Tänään on 15. Joulu 2018 22:32

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
 Sivu 1/15 [ 146 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Katupartiot askel kohti anarkiaa?
ViestiLähetetty: 10. Tammi 2016 12:57 
Avatar

Liittynyt: 24. Joulu 2014 21:34
Viestit: 1327
Paikkakunta: Lohja, Uusimaa
Kun ensimmäisiä kertoja luin lehdistä maamme kaupunkeihin vapaehtoisvoimin perustetuista katupartioista, joiden tarkoitus oli läsnäolollaan luoda turvallisuuden tunnetta valtaväestöön pakolaismäärän kasvaessa, niin pidin juttua hyvänä asia. Vertasin toimintaa eräissä taloyhtiöissä asukkaiden voimin järjestetystä parkkipaikkojen vartioinnista, josta on hyviä kokemuksia autoihin kohdistuneiden rikosten merkittävänä vähenemisenä.

Aivan viime päivinä myönteinen käsitykseni katupartioista on kääntynyt kielteiseksi. Sekä tiedotusvälineet että viranomaiset ovat kertoneet katupartioihin liittyneiden henkilöiden rikollisista taustoista. Kaikilla katupartiolaisilla ei tällaisia ole, mutta hälyttävän monella on. Jossain kaupungissa katupartioihin oli liittynyt tusinan verran jäseniä ja heistä kahdeksalla oli rikosrekisteri (useimmilla väkivaltarikoksista) ja osa kuului skinhedeihin. Lisäävätkö tällaiset muukalaisvihamieliset ihmiset turvallisuutta kaduillamme?

Nyt tätä asiaintilan suuntaa tarkemmin pohdittuani koen katupartioiden olevan askel kohti anarkiaa jossa esivaltan tehtävät ja oikeus otetaan omiin käsiin. Tällaisia katupartioita liikkuin Saksan kaupunkien kaduilla 1930-luvulla ja tiedämme historiasta, millaisiin rikoksiin ja laittomuuksiin ne osallistuivat. Tuo esimerkkini on ontuva, mutta siinä on kuitenkin yhteneväisiä piirteitä meidän katupartioidemme kanssa - eihän ne saksalaisetkaan katupartiot heti laittomuuksiin ryhtyneet.

Oletko sinä muodotanut käsityksesi katupartioinnista? Millaisia hyviä ja/tai huonoja puolia tuossa kansalaistoiminnassa näet?

Lainaan tähän osia politikko ja radiojuontaja Abdirahim Hussein avoimesta kirjeestä pääministeri Sipilälle ja valtiovarainministeri Stubbille (Hussein on 37-vuotias pakolaisena Suomeen 15-vuotiaana tullut mies, jolla on vaimo ja neljä lasta)

Lainaa:
Vetoan teihin nyt: älkää antako tämän maan ajautua tilanteeseen, jossa kansalaiset ottavat lain omiin käsiinsä. Se on loputon tuhon ja väkivallan tie. Käyttäkää niitä toimintavaltuutuksia, jotka suomalaiset ovat teille vaaleissa antaneet ja kertokaa että tämä ei saa olla Suomen tie. Tehkää se, ennen kuin on liian myöhäistä, Hussein kirjoittaa.

Katupartioita syntyy eri puolille Suomea. Monet uudet tulijat, jotka lähtivät karkuun sotaa ja meille täysin vierasta väkivaltaisuutta elävät nyt tällä hetkellä pelossa. Nyt väkivallan uhka on palannut heidän arkeensa. Tiedän omakohtaisesti minkälaista on olla vieras Suomessa. Ja sen kuinka pelottavaa on, kun kadulla tulee joukko skinheadeja joiden mielestä et saisi elää omassa kodissasi. Tiedän, miltä viha tuntuu.

On aika muistuttaa poliitikkoja ja virkamiehiä siitä että Suomi on oikeusvaltio. Oikeusvaltio, jossa turvallisuutta pitää yllä yhteisillä verovaroilla rahoitettu poliisi._________________
:bible: Kukaan ei synnillä elämäänsä vahvista (Hes. 7:13b)
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Katupartiot askel kohti anarkiaa?
ViestiLähetetty: 10. Tammi 2016 14:09 
Avatar

Liittynyt: 24. Joulu 2014 21:34
Viestit: 1327
Paikkakunta: Lohja, Uusimaa
Muutama sana vielä tuosta käsitteestä anarkia (siis kuinka minä sen ymmärrän). Se juontaa kreikan kielen sanasta arkhe (esivalta) ja etuliitteestä an (vastaan, kieltää; siis kieltosana). Minulle anarkia merkitsee maassa vallitsevaa hallituksetonta (hallitsematonta) tilaa, joka johtaa laittomuuteen ja siitä edelleen väkivaltaiseen sekasortoon. Tämä on siis oma käsitykseni sanan anarkia merkityksestä.

Kun siirrytään sitten pohtimaan ilmaisua laittomuus, niin siitä Raamatussa on runsaasti opetusta. Laittomuus (anomia) on hyvin voimakas syntiä merkitsevä sana alkukielessä. Syntiä merkitseviä sanoja on useita, joilla kullakin on omanlaisensa vivahde ja merkityssisältö, mutta laittomuudessa (anomia) on ajauduttu paatumuksen tilaan, jossa toimitaan kuin lakia ei olisi olemassakaan. Alkukielessä laatusana anomus (ilman lakia oleva, laiton) merkitsee lain määrätietoista hylkäämistä ja rikkomista sekä täydellistä piittaamattomuutta laista ja sen halveksimista.

Laittomuus johtaa Antikristuksen aikaan, jossa ihmisessä personoituu tuo Laiton (ho anomos), joka rikkoo, hylkää ja halveksii lakia moraalisääntöineen ja korottaa itsensä yli kaiken sen, mitä Jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan. Tämä antikristillinen henki vaikuttaa näkyvästi nykyisten lakien säätämisessä niin Suomessa kuin maailmallakin._________________
:bible: Kukaan ei synnillä elämäänsä vahvista (Hes. 7:13b)
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Katupartiot askel kohti anarkiaa?
ViestiLähetetty: 10. Tammi 2016 16:25 
Avatar

Liittynyt: 16. Marras 2012 11:32
Viestit: 3063
Minulla on hyvä kokemuksia katupartioinnista.

Helsingissä partioi katuja semmoinen jengi jolla on liivit päällä ja niissä on saappaan kuva.

Monet humalaiset he ovat pelastaneet jäätymiseötä tai oksennukseensa tukehtumiselta ja muutenkin auttaneet ihmisiä paljon.

He myös tarjosivat trakuja ja evankeliumia tuon saapas työnsä oheessa, se jos mikä oli poikaa.

Eli on monenlaista katupartiota liikkeellä.

Tuohon aloituksessasi viittaamaasi Sons of Odin liikkeen partiointiin ajattelen olevan oikea ratkaisu se että tuommoiselle ei olisi tarvetta ollenkaan. Oikea ratkaisu ei ole kieltää katupartiointia (keneltäkään) vaan antaa poliisille niin paljon lisärahoitusta , että heitä on näkyvästi kaupunkikuvassa sekä niin paljon, että he voivat nopeasti tarttua kaikkiin tehtäviin mitä heille tuleekin. Nyt kun ollaan säästetty poliisin määrärahoista niin ollaan säästetty typerästä paikasta ja siksi syntyy tämmöisiä omia partioita.

Sons of Odinista vielä sen verran, että jos he eivät tee mitään rikoksia partioidessaan ei heidän yhteistä partiointia tulisi kieltää, vain siksi että he voisivat tehdä jonkun rikoksen, sillä niinhän voi jokainen tehdä rikoksen partioidessaan tai ostoksilla käydessään tai missä vaan. Kohta sanotaan ettei roppolan nyrkkeilijät saa kokoontua verryttelyasuissaan , koska heistä jotkut on kuulemma ajanut ylinopeutta ehkä.

Lisäksi meidän oma eduskuntamme on täynnä rikoksia tehneitä yksilöitä on ihmeellistä että nuo rikolliset päättävät asioistamme ja vaikka valheet ja rikokset paljastuvat yhteiskunnassa he vain jatkavat toimiaan eikä heitä potkita pihalle.

Nytkö pitäisi tuomita Sons of Odinin partiointi jossa ei mitään rikoksia ole tapahtunut vaikka oma eduskuntamme on täynnä valehtelijoita ja rikollisia. Jos todistetusti katupartioinnissa tapahtuisi rikoksia olisi asia toinen, mutta niin kauan kun näin ei ole niin minun mielestäni saavat jatkaa partiointiansa riippumatta taustoista.

Luettelo rikoksista tuomituista kansanedustajista:

Jan Vapaavuorella (asuntoministeri) on tilillään tuomio pahoinpitelystä, varkauteen osallisuudesta sekä vuonna 2001 rattijuopumuksesta
• Taru Tujunen (puoluesihteeri, ei ehdolla) on tuomittu myymälävarkauksista

• Kimmo Sasi (perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana, entinen ministeri) tuomittiin kuolemantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta

• Kari Häkämies (entinen puoluesihteeri) sai tuomion kolmesta eri pahoinpitelytapauksesta (“tämä on ollut raskas prosessi”)

• Harri Jaskari (kansanedustaja) sai päiväsakkoja laittomasta uhkauksesta

• Prikaatinkenraali Olli Nepponen (kansanedustaja) erosi puolustusvoimien palveluksesta salattuaan rattijuopumustuomionsa

• Sirpa Pietikäinen (europarlamentaarikko) sai ehdollista törkeästä rattijuopumuksesta (“Selvin päin en olisi humalassa auton rattiin lähtenyt”)
vanhempi konstaapeli Petri Salo (kansanedustaja) on saanut tuomion kunnianloukkauksesta sekä nyt hiljattain törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta (hän yritti myös “voidella” hänet pysäyttäneen poliisin, mutta lahjussyytteet hylättiin)

• Sirkka-Liisa Anttila on tuomittu vuonna 1965 perättömästä lausumasta eli kansanomaisesti “väärästä valasta” 6 kk ehdolliseen vankeusrangaistukseen, veljensä oikeudenkäynnin yhteydessä.

• Kansanedustaja James Hirvisaari sai joulukuussa 2011 sakot kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Hovioikeuden mielestä kansanedustaja oli kirjoittanut blogissaan halventavasti muslimeista.

• Kauppa- ja teollisuusministeri Kauko Juhantalo tuomittiin vuonna 1993 vuoden ehdolliseen vankeuteen lahjusten vaatimisesta ns. koplausjutussa.

• Vuonna 1933 presidentti määräsi syytteeseen asetettavaksi ministeri Juho Niukkasen, jota syytettiin ns. raaputusjutussa valtioneuvoston pöytäkirjan väärentämisestä. Näyttöä ei löytynyt, ja syyte hylättiin.
1953 eduskunta päätti, että neljä ministeriä asetetaan syytteeseen valtionavun antamisesta konkurssikypsälle Salaputki Oy:lle. Ministerit Jussi Raatikainen ja Matti Lepistö tuomittiin sakkoihin ja korvauksiin, Aleksi Aaltosen ja Onni Peltosen syytteet sen sijaan raukesivat.

• Vuonna 1960 joukko ministereitä ja virkamiehiä pantiin syytteeseen Helsingin Kätilöopiston urakan antamisesta konkurssin partaalla olleelle Teora Oy:lle. Entiset ministerit Aarre Simonen ja Vilho Väyrynen tuomittiin virkavirheestä sakkoihin.

• Kansanedustaja Eero Lattula tuomittiin törkeästä veropetoksesta, mutta presidentti Mauno Koivisto armahti hänet 11. syyskuuta 1987.

• Kansanedustaja Kike Elomaa tuomittiin vuonna 2003 hovioikeudessa kahdesta rekisterimerkintärikoksesta. Elomaan puoliso oli päätekijänä laajassa petosjutussa Ruotsin valtiota vastaan. Kike Elomaan maksettavaksi koitui yli 4000 euron sakot.

• Kansanedustaja Mika Niikolta löytyy rötöslistaa enemmänkin: Hän on istunut syytettyjen penkillä erilaisten pikkurikosten ansiosta peräti neljästi. Vuonna 1982, 15-vuotiaana, Niikko ajeli ystävänsä varastamalla työkoneella vantaalaisella rakennustyömaalla. Rangaistuksena koululainen Niikko joutui maksamaan yhteensä 39 päiväsakkoa eli 312 markkaa. Vuotta myöhemmin Niikko päätyi käräjille käsilaukkuvarkaudesta. Vuonna 1985 hän sotkeutui jo vakavampiin rikoksiin. Kahden kumppaninsa kanssa Niikko tuomittiin kymmenientuhansien markkojen vahingonkorvauksiin. He olivat ostelleet katteettomalla pankkikortilla tavaraa lähes 70 kertaa. Lisäksi rapsahti puolen vuoden ehdollinen tuomio. Vuonna 1990 Niikko ajoi suojatiellä polkupyörää taluttaneen naisen päälle. Hän oli liikkeellä varastetulla autolla. Nainen loukkaantui, mutta Niikko selvisi sakoilla.

• Helsingin kaupungin liikuntajohtajaa ja entistä kansanedustajaa Anssi Rauramoa epäillään rattijuopumuksesta. Rauramo on itse ilmoittanut asiasta sekä kaupunginjohtaja Jussi Pajuselle että lähimmälle esimiehelleen apulaiskaupunginjohtaja Tuula Haataiselle.

• Kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson tuomittiin reilun parin tonnin sakkoihin Hyvinkään käräjäoikeudessa. Syynä oli räikeä ylinopeus. Guzenina-Richardson ajoi itsenäisyyspäivänä Hämeenlinnan moottoritiellä Nurmijärvellä yli sataaviittäkymppiä, kun alueella oli satasen rajoitus.

• Osmo Soininvaara on joutunut kahnauksiin lain kanssa radikalisminsa vuoksi. “Olen saanut 40 päiväsakkoa Koijärvellä luvattoman padon tekemisestä ja neljä päiväsakkoa Tampereen virastotalon valtauksesta”, hän kertoi IL:n vaalikoneessa.

• Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Pentti Oinonen on tuomittu kolmen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen Nilsiän kihlakunnanoikeudessa vuonna 1989. Tuomio tuli törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenteen vaarantamisesta. Lisäksi Oinonen on tuomittu maksamaan ampuma-aserikoksesta kaksikymmentä päiväsakkoa vuonna 1992.

• Kansanedustaja Silvia Modig, 34, tuomittiin vuonna 1995 törkeästä rattijuopumuksesta, ajo-oikeudetta ajosta ja liikenteen vaarantamisesta 80 päiväsakkoon. Helsingin käräjäoikeuden tuomiosta käy ilmi, että tekohetkellä 19-vuotias Modig oli kuljettanut autoa yleisellä tiellä kymmenen metrin mittaisen matkan 1,4 promillen humalassa. Tuomion mukaan teko on ollut omiaan vaarantamaan toisten turvallisuutta. Hänellä ei ollut myöskään ajo-oikeutta.

• Kansanedustaja Timo Kalli on antanut sekä Ylen A-studiolle että Helsingin Sanomille sangen avomielisen lausunnon. Sen mukaan hän ei paljasta vaalikampanjansa rahoittajaa, vaikka laki niin velvoittaa tekemään. Rahoittajaa ei Kallin mukaan tarvitse kertoa, koska kertomatta jättämisestä ei ole laissa rangaistusta. Sitä paitsi hän rikkoisi välipuheen rahoittajansa kanssa, jolle Kalli on luvannut pitää tiedon salassa.

• Kimmo Tiilikainen oli pätkäministeri ympäristöministeriössä ja kansanedustaja. Poliisi epäili ruokolahtelaista Tiilikaista velallisen epärehellisyydestä ja kirjanpitorikoksesta Saimaan Ruokapalvelu Oy:ssä. Tapaus eteni esitutkinnasta syyteharkintaan saakka mutta asia raukesi.

• Paula Lehtomäki, ministeri ja kansanedustaja, jonka vastaanottamat KMS-rahat ovat tiettävästi vieläkin palauttamatta. Lisäksi Lehtomäellä on takanaan epäselvyyksiä päivärahoista: “Muun muassa kuhmolainen ministeri Paula Lehtomäki saa korkeinta kulukorvausta, vaikka hän asuu perheineen Sipoossa”, kertoo Helsingin Sanomat.

• Hannu Takkula, eurokansanedustaja. Kulukorvaus- ja valtuustopaikkajupakka. “Poliitikkojen kotikunta nousi esille Rovaniemen hallinto-oikeuden päätöksen vuoksi. Oikeuden mukaan euroedustaja Hannu Takkula ei voi olla Rovaniemen kaupunginvaltuuston jäsen, sillä hänellä on puolisonsa kanssa yhteinen koti Turussa.”

• 27.5. 2002 Ilta-Sanomat julkaisi uutisen, jossa kerrottiin kulttuuriministeri Lindénin myöntäneen valtionapua golfkentälle, jossa hän perheineen oli osakkaana. Lindén ilmoitti erostaan yllättäen eduskunnan kyselytunnilla torstaina 30.5. Hän myönsi virheensä ja kertoi, ettei ollut tajunnut, että golfosake katsotaan sijoitukseksi, ennen kuin luki asiasta Ilta-Sanomista. Jo ennen eroamispäätöstä tutkimuksensa aloittanut oikeuskansleri Paavo Nikula antoi Lindénille huomautuksen virheellisestä menettelystä 12. kesäkuuta.

• Kansanedustaja Merikukka Forsius sai Matti Vanhasen järjestämänä KMS-vaalirahaa ja tunnettiin muutoinkin tiiviistä yhteydenpidosta Vanhaseen. Asuu Vihdissä, jonne haluttiin Vanhasen tuella Ideapark. Loikkasi Vihreistä Kokoomukseen, josta seurasi kiista vaalirahoituksesta.

• Kansanedustaja Eero Lehti on epäiltynä ympäristörikoksesta, joka liittyy ruoppaustöihin hänen omistamallaan kiinteistöllä Hiittisten kylässä Dragsfjärdin saaristossa. (…) Tapausta tutkitaan epäiltynä ympäristön turmelemisena ja vesilain luparikkomuksena. Eero Lehti (kok) on tuomittu ennakkoperintälain rikkomisesta ja sosiaaliturvamaksujen laiminlyönnistä. Rikoksen katsottiin tapahtuneen 1984–1986. – Olin jossain yrityksessä hallituksen jäsenenä ja kirjanpitäjä jätti maksut hoitamatta, Lehti selittää.

• Esitutkinnan jälkeen Helsingin kihlakunnan syyttäjä päätti syyttää kansanedustaja Harri Jaskaria yhdestä laittomasta uhkauksesta, josta Tampereen käräjäoikeus tuomitsi Jaskarin 26.3.2007 55 päiväsakkoon. Jaskari itse kiisti uhanneensa. Hän ei kuitenkaan aio valittaa päätöksestä, koska ei usko mahdollisuuksiinsa saada muutosta tuomioon.

• Kansanedustaja Lauri Oinonen on edistänyt vaalirahoituskohusta tunnetuksi tulleen liikemies Arto Merisalon liiketoimia, jotka osoittautuivat myöhemmin huijaukseksi, kertoo MTV3.fi:n uutiset.

• Kansanedustaja Paula Sihto Ilmajoelta ja kansanedustajaehdokas Lasse Hautala Kauhajoelta ovat jääneet kiinni valehtelusta. Molemmat ilmoittivat Pohjalaisen haastattelussa 16.5., etteivät ole saaneet Kehittyvien maakuntien Suomi ry:ltä vaalitukea ennen viime eduskuntavaaleja. Yhdistyksen puheenjohtaja, asianajaja

• Pekka Lind julkisti täydellisen listan tuen saajista. Siitä käy ilmi, että Lasse Hautala sai 10 000 euroa ja Paula Sihto 5 000 euroa.

• Kansanedustaja Toni Halme oli oma lukunsa.

• 19. joulukuuta 2003 valtakunnansyyttäjä päätti nostaa syytteen Martti Mannista vastaan virkasalaisuuden rikkomisesta ja Anneli Jäätteenmäkeä vastaan yllytyksestä ja avunannosta virkasalaisuuden rikkomiseen. Helsingin käräjäoikeuden päätöksellä 19. maaliskuuta 2004 Jäätteenmäki kuitenkin todettiin syyttömäksi. Manniselle tuomittiin 80 päiväsakkoa. Valtionsyyttäjä Jarmo Äijälä oli vaatinut molemmille sakkorangaistusta, pitäen Mannisen toimintaa vakavampana.

• Kansanedustaja Tanja Karpela: Rattijuopumus vuonna 1993 – “Tanja sanoi olleensa pakkotilanteessa, koska joutui pakenemaan väkivaltaisesti käyttäytynyttä miesystäväänsä Totti Karpelaa. Veren alkoholipitoisuudeksi mitattiin 1,07 promillea ja hänet tuomittiin 75 päiväsakkoon.

• Tammikuussa 2001 Yleisradion MOT-ohjelma paljasti, että kansanedustaja Pentti Tiusanen oli 1974–1977 opiskellessaan Itä-Saksassa vakoillut maan salaiselle poliisille Stasille laatimalla toisista opiskelijoista ja itäsaksalaisesta tyttöystävästään mainelausuntoja.

• Helsingin käräjäoikeus hylkäsi kansanedustaja Rosa Meriläiseen kohdistetun huumerikossyytteen. Meriläistä syytettiin huumausaineen käyttörikoksesta, kun hän oli itse kertonut pilven poltosta Image-lehden ja MTV3:n uutisten haastattelussa. Käräjäoikeuden mukaan ne eivät kuitenkaan riittäneet näytöksi, kun Meriläinen oli kiistänyt huumeiden käytön niin poliisikuulusteluissa kuin oikeudessakin.

• Entisen SDP:n puheenjohtaja ja kansanedustaja Ulf Sundqvistin huikea rötöslista vankeusrangaistuksineen ja korvauksineen on oma kappaleensa.

• Kansanedustaja Antero Kekkonen on tuomittu rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja liikennerikkomuksesta 60 päiväsakkoon eli maksamaan 3660 euroa ja ajokieltoon joulukuun loppuun asti.
MTK:n puheenjohtajana ollessaan kansanedustaja, ulkoministeri Heikki Haavisto tuomittiin 29.6.1991 liikenteen vaarantamisesta, ruumiinvamman tuottamisesta ja liikennepaosta 72 000 markan sakkoon. Tästä syystä hänen kelpoisuutensa ministeriksi kyseenalaistettiin laajasti.

• Kansanedustaja Marjo Matikainen-Kallström kertoi olleensa kuulusteluissa maastohiihdon dopingjupakassa. Kansanedustajan mukaan häntä epäillään väärien tietojen antamisesta asianomistajana ja merkityksellisten seikkojen salaamisesta Suomen Tietotoimiston taannoisen dopingjutun esitutkinnassa ja oikeudenkäynnissä. Epäillyt rikosnimikkeet ovat väärä ilmianto ja törkeä petos. Entinen huippuhiihtäjä kertoi kiistäneensä kaikki epäilyt aiheettomina.

• Kansanedustaja Jussi Halla-ahoa epäiltiin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. 27. maaliskuuta 2009 apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske päätti poliisin suorittaman esitutkinnan perusteella nostaa syytteen Halla-ahoa vastaan Helsingin käräjäoikeudessa. Tämän katsottiin blogikirjoituksessaan “Muutama täky Illmanin Mikalle” syyllistyneen uskonrauhan rikkomiseen ja kiihottamiseen kansanryhmää vastaan, koska hän oli 3. kesäkuuta 2008 ”laatinut ja internetissä toimittanut yleisön saataville kirjoituksen, jossa islam ja sen pyhät instituutiot yhdistettiin pedofiliaan ja jossa esitettiin, että ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen on erään kansanryhmän kansallinen tai geneettinen erityispiirre”. Syyskuussa 2009 Halla-aho tuomittiin 30 päiväsakkoon uskonrauhan rikkomisesta blogitekstinsä perusteella.

• Oikeuskansleri Jaakko Jonkka pelasti kansanedustaja Mauri Pekkarisen mahdollisesti jopa valtakunnanoikeudelta lahjusrikkomuksesta. Jupakka liittyi Suomi-Soffan lähes 900 000 euron avustukseen, jonka vastineeksi Pekkarisen epäiltiin saaneen rahaa vaalityöhönsä tekemillään taulukaupoilla.

• Kansanedustaja Mikko Alatalo sai 30 vuotta sitten sakot lievästä huumausainerikoksesta.

• Rainer Erlund valittiin kansanedustajaksi vuonna 1999. Hovioikeus katsoi Erlundin syyllistyneen kotirauhan häirinnän lisäksi lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yritykseen ja korotti tuomion 45 päivän ehdolliseksi vankeudeksi maaliskuussa 2000. Erlundia painostettiin eroamaan eduskunnasta, mutta hän ei suostunut eroamaan. Erlundilla oli aikaisempi tuomio lapsen vapaudenriiston yrityksestä vuodelta 1983.

• Jari Vilen, joka toimi mm. ministerinä, muistetaan siitä, että hän plagioi pro gradu-työhönsä pitkiä tekstejä toiselta tutkijalta ilman lähdeviittausta. Herra palkittiin Unkarin suurlähettilään vakanssilla.

• Perussuomalaisten Matti Putkonen on tuomittu raiskaaja. Putkonen tuomittiin kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja 10 000 markan sakkoihin helmikuussa 1990. Raiskaus tapahtui Kuhmossa vuonna 1988. Raastuvanoikeus vapautti Putkosen, mutta hovioikeus tuomitsi, ja korkein oikeus vahvisti hovioikeuden tuomion. Putkonen ei suostunut eroamaan silloisesta tehtävästään maaliiton liittotoimikunnan puheenjohtajana, mutta jäi puolen vuoden virkavapaalle.

• Ilkka Kanerva tuomittiin ehdolliseen vankeuteen törkeästä lahjuksen ottamisesta ja hänet erotettiin ulkoministerinvirasta “asiattomasta Johanna Tukiaisen ahdistelusta”. Kanerva on pitänyt yhteyttä paitsi Novan Arto Merisaloon ja Tukiaiseen, tiettävästi myös joihinkin moottoripyöräjengiläisiin, jotka vierailivat Kanervan kohutuilla syntymäpäivillä.

• Sampsa Katajaa (varapuheenjohtaja, kansanedustaja) epäillään lahjusrikkomuksesta ja tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta, mutta esitutkinta venynee vaalien yli. Näihin tapauksiin liittyy pahamaineinen Nova Group, jolta Jyrki Katainen kielsi (valheellisesti) Kokoomuksen saaneen vaalitukea.

• Pääministeri Jyrki Kataisen asiakirjaväärennökset todettiin tapahtuneiksi, mutta valtionsyyttäjä jätti nostamatta asiassa syytteitä.

LÄHDE:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_ ... dustajista_________________
***Armo ja rauha lisääntyköön teille Jumalan ja meidän Herramme Jeesuksen tuntemisen kautta.***
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Katupartiot askel kohti anarkiaa?
ViestiLähetetty: 10. Tammi 2016 17:06 

Liittynyt: 25. Heinä 2014 23:05
Viestit: 501
Onpahan nuo meidän mainiot poliitikot lakeja noudattavaa porukkaa.


:)_________________
"Halleluja! Ylistäkää, te Herran palvelijat, ylistäkää Herran nimeä!"
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Katupartiot askel kohti anarkiaa?
ViestiLähetetty: 10. Tammi 2016 17:08 

Liittynyt: 16. Loka 2011 19:57
Viestit: 3049
Niinhän se on, että 'ken voi kiven ensimmäisen heittää sen..?'


Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Katupartiot askel kohti anarkiaa?
ViestiLähetetty: 10. Tammi 2016 17:18 

Liittynyt: 02. Joulu 2012 15:47
Viestit: 1324
Tekeville sattuu ;) varmaan kumminkin ovat oppineet kohelluksistaan ..tosin jos oikein muistan ei eduskuntaan ainakaan ministeriksi saisi valita tuomittua vaan ..täytyy olla nuhteeton siis puhdas kuin pulmunen ,mutta nythän kaikki terve lakikin on maahan tallattuna ja monin paikoin vitsi ,joten ...näillä mennään loppuun ja tuskin meno paranee.


Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Katupartiot askel kohti anarkiaa?
ViestiLähetetty: 10. Tammi 2016 18:40 

Liittynyt: 16. Loka 2011 19:57
Viestit: 3049
Itseäni kun ajattelen, niin vaikka tällä hetkellä elän ihan kunnollista elämää ja minulla sattuu olemaan puhdas rikosrekisteri, niin elin sellaisen nuoruuden, että minulla voisi olla kovatkin tuomiot takana. Minä haluankin aina antaa sijaa ihmisen muuttumiselle kaikkien kohdalla. Menneet rikokset eivät määritä sitä, millainen ihminen on. Mielestäni moni hyvä ihminen jäisi vaille mahdollisuutta vaikuttaa eduskunnassa jos rikoksiin syyllistyneet eivät voisi siellä olla. Vankeusrangaistusta kärsivät eivät useinkaan ole sen pahempia ihmisiä kuin muutkaan. Kenen vain elämä voi jostain syystä jossain tilanteessa ajautua siihen pisteeseen, että onkin tuomittu rikollinen. Jopa silloin, kun yrittää elää oikein ja hyvin ja on uskossa. Esimerkiksi liikenteessä tapahtunut tappo on yksi sellainen rikos, joka voi tulla kenen tahansa kohdalle. Ihmiset tekevät virheitä ja tietenkin laki rankaisee niistä ja kuuluukin rankaista.

Meillä on työpaikalla yhdyskuntapalvelusta suorittavia ihmisiä, jotka ovat tähän mennessä olleet ihan kunnon väkeä, vaikka siihenkin pitää olla melkomoinen tuomio alla. On toki olemassa myös paatuneita rikollisia, jotka ovat heti taas rikoksia uudelleen tekemässä, kun vankeudesta pääsevät, mutta se porukka on tuomituistakin hyvin pieni.

"Ei ole hyvä henkilöön katsoa, mutta leipäpalankin tähden rikkomus tehdään (Sananl.28:21)."


Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Katupartiot askel kohti anarkiaa?
ViestiLähetetty: 10. Tammi 2016 18:52 
Avatar

Liittynyt: 09. Marras 2010 11:30
Viestit: 3395
http://www.kotipetripaavola.com/katupar ... uudet.html_________________
Sisarille ja veljille, jotka ovat Isässä Jumalassa rakastetut ja Jeesuksessa Kristuksessa pelastetut, lisääntyköön teille laupeus, rauha, armo, totuus ja rakkaus Pyhässä Hengessä!
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Katupartiot askel kohti anarkiaa?
ViestiLähetetty: 10. Tammi 2016 19:19 

Liittynyt: 08. Elo 2012 11:43
Viestit: 810
Näen nämä mamuvastaiset katupartiot yksiselitteisesti kielteisenä kehityksenä, niihin todennäköisesti hakeutuu sellaisia ihmisiä, joilla on huomattava valmius toimia väkivaltaisesti sopivasti provosoituina. Emme tarvitse Suomen kaduille tällaisia partioita. Tietysti näiden synty voidaan nähdä vastareaktiona maahanmuuttajien tekemiin rikoksiin ja häiriköintiin, joka sekin on huolestuttavaa kehitystä. Levottomia aikoja näköjään eletään. Jos Suomen kaduille todella tarvitaan ylimääräistä palkatonta "vartiointiapua", olisi katupartioita varten luotava toimintaa ohjaava lainsäädäntö ja partiot asetettava paikallisen poliisin alaisuuteen.


Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Katupartiot askel kohti anarkiaa?
ViestiLähetetty: 10. Tammi 2016 20:17 

Liittynyt: 14. Joulu 2010 23:00
Viestit: 560
Lainaa:
Minulla on hyvä kokemuksia katupartioinnista.

Helsingissä partioi katuja semmoinen jengi jolla on liivit päällä ja niissä on saappaan kuva.


Olikos tän katupartion nimi mono ?

Itsekkin muistan että Lahden kaduilla pyöri tällaisia saapas selkäisiä ryhmiä pörräämässä ympäri kaupunkia ja he pitivät huolta nuorisosta ja muistakin pulaan joutuneista.

Tällä porukalla oli myös ennaltaehkäisevä vaikutus hölmöilylle. Itselläkään ei tullut mieleenkään alkaa tekemään tuhmuuksia kun tää porukka oli näköetäisyydellä :thumbup:

Mutta joo, kannatan myös yleisellä tasolla näitä katupartioita ja jos asuisin toisaalla niin voisin mennä itsekkin tuollaiseen partioimis toimintaan mukaan.
Kaikenlaisella partioinnilla on ennaltaehkäisevä vaikutus joten kannatan niitä lähes kaikissa tapauksissa._________________
Puhdistakaa sielunne totuuden kuuliaisuudessa vilpittömään veljenrakkauteen ja rakastakaa toisianne hartaasti puhtaasta sydämestä 1. Piet. 1:22
Poissa
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
 Sivu 1/15 [ 146 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää: