Tänään on 20. Maalis 2019 17:39

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
 Sivu 1/1 [ 2 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Foorumin säännöt! (päiväys 07.07.2018)
ViestiLähetetty: 09. Marras 2010 13:24 
Site Admin

Liittynyt: 09. Marras 2010 10:35
Viestit: 61
Uskonaskel-foorumi on riippumaton foorumi, joka ei edusta mitään kirkkoa tai kirkkokuntaa. Jokainen Herran Jeesuksen opetuslapsi kuuluu Kristuksen ruumiseen (Jumalan seurakunta) ja se on periaatteemme tällä foorumilla. Keskustelufoorumi voi olla hedelmällinen keskustelupaikka, jos foorumilla on kypsiä ihmisiä, jotka kykenevät ottamaan muita oikealla tavalla huomioon. Jos foorumin keskustelijoiden ydinjoukko on ihmisiä, jotka ovat kypsiä ja kykenevät ottamaan toisia huomioon, niin silloin on mahdollisuus todella hedelmälliseen keskusteluun. Parhaimmillaan keskustelufoorumi voi olla paikka, jonka kautta ihminen voi oikeasti rakentua ja kasvaa uskossa.

Jos huomaamme, että joku on liikenteessä riita ja kauna mielessä, niin valitettavasti joudumme poistamaan hänet foorumilta, että foorumilla rauha säilyisi. Riidat ja kauna ovat valitettavia ja siksi me myös joudumme puuttumaan tällaiseen käytökseen. Ylläpito saattaa myös puuttua keskusteluun, jos se kokee että keskustelun kautta levitellään oppeja, joiden se katsoo olevan haitallisia, ja omiaan eksyttämään ihmisiä pois totuudesta. Tällaisista opeistakin voidaan keskustella tiettyyn rajaan asti, jonka ylläpito tapauskohtaisesti kulloinkin määrittelee.

Pyydämme, että ennen kuin aloitat keskustelun jostain aiheesta, käyttäisit ensin hakutoimintoa. On nimittäin mahdollista, että kyseisestä aiheesta on olemassa jo oma ketjunsa. On kaikkien etu, että samasta aiheesta käyty keskustelu pysyisi mahdollisimman paljon yhdessä ketjussa, eikä niin että yhdestä aiheesta on lukematon määrä erillisiä ketjuja, mikä lisää turhaan tiedon hajanaisuutta. Ylläpito voi siirrellä ja yhdistellä viestejä tai ketjuja, jos parhaaksi näkee. Ylläpito voi myös poistella viestejä, mikäli se kokee että tätä sääntöä jätetään tieten tahtoen noudattamatta. Mikäli et ole varma, olisiko jotain aihetta parempi jatkaa toiseen ketjuun vaiko aloittaa oma ketjunsa, niin kysy asiasta ylläpidolta.

Ylläpito koittaa luoda ilmapiiriä, jossa olisi mahdollisimman hedelmällistä keskustella, mutta se ei aina ole helppoa sillä ihmisjoukossa syntyy helposti puolueita, jotka ovat toinen toisiaan vastaan. Keskustelufoorumilla voi tulla myös väärinkäsityksiä kun lukee toisten viestejä. Joskus ne voivat saada liian suuret mittasuhteet ja tunteet kuohua yli äyräiden. Ylläpito pyrkii kuitenkin parhaansa mukaan luomaan omalta osaltaan tälle foorumille rakentavan keskusteluilmapiirin. Ylläpito aikoo poistaa foorumilta sellaiset henkilöt, jotka koittavat luoda riitaa foorumille tai muuten käyttäytyvät negatiivisesti. Myös foorumin keskustelijoiden "kalastaminen", eli pyytäminen toisille keskustelufoorumeille on kielletty. Jos ylläpito havaitsee tällaista toimintaa, kalastaja saa varoituksen tai hänet poistetaan foorumilta. Muiden foorumien mainitseminen, tai johonkin keskusteluun linkkaaminen ei ole kiellettyä.

Rukoilemme ja toivomme, että saisimme täällä rakentua Jumalan tahdon mukaisesti. Kaikesta ei tarvitse olla samaa mieltä, mutta riidan haastaminen on kuitenkin sellainen asia johon tullaan puuttumaan ja myös joissakin tapauksissa riidanhaastajat joudutaan poistamaan. Ylläpito antaa ensin asianomaiselle henk.koht. varoituksen ja jos se ei tehoa, niin silloin kyseinen henkilö poistetaan foorumilta. Koitetaan rakentua Jumalan sanan kautta keskustellen ja asioista voidaan olla eri mieltä, mutta väkipakolla ei saa ketään ahdistella.

Keskustelufoorumi ei ole paikallisseurakunta, vaan uskovien (uskomattomat saavat myös osallistua) keskustelufoorumi, jossa tarkoituksena on keskustella ja vaihtaa ajatuksia siitä miten ymmärrämme Jumalan sanaa. Jos pyrimme keskittymään keskustelemaan ja vaihtamaan ajatuksia, niin silloin vältymme riidoilta, emmekä riitaudu henkilöihin, emmekä mene henkilökohtaisuuksiin. Kun keskustelemme niin emme voi välttyä olemasta eri mieltä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että aina joku kokee jonkun olevan väärässä ja tietenkin näin saa kokea kunhan ei provosoidu ja ala haastamaan riitaa. Olkoon jokaisella kuitenkin vapaus kirjoittaa ja olla oma itsensä kunhan pyrkii siihen ettei ala riitelemään eikä asetu ketään vastaan. Kun ja jos joissakin keskusteluissa tulee asioita joista ollaan eri mieltä, niin paras tapa on koittaa perustella asiat Raamatun valossa maltilla ja rauhallisesti.

Uskonaskel-foorumi ei sitoudu minkään kirkon tai kirkkokunnan oppiin, vaan koitamme etsiä vastauksia Raamatusta sekä pysyä yksin Jumalan sanan opetuksen alla. Foorumille saa rekisteröityä kuka tahansa, olkoonpa uskovien yhteyden tausta millainen tahansa. Foorumille saa rekisteröityä myös ihminen joka ei usko Jumalaan tai ihminen joka uskoo johonkin muuhun kuin Raamatun Jumalaan. Foorumin keskustelujen pääpaino on kuitenkin Raamatussa, Jumalan sanassa. Jos koet että tämän foorumin säännöt eivät sovi sinulle, niin silloin sinun kannattaa etsiä joku toinen foorumi, jonka säännöt pystyt hyväksymään ja joka on sinulle sopiva keskustelufoorumi. Jos koet että tämä foorumi on sellainen jonka säännöt kykenet hyväksymään, niin olet tervetullut foorumille.

Jokainen meistä voi erehtyä uskossaan myös ylläpito ja siksi pyrimme täällä Raamatun avulla auttamaan toinen toisiamme kasvamaan uskossa sekä löytämään syvällisemmin Jumalan sanan totuutta sekä Pyhän Hengen vaikuttamaa rakkautta.

Foorumilla pyritään antamaan kaikille vapaus olla oma itsensä (ilman riidanhaastamista) sekä mahdollisuus tuoda esille sen mitä ja miten uskoo Jumalaan. Säännöt ovat sitä varten, että foorumilla pysyisi hyvä ja rakentava keskusteluilmapiiri. Sääntöjen tarkoituksena ei ole kahlehtia ketään, vaan luoda turvallinen ilmapiiri keskustelufoorumille.

Uusien käyttäjien viestit eivät välttämättä näy heti, vaan ne täytyy ensin ylläpidon hyväksyä. Tämä käytäntö on olemassa siitä syystä että foorumille on välillä rekisteröitynyt käyttäjiä, joiden tarkoitus on ollut vain sotkea foorumia roskapostilla. Viestien ennakkotarkastus ei ole kenenkään käyttäjän kohdalla pysyvä toimenpide, ja se poistetaan käytöstä kun huomaamme että foorumille rekisteröitynyt käyttäjä ei ole roskapostittaja.


Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Foorumin säännöt!
ViestiLähetetty: 10. Joulu 2010 16:11 
Site Admin

Liittynyt: 09. Marras 2010 10:35
Viestit: 61
Foorumin ylläpitoon kuuluvat Juha, toni t ja Pekka. Jokaisella ylläpitäjällä on samanlaiset oikeudet, eli he ovat kaikki tasavertaisia, eikä kukaan ylläpidä yksinään tätä foorumia, vaan nämä kolme veljeä yhdessä samanarvoisina.


Poissa
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
 Sivu 1/1 [ 2 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot], Google [Bot] ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää: