Tänään on 15. Joulu 2018 23:47

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
 Sivu 1/1 [ 1 viesti ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: 2015 Nobelpalkinnon saajan tutkimus tukee luomista
ViestiLähetetty: 14. Huhti 2016 07:27 
Avatar

Liittynyt: 16. Marras 2012 11:32
Viestit: 3063
LÄHDE:

http://maailmankuva.com/tiede-teknologi ... uuden/8164

Kemian Nobel-palkinto myönnettiin tänä vuonna kolmikolle, joka on tehnyt uraauurtavaa työtä selvittäessään miten solut korjaavat ja suojelevat DNA:n geneettistä informaatiota. Tomas Lindahlin, Paul Modrichin and Aziz Sancarin työ on mullistanut tietomme siitä miten elävä solu toimii ja ohjannut mm. syöpälääkkeiden kehitystä.

Joka päivä DNA:mme vahingoittuu mm. uv-säteilyn ja vapaiden radikaalien vuoksi. Mutta jopa ilman ulkoisia haittoja, DNA-molekyyli on itsessään epävakaa. Geeneihin kohdistuu tuhansia spontaaneja muutoksia päivittäin. Lisäksi virheitä aiheutuu mm. solujen jakautumisprosesseissa, joita ihmiskehossa tapahtuu miljoonia vuorokaudessa.

Syy, miksi kehomme ei rappeudu kemikaalipuuroksi, löytyy DNAn korjausmekanismistä. Nobel-palkittu tutkijakolmikko on kartoittanut tarkasti näiden korjausmekanismien toimintaa.

1970-luvulla tutkijat uskoivat että DNA on erittäin vakaa molekyyli, mutta Tomas Lindahl osoitti että DNA hajoaa niin nopeasti että elämän ei pitäisi pystyä kehittymään näissä olosuhteissa. Palkitut tutkijat ovat osoittaneet että solujen korjausmekanismien ansiota on että elämä yleensä ottaen on mahdollista maapallolla.

Mutta miten on mahdollista että elämä kehittyi itsestään, jos sen kehittyminen vaatii monimutkaiset DNAn korjausmekanismit jotta se pystyisi kehittymään? DNAn ja DNAn korjausmekanismin olisi pitänyt kehittyä samanaikaisesti, samassa solussa. Sellaisen tapahtuminen sattumanvaraisesti on matemaattisesti käytännössä mahdotonta. Elämä on siis luotu.

Miksi lehdet eivät ole täynnä kirkuvia otsikoita asiasta?
Selitys on hyvin yksinkertainen ja samalla surullinen. Nykyinen naturalistinen (materialistinen) tieteen maailmankuva ja tiedemiehet/-naiset eivät hyväksy Jumalaa tai muuta Luojaa selityksenä. Kuten eräs biologi on sanonut:

vaikka kaikki todisteet viittaisivat älykkääseen suunnittelijaan, ne hylätään koska ko. teoria ei ole naturalistinen
Nykytieteen pitää keksiä muita selityksiä – olkoon vaikka kuinka mielikuvituksellisia, koska he eivät vain voi hyväksyä Jumalaa selityksenä. Valitettavaa ja ehkä osalle yllättävääkin, mutta tiede ei ole mitään puhdasta totuuden tavoittelua. Tiede on rikki.


Image_________________
***Armo ja rauha lisääntyköön teille Jumalan ja meidän Herramme Jeesuksen tuntemisen kautta.***
Poissa
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
 Sivu 1/1 [ 1 viesti ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää: