Tänään on 20. Maalis 2019 18:06

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
 Sivu 1/32 [ 318 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3, 4, 5 ... 32  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Hyvää joulua!
ViestiLähetetty: 20. Joulu 2011 21:12 

Liittynyt: 28. Elo 2011 00:22
Viestit: 10
Tervehdys,

muutama sananen Joulusta ja joulubiisini:

http://silenceindarkness.vapaavuoro.uus ... -uusisuomi

- Kiltamestari


Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Hyvää joulua!
ViestiLähetetty: 21. Joulu 2011 12:05 

Liittynyt: 04. Tammi 2011 09:33
Viestit: 204
Paikkakunta: Satakunta
Ihan hyvää pohdintaa tuossa kirjoituksessasi. Voisit vielä enemmän keskittyä Jeesuksen syntymään ja elämään, sen tutkimiseen ja etsimiseen.


Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Hyvää joulua!
ViestiLähetetty: 21. Joulu 2011 15:35 
Site Admin
Avatar

Liittynyt: 22. Marras 2010 20:51
Viestit: 5074
Niin, joulut tulevat ja menevät mutta Raamatullinen juhla se ei ole vaan pikemmin pakanallinen juhla, oliko se nyt roomalaisten saturnaalia-juhla, muun muassa mikä se oikeastaan onkaan. Jos olen oikein ymmärtänyt.

Herralla Jeesuksella Kristuksella ei ole oikeastaan syntymäpäivää ollenkaan koska Hän on ollut iankaikkisesti olemassa ja tulee olemaankin iankaikkisesti olemassa, tietysti Isän oikealla puolella. Olenko ymmärtänyt asian oikein? Muiden uskovien kirjoituksista tästä aiheesta.

Ja joka päivänä (eikä ainoastaan jouluna joulukuussa) voi ja pitääkin hiljentyä Isän Jumalan ja Herran Jeesuksen edessä, nöyränä ja kiittää siitä, että meillä ihmisillä on nyt tänäkin päivänä mahdollisuus saada syntimme anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä, Jumalan Armosta meitä syntisiä ihmisiä kohtaan._________________
"Sillä kärsivällisyys on teille tarpeellinen, tehdäksenne Jumalan tahtoa, että te lupauksen saisitte." Hepr. 10:36

http://www.annabellawargh.tk
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Hyvää joulua!
ViestiLähetetty: 21. Joulu 2011 15:51 
Hyvää joulunaikaa minunkin puolestani ja siunausta kaikille lukijoille.


  
 
 Viestin otsikko: Re: Hyvää joulua!
ViestiLähetetty: 21. Joulu 2011 16:16 
Herman kirjoitti:
Hyvää joulunaikaa minunkin puolestani ja siunausta kaikille lukijoille.


Herman...susta ei oo kuulunu aikoihin,mitäs kuuluu :) Hyvää joulunaikaa vaan munkin puolesta,ei juuri pullat täällä tuoksu kun on flunssa :? t.Pulla ;)


  
 
 Viestin otsikko: Re: Hyvää joulua!
ViestiLähetetty: 21. Joulu 2011 16:22 
Site Admin
Avatar

Liittynyt: 09. Marras 2010 16:19
Viestit: 1963
pekka kirjoitti:
Niin, joulut tulevat ja menevät mutta Raamatullinen juhla se ei ole vaan pikemmin pakanallinen juhla, oliko se nyt roomalaisten saturnaalia-juhla, muun muassa mikä se oikeastaan onkaan. Jos olen oikein ymmärtänyt.

Herralla Jeesuksella Kristuksella ei ole oikeastaan syntymäpäivää ollenkaan koska Hän on ollut iankaikkisesti olemassa ja tulee olemaankin iankaikkisesti olemassa, tietysti Isän oikealla puolella. Olenko ymmärtänyt asian oikein? Muiden uskovien kirjoituksista tästä aiheesta.

Ja joka päivänä (eikä ainoastaan jouluna joulukuussa) voi ja pitääkin hiljentyä Isän Jumalan ja Herran Jeesuksen edessä, nöyränä ja kiittää siitä, että meillä ihmisillä on nyt tänäkin päivänä mahdollisuus saada syntimme anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä, Jumalan Armosta meitä syntisiä ihmisiä kohtaan.


Amen!

Joulu ei ole Jeesuksen syntymäpäivä ja joulun perinteet ovat pakanallisista epäjumalan palvonta menoista matkittuja.

Lainaa:
Joulun historia

Vuonna 354 Rooman piispa Julius I määräsi, että Kristuksen virallinen syntymäpäivä oli joulukuun 25. päivä. Babyloniassa oli Tammuksen (kuollut jumala) syntymäpäiväjuhla joulukuun 25 päivä. Joulukuun 25 päivä oli myös Mithran (persialaisten jumala) ja Rooman keisarin syntymäpäivä. Roomalaiset olivat tottuneet näihin pakanajuhliin eivätkä halunneet luopua niistä, siksi Rooman katolinen kirkko määräsi Jeesuksen syntymän ajankohdan väärään ajankohtaan, että se sai viettää tuttua pakanallista juhlaa, jonka nimen he korvasivat Kristuksen syntymäjuhlaksi, mutta itse asiassa he jättivät paljon pakanallisia perinteitä joulujuhlaansa.

Raamatussa ei ole määrätty viettäväksi Kristuksen syntymäjuhlaa. Jeesus ei asettanut joulua eikä apostolit, eikä alkuseurakunta viettänyt ollenkaan Kristuksen syntymäjuhlaa (joulua) joulukuun 25 päivä. Alkuseurakunnassa ei ollut ollenkaan Kristuksen syntymäjuhlan viettämistä kerran vuodessa, koska Jeesus Kristus ei sellaista asettanut. Jeesuksen opetuslapsilla on tietenkin oikeus muistella Jeesuksen syntymää, vaikka joka päivä. Jeesuksen syntymä on tärkeä tapahtuma Raamatussa, mutta vieläkin tärkeämpi tapahtuma on Jeesuksen Kristuksen kuoleman kautta tapahtunut syntien sovitus.

Baabelin, eli Babylonian kuningatar Semiramis asetti poikansa Tammuksen syntymäjuhlaksi joulukuun 25 päivän. Tammuksen sanottiin olevan ruumiillistunut auringonjumala. Tammuksen syntymäjuhlasta tehtiin jokavuotinen juhla, jolloin kansa juhli ja juopotteli. Tammuksen syntymäjuhlaan kuului myös vihreä havupuu, joka koristeltiin pyöreillä palloilla, jotka Tammuksen symbolina symbolisoivat aurinkoa. Tammuksen juhlan aikana uhrattiin myös lapsia Baal epäjumalalle. Roomalaisilla oli myös joulukuussa Saturnaalia juhla (joulukuun 17-23 päivä), tässä juhlassa uhrattiin sika epäjumalalle. Saturnaalia juhla alkoi uhrilla Saturnuksen temppelissä. Saturnaalia juhlaan kuului myös lahjojen tekeminen sekä niiden antaminen. Saturnaalia juhla kesti viikon verran ja siksi ajaksi kaikki kaupan tekeminen keskeytettiin. Saturnaalia juhlan aikana ihmiset irstailivat juopottelemalla ja laulamalla kaduilla alasti ja myös seksiorgioita harrastettiin.

Saturnaalia juhlassa oli koristeina laakerinseppeleitä ja vihreitä puunoksia. Saturnaalia juhlan juuret ovat Babylonian ja muinaisen persian Sacaea juhlassa. Nykyisen joulun tavaramerkit kuten joulukuusi ja joululahjat tulevat siis Babylonian ja Rooman pakanallisista perinteistä. Nykyinen joulu on Babylonian ja Rooman pakanallisten kulttien yhteensulautumisen tulos. Roomassa katolinen kirkko yhdisti nämä kaksi juhlaa yhdeksi ja niin niistä tuli joulu, joka nimettiin Jeesuksen syntymäjuhlaksi, vaikka Jeesus ei syntynyt joulukuussa. 400-luvulla katolisen kirkon johtajat lupasivat kaikille, jotka kääntyivät "kristityiksi" että he voisivat jatkaa Saturnaalia juhlan juhlimista kristittyinä. Näin katolinen kirkko yhdisti "kristityt" ja pakanat viettämään yhdessä yhteistä juhlaa. Rooman katolisen kirkon "evankeliumin" tarkoitus on yhdistää ja sekoittaa asioita keskenään. Saturnaaliasta tuli "kristillinen joulu", johon otettiin aineksia mukaan Tammuksen syntymäjuhlasta, Saturnaaliasta ja Raamatusta. Nämä yhteen sekoittamalla saatiin aikaan "jouluevankeliumi" Jeesuksen syntymisestä joulukuun 25 päivä. Tästä valheesta on tullut niin suosittu jymymenestys, että uskomattomat sekä uskovat yhdessä juhlivat joulun Kristuksen syntymäjuhlana, vaikka Jeesus Kristus ei edes ole syntynyt joulukuussa.

On sanomattakin selvää, että Rooman katolinen kirkko halusi Kristuksen syntymäjuhlan siksi joulukuun 25 päiväksi, että voisivat jatkaa Tammuksen juhlaa sekä Saturnaalia juhlaa. Rooman katolinen kirkko ei ole Jumalan seurakunta, vaan valheellinen porttokirkko. Rooman katolinen kirkko toi pakanuuden niiden kristittyjen keskuuteen, jotka pitivät Rooman katolista kirkkoa oikeana seurakuntana. Tällä tavoin Rooman katolinen kirkko sai eksytettyä uskovia omaksumaan pakanallisia perinteitä. Ikävä kyllä Rooman katolisen kirkon pakanalliset perinteet ovat tärkeässä osassa myös protestanttien keskuudessa sekä ns. vapailla suunnilla.

Babyloniassa siis vietettiin juhlaa joulukuun 25 päivä. Babyloniassa joulukuun 25 päivä oli talvipäivänseisauksen ja auringonjumalan Tammuksen syntymäpäivä. Babylonian sana "yule" tarkoittaa lasta. Joulukuun 25 päivää kutsuttiin yule päiväksi myös pakanallisten anglosaksien parissa. Anglosaksit olivat Brittiensaarilla asuvia asukkaita, jotka puhuivat germaanisia kieliä. Myös skandinaviassa oli yule-juhla, joka oli joulukuun 25 päivä se oli myös talvipäivänseisauksen päivä. Tammusta kutsuttiin Babyloniassa myös nimillä Baal-berith sekä kuusipuun herra. Egyptiläiset sekä persialaiset juhlivat jumalansa syntymäpäivää joulukuun 25 päivänä. Lapsi aurinko jumalaa tarkoittavat monet eri nimet kuten Mithra, Horus, Isvara, Bacchus, Iacchus, Adonis, Attis jne. Lapsi aurinko jumalan palvonnan alkuperä on Babyloniassa, jossa Tammus on tämä lapsi. Eli "jumalallisen" lapsen syntymäjuhlan vieton juuret joulukuun 25 päivä ovat Babyloniassa, josta se myös levisi muualle maailmaan.

Joulukuun 25. päivä oli Roomassa juhlapäivä, sillä myös sinne oli tullut Tammuksen juhla joulukuun 25. päivänä. Tammuksen juhlaan Babyloniassa kuului havupuu, joka koristeltiin pyöreillä palloilla, jotka symbolisoivat aurinkoa. Babylonialaiset palvoivat aurinkoa, siksi he koristelivat kuusen "aurinkopalloilla". Samoin joulukuun 25 päivään kuului sikauhri.

http://www.kotipetripaavola.com/Jeesuksensyntyma.html


Herran Jeesuksen armoa ja rauhaa lukijoille._________________
Armo olkoon kaikkein kanssa, jotka meidän Herraa Jesusta Kristusta lakkaamatta rakastavat, amen!
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Hyvää joulua!
ViestiLähetetty: 21. Joulu 2011 17:06 
EDIT: tämän viestin voi poistaa.


Viimeksi muokannut tph päivämäärä 21. Joulu 2011 18:59, muokattu yhteensä 1 kerran

  
 
 Viestin otsikko: Re: Hyvää joulua!
ViestiLähetetty: 21. Joulu 2011 18:29 
Lainaa:
Toni:Joulu ei ole Jeesuksen syntymäpäivä ja joulun perinteet ovat pakanallisista epäjumalan palvonta menoista matkittuja.


Joo näinhän se taitaa olla ja onkin, mutta siitä huolimatta joutuu vastailla hyvän joulun toivotuksiin.Jos ei se oo uskoville selvää..ajattelevat sen olevan hyvä aika hiljentyä ja olla erityisen avulias monille, niin vielä vähemmän uskosta osattomille.Olis paha mennä selittämään jokaiselle että oot kuule erehtyny pahemman kerran joulun suhteen :) Ja taas epäkohteliasta ja töykeää olla toivottamatta takaisin :think2: Miten sä toni vastaat jos joku tuttu toivottaa sulle kadulla tai kaupas hyvää joulua?
Julkisesti sitä voi kuuluttaa kyllä tai jos se tulee keskustelun aiheeksi luonnostaan jonku kans.Sydämmessäni minäkin uskon niinkuin uskon mutta läheisten takia joulua vietetään meillä perinteisesti niinku ennenkin.


  
 
 Viestin otsikko: Re: Hyvää joulua!
ViestiLähetetty: 21. Joulu 2011 18:46 
Site Admin
Avatar

Liittynyt: 09. Marras 2010 16:19
Viestit: 1963
Lainaa:
Miten sä toni vastaat jos joku tuttu toivottaa sulle kadulla tai kaupas hyvää joulua?


Olen tietysti vastaillut joulun toivotuksiin samanlailla takaisin ennen kuin tulin tuntemaan totuuden asiasta. Enään en toivota hyvää joulua vaan vastaan joulun toivotukseen Herran Jeesuksen armoa ja rauhaa. Itse aijon toimia näin enkä syyllistä ketään siitä vaikka toivottaisikin hyvät joulut.

:pc:_________________
Armo olkoon kaikkein kanssa, jotka meidän Herraa Jesusta Kristusta lakkaamatta rakastavat, amen!
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Hyvää joulua!
ViestiLähetetty: 21. Joulu 2011 18:52 
toni l kirjoitti:
Lainaa:
Miten sä toni vastaat jos joku tuttu toivottaa sulle kadulla tai kaupas hyvää joulua?


Olen tietysti vastaillut joulun toivotuksiin samanlailla takaisin ennen kuin tulin tuntemaan totuuden asiasta. Enään en toivota hyvää joulua vaan vastaan joulun toivotukseen Herran Jeesuksen armoa ja rauhaa. Itse aijon toimia näin enkä syyllistä ketään siitä vaikka toivottaisikin hyvät joulut.

:pc:


Aivan..noinhan siihen vois tosiaan vastata.Itte en yleensä toivottele, mutta toivotuksiin vastaan "kiitos samoin" tjk. :)


  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
 Sivu 1/32 [ 318 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3, 4, 5 ... 32  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää: