkielinen 33/38 kääntää Jooel 1:8 lopun väärin käyttäen sanaa ylkä (sulhanen), joka tarkoittaisi sitä, että tämä nainen olisi tosiaankin neitsyt. Hepreankielen sana ba'al tarkoittaa aviomiestä, ei sulhasta. Kaksi juutalaista Raamattua erittäin arvostettu JPS käännös ja ortodoksi juutalaisten the Israel Bible käännös kääntävät betulah sanan englanninkielisellä virgin sanalla, joka tarkoittaa neitsyttä. Samoin JPS ja the Israel Bible molemmat kääntävät hepreankielen sanan ba'al englanninkielen sanalla husband, joka tarkoittaa aviomiestä.

Orthodox Jewish Bible Raamattu, jonka on tehnyt amerikkalainen messiaaninen juutalainen Phillip E. Goble käyttää myös sanoja betulah ja ba'al käännöksessään koskien Jooel 1:8 Raamatun kohtaa.

Isa 7:14 Therefore the L-rd Himself shall give you a sign (א֑וֹת): behold, the young woman (הָ·עַלְמָ֗ה) shall conceive, and bear a son, and shall call his name Immanuel. Jewish Publication Society Bible - JPS

Isaiah 7:14 Therefore Adonai Himself will give you a sign (א֑וֹת): Behold, the virgin (הָ·עַלְמָ֗ה) will conceive. When she is giving birth to a son, she will call his name Immanuel. Tree of Life Version (TLV) - The Messianic Jewish Family Bible Society

Yeshayah 7:14 Therefore Hashem Himself shall give you an ot (sign); Hinei, HaAlmah (הָ·עַלְמָ֗ה) (the unmarried young virgin) shall conceive, and bear Ben, and shall call Shmo Immanu El (G-d is with us) Orthodox Jewish Bible -OJB

Isa 7:14 δια τουτο δωσει κυριος αυτος υμιν σημειον (semeion - ihme, ihmemerkki, merkki) ιδου η παρθενος (parthenos - (הָ·עַלְמָ֗ה)) εν γαστρι εξει και τεξεται υιον και καλεσεις το ονομα αυτου εμμανουηλ

14 לָ֠כֵן יִתֵּ֨ן אֲדֹנָ֥·י ה֛וּא לָ·כֶ֖ם א֑וֹת הִנֵּ֣ה הָ·עַלְמָ֗ה הָרָה֙ וְ·יֹלֶ֣דֶת בֵּ֔ן וְ·קָרָ֥את שְׁמ֖·וֹ עִמָּ֥נוּ אֵֽל׃

Jes 7:14 Sentähden Herra itse antaa teille merkin (א֑וֹת): Katso, neitsyt (הָ·עַלְמָ֗ה) tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel.

Juutalaisten JPS englanninkielinen Raamatunkäännös kääntää almah (Ha-Almah - הָ·עַלְמָ֗ה) sanan sanalla young woman (nuori nainen), sillä he eivät halua uskoa Messias Jeesukseen ja että Hän olisi syntynyt neitseestä.

Se mikä on todella merkittävää on se, että juutalaisten hepreasta kreikkaan kääntämä Septuaginta käänsi almah sanan tarkoittamaan neitsyttä (parthenos). Muutama sata vuotta ennen Messias Jeesuksen lihaksi (ihmiseksi) tulemista juutalaiset rabbit ymmärsivät almah sanan tarkoittavan neitsyttä.

Jesaja 7:14 jae vahvistaa almah sanan tarkoittavan neitsyttä, sillä hepreankielen sana oth (א֑וֹת) tarkoittaa myös ihmettä ja ihmemerkki. Se ei ole ihme, jos nuori nainen synnyttää pojan, mutta se on ihme. kun neitsyt synnyttää pojan. Septuagintan kaikki70 juutalaista rabbia ja kääntäjää olivat yksimielisiä ja ymmärsivät almah sanan tarkoittavan neitsyttä, sillä se on todellinen ihme kun neitsyt synnyttää. Täten voimme täydellä varmuudella uskoa sen, että Jesaja 7:14 tarkoittaa neitsyen tulevan raskaaksi ja synnyttävän Pojan, joka nimi on Immanu-El (Jumala meidän kanssamme).

Luuk 1:
26 ¶ Kuudentena kuukautena sen jälkeen Jumala lähetti enkeli Gabrielin Galilean kaupunkiin, jonka nimi on Nasaret,
27 neitsyen tykö, joka oli kihlattu Joosef nimiselle miehelle Daavidin suvusta; ja neitsyen nimi oli Maria.
28 Ja tullessaan sisälle hänen tykönsä enkeli sanoi: "Terve, armoitettu! Herra olkoon sinun kanssasi."
29 Mutta hän hämmästyi suuresti siitä puheesta ja mietti, mitä tämä tervehdys mahtoi tarkoittaa.
30 Niin enkeli sanoi hänelle: "Älä pelkää, Maria; sillä sinä olet saanut armon Jumalan edessä.
31 Ja katso, sinä tulet raskaaksi ja synnytät pojan, ja sinun on annettava hänelle nimi Jeesus.
32 Hän on oleva suuri, ja hänet pitää kutsuttaman Korkeimman Pojaksi, ja Herra Jumala antaa hänelle Daavidin, hänen isänsä, valtaistuimen,
33 ja hän on oleva Jaakobin huoneen kuningas iankaikkisesti, ja hänen valtakunnallansa ei pidä loppua oleman."
34 Niin Maria sanoi enkelille: "Kuinka tämä voi tapahtua, kun minä en miehestä mitään tiedä?"
35 Enkeli vastasi ja sanoi hänelle: "Pyhä Henki tulee sinun päällesi, ja Korkeimman voima varjoaa sinut; sentähden myös se pyhä, mikä syntyy, pitää kutsuttaman Jumalan Pojaksi.

Raamattu Luukkaan evankeliumin ensimmäisessä luvussa vahvistaa sen, että Jeesus, Korkeimman Poika, Jumalan Poika syntyi neitsyestä maan päälle.

Jumalan ihmiseksi tuleminen Messias Jeesuksessa oli todella mielenkiintoinen prosessi. Herra tuli vanhan liiton aikana ihmiseksi ottamalla yliluonnollisen ihmeen kautta ihmisen muodon. Kun Herra otti ihmisen muodon, niin Hän ihmisen hahmossa ilmoitti Aabrahamille, että hänelle on syntyvä jälkeläinen, josta Raamattu sanoo tulevan Messiaan, joka tulee olemaan siunauksena kaikille kansakunnille maan päällä. Herra tuli ihmiseksi kertoessaan Messiaan (Herran) tulevan syntymään maan päälle Aabrahamin siemenen kautta. Tämä oli ikään kuin esikuva ja esimakua Messiaan (Jumalan) tulemisesta ihmiseksi.

Sitten kun Aabrahamille syntyi luvattu jälkeläinen ja siemen, niin se syntyi yliluonnollisen ihmeen kautta, kun 90-vuotias Saara, jonka elimistö ei olisi luonnollisesti kyennyt tulemaan raskaaksi lähes satavuotiaan miehen kautta, niin se ihme kuitenkin tapahtui. Tämän jälkeen kun aika oli täytetty, niin Messias Jeesus syntyi yliluonnollisen ihmeen kautta neitsyestä.

2 Kor 13:1 Kolmannen kerran minä nyt tulen teidän tykönne. Kahden tai kolmen todistajan sanalla on jokainen asia vahvistettava.

Jumala teki kaksi yliluonnollista ihmettä liittyen Jumalan ihmiseksi tulemiseen, kun Hän ilmoitti Messiaan syntymisestä ja tulemisesta maan päälle, joka tapahtui yliluonnollisesti neitsyen kautta, joka kolmantena todistuksena sinetöi lupauksen sen tullessaan täytetyksi ja toteutuessaan, kun Messias Jeesus syntyi maan päälle (Jumala tuli ihmiseksi).

-PP-
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Avatar
vaisuliini
 
Viestit: 7222
Liittynyt: 09. Marras 2010 20:54

Re: Päivän sana

ViestiKirjoittaja vaisuliini » 12. Loka 2021 20:12

*
Jumalan asettama auringon kierto todistaa syntien anteeksiantamuksesta

Psa 103:
11 Sillä niin korkealla kuin taivas on maasta, niin voimallinen on hänen armonsa niitä kohtaan, jotka häntä pelkäävät.
12 Niin kaukana kuin itä on lännestä, niin kauas hän siirtää meistä rikkomuksemme.

Psalmissa 103 sanotaan kuinka Herra siirtää meidän rikkomuksemme (syntimme) niin kauas kuin itä on lännestä. Psalmi 103 kertoo Golgatasta, koska Golgatalla Jumala on siirtänyt pois meistä syntimme iankaikkisesti Herran Jeesuksen veren ja sovitustyön kautta.

Aurinko nousee idästä ja laskee länteen. Uskon ja ajattelen, että kun Jumala loi maailman ja sen toimintamekanismit, niin Hän asetti auringon nousun ja laskun idästä länteen sen tähden, koska se kertoo ja muistuttaa Jumalan suuresta armosta, Herran Jeesuksen sovitustyön tähden, joka tuo iankaikkisen elämän, jokaiselle, joka uskoo Herraan Jeesukseen. Näin Herran luoma aurinko ja sen nousu ja lasku muistuttavat luomakuntaa joka päivä Herran Jeesuksen sovitustyöstä ja Jumalan suuresta armosta.

Psa 19:
1 ¶ Veisuunjohtajalle; Daavidin virsi. (19:2) Taivaat julistavat Jumalan kunniaa, taivaanvahvuus ilmoittaa hänen kättensä tekoja.
2 (19:3) Päivä sanoo päivälle, ja yö ilmoittaa yölle.
3 (19:4) Se ei ole puhetta, se ei ole kieltä, jonka ääni ei kuuluisi.
4 (19:5) Niiden mittanuora ulottuu yli kaiken maan ja niiden sanat maanpiirin ääriin. Auringolle hän on tehnyt niihin majan (אהל).
5 (19:6) Se on niinkuin ylkä, joka tulee kammiostaan, se riemuitsee kuin sankari rataansa juostessaan.
6 (19:7) Se nousee taivasten ääristä ja kiertää niiden toisiin ääriin, eikä mikään voi lymytä sen helteeltä.

Psalms 19:
4 (5) Their measuring line is gone out through kol ha’aretz, and their words to the end of the tevel (world). In them hath He set an ohel for the shemesh, Orthodox Jewish Bible

Psalmi 19 vahvistaa sen, että Jumala on asettanut auringon esikuvallisesti puhumaan Jumalan armosta Herran Jeesuksen sovitustyöhön liittyen. Psalmi 19 puhuu siitä kuinka päivän ja yön mittanuora ulottuu yli kaiken maan, tarkoittaen sitä kuinka päivä ja yö vaihtelevat maan päällä. Psalmi 19 puhuu siis päivän ja yön vaihtelusta sekä tuo esille, että maan päällä olevalle auringolle on tehty ilmestysmaja. Toisin sanoen aurinko on kuin ilmestysmaja maalle.

Jumala asui ilmestysmajassa ja ilmestysmaja oli paikka, jonka kaikkein pyhimmässä suoritettiin suurena sovituspäivänä syntien anteeksiantamus, kun armoistuimelle pirskotettiin seitsemän kertaa syntiuhrin verta. Luku seitsemän kuvaa Jumalan täydellisiä tekoja ja suuren sovituspäivän syntiuhri ja syntien anteeksiantamus olivat esikuvaa Herran Jeesuksen syntiuhrista, Hänen veressään syntien sovituksesta, joka on täydellinen.

Sen jälkeen kun Psalmi 19 puhuu esikuvallisesti auringon olevan ilmestysmaja maalle, niin Raamattu sanoo (Psa 19:5) auringon olevan kuin Ylkä, joka on esikuva Herrasta Jeesuksesta, joka on Jumalan todellinen syntiuhri, joka tuli ihmiseksi (Jumala tuli ihmiseksi) ja asui ihmisten keskuudessa sovittaen syntejä Golgatan keskimmäisellä ristillä.

Joh 1:14 Ja Sana tuli lihaksi ja asui (eskenosen) meidän keskellämme, ja me katselimme hänen kirkkauttansa, senkaltaista kirkkautta, kuin ainokaisella Pojalla on Isältä; ja hän oli täynnä armoa ja totuutta.

Joh 1:14 και ο λογος σαρξ εγενετο και εσκηνωσεν (eskenosen) εν ημιν και εθεασαμεθα την δοξαν αυτου δοξαν ως μονογενους παρα πατρος πληρης χαριτος και αληθειας

Kreikankielen eskenosen sanan perusmuoto on skenoo, joka tarkoittaa asua sekä asua ilmestysmajassa tai teltassa. Skenoo sana tulee sanasta skenos, joka tarkoittaa ilmestysmaja, teltta sekä maja tai väliaikainen asumus. Raamattu sanoo Jeesuksen tulleen lihaksi (syntyi maan päälle), joka asui ihmisten keskellä, jossa oli Isä Jumalan kirkkaus, armo ja totuus. Raamatun opetuksen mukaan Herra Jeesus tuli Jumalan ilmestysmajaksi, jonka kautta tapahtui syntien sovitus.

Tästä syystä Psalmi 19 opettaa esikuvallisesti auringon olevan kuin ilmestysmaja maalle ja kuinka aurinko on kuin Ylkä (Herra Jeesus). Tämä myös todistaa sen kuin Psalmi 103:n opetus, niin kaukana kuin itä on lännestä, niin kauas hän siirtää meistä rikkomuksemme opettaa todellakin siitä kuinka auringon nousu ja lasku kertoo meille Jumalan armosta, Herran Jeesuksen sovitustyöstä.

Seuraavat Raamatunkäännökset käyttävät sanaa tabernacle/tabernacled (ilmestysmaja) Joh 1:14, koska näiden käännösten kääntäjät ymmärsivät Jeesuksen tulleen ilmestysmajaksi maan päälle, jossa asuu Jumalan kirkkaus:

John 1:14 And The Miltha {The Word} became flesh {i.e. a Human Being}, and pitched His tent {lit. tabernacled/sheltered} among us, and we saw His Glory, Glory as of The Only Begotten {lit. The Unique One} who is from Aba {The Father}, who is full of Taybutha {Grace} and Qushtha {Truth}. Khabouris Codex arameankielen käsikirjoitus sekä siitä tehty englanninkielen käännös

John 1:14 And the Word became flesh and tabernacled among us. We looked upon His glory, the glory of the one and only from the Father, full of grace and truth. Tree of Life Version - The Messianic Jewish Family Bible Society

John 1:14 And the Word became flesh, and did tabernacle among us, and we beheld his glory, glory as of an only begotten of a father, full of grace and truth. Young's Literal Translation

-PP-
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Avatar
vaisuliini
 
Viestit: 7222
Liittynyt: 09. Marras 2010 20:54

Re: Päivän sana

ViestiKirjoittaja vaisuliini » 13. Loka 2021 20:43

*
Raamatun todistus Jeesuksen tulemus ja ylöstempaus tapahtuvat suuren ahdistuksen jälkeen

Käsittelen tämän otsikon alla Matteuksen evankeliumin lukua 24, jossa Herra Jeesus kertoi milloin Hänen tulemuksensa tapahtuu. Emme voi tietää sitä päivää ja hetkeä, jonka Isä yksin tietää, mutta Jeesuksen antamista merkeistä voimme tietää milloin Hänen tulemuksensa on lähellä. Kirjoitan myös tämän otsikon alla Ilm 13 luvun muutamasta jakeesta, jotka puhuvat samasta asiasta kuin Matteuksen evankeliumin 24 luku.

Matteuksen evankeliumin 24 luvun jakeessa 3 on kreikankielen UT:ssa sana parusia, joka merkitsee läsnäoloa, tuloa ja tulemusta ja parusia sana esiintyy myös aina tarkoittamaan Jeesuksen toista tulemusta,m jollin tapahtuu seurakunnan ylöstempaus. Ennen kuin tutkimme Matteuksen evankeliumia luvusta 24 ja Ilmestyskirjan lukua 13, niin tuon esille laajasti UT:n tekstistä sanan parusia esiintymisen, koska siten pääsemme ymmärtämään, että parusia sana yhdistettynä Jeesuksen tulemukseen tarkoittaa Jeesuksen toista tulemusta, niin Matt 24 luvussa kuin muuallakin Raamatussa:

Matt 24:37 Sillä niinkuin oli Nooan päivinä, niin on Ihmisen Pojan tulemus (parusia) oleva.

Matt 24:39 eivätkä tienneet, ennenkuin vedenpaisumus tuli ja vei heidät kaikki; niin on myös Ihmisen Pojan tulemus (parusia) oleva.

1 Kor 15:23 mutta jokainen vuorollaan: esikoisena Kristus, sitten Kristuksen omat hänen tulemuksessaan (parusia);

1 Tess 2:19 Sillä kuka on meidän toivomme tai ilomme tai meidän kerskauksemme kruunu? Ettekö myös te, meidän Herramme Jeesuksen edessä hänen tulemuksessaan (parusia)?

1 Tess 3:13 vahvistaaksensa teidän sydämenne nuhteettomiksi pyhyydessä meidän Jumalamme ja Isämme edessä, meidän Herramme Jeesuksen tulemuksessa (parusia), kun hän tulee kaikkien pyhiensä kanssa.

1 Tess 4:15 Sillä sen me sanomme teille Herran sanana, että me, jotka olemme elossa, jotka jäämme tänne Herran tulemukseen (parusia), emme suinkaan ehdi ennen niitä, jotka ovat nukkuneet.

1 Tess 5:23 ¶ Mutta itse rauhan Jumala pyhittäköön teidät kokonansa, ja säilyköön koko teidän henkenne ja sielunne ja ruumiinne nuhteettomana meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen (parusia).

2 Tess 2:1 ¶ Mutta mitä tulee meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen (parusia) ja meidän kokoontumiseemme hänen tykönsä, niin me pyydämme teitä, veljet,

2 Tess 2:8 niin silloin ilmestyy tuo laiton, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa (parusia) ilmestyksellä,

Jaak 5:7 Niin olkaa kärsivällisiä, veljet, Herran tulemukseen (parusia) asti. Katso, peltomies odottaa maan kallista hedelmää, kärsivällisesti sitä vartoen, kunnes saa syksyisen sateen ja keväisen.

Jaak 5:8 Olkaa tekin kärsivällisiä, vahvistakaa sydämenne, sillä Herran tulemus (parusia) on lähellä.

2 Piet 3:4 ja sanovat: "Missä on lupaus hänen tulemuksestansa (parusia)? Sillä onhan siitä asti, kuin isät nukkuivat pois, kaikki pysynyt, niinkuin se on ollut luomakunnan alusta."

1 Joh 2:28 ¶ Ja nyt, lapsukaiset, pysykää hänessä, että meillä hänen ilmestyessään olisi turva eikä meitä häpeällä karkoitettaisi pois hänen tyköänsä hänen tulemuksessaan (parusia).

Kuten näemme niin Raamattu UT:n kreikan alkutekstissä käyttää sanaa parusia Jeesuksen tulemuksesta, jolloin tapahtuu myös seurakunnan ylöstempaus.

Matt 24:
1 ¶ Ja Jeesus lähti ulos pyhäköstä ja meni pois; ja hänen opetuslapsensa tulivat hänen tykönsä näyttämään hänelle pyhäkön rakennuksia.
2 Niin hän vastasi ja sanoi heille: "Ettekö näe näitä kaikkia? Totisesti minä sanon teille: tähän ei ole jäävä kiveä kiven päälle, maahan jaottamatta."
3 Ja kun hän istui Öljymäellä, tulivat opetuslapset erikseen hänen tykönsä ja sanoivat: "Sano meille: milloin se tapahtuu, ja mikä on sinun tulemuksesi (παρουσιας perusmuoto παρουσία parousia - parusia) ja maailman lopun merkki?"

.......
21 Sillä silloin on oleva suuri (μεγαλη megale perusmuoto megas) ahdistus (θλιψις thlipsis perusmuoto thlipsis), jonka kaltaista ei ole ollut maailman alusta hamaan tähän asti eikä milloinkaan tule.
22 Ja ellei niitä päiviä olisi lyhennetty, ei mikään liha pelastuisi; mutta valittujen tähden ne päivät lyhennetään.

......................................
27 Sillä niinkuin salama leimahtaa idästä ja näkyy hamaan länteen, niin on oleva Ihmisen Pojan tulemus (παρουσια parusia).
28 Missä raato on, sinne kotkat kokoontuvat.
29 Mutta kohta niiden päivien ahdistuksen (θλιψιν thlipsin perusmuoto thlipsis) jälkeen aurinko pimenee, eikä kuu anna valoansa, ja tähdet putoavat taivaalta, ja taivaitten voimat järkkyvät.
30 Ja silloin Ihmisen Pojan merkki näkyy taivaalla, ja silloin kaikki maan sukukunnat parkuvat; ja he näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suurella voimalla ja kirkkaudella.
31 Ja hän lähettää enkelinsä suuren (μεγαλης megales perusmuoto megas) pasunan (σαλπιγγος salpingos perusmuoto salpinks) pauhatessa (φωνης phones), ja he kokoavat hänen valittunsa neljältä ilmalta, taivasten ääristä hamaan toisiin ääriin.

Matthew 24:
21 εσται γαρ τοτε θλιψις μεγαλη οια ου γεγονεν απ αρχης κοσμου εως του νυν ουδ ου μη γενηται
......

29 ευθεως δε μετα την θλιψιν των ημερων εκεινων ο ηλιος σκοτισθησεται και η σεληνη ου δωσει το φεγγος αυτης και οι αστερες πεσουνται απο του ουρανου και αι δυναμεις των ουρανων σαλευθησονται

Ilm7:
13 ¶ Ja yksi vanhimmista puhui minulle ja sanoi: "Keitä ovat nämä pitkiin valkeihin vaatteisiin puetut, ja mistä he ovat tulleet?"
14 Ja minä sanoin hänelle: "Herrani, sinä tiedät sen". Ja hän sanoi minulle: "Nämä ovat ne, jotka siitä suuresta (μεγαλης megales perusmuoto megas) ahdistuksesta (θλιψεως thlipseoos perusmuoto thlipsis) tulevat, ja he ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä.

Revelation 7:14 και ειπον αυτω κυριε μου συ οιδας και ειπεν μοι ουτοι εισιν οι ερχομενοι εκ της θλιψεως της μεγαλης και επλυναν τας στολας αυτων και ελευκαναν [αυτας] εν τω αιματι του αρνιου

Matteuksen evankeliumin luvussa 24 opetuslapset kysyvät mikä on Jeesuksen tulemuksen (parusia) ja maailman lopun merkki (aikakauden vaihtumisen merkki)? Matteuksen evankeliumin 24 luku puhuu ja opettaa mitkä ovat ne merkit, jotka tapahtuvat ennen Jeesuksen toista tulemusta (parusia) ja näitä merkkejä Jeesus antoi useita, mutta käsittelen tässä vain muutaman, jotka Jeesuksen mukaan tapahtuvat juuri vähän ennen Hänen tulemustaan (parusia).

Herran Jeesuksen mukaan Matt 24 luvussa ennen Hänen tulemustaan (parusia) tulee tapahtumaan suuri ahdistus, jonka kaltaista ei ole ollut eikä tule olemaan, mutta ne päivät on lyhennetty valittujen (seurakunnan) tähden. Sen takia ne päivät ovat lyhennetyt, koska valitut (seurakunta) on mukana näissä ahdistuksen päivissä, saatanan ja antikristuksen vihan kohteina, mutta myös Jumalan rakkauden kohteina. Jumalan totuuteen perustuva rakkaus on suurempi voima kuin saatanan valheeseen perustuva viha.

Herra Jeesus sanoi kuinka tämän suuren ahdistuksen jälkeen on Ihmisen Pojan tulemus (parusia). Matt 24 käyttää sanaa parusia, joka yhdistettynä Jeesuksen tulemukseen (parusia) tarkoittaa Hänen toista tulemustaan (parusia), jolloin myös tapahtuu seurakunnan ylöstempaus. Herra Jeesus sanoi kuinka niiden ahdistusten päivien jälkeen (tarkoittaa suurta ahdistusta) taivaitten voimien järkkyessä (aurinko pimenee, kuu ei anna valoansa ja tähtiäkin putoaa taivaalta), niin silloin Ihmisen Pojan merkki (Jeesuksen tulemus) näkyy taivaalla ja kaikki sukukunnat näkevät Jeesuksen tulevan taivaan pilvien päällä suurella voimalla ja kirkkaudella. Herra Jeesus sanoi, että Hänen tulemuksensa (jolloin myös tapahtuu seurakunnan ylöstempaus) tapahtuu suuren ahdistuksen jälkeen, joka tarkoittaa seurakunnan olevan antikristuksen ajassa, mutta sielläkin seurakunta on Jumalan suuren rakkauden kohteena.

Matt 24:31 Ja hän lähettää enkelinsä suuren (μεγαλης megales perusmuoto megas) pasunan (σαλπιγγος salpingos perusmuoto salpinks) pauhatessa (φωνης phones), ja he kokoavat hänen valittunsa neljältä ilmalta, taivasten ääristä hamaan toisiin ääriin.

1 Kor 15:52 yhtäkkiä, silmänräpäyksessä, viimeisen pasunan (σαλπιγγι salpingi perusmuoto salpinks) soidessa; sillä pasuna soi, ja kuolleet nousevat katoamattomina, ja me muutumme.

1 Tess 4:16 Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan (σαλπιγγι salpingi perusmuoto salpinks) kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin;

Kun Jeesus puhui Matt 24 tulemuksestansa (parusia) suuren ahdistuksen jälkeen, niin Jeesus sanoi kuinka Hänen enkelinsä kokoavat Jeesuksen valitut suuren pasuunan pauhatessa. Me tiedämme Raamatusta, että kun seurakunnan ylöstempaus tapahtuu, niin silloin kuuluu suuren pasuunan ääni (viimeisen pasuunan), josta myös Jeesus kertoi Matt 24:31 jakeessa.

Kun tutkimme Matt 24 lukua ja Ilmestyskirjan lukua 13, niin näemme kuinka ne puhuvat molemmat suuresta ahdistuksesta käyttäen samoja alkukielen sanoja: suuri (megas) ja ahdistus (thlipsis). Ilmestyskirjan luvussa 13 kerrotaan kuinka pitkiin ja valkeisiin vaatteisiin puettujen joukossa oli niitä, jotka tulevat siitä suuresta ahdistuksesta, ja Jeesus myös kertoi tästä samasta suuresta ahdistuksesta Matteuksen evankeliumin luvussa 24. Jeesuksen ja Raamatun todistuksen mukaan Jeesuksen tulemus (parusia) ja seurakunnan ylöstempaus tapahtuvat suuren ahdistuksen jälkeen.

-PP-
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Avatar
vaisuliini
 
Viestit: 7222
Liittynyt: 09. Marras 2010 20:54

Re: Päivän sana

ViestiKirjoittaja vaisuliini » 14. Loka 2021 19:14

*
Paavalin todistus ennen Jeesuksen tulemusta tulee antikristus

Paavalin kirjeessä 2 Tess 2:3 jakeessa on kreikankielen sana apostasia, joka tarkoittaa kapinaa, uskottomuutta ja luopumusta. Jotkut uskovat ihmiset, jotka sanovat Jeesuksen tulemuksen tapahtuvan ennen antikristuksen tulemista sanovat, että apostasia sana ei tarkoittaisi luopumusta, vaan lähtemistä. Kun he sanovat apostasia sanan tarkoittavan lähtemistä, niin sen kautta he sanovat 2 Tess 2:3 opettavan, että apostasia sana tarkoittaisi lähtemistä, pois lähetmistä, eli seurakunnan ylöstempausta ennen antikristuksen ilmestymistä. 2 Tess 2:3 ei kuitenkaan opeta seurakunnan ylöstempausta, sillä apostasia sana tarkoittaa luopumusta. Ennen kuin käyn läpi 2 Tess 2 luvun opetuksen, niin tuon esille sen miten apostasia sana esiintyy Raamatussa, Septuagintassa (juutalaisten hepreasta kreikkaan kääntämä VT:n teksti) ja kreikankielen Uudessa Testamentissa:

Vanhan Testamentin kreikankielinen Septuaginta Raamattu käyttää apostasia (αποστασια) sanaa muun muassa seuraavasti:

Jos 22:22 ο θεος θεος εστιν κυριος και ο θεος θεος κυριος αυτος οιδεν και ισραηλ αυτος γνωσεται ει εν αποστασια επλημμελησαμεν εναντι του κυριου μη ρυσαιτο ημας εν ταυτη

Joos 22:22 "Jumala, Herra Jumala, Jumala, Herra Jumala, hän tietää sen, ja Israel myöskin tietäköön sen: jos me olemme kapinamielessä tai uskottomuudesta (apostasia) Herraa kohtaan-älä meitä silloin tänä päivänä auta-

2 Ch 29:19 και παντα τα σκευη α εμιανεν αχαζ ο βασιλευς εν τη βασιλεια αυτου εν τη αποστασια αυτου ητοιμακαμεν και ηγνικαμεν ιδου εστιν εναντιον του θυσιαστηριου κυριου

2 Aik 29:19 Kaikki kalut, jotka kuningas Aahas hallitusaikanansa uskottomuudessaan (apostasia) saastutti, me olemme panneet kuntoon ja pyhittäneet, ja katso, ne ovat Herran alttarin edessä."

Jer 2:19 παιδευσει σε η αποστασια σου και η κακια σου ελεγξει σε και γνωθι και ιδε οτι πικρον σοι το καταλιπειν σε εμε λεγει κυριος ο θεος σου και ουκ ευδοκησα επι σοι λεγει κυριος ο θεος σου

Jer 2:19 Sinun pahuutesi tuottaa sinulle kurituksen, ja luopumuksesi (apostasia) saattaa sinut rangaistukseen; niin tiedä ja näe, kuinka onnetonta ja katkeraa se on, että sinä hylkäät Herran, sinun Jumalasi, etkä minua pelkää, sanoo Herra, Herra Sebaot.

Jer 3:8 και ειδον διοτι περι παντων ων κατελημφθη εν οις εμοιχατο η κατοικια του ισραηλ και εξαπεστειλα αυτην και εδωκα αυτη βιβλιον αποστασιου εις τας χειρας αυτης και ουκ εφοβηθη η ασυνθετος ιουδα και επορευθη και επορνευσεν και αυτη

Jer 3:8 Ja minä näin, että, vaikka minä olin lähettänyt pois tuon luopiovaimon, Israelin, juuri sen tähden, että hän oli tehnyt aviorikoksen, ja olin antanut hänelle erokirjan (biblion apostasu), ei kuitenkaan uskoton Juuda, hänen sisarensa, peljännyt, vaan meni ja harjoitti haureutta hänkin.

Juutalaisten hepreasta kreikankieleen käännetty Septuaginta käyttää sanaa apostasia tarkoittamaan luopumusta ja uskottomuutta. Muutamassa kohdassa Septuaginta käyttää biblion apotasu tarkoittamaan erokirjaa, jonka sai antaa uskottomuuden tähden.

Uuden Testamentin teksti- ja asiayhteys todistaa selkeästi apostasia sanana tarkoittavan luopumusta.

Ac 21:21 κατηχηθησαν δε περι σου οτι αποστασιαν <apostasia> διδασκεις απο μωυσεως τους κατα τα εθνη παντας ιουδαιους λεγων μη περιτεμνειν αυτους τα τεκνα μηδε τοις εθεσιν περιπατειν

Apt 21:21 Mutta heille on kerrottu sinusta, että sinä opetat kaikkia pakanain seassa asuvia juutalaisia luopumaan (apostasia) Mooseksesta ja kiellät heitä ympärileikkaamasta lapsiaan ja vaeltamasta säädettyjen tapojen mukaan.

Apostolien tekojen 21 luvun 21 jae kertoo kuinka juutalaiset sanoivat Paavalin opettavan pakanoiden seassa asuvia juutalaisia luopumaan uskosta Moosekseen (vanhan liiton järjestys Jumalaan uskominen). Tässäkään ei ole kyse fyysisestä pois lähtemisestä jne. vaan uskosta luopumisesta.

2 Tess 2:3 μη τις υμας εξαπατηση κατα μηδενα τροπον οτι εαν μη ελθη η αποστασια <apostasia> πρωτον και αποκαλυφθη ο ανθρωπος της αμαρτιας ο υιος της απωλειας

2 Tess 2:3 ¶ Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus (apostasia) ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi,

Paavali opetti uskovien luopumuksesta (luopuvat uskosta Raamatun Jumalaan) ja antikristuksen ilmestymisestä maan päälle. Tässäkään kohdassa Raamattu ei opeta fyysistä pois lähtemistä, vaan uskon luopumuksesta, uskovien luopumisesta uskosta Raamatun Jumalaan.

Raamatun oman todistuksen mukaan sana apostasia tarkoittaa luopumusta, eikä lähtemistä, eikä ylöstempausta. Kun nyt olemme nähneet Raamatun oman todistuksen siitä, että apostasia sana tarkoittaa luopumusta, ja jos joku vielä väittää apostasia sanan tarkoittavan lähtemistä, eikä luopumusta, niin silloin on jo kyse epärehellisyydestä.

Jotkut sanovat, että kun joissakin englanninkielisissä Raamatunkäännöksissä 2 Tess 2:3 apostasia sana on käännetty sanalla departure (lähtö, lähteminen), niin apostasia sana ei tarkoittaisi luopumusta, vaan lähtemistä. Jos jossakin Raamatunkäännöksessä apostasia sana on väärin käännetty, niin väärin käännetty sana ei tietenkään ole todiste siiitä mitä sana ihan oikeasti tarkoittaa. Edellä on nähty niin VT:n kuin UT:n tekstissä kreikankielestä oikein käännettynä, että apostasia sana tarkoittaa Raamatussa luopumusta.

2 Tess 2:
1 Mutta mitä tulee meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen (parusia) ja kokoontumiseemme hänen luokseen, me pyydämme teitä, veljet,
2 ettette anna minkään hengen tai sanan tai minkään muka meidän lähettämämme kirjeen pelästyttää itseänne, niin että heti menetätte malttinne, ikään kuin Herran päivä olisi jo käsillä.
3 Älkää antako kenenkään millään tavoin eksyttää (exapatao - pettää) itseänne. Ensin näet tapahtuu luopumus (apostasia) ja ilmestyy laittomuuden ihminen, kadotuksen lapsi,
4 tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai palvottavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala.
5 Ettekö muista, että puhuin teille tästä, kun vielä olin luonanne?
6 Ja te tiedätte, mikä häntä nyt pidättää, niin että hän vasta ajallaan ilmestyy.
7 Laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa, kunhan vain poistuu tieltä se, joka sitä on vielä pidättämässä.
8 Silloin ilmestyy tuo laiton, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa (parusia) kirkkaudella. Raamattu Kansalle

Paavali opettaa 2 Tess 2:1 kohdassa Herran Jeesuksen tulemuksesta (parusia) ja meidän uskovien kokoontumisesta Jeesuksen luokse. Kun Herran Jeesuksen tulemus (parusia) tapahtuu niin tuo meidän kokoontuminen Jeesuksen luokse tarkoittaa ylöstempausta, jossa maan päällä olevat Jeesuksen opetuslapset kootaan ylöstempauksen kautta Jeesuksen luokse yhdessä Jumalassa kuolleiden kanssa ja Jumalassa kuolleet ja maan päällä oleva seurakunta temmataan pilvissä Herraa Jeesusta vastaan yläilmoihin. Jeesuksen tulemuksessa (parusia) ensin Jumalassa kuolleet nousevat ylös ja sitten seurakunta yhdessä heidän kanssaan temmataan Herraa Jeesusta vastaan.

Paavali toi esille 2 Tess 2:2 kohdassa ettei mikään hengen ilmoitus tai sanan opetus saa meitä pelästyttää, ikään kuin Herran päivä olisi jo käsillä. Herran päivällä Paavali tarkoitti Jeesuksen tulemusta (parusia), jota tutkimme enemmän myöhemmin tässä opetuksessa.

2 Tess 2:3 kohdassa olevan sanan exapatao tarkka käännös olisi pettää, ei eksyttää, mutta koska pettäminen on sama asia kuin eksyttäminen, niin Raamattu Kansalle käännöksen eksyttää on parempi käännös kuin 33/38 oleva vietellä sana.

Paavali toi esille 2 Tess 2:3 kohdassa ettei kukaan saisi pettää uskovia millään tavalla, sillä ensin tapahtuu luopumus (apostasia) ja laittomuuden ihminen, kadotuksen lapsi (antikristus) ilmestyy. Tällä Paavali tarkoitti sitä, että Jeesuksen tulemus (parusia) ja seurakunnan ylöstempaus (kokoontuminen Herran tykö) ei tapahdu ennen kuin ensin on tapahtunut luopumus (apostasia) ja antikristuksen ilmestyminen maan päälle.

Apostoli Paavali toi esille ettei mikään hengen ilmoitus ja sanan opetus saa pettää meitä luulemaan, että Jeesuksen tulemus (parusia) voisi tapahtua ennen kuin ensin on tapahtunut luopumus (apostasia) ja antikristuksen ilmestyminen. Toisin sanoen Paavali tarkoitti, että jos joku sanoo saaneensa hengen ilmoituksen tai opettaa Raamatun sanasta Jeesuksen tulemuksen (parusia) ja seurakunnan ylöstempauksen tapahtuvan ennen luopumuksen ja antikristuksen ilmestymistä, niin sellainen hengen ilmoitus ja sanan opetus on seurakunnan pettämistä, eli eksyttämistä, koska Raamatun sanan totuuden mukaan ensin tulee luopumus ja antikristus ilmestyy, jonka jälkeen tapahtuu Jeesuksen tulemus (parusia) ja seurakunnan ylöstempaus.

Paavali kertoi 2 Tess 2 luvussa minkä jälkeen Jeesuksen tulemus (parusia) tapahtuu ja mikä asia pidättää antikristuksen ilmestymistä. Paavali sanoi tarkoittaen antikristusta, että "Ja te tiedätte, mikä häntä nyt pidättää, niin että hän vasta ajallaan ilmestyy. Laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa, kunhan vain poistuu tieltä se, joka sitä on vielä pidättämässä."

Paavali kertoi 2 Tess 2:3 jakeessa asian, jonka täytyy tapahtua ensin, että antikristus voi ilmestyä, joka on luopumus (suuri luopumus uskovien keskuudessa). Koska Paavali sanoi, että te tiedätte mikä häntä nyt pidättää, niin sillä hän tarkoitti sitä, että niin pitkään kun uskovien keskuudessa ei tapahdu luopumusta, niin antikristus ei voi tulla, mutta kun luopumus tapahtuu, niin silloin pidättäjä poistuu ja antikristus ilmestyy. Antikristuksen ilmestymistä pidättävä tekijä on uskovien rakkaus totuuteen, mutta kun uskovien keskuuteen tulee suuri luopumus, niin pidättävä tekijä poistuu ja antikristus ilmestyy. Danielin kirja kertoo tästä samasta asiasta:

Dan 8:
19 Sitten hän sanoi: "Katso, minä ilmoitan sinulle, mitä on tapahtuva viimeisenä vihan aikana; sillä lopun aikaa tämä tarkoittaa.
...........

23 Ja heidän valtansa lopulla, kun luopiot ovat täyttäneet syntiensä mitan, nousee kuningas, kasvoilta röyhkeä ja juonissa taitava.
24 Ja väkevä on hänen voimansa, vaikka ei tosin hänen omasta voimastaan, ja ihmeellisen paljon hän saa aikaan hävitystä; ja hän menestyy siinä, mitä hän tekee, ja hän tuottaa turmion väkeville ja pyhien kansalle.
25 Ja hänen oveluutensa tähden onnistuu petos hänen kädessään. Hän hautoo suuria sydämessään, ja keskellä rauhaa hän tuottaa turmion monille. Ruhtinasten ruhtinastakin vastaan hän nousee, mutta ilman ihmiskättä hänet muserretaan.

Danielin kirja kertoo viimeisestä vihan ajasta, lopunajasta, jolloin luopiot ovat täyttäneet syntiensä mitan, joka tarkoittaa samaa asiaa kuin 2 Tess 2 luvun luopumus (apostasia). Kun luopumus uskovien keskuudessa lopunajassa etenee siihen pisteeseen, että luopiot ovat täyttäneet syntiensä mitan (jonka vain Jumala itse määrittelee milloin syntien mitta täyttyy), niin silloin nousee kuningas (antikristus), josta Raamattu käyttää tässä yhteydessä nimitystä kuningas, koska antikristus matkii ja jäljittelee Jeesusta, joka on kuningasten Kuningas ja herrojen Herra. Dan 8:23 puhuu samasta asiasta kuin 2 Tess 2:3, jossa ensin tulee luopumus ja sitten antikristus.

Danielin kirjan luvusta 8 sekä 2 Tess 2 luvusta näimme ettei antikristus voi tulla ennen kuin ensin tapahtuu suuri luopumus uskosta uskovien keskuudessa ja kun tämä luopumus on tapahtunut, niin pidättävä tekijä poistuu ja antikristus ilmestyy maan päälle. Seurakunnan ylöstempaus ei ole pidättävä tekijä, niin kuin jotkut väärin opettavat.

2 Tess 2:3 sanoo Jeesuksen tuhoavan ja surmaavan antikristuksen tulemuksensa (parusia) kirkkaudella suunsa henkäyksellä. Dan 8:25 kertoo saman asian sanomalla, että antikristus muserretaan (tuhotaan) ilman ihmiskättä.

Apostoli Paavalin opetus on johdonmukainen Jeesuksen opetuksen kanssa (Matt 24), sillä ensin tulee antikristuksen ilmestyminen (suuren ahdistuksen aika), jonka jälkeen tapahtuu Jeesuksen tulemus (parusia) ja seurakunnan ylöstempaus.

-PP-
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Avatar
vaisuliini
 
Viestit: 7222
Liittynyt: 09. Marras 2010 20:54

EdellinenSeuraava

Paluu Raamattupalsta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa