Tänään on 20. Maalis 2019 18:06

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
 Sivu 2/2 [ 14 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Re: Kysymys esirukouksista
ViestiLähetetty: 14. Kesä 2018 00:39 

Liittynyt: 23. Elo 2017 23:53
Viestit: 334
Oho, tuli todella virhe, tarkoitin ettö profeetta Elias kirjoitti kuningas Jooramille, Joosafatin pojalle. Elias vaikutti Aahabin ja Joosafatin aikana. Hän nousi taivaaseen Joosafatin aikana. Kuitenkin tämän kirjoituksen hän lähetti kuningas Jooramille Joosafatin pojalle vaikka oli jo noussut taivaaseen.

Toisessa kuningasten kirjassa luvussa kaksi kerrotaan Elian noususta taivaaseen. Kolmannessa luvussa Elian taivaaseen menon jälkeen Joosafat, juudan kuningas, tahtoo saada neuvon Elisalta. Eli Joosafat oli vielä kuninkaana Elisan taivaaseenmenon jälkeen.

Toisessa Aikakirjassa Profeetta Elias lähettää kirjoituksen kuningas Jooramille, Joosafatin pojalle (Joosafat oli kuollut ja Elisa oli mennyt taivaaseen jo Joosafatin aikana).

"Sitten Joosafat meni lepoon isiensä tykö, ja hänet haudattiin isiensä viereen Daavidin kaupunkiin. Ja hänen poikansa Jooram tuli kuninkaaksi hänen sijaansa." (2.Aik.21:1,2)

Tässä vähän pidempi pätkä tuosta luvusta, että asia näkyisi selvemmin:

"Sitten Joosafat meni lepoon isiensä tykö, ja hänet haudattiin isiensä
viereen Daavidin kaupunkiin. Ja hänen poikansa Jooram tuli kuninkaaksi hänen sijaansa.
2. Ja hänellä oli veljiä: Joosafatin pojat Asarja, Jehiel, Sakarja, Asarjahu, Miikael ja Sefatja. Nämä kaikki olivat Joosafatin, Israelin kuninkaan, poikia.
3. Ja heidän isänsä oli antanut heille suuria lahjoja, hopeata, kultaa ja kalleuksia, sekä varustettuja kaupunkeja Juudassa; mutta kuninkuuden hän oli antanut Jooramille, sillä tämä oli esikoinen.
4. Kun Jooram oli noussut isänsä valtaistuimelle ja vahvistunut, tappoi hän miekalla kaikki veljensä, niin myös muutamia Israelin päämiehiä.
5. Jooram oli kolmenkymmenen kahden vuoden vanha tullessaan kuninkaaksi, ja hän hallitsi Jerusalemissa kahdeksan vuotta.
6. Mutta hän vaelsi Israelin kuningasten tietä, niinkuin Ahabin suku oli tehnyt, sillä hänellä oli puolisona Ahabin tytär; ja niin hän teki sitä, mikä on pahaa Herran silmissä.
7. Mutta Herra ei tahtonut tuhota Daavidin sukua, koska hän oli tehnyt liiton Daavidin kanssa ja koska hän oli luvannut antaa hänelle ja hänen pojillensa lampun ainiaaksi.
8. Hänen aikanaan edomilaiset luopuivat Juudan vallanalaisuudesta ja asettivat itsellensä kuninkaan.
9. Niin Jooram lähti sinne päällikköineen ja kaikkine sotavaunuineen. Ja hän nousi yöllä ja voitti edomilaiset, jotka olivat saartaneet hänet, ja sotavaunujen päälliköt.
10. Niin edomilaiset luopuivat Juudan vallanalaisuudesta vapaiksi, aina tähän päivään asti. Siihen aikaan luopui hänen vallanalaisuudestaan myös Libna, koska hän oli hyljännyt Herran, isiensä Jumalan.
11. Hänkin teetti uhrikukkuloita Juudan vuoristoon ja saattoi Jerusalemin asukkaat haureuteen ja vietteli Juudan.
12. Mutta profeetta Elialta tuli hänelle tällainen kirjoitus: "Näin sanoo Herra, sinun isäsi Daavidin Jumala: Koska et ole vaeltanut isäsi Joosafatin teitä etkä Aasan, Juudan kuninkaan, teitä,
13. vaan olet vaeltanut Israelin kuningasten tietä ja saattanut Juudan ja Jerusalemin asukkaat haureuteen, niinkuin Ahabin suku saattoi heidät haureuteen; ja koska myös olet tappanut veljesi, jotka olivat sinun isäsi perhekuntaa ja paremmat kuin sinä,
14. katso, sentähden Herra rankaisee sinun kansaasi, poikiasi, vaimojasi ja kaikkea, mitä sinulla on, kovalla vitsauksella;
15. ja sinä itse olet sairastava vaikeata tautia, sisusvaivaa, kunnes vuoden, parin kuluttua sisuksesi taudin voimasta tunkeutuvat ulos." (2.aik.21:1-15)

Elisa nousi siis taivaaseen ennen tämän kirjoituksen lähettämistä. Mainitsit että Elias vaikutti Jooramin aikana. Mutta tämä Jooram, jonka aikana hän vaikutti maan päällisen aikansa loppuaikana, oli toinen Jooram, israelin kuningas:

"Jooram, Ahabin poika, tuli Israelin kuninkaaksi Samariassa Joosafatin, Juudan kuninkaan, kahdeksantenatoista hallitusvuotena, ja hän hallitsi kaksitoista vuotta" (2.kun.3:1)

Ja tosiaan kuten sanoit profeetat ennustovat Kristuksen tulosta jo satoja vuosia ennemmin. Jos he siis kykenivät maan päällä ollessaan Jumalan Hengen vaikutuksesta tietämään aikansa ja jopa tulevan ajan tapahtumia, niin eivätkö he taivaassa ollessaan enää kykene? Jos he alennustilassa kykenivät tietämään salattuja asioita, niin eivätkö he enää täydellisyyden saavutettuaan kykene?


Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Kysymys esirukouksista
ViestiLähetetty: 14. Kesä 2018 08:47 
Avatar

Liittynyt: 24. Joulu 2014 21:34
Viestit: 1341
Paikkakunta: Lohja, Uusimaa
Lyhyt välikommentti kiireisen päivän keskeltä. Sinä Joona et nyt huomaa kaikkea mitä Eliasta kerrotaan. Katsotaanpas ensiksi tekemääni luetteloa kuninkaista 800-luvulla eKr. Vuosiluvuissa voi olla 1-2 vuoden heittoja suuntaansa (olen tehnyt luentosarjan tästä aiheesta 1995, mutta muistini on nykyisin hatara).

Kuninkaat Juudassa – Kuninkaat Israelissa

Joosafat 875-854 – Ahab 875-854
Jooram 854-847 – Ahasja 854-853
Ahasja 847-841 – Jooram 853-842
Atalja 841-835 – Jeehu 842-814 (Elia voiteli Jeehun vielä kuninkaaksi ja Elisan seuraajakseen 1.Kun. 19:16)

Juudan kuningas Jooram hallitsi noin 8 vuotta ja Israelin kuningas Jooram noin 12 vuotta. Elia syntyi 900-800-lukujen vaihteessa eKr ja eli kaikkien yllä mainittujen kuninkaiden aikana._________________
:bible: Kukaan ei synnillä elämäänsä vahvista (Hes. 7:13b)
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Kysymys esirukouksista
ViestiLähetetty: 14. Kesä 2018 15:59 

Liittynyt: 23. Elo 2017 23:53
Viestit: 334
Jukka, se on totta, että Herra käski Eliasta voitelemaan Jeehun Israelin kuninkaaksi, mutta hän ei kuitenkaan niin tehnyt. Vasta Elisa (Eliaksen ylösmenon jälkeen) lähetti erään profeetanoppilaan voitelemaan Jeehun.

"Profeetta Elisa kutsui erään profeetanoppilaan ja sanoi hänelle:
"Vyötä kupeesi ja ota tämä öljyastia mukaasi ja mene Gileadin Raamotiin. Ja tultuasi sinne hae sieltä käsiisi Jeehu, Joosafatin poika, Nimsin pojanpoika; mene sisään, käske hänen nousta toveriensa keskeltä ja vie hänet sisimpään huoneeseen. Ota sitten öljyastia, vuodata öljyä hänen päähänsä ja sano: 'Näin sanoo Herra: Minä olen voidellut sinut Israelin kuninkaaksi'. Avaa sitten ovi ja pakene viivyttelemättä." (2.Kun.9:1-3)

Toki Jumala oli käskenyt Eliasta voitelemaan myös Elisan sseuraajakseen. Eli Elisalla oli EElian voitelu ja tämä taas lähetti pprofeetan voitelemaan Jeehun Israelin kuninkaaksi, joten Eliasta kketju menee Jeehuun asti vaikka hhän ei sitä henkilökohtaisesti itse tehnytkään.

Mutta salli minun vielä sanoa että tarkistapa vielä kun sinulla on aikaa noiden kuninkaiden eelinajat ja Elisan maan päällinen aaika.

Toistan vielä, että toisessa kuningasten kirjassa luvussa kaksi kerrotaan Elian noususta taivaaseen. Kolmannessa luvussa Elian taivaaseen menon jälkeen Joosafat, juudan kuningas, tahtoo saada neuvon Elisalta. Eli Joosafat oli vielä kuninkaana Elisan taivaaseenmenon jälkeen. Kuitenkin Jooram tuli Juudan kuninkaanksi vasta Joosafatin jälkeen. Ja tälle Jooramille, Juudaan kuninkaalle, tuli Elialta kirjoitus.


Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Kysymys esirukouksista
ViestiLähetetty: 14. Kesä 2018 16:11 

Liittynyt: 23. Elo 2017 23:53
Viestit: 334
Tässä joitain aikajanoja joista näkee Israelin ja Juudan kuninkaiden ja profeettojen elinajan:

http://www.walkwiththeword.org/Aids/Gra ... eline.html

https://craigtowens.files.wordpress.com ... judah2.jpg

https://tben.files.wordpress.com/2014/0 ... ophets.gif


Poissa
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
 Sivu 2/2 [ 14 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää: