Tänään on 26. Tammi 2021 23:46

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
 Sivu 147/148 [ 1475 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1 ... 144, 145, 146, 147, 148  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Re: Päivän sana
ViestiLähetetty: 08. Tammi 2021 12:09 
Avatar

Liittynyt: 09. Marras 2010 20:54
Viestit: 6994
Ylpeys on maailman henki

"Mutta minun jalkani olivat vähällä kompastua, askeleeni olivat aivan liukahtaa. Sillä minussa nousi kateus ylvästelijöitä kohtaan, kun minä näin jumalattomien menestyvän. Sillä he ovat vaivoista vapaat kuolemaansa asti, he ovat voimakkaat ja lihavat. Eivät he koe muitten kuolevaisten tuskia, eikä heitä vaivata niin kuin muita ihmisiä. Sen tähden on ylpeys heillä kaulakoristeena, väkivalta on puku, joka heidät verhoaa. Heidän silmänsä pullistuvat ulos heidän lihavuudestaan, heidän sydämensä kuvittelut kulkevat valtoimina. He pilkkaavat ja puhuvat väkivallan puheita pahuudessansa, he puhuvat kuin korkeuksista. Heidän suunsa tavoittelee taivasta, ja heidän kielensä kulkee pitkin maalta. Sen tähden heidän kansansa liittyy heihin ja särpii vettä kyllähti. Ja he sanovat: "Kuinka Jumala sen tietäisi, onko tietoa Korkeimmalla?" (Ps. 73-2-11)

Tällainen on maailman henki. Se on ylpeyden henki. Siksi me olemme tässä maailmassa aina muukalaisia. Ihmisen ylpeys nousee aina Jumalaa vastaan, kun taas nöyryys taipuu Jumalan tahtoon ja kunnioittaa Häntä.

Kun kuuntelet tämän maailman ääntä, muista, että siinä puhuu ylpeys. Kaikki se pilkallinen, ivallinen, kyyninen, halventava puhe ja kirjoitus, joka painaa Jumalan sanan lokaan, on vain ylpeän ihmisen säälittävä ääni. Moni tämän maailman viisas "tiedemies" julistaa vakuuttavasti, kuinka hullua on uskoa Raamatun Jumalaan. Ihmisen ylpeys ei voi koskaan tehdä muuta. Ylpeys ei löydä Jumalaa, sillä Jumala on ylpeitä vastaan.

Kun kerran erästä roskalaatikoissa elävää rappioalkoholistia yritettiin rohkaista antamaan elämänsä Jeesukselle, jotta. hänen elämänsä ja kohtalonsa voisi muuttua, hän vastasi: "Ei minulla nyt sentään niin huonosti mene!" Vaikka elämä oli täysin raunioina, ylpeys nosti vielä päätään.

Miksi kaikki eivät pelastu?

Moni kysyy, miksi kaikki eivät voi pelastua. Yksi syy on ihmisen ylpeys. Vain nöyrille Hän antaa armon, mutta ylpeitä Hän vastustaa.

Olisi kamalaa, jos Jumala toimisi toisin ja taivaskin olisi täynnä tämän maailman ylpeitä Jumalan pilkkaajia. On suuri siunaus, että sinne ei pääse kukaan, joka ei nöyrry Kristuksen jalkojen juureen ja tunnusta Häntä Herrakseen ja Vapahtajakseen. Psalmissa 73 sanotaan: "Minä mietin päästäkseni tästä selvyyteen; mutta se oli minulle ylen vaikeata, kunnes minä pääsin sisälle Jumalan pyhiin salaisuuksiin ja käsitin, mikä heidän loppunsa on oleva." (Ps. 73:16-17)

Loppu ratkaisee, ei alku. On hienoa, että olet antanut elämäsi Kristukselle, mutta se ei vielä riitä. Sinun täytyy myös seurata Häntä nöyrästi loppuun asti ja silloin perit myös taivasten valtakunnan. Elämän valintoja täytyy aina arvioida lopusta käsin. Moni valinta voi tuntua hyvältä ja arvokkaalta tässä ajassa, mutta jos se ei ole sitä ikuisuudessa, älä lähde sille tielle.

Jos ihminen ei ristiinnaulitse ylpeyttään, se tulee kerran häntä vastaan ja ristiinnaulitsee hänet. Lopussa jokaisen ihmisen on polvistuttava ja tunnustettava suullaan, että Jeesus Kristus on Herra.

Sinä päivänä moni kysyy itseltään: "Miksi en nöyrtynyt, kun Jumala kutsui? Ylpeyteni vei minut kadotukseen."Jeesus on TIE
Tapani Suonto


._________________
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Päivän sana
ViestiLähetetty: 09. Tammi 2021 10:14 
Avatar

Liittynyt: 09. Marras 2010 20:54
Viestit: 6994
*
Häen kanssaan ristiinnaulittu

Me emme todellisuudessa ristiinnaulitse itse lihallista ylpeyttämme. Se on ristiinnaulittu Golgatalla, kun olemme antaneet elämämme Kristukselle.

"....kun tiedämme sen, että meidän vanha ihmisemme on hänen kanssaan ristiinnaulittu, että synnin ruumis kukistettaisiin, niin ettemme enää syntiä palvelisi." (Room. 6:6)

Meidän ylpeytemme on ristiinnaulittu Kristuksen kanssa Golgatalla. Tämän tähden meillä on mahdollisuus vaeltaa nöyrästi kuuliaisina Jumalan sanalle. Se on Jumalan työ, ja me olemme vain vastaanottajia. Hän on meidän syntisten Vapahtaja!

Maailmasta löytyy suuri joukko koskettavia esimerkkejä nöyristä Jumalan palvelijoista. Yksi sellainen oli aikaisemmin mainitsemani Pelastusarmeijan perustaja William Booth. Hän eli sen mukaan kuin julisti ja teki kaikessa Jumalan tahdon. Hän koki valtavaa vastustusta, terroria ja pilkkaa, mutta 20 vuotta myöhemmin William Booth oli kuningasten kutsuvieraana eri puolilla maailmaa. Hänestä tuli lopulta yksi arvostetuimmista ja vaikutusvaltaisimmista kristityistä omana aikanaan. Ylpeän maailman nostamat vastustajat hävisivät tämänkin taistelun.

Raamattu sanoo: "Ihaninta ihmisessä on hänen laupeutensa." (Sananl 19:22) William Boothin aikana ylpeä maailma ei nähnyt sitä, mutta Jumala näki. Ja siihen lopulta kuninkaatkin rakastuivat. He näkivät Boothin jalon luonteen, Jumalan muokkaaman nöyrän sydämen.

Vielä kuolinvuoteellaan Booth sanoi seuraajalleen: 'Ethän unohda kodittomia.On hirvittävää elää ilman kotia. Jos unohdat, minä tulen kummittelemaan sinulle." Hän oli myös huumorintajuinen mies. Jumala on ylpeitä vastaan, mutta nöyrille Hän antaa armon. Nöyryys on ennen kaikkea kuuliaisuutta Jumalaa kohtaan. Se palkitaan aina lopulta. Ylpeät unohdetaan, mutta "nöyrät perivät maan." (Ps. 37:11)

Siksi kannattaa sijoittaa nöyryyteen. Kannattaa keskittyä vain siihen, että pysyy nöyränä Jumalan edessä. Sillä, mitä ihmiset ajattelevat, ei ole mitään merkitystä. Pääasia on, mitä Jumala meistä ajattelee. Kun Jumala on meidän puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan.

Jumalan tekojen tie

"Niin he sanoivat hänelle: 'Mitä meidän pitää tekemän, että me Jumalan tekoja tekisimme?' Jeesus vastasi ja sanoi heille: 'Se on Jumalan teko, että te uskotte häneen, jonka Jumala on lähettänyt.'" (Joh. 6:28-29)

Kansa esitti Jeesukselle kysymyksen, joka on monien sydämellä tänäänkin. Haluaisimme tehdä enemmän, haluaisimme tehdä Jumalan tekoja niin, että koko maailma ihmettelisi ja muuttuisi. Yllättävää kyllä Jeesus ei näytä vastaavan kysymykseen ollenkaan, vaan ryhtyykin puhumaan Jumalan teosta.

Miksi Jeesus toimi tällä tavalla? Usein ajatellaan, että Jeesus tarkoitti vastauksellaan pelastavaa uskoa ja uudestisyntymistä. Kyllä Hän varmasti sitäkin tarkoitti, mutta se ei ole asian ydin. Hän vastasi näin, koska se oli todella nerokas ja ainoa oikea vastaus tähän kysymykseen.

Jeesus ei anna tekojen luetteloa sanomalla: rukoile, lue Raamattua, paastoa, ylistä, kiitä Jumalaa jne. Jos Hän olisi antanut luettelon, ihminen olisi tehnyt siitä heti portaikon, jota pitkin voisi kiivetä lakihenkisesti korkeammalle tasolle, paremmaksi ihmiseksi ja muiden yläpuolelle. Kysyjät olivat lain ihmisiä ja he odottivat lakihenkistä vastausta.

Jos Jeesus olisi luetteloinut oikeat teot, kaikissa kirkoissa olisi määritelty suoritusten tie suurempiin tekoihin. Niitä mekin opiskelisimme suurella innolla saavuttaaksemme jotain parempaa. Ja jos seurakunnassa ei tapahtuisi suuria Jumalan tekoja ja ihmeitä, moni sanoisi: "Te ette ole rukoilleet tarpeeksi. Te ette ole paastonneet ja lukeneet Raamattua tarpeeksi."

Tällaisia portaaleja hengellisessä maailmassa on tänään paljon, mutta Jeesus ei asettanut sellaisia.Sen sijaan Hän vastasi: "Se on Jumalan teko, että te uskotte häneen." Kaikki on Jumalasta, ei meistä. Siksi ei voida sanoa, mitä sinun pitäisi tehdä; Jumala tekee, et sinä. Rukous on toki hyvä asia. Raamatun lukeminenkin on enemmän kuin suositeltavaa. On hyvä joskus paastotakin. Ylistys ja kiitos ovat todella tärkeitä. Mutta niistä ei voi tehdä lainomaista portaikkoa suurempiin siunauksiin. Niillä ei voi manipuloida Jumalaa.


Jeesus on TIE
Tapani Suonto_________________
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Päivän sana
ViestiLähetetty: 10. Tammi 2021 11:05 
Avatar

Liittynyt: 09. Marras 2010 20:54
Viestit: 6994
*
Elämä opettaa

Tämän vuosisadan alussa olimme aloittamassa työtä Kiinassa. Koimme, että Jumala haluaa lähettää meidät toiselle puolelle maapalloa ja avata siellä työkentän. Kun seisoin Pekingissä Taivaallisen rauhan aukiolla ja katselin ympärillä marssivia sotilasoastoja, minua kylmäsi.

Olimme kommunistisessa maassa, jossa oli silloin vaarallista edes puhua ääneen Jeesuksesta. Emme osanneet sanaakaan kiinaa ja tunsimme maassa vain yhden kiinalaisen miehen, Bi Bangyanin. Mielessäni oli vain yksi kysymys: mitä ihmettä meidän pitäisi tehdä?

Minulla ei ollut ohjekirjaa, mistä katsoa, miten tällaisessa tilanteessa pitäisi toimia. Miten tekisimme nyt Jumalan tekoja? Me emme tienneet eikä meidän tarvinnutkaan. Meidän tulisi vain uskoa, että Jumala voi. Hän oli tuonut meidät tänne ja Hän myös tekisi sen, mihin me emme kyenneet.

Pian tämän jälkeen pastori Bi Bangyan peruutti tapaamisemme. Hän joutui lähtemään toiselle puolelle maata ja toivotti meille hyvää lomaa. Uutinen oli tyrmistyttävä ja toivoin hetken, että emme olisi koskaan lähteneetkään Kiinaan. Pastori Bi oli maassa ainoa, jonka tunsimme, ja nyt hänkin oli pettänyt meidät.

Se tuntui olevan kaiken loppu, mutta toisin kävi. Se olikin kaiken alku. Bi lähetti tilalleen kaksi nuorta uskovaa, joiden kanssa vietimme viikon yhdessä ja joihin tutustuimme hyvin. Tänään nuo kaksi kiinalaista, joiden peitenimet ovat Jean ja Paul, johtavat OWN:n työtä Kiinassa. Siitä kaikki alkoi.

Me emme tee Jumalan tekoja, Jumala tekee ne itse, mutta meidän tulee uskoa Häneen. Tuo uskokin on annettu meille ylhäältä ja lopulta sekin on Jumalan teko.

Samanlaisen tilanteen koimme, kun Pyhä Henki sanoi meille vieraillessamme ensi kertaa Intiassa: "Älkää uohtako orpoa ja leskiä." Mitä meidän pitäisi tehdä, että tekisimme Jumalan tekoja? Meillä ei ollut minkäänlaisia varoja, ei mitään kokemusta lähetystyöstä Intiassa, ja Suomi oli toisella puolella maapalloa. Me emme tienneet, mutta uskoimme, että jos Jumala tahtoo, Hän sen myös toteuttaa.

Kun työmme oli vuotta myöhemmin jo käynnissä Intiassa ja seisoimme nykyisen One Way -kylän tontin laidalla katselemassa uutta juuri ostamaamme maa-aluetta, edessä olevat valtavat rakennushankkeet tuntuivat mahdottoman suurilta haasteilta. Senoripastori Elia Kodali tunnusti myöhemmin, ettei hänkään okein jaksanut uskoa, että nämä suomalaiset kykenisivät tähän. Me näytimme niin pieniltä ja heikoilta heidän silmissään. Sitä varmasti olimmekin, mutta meidän ei tarvitsekaan olla suuria. Meidän täytyy vain uskoa Jumalaan, joka on suuri.

Jumala antaa uskon. "Se on Jumalan teko, että te uskotte häneen, jonka Jumala on lähettänyt." (Joh. 6:29)

Vuonna 1996 työmme oli sammumispisteessä. Silloin kukaan ei enää kysynyt, mitä meidän pitäisi tehdä, sillä olimme kokeilleet kaikki ihmisen keksimät keinot elvyttääksemme sammuvaa toimintaa. Kaikki oli ollut turhaa. Kun itse olin jo työttömyyskortistossa, Pyhä Henki kehottikin jatkamaan työtä. Tiesin silloin, että ainoa mitä voin tässä tilanteessa tehdä, on uskoa Jumalaa ja toimia niin kuin Hän kehottaa. Siitä hetkestä työmme alkoi elpyä ja kasvoi muutamassa vuodessa suuremmaksi kuin se oli koskaan ollut.

Kun Mooses johti Israelia erämaassa ja he olivat leiriytyneinä Punaisen meren rannalle, he kuulivat egyptiläisten sotajoukkojen lähestyvän. Varmasti Mooseskin kysyi silloin: "Mitä minun pitäisi tehdä, että tekisin Jumalan tekoja?" Jumala antoi hänelle silloin yksinkertaisen neuvon: "Herra sotii teidän puolestanne ja te olkaa hiljaa."

Mitään ei ollut tehtävissä eikä mitään tarvinnutkaan tehdä. Jumala sotii teidän puolestaan. Heidän tuli vain uskoa ja olla hiljaa. "Se on Jumalan teko, että te uskotte häneen, jonka Jumala on lähettänyt."

Käytä minua, Jumala

Kerran eräs vanhurskas ja Jumalaa rakastava helluntailainen mies paastosi kahdesti 30 päivää ja rukoili, että Jumala käyttäisi häntä valtakuntansa työssä. Hän halusi olla suuri ase Jumalan kädessä. Hän janosi nähdä elämässään suurempia Jumalan tekoja, suurempaa hedelmää ja suurempaa Jumalan kirkkautta. Mitään merkittävää ei kuitenkaan tapahtunut.

Tekikö hän väärin? Ei varsinaisesti, sillä hänen pyrkimyksensä ja haaveensa olivat kyllä täysin sallittuja. Mutta me emme voi manipuloida Jumalaa tekemään jotain, mitä itse toivomme ja mistä unelmoimme. Me emme saa aikaan Jumalan tekoja, mutta Jumala voi tehdä ihan mitä tahtoo. Meidän osamme on uskoa sekä silloin kun Hän toimii että silloin kun Hän on hiljaa, emmekä me ymmärrä mitään.

Kerran Mooses ja Aaron olivat uhranneet Jumalalle ja Jumalan kirkkaus oli täyttänyt temppelin. Silloin tapahtui jotain hämmentävää:

"Ja Aaronin pojat Naadab ja Abihu ottivat kumpikin hiilipannunsa ja virittivät niihin tulen ja panivat suitsuketta sen päälle ja toivat vierasta tulta Herran eteen, vastoin hänen käskyänsä. Silloin lähti tuli Herran tyköä ja kulutti heidät, niin että he kuolivat Herran edessä." (3. Moos. 10:1-2)

Joskus voimme ottaa omat keinot käyttöön, kun Jumala ei näytä toimivan kauttamme, ja tuomme "vierasta tulta alttarille". Sen virheen tekivät Naabad ja Abihu, ja siihen meilläkin voi olla suuri kiusaus. Erityisen vaarallista se on hengellisille johtajille ja pastoreille.

"Niin Mooses sanoi Aaronille: 'Tämä tapahtuu Herran sanan mukaan: Niissä, jotka ovat minua lähellä, minä osoitan pyhyyteni ja kaiken kansan edessä kirkkauteni.'" (3. Moos. 10:3)

Jumala on pyhä. Me emme voi tehdä Jumalan tekoja Hänen puolestaan. Harvoin kuolemme tulen kuluttamina, mutta voimme sokeutua ja kuolla hengellisesti. Voimme eksyä, jos emme välitä Jumalan pyhyydestä ja Jumalan sanasta.Jeesus on TIE
Tapani Suonto_________________
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Päivän sana
ViestiLähetetty: 11. Tammi 2021 10:28 
Avatar

Liittynyt: 09. Marras 2010 20:54
Viestit: 6994
*
Room 6:6 kun tiedämme sen, että meidän vanha ihmisemme on hänen kanssaan ristiinnaulittu, että synnin ruumis kukistettaisiin, niin ettemme enää syntiä palvelisi;

Raamattu opettaa, että Herran Jeesuksen opetuslapsi on yhdessä Kristuksen kanssa ristiinnaulittu, että synnin ruumis kukistettaisiin, niin ettei hän enää syntiä palvelisi. Tämä Raamatun kohta ei opeta sitä, että kun olet tullut uskoon, niin sinun vanha ihmisesi on jo kokonaan ristiinnaulittu, niin että olisit jo kokonaan kuollut sinun lihallesi, etkä enää koskaan tekisi syntiä, niin kuin jotkut väärin ymmärtävät tämän Raamatun kohdan. Room 6:6 opettaa siitä, että kun olet tullut Jumalan armosta uskoon, niin sinun vanha ihmisesi synnin himoineen ja haluineen kutsutaan kuolemaan lihalle, ettet enää syntiä palvelisi. Raamattu tuo monessa kohtaa esille ettei uskova ole kokonaan kuollut ja tullut synnittömäksi tullessaan ja ollessaan uskossa Herraan Jeesukseen.

1 Tim 5:20 Syntiä tekeviä nuhtele kaikkien kuullen, että muutkin pelkäisivät.

1 Joh 2:1 Lapsukaiseni, tämän minä kirjoitan teille, ettette syntiä tekisi; mutta jos joku syntiä tekeekin, niin meillä on puolustaja Isän tykönä, Jeesus Kristus, joka on vanhurskas.

San 28:13 Joka rikkomuksensa salaa, se ei menesty; mutta joka ne tunnustaa ja hylkää, se saa armon.

Gal 6:1 Veljet, jos joku tavataan jostakin rikkomuksesta (paraptoma - harha-askel, rikkomus, lankeemus, synti), niin ojentakaa te, hengelliset, häntä sävyisyyden hengessä; ja ole varuillasi, ettet sinäkin joutuisi kiusaukseen.

Kaksi edellä olevaa Raamatun kohtaa (1 Tim 5:20, 1 Joh 2:1) todistavat sen ettei uskova ole tässä maailmanajassa tullut synnittömäksi, eikä ole kokonaan ja koko ajan kuollut pois synneistä. Raamattu opettaa, että syntiä tekeviä tulee nuhdella, mutta kuitenkin sävyisyyden Hengessä.

Kun uskova lankeaa tekemään syntiä, niin Herra Jeesus on hänen Puolustajansa ja antaa synnit anteeksi kun ja jos uskova haluaa tehdä parannusta ja hylätä syntinsä. Syntien anteeksiantamus ei ole sellainen automaatio, että uskova saa kaiken anteeksi, kun hän vain pyytää syntejään anteeksi tai joku julistaa hänelle synninpäästön, koska vain sellainen ihminen voi saada syntinsä anteeksi, joka tunnustaa syntinsä ja haluaa hylätä syntinsä. Pyytäessään syntejään anteeksi uskovan tulee tunnustaa syntinsä ja haluta hylätä syntinsä ja näin Jumalan lupauksen mukaan hän saa syntinsä anteeksi.

Se että uskova ihminenkin lankeaa tekemään syntiä ei saa olla puolustus ja tuki synnin tekemiseen, koska meitä ei ole kutsuttu elämään synnissä uskon kautta Herraan Jeesukseen, vaan elämään Jumalan tahdon mukaisesti, uskossa kasvaen. Emme saa puolustella ja hyväksyä syntiä missään muodossa, vaan meidän tulee tehdä parannusta ja hylätä syntejä. Koska uskovasta ei tule täydellistä, niin hän voi langeta tekemään syntiä, mutta uskon kasvun kautta, kun hän oppii syvällisemmin tuntemaan Jumalaa ja vahvistuu uskossa Pyhän Hengen voiman kautta uskossa totuuteen, ja niin hän oppii koko ajan yhä enemmän voittamaan syntejä ja elämään koko ajan yhä syvällisemmin Jumalan tahdon mukaisesti.

2 Tess 1:3 Me olemme velvolliset aina kiittämään Jumalaa teidän tähtenne, veljet, niinkuin oikein onkin, koska teidän uskonne runsaasti kasvaa ja keskinäinen rakkautenne lisääntyy itsekussakin, kaikissa teissä,

Raamatussa on monta kohta, jotka puhuvat uskossa kasvamisesta, joista 2 Tess 1:3 on eräs. Koska uskova ei ole, eikä voi tulla synnittömäksi tässä maailmanajassa, niin siksi Raamattu opettaa uskossa kasvamisesta, jonka päämäärä on oppia tuntemaan Jumalaa koko ajan yhä syvällisemmin. Miten enemmin opit tuntemaan Jumalaa, niin sen syvällisemmin opit elämään käytännössä Jumalan tahdon mukaisesti.

1 Joh 3:6 Kuka ikinä hänessä pysyy, hän ei tee syntiä; kuka ikinä syntiä tekee, hän ei ole häntä nähnyt eikä häntä tuntenut.

1 Joh 3:6 ei opeta, niin kuin jotkut väärin opettavat, että uskovasta tulee uskon kautta Jeesukseen synnitön, niin ettei hän enää tee syntiä milloinkaan.

Koska edellä esille ottamani Raamatun kohdat tuovat selkeästi esille ettei uskova voi olla tässä maailmanajassa synnitön, niin 1 Joh 3:6 pitää ymmärtää Raamatun kokonaisopetuksen valossa siten, kuka ikinä pysyy Herrassa Jeesuksessa (uskoo Jeesukseen), niin hän ei elä jatkuvassa synnin harjoittamisessa. On eri asia elää jatkuvassa synnissä ja rakastaa syntiä kuin langeta tekemään syntiä, josta ei pidä ja jota ei rakasta. Se tulee kuitenkin ottaa huomioon, että uskontien alussa kun sydän ei ole vielä harjaantunut ja oppinut voittamaan synnin himoja ja haluja, niin suuren keskeneräisyyden tähden uskovakin voi rakastaa sydämessään jotakin syntiä, mutta uskon kasvun ja sydämen harjaantumisen kautta hän oppii hylkäämään syntejä, joita hän on aikaisemmin rakastanut ja uskon kasvun ja sydämen harjaantumisen kautta hän ei enää rakastakaan syntejä, joita hän on aikaisemmin rakastanut.

Kol 3:
5 ¶ Kuolettakaa siis maalliset jäsenenne: haureus, saastaisuus, kiihko, paha himo ja ahneus, joka on epäjumalanpalvelusta,
6 sillä niiden tähden tulee Jumalan viha,
7 ja niissä tekin ennen vaelsitte, kun niissä elitte.
8 ¶ Mutta nyt pankaa tekin pois ne kaikki: viha, kiivastus, pahuus, herjaus ja häpeällinen puhe suustanne.
9 Älkää puhuko valhetta toisistanne, te, jotka olette riisuneet pois vanhan ihmisen tekoinensa
10 ja pukeutuneet uuteen, joka uudistuu tietoon, Luojansa kuvan mukaan.

Room 6:13 älkääkä antako jäseniänne vääryyden aseiksi synnille, vaan antakaa itsenne, kuolleista eläviksi tulleina, Jumalalle, ja jäsenenne vanhurskauden aseiksi Jumalalle.

Room 8:13 Sillä jos te lihan mukaan elätte, pitää teidän kuoleman; mutta jos te Hengellä kuoletatte ruumiin teot, niin saatte elää.

2 Kor 4:11 Sillä me, jotka elämme, olemme alati annetut kuolemaan Jeesuksen tähden, että Jeesuksen elämäkin tulisi kuolevaisessa lihassamme näkyviin.

Luuk 9:23 Ja hän sanoi kaikille: "Jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon joka päivä ristinsä ja seuratkoon minua.

Neljä edellä olevaa Raamatun kohtaa puhuvat lihan kuolemisesta ja siitä, että uskovan ihmisen tulee suostua kuolemaan lihan himoille ja haluille (synneille). Raamattu opettaa, että Pyhän Hengen kautta tulee kuolettaa ruumiin teot (synnilliset himot ja halut). Tämä tarkoittaa sitä, että uskova saa Pyhän Hengen kautta voiman ja kyvyn lihan kuolemaan taistellessaan syntiä vastaan. Raamattu ei opeta, että olemme uskoon tultuamme yhden kerran kuolleet lihallemme ja eläisimme sen jälkeen synnittömänä tässä maailmanajassa. Tämän tähden Herra Jeesus sanoi, että uskovan ihmisen tulee joka päivä kieltää itsensä ja ottaa joka päivä ristinsä ja siten seurata Herraa Jeesusta. Jokapäiväinen itsensä kieltäminen ja ristin ottaminen tarkoittaa jokapäiväistä taistelua syntiä vastaan, jossa meidän tulisi suostua kuolemaan lihan synnillisille himoille ja haluille joka päivä. Jos olisimme jo uskoon tultuamme yhden kerran kuolleet ja tulleet synnittömiksi, niin silloin meidän ei tarvitsisi enää joka päivä suostua kuolemaan lihallemme. Raamatun opetus kumoaa sellaisen väärän opetuksen, joka sanoo, että uskova on synnitön ja täydellinen ja jatkuvasti kokonaan kuollut omalle lihallensa.

Room 6:6 kun tiedämme sen, että meidän vanha ihmisemme on hänen kanssaan ristiinnaulittu, että synnin ruumis kukistettaisiin, niin ettemme enää syntiä palvelisi;

Vanha ihminen (lihan mieli - halu syntiin), joka on Jeesuksen kanssa ristiinnaulittu tapahtuu siten kuinka Herra Jeesus opettaa Luuk 9:23:ssa. Uskovan ihmisen tulee joka päivä kieltää itsensä (synnin himot ja halut) ja ottaa ristinsä, eli suostua kuolemaan lihansa synnillisille himoille ja haluille, ja näin uskovan vanha ihminen on ristiinnaulittu Jeesuksen kanssa. Tässä lihan kuolemassa Herra Jeesus auttaa meitä Pyhän Hengen voiman kautta, koska meissä itsessämme ei ole kykyä, voimaa ja halua kuolla pois synneistä ja elää Jumalan tahdon mukaisesti.

Vanha ihminen on ristiinnaulittu Jeesuksen kanssa, mutta jos uskovan sydän ei suostu kuolemaan lihallensa, niin hän ei ole ristiinnaulitsemisen tilassa (lihan kuolema), vaan tekee syntiä, siksi uskovan on joka päivä suostuttava kuolemaan lihallensa, että hän voi seurata Jeesusta ja elää Jumalan tahdon mukaisesta elämää.

-PP-_________________
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Päivän sana
ViestiLähetetty: 12. Tammi 2021 13:10 
Avatar

Liittynyt: 09. Marras 2010 20:54
Viestit: 6994
*
Sovinto rakastavan Jumalan kanssa

Olin ehtoollisella. Saimme kaikki kokea siinä hienon hetken. Tunsimme kaikki toisemme, ja meillä oli ihana yhteys. Olemme käyneet myös upotuskasteella kaikki ja Jeesuksen rakkaus sai vallata meidät.

Ehtoollinen ei ole vain mikä tahansa kokous. Siihen ei valmistuta muotomenoin, vaan se on syvällinen osallisuus Jeesuksen runnellusta ruumiista, ja Hänen pyhästä maahan vuotaneesta verestään. Ehtoollisella meillä on pääsy kaikkein pyhimpään. Enää ei ole teurasuhreja meidän edestämme, eli emme enää uhraa eläimiä ja pirskota niiden verta päällemme, vaan uhrattuna on itse Jeesus, joka on ikuinen syntivelkamme uhri. Jeesus sai aikaan iankaikkisen lunastuksen. Ei ole enää ihmisten tekoa antaa synnit anteeksi, vaan Jeesuksen täydellinen olemus ristillä antaa meille uskoon tulleille kaikki synnit anteeksi.

Ehtoollisessa me murramme leivän, joka kuvaa Jeesuksen ruumista. Niin runneltu oli Jeesuksen ruumis, ettei siinä enää ihmisen muotoa ollut. Sitten me juomme viinin, joka kuvaa Hänen ristillä maahan vuotanutta vertansa. Jeesuksen maahan vuotanut veri antaa meille täydellisen synninsovituksen. Kun juomme ehtoollisviinin, niin meidän pitää ymmärtää, että Jeesuksen veressä todella on täydellinen anteeksiantamus ja syntiemme sovitus.

Ehtoollinen on muistoateria, minkä Jeesus on meille lahjoittanut. Kun menen ehtoolliselle, niin ennen sitä rukoilen, että Jeesus saisi parantaa minut, ja antaa kaikki syntini anteeksi. Jeesuksen veri parantaa ja antaa kaikki synnit anteeksi. Ei sellaista syntiä ole olemassakaan mitä Jeesus ei voisi antaa anteeksi, tai sellaista sairautta ei ole olemassakaan, mitä Jeesus ei voisi parantaa. Ehtoollinen ei vaadi muuta kuin halun seurata Jeesusta, raamatullisen upotuskasteen, sekä halu puhdistua Jeesuksen veressä.

Kaste on kerran tapahtuva, minkä pitäisi olla ensimmäisiä asioita, kun tulemme uskoon. Se on minä tahdon -asia, kun haluaa seurata Jeesusta. Pientä vauvaa et voi kastaa, koska hänellä ei ole ymmärrystä kasteessa tapahtuvaan syvälliseen prosessiin. Pieneltä vauvalta et voi kysyä, että haluaako hän kasteelle? Haluaako hän ottaa kuuliaisuuden askeleen, ja mennä kasteen hautaan, ja haudata vanha minänsä sekä nousta Jeesuksen kanssa uutena luomuksena vedestä?

Kun tulemme uskoon, saamme Jumalan hengen sisimpäämme, eli Jeesus alkaa meissä elämään. Hän antaa meille meidän syntimme anteeksi. Meidän tulee vain ottaa Hänet vastaan elämäämme, ja sanoa, että minä tahdon Jeesus sinut elämääni – ja Hän tulee. Kun olet ottanut Hänet vastaan, niin silloin sinä saat sellaisen rauhan, mitä tämä maailma ei voi antaa. Sinussa alkaa ihan uusi elämä Jeesuksessa! Sinä tahdot elää Jeesus-keskeistä elämää, uskoa, että on vain yksi Pyhä Israelin Jumala, ja Jeesus on Hänen ainutsyntyinen poikansa, joka syntyi Jumalan siemenestä Marian kautta, joka oli siis neitsyt. Kun Jeesus on Jumalan poika, niin Hänen täytyy siis olla myös Jumala. Näin sanoo myös raamattu, ja tietysti Jumalasta syntynyt on myös Jumala, ja ihmisestä syntynyt ihminen, eikö totta? Jeesus oli myös ihminen, joka kärsi Golgatan ristillä hirvittävän kuoleman, kaikkine tuskineen ja kipuineen meidän jokaisen edestä. Vain ottamalla Hänet vastaan, saat iankaikkisen pelastuksen,syntien sovituksen – ja rauhan sydämeesi.

Ehtoollinen on niin pyhä asia, että jos ymmärrämme sen oikein, niin haluaisimme olla lakkaamatta ehtoollisella, ja muistella rakasta Jeesustamme kuinka Hän sovitti ristillä kaikki synnit ja sairaudet meidän jokaisen puolesta. Se, että Jeesuksessa meillä on iankaikkinen elämä, niin älä hukkaa hetkeäkään ottaaksesi vastaan Hänet. Meillä on Hänessä ikuinen elämä. Eikä kadotustuomiota eli helvettiä ole meidän osanamme, kun haluamme seurata Jeesusta elävää vapahtajaa, syntien sovittajaa ja rakastavaa Jumalaa.

Dina Pettersson

https://jeesus-on-herra.com/sovinto-rakastavan-jumalan-kanssa/?fbclid=IwAR2m3cKKB5hx5TuxNoAwv4Nkx7jO1SRqTWWE8wswdjMOhOwqFLOHOLAtoTQ_________________
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Päivän sana
ViestiLähetetty: 13. Tammi 2021 11:37 
Avatar

Liittynyt: 09. Marras 2010 20:54
Viestit: 6994
*
Kunnia Jumalalle

"Se on Jumalan teko, että te uskotte häneen, jonka Jumala on lähettänyt." Kaikki on Jumalasta, ei meistä. Ja myös kaikki kunnia kuuluu Hänelle. "Niin myös te, kun olette tehneet kaiken, mitä teidän on käsketty tehdä, sanokaa: 'Me olemme ansiottomia palvelijoita; olemme tehneet vain sen, minkä olimme velvolliset tekemään'" (Luuk. 17:10)

Me kaikki olemme lopulta vain ansiottomia palvelijoita, emme yhtään enempää. Se, että Jumala voi tehdä noita tekoja kauttamme, riippuu uskostamme. Mutta miten voisin uskoa? Sekin on lopulta Jumalan teko, että uskomme Häneen.

Voimme kyllä tehdä Jumalan tekoja, Jeesus ei sitä kiellä, mutta antaa vastauksen ja näyttää tien, joka johtaa noihin tekoihin. Tie on usko. Ei jokin metodi, vaan usko, jonka kautta kaikki tapahtuu.

Lakihenkiset portaikot eivät toimi

Jumala ei voi käyttää lain alla olevaa ihmistä. Lain kautta ei synny mitään hyvää. Lakihenkiset portaikot eivät vie Jumalan tekoihin. Nuo teot syntyvät ainoastaan uskon kautta. "Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina, älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen." (Gal. 5:1) Meidän tule pysyä lujina, jotta emme ajaudu uudelleen erilaisten lakihenkisten portaikkojen suorituskristillisyyteen.

"Sillä Herra on Henki, ja missä Herran Henki on, siinä on vapaus." (2 Kor. 3:17) On tärkeää ymmärtää, että Herran Henki vaikuttaa uskon tuomassa vapaudessa. "(N)iin kuin vapaat, ei niin kuin ne, joilla vapaus on pahuuden verhona, vaan niin kuin Jumalan palvelijat." (1. Piet. 2:16)

---------------------

"En enää elä minä, vaan Kristus elää minussa!" (Gal. 2:20) Kaikki hyvä, mitä mekin olemme saaneet tehdä eri puolilla maailmaa, on Kristuksen tekoja, ja Hänelle menee lopulta myös kaikki kunnia. Mikä sitten kuuluu meille? Saamme iloita siitä, että olemme Hänen työtovereitaan. Olemme Kristuksen ruumis, Hänen käsiään ja jalkojaan.

Vaikeuksien kohdatessa

Kun kohtaamme elämässämme ylivoimaisia vaikeuksia, etsimme avuksi Jumalan tekoja. Miten saisimme niitä aikaan? Mutta vaikka kuinka etsimme ja rukoilemme, vaikeudet eivät väisty. Niissä tilanteissa meillä on kaksi mahdollisuutta:

1) Käännämme selkämme Jumalalle ja lähdemme pois.

2) Uskomme Jumalaan ja kohtaamme vaikeudet Jumalan kanssa. Kun toimimme niin, opimme uutta, kasvamme ja luottamuksemme lisääntyy.

Vastoinkäymiset ovatkin osa Jumalan koulua. Ilman niitä ei tapahdu todellista kasvua. Mutta tekisimme ne kaikki tyhjäksi, jos olisivain jokin inhimillinen keino saada aikaan "Jumalan tekoja".

Kun Israel oli erämaassa ja umpikujassa Punaisen meren rannalla Egyptin sotajoukkojen lähestyessä, he olivat tuossa tilanteessa siksi, että Jumala oli johdattanut heidät siihen. He olivat Jumalan tahdossa. Hätää ja ahdistusta tarvittiin, jotta Israel oppisi erään tärkeän läksyn. "Herra sotii teidän puolestanne ja te olkaa hiljaa."

Erämaa on yksi vastoinkäymisistä, joihin kaikki Jumalan lapset joskus astuvat. Erämaassa kasvavat todelliset Jumalan miehet ja naiset. Vastoinkäymiset kuuluvat myös Jumalan valtakunnan työhön. Ne eivät ole merkki Jumalan hylkäämisestä tai synnistä vaan usein päinvastoin.

Kerran Malawin työmme johtaja Mac Masamba kidnapattiin. Sain puhelun sunnuntaiaamuna Malawista. Pian selvisi, että emme kykene tekemään mitään muuta kuin rukoilemaan. Macin olivat kidnapanneet nigerialaiset salakuljettajat. Hänet oli pakotettu ajamaan tuo liiga maastoautollaan Malawin rajalle.

Päästyään perille joukko ryhtyi tappamaan Macia. Silloin jengin johtaja sanoi: "Älkää tappako, kaikki nopeasti rajan yli." Mac oli kertonut matkalla johtajalle, miten hänenkin sielunsa voisi pelastua. Se oli jättänyt jäljen tuon miehen sydämeen. Herra sotii meidän puolestamme ja me olimme hiljaa.

Kerran eräs Jumalan mies näki unen, jossa hänen työkeskuksensa paloi tuhkaksi. Hän itse seisoi tuon savuavan tuhkaläjän keskellä kädet kohotettuna kohti taivasta ja ylisti Jumalaa.

Jumalan lapsikin voi kohdata vaikeuksia, mutta meidän tulee uskoa kaiken keskellä ja kaikesta huolimatta Jumalaan - se on vastaus kaikkeen. Mitkään muut teoriat kuin usko eivät kanna meitä elämän koetusten.

"Älköön teidän sydämenne olko murheellinen. Uskokaa Jumalaan, ja uskokaa minuun. Minun Isäni kodissa on monta asuinsijaa. Jos ei niin olisi, sanoisinkominä teille, että minä menen valmistamaan teille sijaa? Ja vaikka minä menen valmistamaan teille sijaa, tulen minä takaisin ja ota teidät tyköni, että tekin olisitte siellä, missä minä olen." (Joh. 141-3)

"Älkää murehtiko, vaan uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun. Silloin saatte kokea Jumalan lapsen rauhaa, vapautta ja iloa jo tässä ajassa. Te pääsette pian kotiin, Minä huolehdin siitä."

Siinä on suurin lohdutus, mitä Jumala voi meille antaa. Me elämme iankaikkista elämää jo nyt, ja se jatkuu taivasten valtakunnassa. Maalliset murheet häviävät pian, kun pääsemme Jeesuksen luokse. Meidän tulee nyt vain uskoa ja luottaa Häneen. Ja sekin on lopulta Jumalan teko.
Jeesus on TIE
Tapani Suonto_________________
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Päivän sana
ViestiLähetetty: 14. Tammi 2021 11:09 
Avatar

Liittynyt: 09. Marras 2010 20:54
Viestit: 6994
*
Heikkouden tie

"Seuraavana päivänä, joka oli valmistuspäivän jälkeinen, ylipapit ja fariseukset kokoontuivat Pilatuksen luo ja sanoivat: 'Herra, me mustamme sen villitsijän vielä eläessään sanoneen: 'Kolmen päivän kuluttua minä nousen ylös.' Käske siis tarkasti varioida hautaa kolmanteen päivään asti, etteivät hänen opetuslapsensa tulisi ja varastaisi häntä ja sanoisi kansalle: 'Hän nousi kuolleista', ja niin viimeinen villitys olisi pahempi kuin ensimmäinen.'" (Matt. 27:62)

Viimeinen villitys alkoi täydellisen tappion ja epäonnistumisen seurauksena. Vaikka fariseukset ja ylipapit olivat nähneet Jeesuksen kuolevan, he halusivat vielä varmistaa, että Hän ei kuolemansa jälkeen enää aiheuttaisi heille ongelmia. Todellisuudessa liikkeellä oli heidän jumalansa, tämän maailman ruhtinas, joka halusi kaikin keinoin estää Jumalan Poikaa täyttämästä tehtäväänsä. Haudalle pantiin jopa vartijat, ettei Jeesus vain nousisi kuolleista.

Jeesusta seuranneet naiset tulivat masentuneina katsomaan hautaa ja muistelemaan edesmennyttä rakasta Jeesusta. Kun lunastuksen päivänä kaikki vastustavat pimeyden voimat oli koottu vartijoita myöten estämään Jumalan suunnitelmia, Jumalan valtakuntaa edusti vain muutama heiveröinen, murheen murtama nainen.

Kun maailma pauhaa jumalattomuuttaan kaikessa voimassaan ja uskonnollisuudessaan, pyhien valtakunta ilmestyy inhimillisessä heikkoudessa. Aina tuosta lähtien Jumalan valtakunta on ollut olemassa vain Jumalan voimasta, ylösnousemusvoimasta.

Maailma pauhaa tänäänkin, mutta me voitamme heikkoudessamme. Älä odota, että Jumala tekee meistä vahvoja. Jumala varjelkoon, että sellaista ei tapahdu. Viimeinen villitys on heikkojen villitys!

Ylösnousemusvoima muuttaa kaiken

"Ja katso, tapahtui suuri maanjäristys, sillä Herran enkeli astui alas taivaasta, tuli ja vieritti kiven pois ja istui sille. Hän oli näöltään niin kuin salama, ja hänen vaatteensa olivat valkeat kuin lumi. Ja häntä pelästyen vartijat vapisivat ja kävivät ikään kuin kuolleiksi. 'Älkää te peljätkö; sillä minä tiedän teidän etsivän Jeesusta, joka oli ristiinnaulittu. Ei hän ole täällä, sillä hän on noussut ylös, niin kuin hän sanoi. Tulkaa, katsokaa paikkaa, jossa hän on maannut.'" (Matt. 28:2-6)

Yhdessä hetkessä kaikki muuttui. Tuli maanjäristys, enkeli astui alas kuin salama, vieritti kiven pois ja istahti sille. Vartijat kaatuivat ja kävivät ikään kuin kuolleiksi. Ilmeisesti he pyörtyivät säikähdyksestä.

------------------

Tästä tapahtumasta lähti liikkeelle seurakunnan historia. Se syntyi ylösnousemusvoimasta ja on ollut olemassa siitä lähtien tuosta samasta voimasta. Tuohon ylösnousemusvoimaan on perustunut One Way Missioninkin olemassaolo kaikkien näiden vuosien ajan. Sama voima vaikuttaa edelleenkin kaiken heikkouden keskellä.

Älä ole sokea näkemään ylösnousemusvoimaa seurakunnassa. Katso joskus ympärillesi ja tutki, onko vierelläsi paljon voimaa ja väkevyyttä uhkuvia ihmisiä. Näetkö salin täynnä supermiehiä ja naisia? Minä en ole koskaan ollut sellaisessa seurakunnassa.

Juuri näin täytyy ollakin. Jumala varjelkoon meitä tulemasta vahvoiksi. Me emme ole supermiehiä tai -naisia, vaan superheikkoja, avuttomia, yksinkertaisia, neuvottomia ja puolustuskyvyttömiä. Hän, joka vaikuttaa kaiken hyvän seurakunnassa, on ylösnoussut Jeesus, ei kukaan muu.[/quote]Jeesus on TIE
Tapani Suonto_________________
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Päivän sana
ViestiLähetetty: 15. Tammi 2021 14:55 
Avatar

Liittynyt: 09. Marras 2010 20:54
Viestit: 6994
*
Jeesus ilmestyi vain omilleen

"Mutta katso, Jeesus tuli heitä vastaan ja sanoi: 'Terve teille!' Ja he menivät hänen tykönsä, syleilivät hänen jalkojaan ja kumartaen rukoilivat häntä." (Matt. 28:9)

Jumalan huumorintaju on ihmeellinen. Naiset olivat juuri nähneet, kuinka Jeesuksen ruumis pantiin hautaan. Sitten enkeli säikäytti heidät melkein hengiltä ja lopuksi Jeesus tulee heitä vastaan muina miehinä ja sanoo heille: "Terve".

Naiset putosivat polvilleen ja syleilivät Hänen jalkojaan. Tämän jälkeen Jeesus ilmestyi sadoille, pian miljoonille. Myös meille täällä kaukana Pohjolassa. Siitä lähtien Hän on ollut ilmestyksen Jumala. Ei aina konkreettissti, mutta Hengessä ja Sanassa.

Jeesus ilmestyi kuolemansa jälkeen yli 500 ihmiselle. Keitä he olivat? He olivat kaikki Hänen omiaan. Jeesus on aina ilmestynyt vain omilleen. Hän olisi voinut ilmestyä Pilatukselle ja sanoa: "Terve Pilatus, mitä kuuluu?" Tai Hän olisi voinut mennä tapaamaan Kaifasta ja sanoa: "Et tainnut oikein uskoa, että minä olen Jumalan Poika?"

Jeesus voisi laittaa koko maailman sekaisin vain ilmestymällä maan päällä, mutta Hän ei tee niin. Hän ilmestyy vain niille, jotka rakastavat Häntä. Raamattu sanoo, että vaikka kuolleet ilmestyisivät, eivät he sittenkään uskoisi. Ei kyse ole pelkästä epäuskosta. Kyse on eri hengestä, joka sotii Kristuksen Henkeä vastaan.

Tuo henki ei koskaan tee rauhaa Kristuksen kanssa. Siinä sodassa ei ole rauhanneuvotteluja, sillä sota on jo ohi. Jeesus sai voiton Golgatalla ja perkele kärsi lopullisen tappion. "Hän riisui aseet hallituksilta ja valloilta ja asetti heidät julkisen häpeän alaisiksi; hän sai heistä hänen kauttaan voiton riemun." (Kol. 2:15)

Tässä sodassa rauha tulee vain vaihtamalla puolta, astumalla maailmasta seuraamaan Jeesusta Kristusta.Ilman sitä on turha odottaa rauhaa. "Joka siis tahtoo olla maailman ystävä, siitä tulee Jumalan vihollinen." (Jaak. 4:4)

Pyhä Henki todistaa

Kerran kirjailija Lew Wallace päätti kirjoittaa kirjan, joka todistaisi maailmalle, että Kristuksen ylösnousemus on pelkkää satua. Hän käytti kaksi vuotta elämästään kerätäkseen riittävästi materiaalia tuon väitteen todistukseksi. Kun hän oli lopulta kirjoittamassa kirjan ensimmäisiä lukuja, hän polvistui kesken kaiken työpöytänsä ääreen ja tunnusti: "Minun Herrani ja minun Jumalani." Tuo todistusaineisto ja Raamatun tutkiminen sai hänet vakuuttuneeksi siitä, että kertomus Jeesuksen ylösnousemuksesta onkin totta. Wallace ei koskaan kirjoittanut tuota teostaan loppuun, vaan kirjoitti toisen kirjan, jonka nimeksi tuli Ben Hur. Myöhemmin siitä tehtiin myös elokuva, joka on ollut yksi menestyneimmistä, mitä koskaan on julkaistu.

Enkeli sanoi kerran säikähtäneille naisille: "Älkää peljätkö." Ylipapit ja fariseukset olisivat mielellään kuulleet nuo sanat. He olivat valmistautuneet koko elämänsä kohtaamaan sitä päivää, jolloin Messias saapuisi kansansa keskelle. Hehän olivat hengellisiä johtajia ja siksi oli varmaan itsestään selvää, että heitä Messias tulisi ensimmäisenä tapaamaan. Mutta ylösnoussut Jeesus lausuikin nuo sanat aivan tavallisille, pelästyneille naisille.

Niin on tänäänkin. Meidänkin maamme hengelliset johtajat uskovat edustavansa Jumalan valtakuntaa. He ovat mahtavia käyttäessään valtaa omassa valtakunnassaan. Mutta ovatko he kohdanneet ylösnousseen Jeesuksen? Ovatko he Jeesuksen ystävä? Vain Jumala tietää sen. "Joka tahtoo olla maailman ystävä, siitä tulee Jumalan vihollinen." (Jaak. 4:4) Jumala ei tee kenenkään kohdalla poikkeusta.

Älä väheksy itseäsi. Jeesus iloitsee siitä, että hänellä on ystäviä tässäkin maassa. Maailma ei pidä sinua mahtavana ja suurena, mutta Jeesus arvostaa sinua. Se on enemmän kuin kaikki maailman kunnia.Jeesus on TIE
Tapani Suonto_________________
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Päivän sana
ViestiLähetetty: 16. Tammi 2021 13:14 
Avatar

Liittynyt: 09. Marras 2010 20:54
Viestit: 6994
*
Jumalaa ei tarvitse puolustaa

"Mutta heidän mennessään, katso, muutamat vartijaväestä tulivat kaupunkiin ja ilmoittivat ylipapeille kaikki, mitä oli tapahtunut. Ja nämä kokoontuivat vanhinten kanssa ja pitivät neuvoa ja antoivat sotamiehille runsaat rahat ja sanoivat: 'Sanokaa, että hänen opetuslastensa tulivat yöllä ja veivät hänet varkain meidän nukkuessamme. Ja jos tämä tulee maaherran korviin, niin me lepytämme hänet ja toimitamme niin, että saatte olla huoletta.'

Niin he ottivat rahat ja tekivät, niin kuin heitä oli neuvottu. Ja tätä puhetta on levitetty juutalaisten kesken, ja sitä kerrotaan vielä tänäkin päivänä. "(Matt. 28:11-15)

Raamattu sanoo: "Ja tätä puhetta on levitetty...." Siitä puhutaan vielä tänäkin päivänä.

Ei tarvitse kuin avata hetkeksi televisio, ja samaa puhetta kuulee edelleen. Siksi on tärkeä ymmärtää, että voitto perustuukin aina meidän heikkouteemme. Olemme avuttomia kaiken jumalattomuuden keskellä. Mutta juuri heikoissa ja avuttomissa. Hän on väkevä. Meidän täytyy olla riippuvaisia Jumalasta ja riippuvaisia ylösnousemusvoimasta, joka tekee tyhjäksi perkeleen valheet.

Sen sijaan meidän ei koskaan tarvitse pelätä, murehtia, harmistua tai suuttua, kun ihminen nousee Jumalaa vastaan ja haluaa tehdä Jumalan Sanan tyhjäksi omilla järjen päätelmillään. Jumala itse puolustaa omaa valtakuntaansa ja kunniaansa, emme me. Eimeidän tarvitse puolustaa Jumalaa.

Me vain odotamme rauhassa, miten Hän toimii. Tämä maailma ei kykene tekemään Jeesuksen sanoja tyhjäksi. Maailman ihmiset luulivat kerran voivansa sulkea Jeesuksen hautaan ja laittoivat vielä kiven haudalle varmuuden vuoksi ja vartijat valvomaan, ettei mitään yllättävää tapahtuisi.

Heidän mielestään kaikki näytti menevän heidän pimeiden suunnitelmiensa mukaan. Mutta samaan aikaan Jeesus julisti evankeliumia tuonelassa. Ja kun ylösnousemuksen aika tuli, vartijat kaatuivat kuin kuolleina maahan ja Jeesus astui ulos haudastaan.

Vain Hänellä on valta

"Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: 'Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti.'" (Matt. 28:18-20)

Jeesus puhui heikoille, pienille, puolustuskyvyttömille opetuslapsilleen. Mitä Jeesus heille lopuksi sanoi? "Minulle!" Hän puhui vain itsestään. Kaikki perustuu tästä lähtien vain minuun. Ei hetkeäkään teihin. En sano, että teille on annettu paljon valtaa. Teille ei ole annettu mitään muuta kuin minut.

"Minulle on annettu." Kuten olette nähneet, minulle on annettu ja minä annan teille, jotka itsessänne olette heikkoja ja riippuvaisia minusta, kun seuraatte minua.

"Minulle on annettu kaikki valta". Jotta kykenette olemaan kuuliaisia minulle, teidän täytyy uskoa, että minulla on kaikki valta. Vaikka ei siitä näyttäisikään ja kaikki olisivat teitä vastaan, minun valtani ei katoa. Minulla on kaikissa tilanteissa kaikki valta, ja minun vastustajillani ei ole mitään.

"Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä." Minun valtani ei perustu maailmaan ja siihen mitä maailmassa on. Se on perustettu taivaissa jo ennen aikojen alkua, ja sinne asti se myös ulottuu. Ei kukaan mene taivaaseen muutoin kuin minun kauttani. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni.

Nuo sanat lausui meille kaikkivaltias ylösnoussut Jumalan Poika. Hän sanoi ne meille, inhimillisesti pienille ja heikoille, ja tarkoitti sitä. Hän sanoi ne meille kaikille. Yhdessä ja heikkoina voimme mennä Hänen voimassaan ja Hän on meidän kanssamme.


Jeesus on TIE
Tapani Suonto_________________
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Päivän sana
ViestiLähetetty: 17. Tammi 2021 13:29 
Avatar

Liittynyt: 09. Marras 2010 20:54
Viestit: 6994
*
Lahjavanhurskauden tie

"Ei kukaan voi tulla minun tyköni, ellei isä, joka on minut lähettänyt, häntä vedä." (Joh. 6:44)

Jeesus tarkoittaa aina, mitä Hän sanoo. On mahdotonta tulla Jumalan tykö, ellei Jumala vedä ihmistä ensin puoleensa. Tämän kuullessaan joku saattaa kysyä: "Miksi me sitten julistamme evankeliumia, jos kukaan ei voi pelastua ilman Jumala apua?"

Juuri evankelioimistyö, jota mekin teemme Jumalan Sanan ja Pyhän Hengen kehotuksesta, on sitä, minkä keskellä itse kaikkivaltias Jumala toimii ja vetää ihmisiä puoleensa. Me emme sitä tiedä, mutta ihminen, joka on tuossa prosessissa, tietää sen varmasti.

Vuosia sitten vedin erästä Perjantai Kristukselle -iltaa niin kuin aina ennenkin. Se tuntui niin rutiininomaiselta, että totesin itsekseni lievää syyllisyyttä tuntien: "Täällä ei varmaan kukaan voi tulla uskoon, kun ilmapiiri on niin lattea." Kokouksen jälkeen pari nuorta tuli luokseni hyvin kosketettuina ja totesi: "Täällä oli valtava rakkaus."

Vaikka me olemme joskus väsyneitä. Pyhä Henki ei ole. Hän tekee työtään ja on läsnä aina, kun Jeesusta julistetaan syntiselle maailmalle.

Nuorena osallistuin muutamille rippileireille isosena. Jumala veti puoleensa monia nuoria, ja heitä tuli myös uskoon. Eräällä leirillä oli nuori poika, joka tuli ateistisesta kodista. Kukaan hänen läheisistään ei uskonut Jumalaan eikä hänkään halunnut uskoa.

Kaikesta huolimatta Pyhä Henki kirkasti hänelle leirillä, että Jeesus Kristus on ylösnoussut Jumalan Poika. Hän joutui valtavaan kriisiin, sillä kaikki hänessä vastusti uskoa. Rukoilimme pojan mielenterveyden puolesta, sillä pelkäsimme hänen hajoavan tuossa taistelussa. Vähitellen hän sai asian karisteltua mielestään ja palasi vanhaan epäuskoonsa. On paljon ihmisiä, jotka eivät koskaan halua kohdata totuutta, vaikka Jumala vetääkin heitä puoleensa.

Jumala vetää monella tavalla

Jokaista meitä Jumala vetää puoleensa omalla tavallaan ja omana aikanaan. Eräs mies luki Raamattua ensi kertaa ja joutui yllättäen Jumalan kohtaamaksi. Hän luki Raamatusta: "Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että Hän antoi ainokaisen poikansa, ettei ykikään, joka häneen uskoo, hukkuisi..." (Joh. 3:16)

Tuossa Raamatussa oli painovirhe. "yksikään" sanasta puuttui s-kirjain. Miehen kutsumanimi oli "Yki". Hän kuuli Jumalan kutsun ja tuli uskoon.

Eräs pastori piti telttakokousta tyhjälle teltalle, vaikka teltassa ei ollut ainoatakaan kuulijaa. Hän tiesi, että ääni kantaa kauas. Hän lauloi, keräsi kolehdin, saarnasi ja esitti alttarikutsun. Seuraavana iltana paikalle ilmestyi vanha mummo ja kysyi pastorilta: "Minä olin eilen keinussa järven toisella puolella, kun pastori pyysi kaikkia nostamaan kätensä, jotka haluavat antaa elämänsä Jeesukselle. Minä nostin käteni siellä keinussa, olenko minä nyt uskossa?"

Kannattaa olla kuuliainen, vaikka ei aina ymmärräkään, mitä tapahtuu. Emme ole yksin julistaessamme evankeliumia, sillä Jumala itse vetää ihmisiä puoleensa Henkensä kautta.

Kerran eräs nuori juoksi perjantai-iltana pitkin Helsingin katua ja ohittaessaan kiireessä nuoren naisen hän tyrkkäsi tämän käteen kutsun meidän herätyskokoukseemme ja huusi mennessään: "Mee tonne!" Nainen luki kutsun, tuli kokoukseemme ja antoi elämänsä Kristukselle. Tämä evankelioimistapa ei ollut minkään oppikirjan mukainen, mutta kun Jumala kutsui, se toimi.

Joku on sairasvuoteella kuiskannut viimeisillä voimillaan vieressään makaavalle potilaalle muutaman sanan ja ihminen on pelastunut. Kristuksesta kannattaa kertoa, sillä Jumala vetää edelleen ihmisiä puoleensa.


Jeesus on TIE
Tapani Suonto_________________
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Poissa
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
 Sivu 147/148 [ 1475 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1 ... 144, 145, 146, 147, 148  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää: