No kun pitkäaikaisen keskittymishäiriön ohessa tuli mieleeni Jumalan Sana, jolla on lääkitsevää vaikutusta ADD- ja ADHD-kristittyihin. Niin FB:ssa esitin sitä kysymystä, auttaako Raamatun lukeminen ja/tai kuunteleminen ja Sanan opetuksen kirjoittaminen ADD- ja ADHD-kristittyyn. Sain positiivisia vastauksia muutamalta ADD- ja ADHD-kristityltä, että kyllä auttaa. Se pitää paikkansa, että Jumalan Sanalla on lääkitsevää vaikutusta.
Sananl. 4:22 sillä ne [Jumalan Sanat] ovat elämä sille, joka ne löytää, ja lääke koko hänen ruumiillensa.
Mutta jäin miettimään ihmetellen, mikä aiheuttaa ADD:ta ja ADHD:ta, niin googleen parissa tutkiessani löysin syyn. On varmaan muita syitä, mikä aiheuttaa ADD:ta ja ADHD:ta, mutta löysin yhden osan, jota epäilen vahvasti. Yleensä ADD ja ADHD on periytyvää, kuten vanhemmilla on, mutta minun äipällä ei ole ADD:n ja ADHD:n tyypillisiä piirteitä.
Glykyrritsiini esittää lähes kaikissa tuotteissa, mutta enemmän salmiakissa ja lakuissa. Lakritsin syöminen raskauden aikana aiheuttaa lapselle ADHD-tyyppisiä keskittymis- ja käytöshäiriöitä sekä heikentää heidän suoriutumistaan päättelyä ja muistia mittaavissa tehtävissä. Tämä saattaa johtua siitä, että lakritsin sisältämä glykyrritsiini heikentää istukan kykyä estää sikiön aivojen kehittymistä häiritsevien stressihormonien siirtymistä äidin elimistöstä sikiöön.
Vahvat salmiakkituotteet sisältävät enemmän glykyrritsiiniä kuin lakritsituotteet:
Pandan Lakupalat ja Pepe-patukat 140 mg / 100 g*
Panda Natural -lakritsituotteet 230 mg / 100 g
Fazerin Super Salmiakki 450 mg / 100 g**
Pantteri-makeiset 68 mg / 100 g
Tyrkish Peber 160 mg / 100 g
Fazerin Lakritsi Salmiak 1650 mg / 100 g
Fazerin Salmiakkipastillit 1725 mg / 100 g
https://www.vau.fi/raskaus/elamantavat-raskauden-aikana/lakritsi-salmiakki-ja-raskaus/
Lakritsi ja salmiakki häiritsevät sikiön aivojen kehitystä, kirjoitti:Lakritsi ja salmiakki sisältävät makean makuista glykyrritsiiniä. Glykyrritsiinin tiedetään heikentävän istukan kykyä estää stressihormonien siirtyminen äidin elimistöstä sikiöön. Liiallinen stressihormonitaso vaikuttaa puolestaan negatiivisesti sikiön aivojen kehittymiseen.
https://www.vau.fi/raskaus/elamantavat-raskauden-aikana/lakritsi-salmiakki-ja-raskaus/
Sikiölle haitallista glykyrritsiiniä sadoissa elintarvikkeissa, kirjoitti:Lakritsijuuressa olevan glykyrritsiinin on todettu altistavan muun muassa lapsen muistissa, oppimisessa, käyttäytymisessä, stressinsäätelyssä ja aivojen toiminnassa tapahtuviin muutoksiin sekä edistävän murrosiän alkamista.
Lisäksi raskauden kesto saattaa olla aavistuksen tavanomaista lyhyempi niillä naisilla, jotka ovat syöneet lakritsia ja salmiakkia raskausaikana.
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/745535/Sikiolle+haitallista+glykyrritsiinia+sadoissa+elintarvikkeissa
Tutkimus: Lakritsi raskausaikana voi vaikuttaa lapsen älykkyyteen – jo 250 grammaa viikossa liikaa, kirjoitti:Tuoreen suomalaistutkimuksen mukaan paljon lakritsia raskausaikana syövien äitien lapset saattavat altistua monille haittavaikutuksille. Tutkijoiden mukaan äidin liiallinen lakritsin syönti voi näkyä muun muassa lapsen älykkyysosamäärässä.
https://yle.fi/uutiset/3-9453302
Valitettavasti ei ole suomenkielistä wikipediaa glykyrritsiinin haittavaikutuksista.
https://en.wikipedia.org/wiki/Glycyrrhizin
Wikipedia kirjoitti:Vuonna 2009 julkaistun suomalaistutkimuksen mukaan lakritsin syöminen raskausaikana aiheuttaa lapselle ADHD-tyyppisiä keskittymis- ja käytöshäiriöitä sekä heikentää heidän suoriutumistaan päättelyä, avaruudellista hahmottamista ja muistia mittaavissa tehtävissä. Tämä saattaa johtua siitä, että lakritsin sisältämä glykyrritsiini heikentää istukan kykyä estää sikiön aivojen kehittymistä häiritsevien stressihormonien siirtymistä äidin elimistöstä sikiöön.[48] Lapset menestyivät sitä heikommin, mitä enemmän lakritsia äiti oli nauttinut raskausaikana[49].
https://fi.wikipedia.org/wiki/Tarkkaava ... ivilkkaushäiriö
Rukoilen, että Jumala paljastaisi glykyrritsiinin haittavaikutuksia, niin kyseiset tuotteet otettaisiin pois kaupan hyllyltä.