*
Eilen oli ehtoollinen ja pääsiäisateria. Ensin pidettiin ehtoollisen. Minä en ole aiemmin nähnyt erinäköistä leipää, joka muistuttaa vähän pannaria. Jokaisella ruokapöydällä oli oma se leipä. Se murrettiin ja jaettiin meille ja me söimme sen. Siten odotimme viinin vuoroa ja siten se alkoi. Otimme oman viinilasin, joka oli valmiina ruokapöydällä ja kohotimme viinilasia toisillemme ja joimme sen. Siten pääsiäisaterian vuoro tuli ja söimme sen, siinä oli lampaanlihaa. Tarjolla oli myös broileria. Oli mukava illanvietto. Me vain söimme ja juttelimme ja vietimme laatuaikaa yhdessä, niinkuin Jeesus vietti viimeistä aikaa opetuslasten kanssa. Se oli sellainen tunne itselläni.
Vietittekö / vietättekö myös pääsiäisaterian kanssa paikallisseurakunnassa? Siitä happamattomasta leivästä vielä. Kun se leipätaikina ei voi hapattaa. Kysyn, johtuuko hiivasta, joka saa leipätaikinaa hapattamaan ja kasvamaan? Ilman hiivaa se leipä on ihan "litteä", joka muistuttaa vähän pannaria. Jumala on asettanut ohjeen, jonka mukaan tulee käyttää happamatonta leipää. Tuossa FB:ssa uskonveljemme Petri Kuusela kirjoitti happamattomasta leivästä ja hapatteen perkaamisesta hyvin valaisevasti, niin ymmärsin hapatteen tarkoituksen, josta Jeesus varoitti sanoen: "Varokaa ja kavahtakaa fariseusten ja saddukeusten hapatusta". Nostin esille vain lyhyeen osan siitä. En kaikkea...
1Kor.5:7 "Peratkaa pois vanha hapatus, että teistä tulisi uusi taikina, niinkuin te olettekin happamattomat; sillä onhan meidän pääsiäislampaamme, Kristus, teurastettu."
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.