Tänään on 17. Tammi 2019 19:39

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
 Sivu 2/2 [ 14 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Re: Syntiin lankeaminen ja synnissä eläminen
ViestiLähetetty: 15. Loka 2017 01:07 

Liittynyt: 23. Elo 2017 23:53
Viestit: 334
Näinhän se on todellakin. Eihän Herra tahdo meidän lankeavan tai vaipuvan epäuskoon, mutta vaikka lankeaisimmekin niin voimme nousta. Pietari vajosi veteen mutta Herra nosti hänet ylös. Ja vaikka mee olisimme uskottomat niin hän pysyy uskollisena. Ja jos Herra pitää mielessään syntimme niin kuka voi kestää?


Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Syntiin lankeaminen ja synnissä eläminen
ViestiLähetetty: 15. Loka 2017 09:28 

Liittynyt: 11. Loka 2017 20:30
Viestit: 177
Hei Joonas !

Tämä viestisi ilahdutti minua todella, kiitos siitä ! :)


Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Syntiin lankeaminen ja synnissä eläminen
ViestiLähetetty: 03. Helmi 2018 22:18 

Liittynyt: 16. Loka 2011 19:57
Viestit: 3049
Kaikki vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat :hearts: Jumala tuntee ne, jotka Häntä rakastavat.


Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Syntiin lankeaminen ja synnissä eläminen
ViestiLähetetty: 13. Huhti 2018 09:35 
Avatar

Liittynyt: 09. Marras 2010 19:54
Viestit: 5789
*
No minä toisin tänne lisää ajatusta eli nostan esille sieltä eräästä FB-ryhmästä yhden uskonveljen kirjoituksen, joka koskee sitä syntiin lankeamista. Koetelkaa tämä hänen kirjoitus ja se on niin pitkä luettavaa.

.............................

Viittaat sananlaskujen jakeeseen 24:16 "Sillä seitsemästi vanhurskas lankeaa ja nousee jälleen, mutta jumalattomat suistuvat onnettomuuteen."

Tuossa jakeessa sana "langeta" tulee heprean kielen sanasta "nâphal" (יפול). Sen kirjaimellinen merkitys (heprean sekä suomen kielessä) on "kaatua".

Se ei siis tarkoita pelkkää syntiin lankeamista, vaan samaa sanaa käytetään kohdissa, joissa puhutaan kaatumisesta, maahan heittäytymisestä, masentumisesta, epäonnistumisesta, väkivaltaisesta kuolemasta, nujertumisesta ja monista muista vastaavista tilanteista.

Suomen kielisessä (erityisesti vuoden 33/38) käännöksessä nämä kaikki kohdat usein käännetään sanalla "langeta". Esimerkiksi kohdassa Joos. 7:6 sanotaan: "Niin Joosua repäisi vaatteensa ja lankesi kasvoilleen maahan Herran arkin eteen..." Ymmärrämme että tässä Joosua ei suinkaan langennut syntiin, vaan heittäytyi kasvoilleen. Silti siinä käytetään sanaa "lankesi", joka tulee samasta hepreankielisestä sanasta "nâphal" (יפול).

Mitä tulee tuohon sananlaskujen kohtaan, siinäkään ei puhuta syntiin lankeamisesta, vaan kuvainnollisesta lankeamisesta, kuten kaiken menettämisestä ja onnettomuudesta. Asiayhteydessähän puhutaan jumalattoman aikeista hävittää vanhurskaan maja/leposija.

Raamattu Kansalle (2012) käännös kääntää jakeen tarkasti. Tässä koko asiayhteys:

Sananl. 24:15. Älä väijy, jumalaton, vanhurskaan majaa, älä hävitä hänen leposijaansa.
16 Vaikka vanhurskas kaatuisi seitsemän kertaa, hän nousee jälleen, mutta jumalattomat suistuvat onnettomuuteen.
17 Älä iloitse vihamiehesi kaatuessa, älköön sydämesi riemuitko hänen kompastuessaan

Tänä päivänä on liikkeellä runsaasti uskonnollisia perinteitä ja hyödyttömiä ihmisoppeja, jotka alentavat uskovan kynnystä lankeemukseen ja pyrkivät normalisoimaan syntiä uskovan elämässä. Mutta Jumala ei ole kutsunut meitä sellaiseen elämään, jossa on normaalia lankeilla syntiin seitsemästi. Jumala antaa Raamatussa kiusausten hetkiin aivan erilaiset eväät.

............................

Jumalan seistemän lupausta kiusausten hetkiin

1. Jumala on voimallinen varjelemaan meidät lankeamasta

Jumala todellakin on voimallinen varjelemaan meidät lankeamasta. Omassa voimassamme pystymme tekemään vastarintaa synnille vain tiettyyn rajaan asti, niinkuin orja isäntäänsä vastaan, mutta kaikkivaltias Jumala on voimallinen antamaan voiton suurimmastakin kiusauksesta.

Juud 1:24 Mutta hänelle, joka voi varjella teidät lankeamasta ja asettaa teidät nuhteettomina, riemuitsevina, kirkkautensa eteen,
25 hänelle, ainoalle Jumalalle ja meidän pelastajallemme Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta, hänelle kunnia, majesteetti, voima ja valta ennen kaikkia aikoja ja nyt ja iankaikkisesti! Amen.

2. Jumala ei salli meitä kiusattavan ylitse voimiemme, vaan hän on valmistanut pääsyn kiusauksista, niin että voimme ne kestää

Ei ole olemassa yhtäkään niin suurta kiusausta ja koetusta, josta Jumala ei olisi valmistanut meille pääsyä siten, että voimme sen kestää. Tämä lupaus riisuu meiltä kaikki tekosyyt alistua kiusausten vietäväksi. Jumala todella on uskollinen, eikä hän salli meitä kiusattavan ylitse voimiemme.

1. Kor 10:12 Sentähden, joka luulee seisovansa, katsokoon, ettei lankea.
13 Teitä ei ole kohdannut muu kuin inhimillinen kiusaus; ja Jumala on uskollinen, hän ei salli teitä kiusattavan yli voimienne, vaan salliessaan kiusauksen hän valmistaa myös pääsyn siitä, niin että voitte sen kestää.

3. Jos pyrimme tekemään kutsumisemme ja valitsemisemme lujaksi, emme koskaan lankea

Pietari pudottaa todellisen pommin mennessään ajattelussaan jopa niin pitkälle, että jos pyrimme tekemään kutsumisemme ja valitsemisemme lujaksi, me emme koskaan lankeaisi. Uskon hänen tarkoittavan sitä, että meidän ei ole mikään pakko langeta. Hän on oikeassa. Huomatkaa että jo pelkkä pyrkiminen tähän riittää, sillä Jumala on jo tehnyt kaiken valmiiksi.

2. Piet. 1:10 Pyrkikää sentähden, veljet, sitä enemmän tekemään kutsumisenne ja valitsemisenne lujaksi; sillä jos sen teette, ette koskaan lankea;

4. Me emme ole niitä, jotka eivät koetusta kestä

Uskossa ja Jeesuksessa oleminen ei tarkoita vain Jeesuksen sovitustyöhön uskomista, vaan myös sitä, että kestämme koetuksen. Siitä me tiedämme olemmeko uskossa ja se on meidän mittarimme, jolla me koettelemme itseämme. Jumala lupaa, että me uskovat emme ole niitä, jotka eivät kestä koetusta.

2. Kor 13:5 Koetelkaa itseänne, oletteko uskossa; tutkikaa itseänne. Vai ettekö tunne itseänne, että Jeesus Kristus on teissä? Ellei, niin ette kestä koetusta.
6 Minä toivon teidän tulevan tuntemaan, että me emme ole niitä, jotka eivät koetusta kestä.

5. Kaikille jotka ottavat Jeesuksen vastaan, Jumala antaa voiman tulla lapsikseen

Joh. 1:12 Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä

Kun uskomme lupaukseen siitä, että voima parannuksen tekoon tulee Jeesuksen kautta, samme voiman hylätä elämästämme ne synnit, joiden orjuudessa olemme vaeltaneet. Näin me pelastumme synneiltämme ja pääsemme armoon.

6. Ei yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole

Synti tuottaa kuoleman, joka tässä tapauksessa tarkoittaa kuolemista pois Jumalan yhteydestä. Jeesus opettaa, ettei tämän ole pakko liittyä uskovan elämään, sillä Hän taisteli kiusauksista voittoon raivaten edeltä tien auki pyhään elämään. Sille joka tälle tielle lähtee, Jeesus lupaa, ettei hän ikinä kuole. Tähän meidän on hyvä panna luottamuksemme.

Jaak 1:14 Vaan jokaista kiusaa hänen oma himonsa, joka häntä vetää ja houkuttelee;
15 kun sitten himo on tullut raskaaksi, synnyttää se synnin, mutta kun synti on täytetty, synnyttää se kuoleman.

Joh 11:26 Eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole. Uskotko sen?

7. Jos Poika tekee teidät vapaiksi, niin te tulette todellisesti vapaiksi

Vaikka olisimme aikaisemmin oppineet ajattelemaan, että synti ja Jeesus asuvat samassa talossa samaan aikaan, voimme myös löytää Jumalan lupauksen, jonka mukaan Poika tekee meidät vapaiksi. Emme todellakaan voi palvella kahta herraa.

Joh 8:34 Jeesus vastasi heille: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja.
35 Mutta orja ei pysy talossa iäti; Poika pysyy iäti.
36 Jos siis Poika tekee teidät vapaiksi, niin te tulette todellisesti vapaiksi.

Gal. 5:1 Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina, älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen.

P.V._________________
Hoos.6:3 Niin me otamme siitä vaarin, ja sitä pyytelemme, että me Herran tuntisimme; sillä hän koittaa niinkuin kaunis aamurusko, ja hän tulee meille niinkuin sade, niinkuin ehtoosade aikanansa maan päälle. Biblia.
Poissa
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
 Sivu 2/2 [ 14 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää: