Tänään on 18. Maalis 2019 21:43

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
 Sivu 1/1 [ 2 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Koko Suomen terveysaseman ja lääkärien puolesta
ViestiLähetetty: 18. Loka 2018 08:04 
Avatar

Liittynyt: 09. Marras 2010 19:54
Viestit: 5935
*
Rukousapuanne tarvitaan, että koko Suomen terveysasemat ja lääkärit alkaisi huomioida ferritiinimittausta ja pitäisi ferritiiniarvoa varmana tietolähteenä, kuin hemoglobiiniarvo ja suostuisi joka kerta testaamaan ferritiiniarvoa. Terveysaseman ja lääkärien puuttuva tieto saa rautavajeesta kärsivien potilaiden kärsiminen tuplaantumaan väärän diagnoosin perusteella määräämän lääkereseptin kautta. Nyt riittää ja saisi loppua jo nyt.

Tämä on erittäin tärkeä rukousaihe, koska olen seurannut ihmisten kärsimyksiä ja yksi kuoli väärään diagnoosiin ja väärään määräämään lääkkeeseen, joka pahensi hänen terveyttä ja se ei jaksanut ja päättyi itsemurhaan. Väärä diagnoosi ja väärä määräämä lääkeresepti ajaa epätoivoon ja itsemurhan partaalle, jos ei saa toivoa tervehtyä pois.

Kiitos paljon rukousavustanne! :prayer4: :hearts:_________________
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Koko Suomen terveysaseman ja lääkärien puolesta
ViestiLähetetty: 18. Loka 2018 08:22 
Avatar

Liittynyt: 09. Marras 2010 19:54
Viestit: 5935
*
Tässä olisi adressi allekirjoitettavaksi.
....................................................................................................................................
Terveydenhuollon ammattilaisten, niin hoitajien kuin lääkäreidenkin, tulee tunnistaa raudanpuutteen ja muiden puutostautien oireet kaikilla potilailla: lapsilla, äideillä, nuorilla ja keski-ikäisillä naisilla, vanhuksilla, miehillä ja rajoittunutta ruokavaliota noudattavilla.

B12-vitamiininpuutos voi aiheuttaa pysyviä hermoston oireita kuten väsymystä, lihasheikkoutta, tuntohäiriöitä, muisti- ja tasapaino-ongelmia. Riskiryhmässä ovat vanhukset, kasvissyöjät, raskaana olevat ja imettävät naiset.

Raudanpuutteen oireet ovat moninaiset, mutta ferritiinin mittaus tulee kuulua perustutkimukseen potilaan valittaessa mm. seuraavia oireita: runsaat kuukautiset, väsymys, korkea leposyke, päänsärky, muistiongelmat, keskittymiskyvynpuute, alakuloisuus, hidas palautuminen rasituksesta, masennus, nielemisvaikeudet, hiustenlähtö, levottomat jalat, ja kuiva iho, ja ohjata potilas oikeisiin tutkimuksiin raudanpuutteen toteamiseksi ja sopivan hoitosuunnitelman tekemiseksi.

Raudanpuutteen riskiryhmässä ovat erityisesti alle 5-vuotiaat lapset, murrosikäiset tytöt ja raskaana olevat naiset. Rautatasapainoa kuvastava ferritiinin mittaus tulisi olla osa normaalia neuvolaseurantaa ja anemian ennaltaehkäisyä näillä riskiryhmillä ja näin myötäillä WHO:n suositusta raudanpuuteanemian ennaltaehkäisystä WHO:n ja muiden lääketieteellisten tutkimusten mukaan hemoglobiini ei kerro henkilön rautatasapainosta, vaan ferritiinin mittaus on tähän paras tutkimus. Raudanpuute ilman anemiaakin aiheuttaa merkittäviä haittoja niin sikiökehitykselle, raskaudenkululle, äidin fyysiselle ja psyykkiselle voinnille sekä lapsen kasvulle ja kehitykselle.

Ferritiinin ja hemoglobiinin tavoitearvot tulee nostaa vastaamaan terveiden, ei raudanpuutteisten ihmisten arvoja.

Yleistä tietoutta raudan, muiden hivenaineiden ja vitamiinien vaikutuksista on lisättävä ja noudatettava WHO:n suositusta, jonka mukaan kaikkien fertiili-ikäisten naisten tulee syödä rautaa kolme kuukautta vuodessa raudanpuutteen ehkäisemiseksi.

Raudanpuutteen oireita:

-väsymys
-heikotus
-päänsärky
-hermostuneisuus
-masennus
-ahdistuneisuus
-lihasheikkous
-ihon kuivuminen
-levottomat jalat
-käsien ja jalkojen kylmyys
-ruokahaluttomuus
-painon lasku tai nousu
-hengästyminen ja hengenahdistus
-hajamielisyys ja keskittymiskyvyn puute
-hiusten haurastuminen ja hiustenlähtö
-heikentynyt yleiskunto ja suorituskyky
-palan tunne kurkussa ja nielemisvaikeudet
-nopeutunut syke levossa tai pienessäkin rasituksessa
-huimaus

Eiran sairaala

Esa Soppi LKT, sisätautiopin dosentti

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3348

........................................

Äänesi tarvitaan ihmisten terveyden kannalta, kiitos!_________________
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Poissa
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
 Sivu 1/1 [ 2 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää: