Tänään on 21. Maalis 2019 01:40

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
 Sivu 1/2 [ 11 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Luotettavia Raamatun profetioita
ViestiLähetetty: 12. Tammi 2015 14:32 
Avatar

Liittynyt: 16. Marras 2012 11:32
Viestit: 3063
Löytyy tietenkin Raamatusta. En malta olla laittamatta näitä tänne kun löysin netistä tuommoisia. Nykyään on monta väärää profetiaa liikkeellä, mutta on yksi erehtymätön lähde, jonka profetioihin voi aina varauksetta luottaa, nimittäin Raamattu!

Nämä ovat hyvää materiaalia kun pitää uskosta osattomalle / epäilijälle osoittaa Raamatun olevan profetaalinen ja uniikki. Vain Raamattu kertoo mitä on tapahtunut, tapahtuu ja on tuleva tapahtumaan, kiitos Herralle kirjoituksista! Olisiko teillä lisätä jotain vielä tähän listaan?

Nämä on kopioitu suoraan sivulta:

http://www.miksiuskon.net/4_raamatun_ennustuksia.html

Esimerkkejä toteuneista ennustuksista:

***1) Noin 500 eKr. profeetta Daniel ennusti, että Israelin Messias aloittaisi toimintansa 483 vuotta Jerusalemin jälleenrakentamismääräyksen jälkeen (Daniel 9:25-26). Hän ennusti myös, että Messias surmattaisiin ennen Jerusalemin toista tuhoa.

Persian kuningas Artakserkses antoi käskyn Jerusalemin jälleenrakentamisesta heprealaiselle pappi Esralle v. 458 eKr. - ja 483 vuotta myöhemmin Jeesuksen toiminta alkoi Galileassa. (Useimmat historiantutkijat ajoittavat Jeesuksen toiminnan alun kalenterimuutosten vuoksi vuoteen 26. Vuosien 1 eKr ja 1 jkr väli on vain yksi vuosi.) Jeesuksen ristiinnaulitseminen tapahtui vain muutamaa vuotta sen jälkeen, ja noin 40 vuotta myöhemmin v. 70 Titus tuhosi Jerusalemin.

Sattumanvaraisen toteutumisen todennäköisyys = yksi 10 potenssiin 5:stä
Laskentaperiaate:
- Messiaan toiminta saattaisi alkaa minä tahansa 5000 vuodesta. Mahdollisuus, että se alkaisi v. 26, on yksi 5000:sta
- Koska Messias olisi Jumala ihmismuodossa, mahdollisuus, että hänet surmattaisiin, on pieni, n. yksi 10:stä.- Mahdollisuus surmatuksi tulemiseen on yhtä suuri ennen tai jälkeen Jerusalemin tuhon, eli yksi 2:sta. Kokonaistodennäköisyyss saadaan laskemalla 5000 x 10 x 2.


***2. Noin 700 eKr profeetta Miika ennusti, että Messias syntyy Beetlehemin kylässä. (Miika 5:2). - Beetlehem oli Jeesuksen syntymäkaupunki.

- Sattumanvaraisen toteutumisen todennäköisyys= yksi 10 potenssiin 5:stä

***3. 400-luvulla eKr Sakarias ennusti, että Messias kavallettaisiin orjan hinnasta - 30 kappaleesta hopeaa, ja että rahalla ostettaisiin hautausmaa Jerusalemin köyhille muukalaisille (Sakarja 11:12-13).

Juudas Iskariot kavalsi Jeesuksen 30 hopearahasta, ja rahoilla ylipapit päätyivät hankkimaan savenvalajan pelto muukalaisten hautausmaaksi. (Matt 27:3-10).

- Sattumanvaraisen toteutumisen todennäköisyys = yksi 10 potenssiin 11:sta

***4. 400 vuotta ennen kuin ristiinnaulitsemista alettiin käyttää, sekä kuningas Daavid että profeetta Sakarias ennustivat, että Messias surmattaisiin sillä tavalla. Lisäksi he ennustivat, että hänen ruumiinsa lävistettäisiin eikä hänen luitansa rikotttaisi, vastoin yleistä ristiinnaulitsemisen käytäntöä, Psalmi 22 and 34:20, Sakarja 12:10.

Uuden testamentin kirjoittajat ja historioitsijat vahvistavat, että Jeesus ristiinnaulittiin, ja hänen nopean kuolemansa vuoksi häneltä ei rikottu luita. Hänen kylkeensä iskettiin keihäs varmistamaan, että hän oli kuollut.

- Sattumanvaraisen toteutumisen todennäköisyys = yksi 10 potenssiin 13:sta

***5. Jesaja ennusti, että Kyyros-niminen valloittaja tuhoaisi voittamattomalta vaikuttavan Babylonin ja alistaisi valtaansa Egyptin ja suurimman osan tunnettua maailmaa. Tämä sama mies vapauttaisii juutalaiset karkoitetut alueellaan ilman maksua tai lunnaita (Jes. 44:28; 45:1; 45:13). Jesaja ennusti tämän 150 vuotta ennen Kyyroksen syntymää ja 180 vuotta ennen kuin tämä toteutti kaikki ennustuksessa mainitut asiat - ja 80 vuotta ennen kuin juutalaiset karkotettiin.

- Sattumanvaraisen toteutumisen todennäköisyys = yksi 10 potenssiin 15:sta

***6. Suurta Babylonia suojasi paitsi vallihauta, myös kaksinkertainen 330 jalkaa korkea muuri, jonka kumpikin osa oli 90 jalkaa paksu. Kuitenkin kaksi Raamatun profeettaa ennustivat sen valloituksen. Kaupunkia ei jälleenrakennettaisi, kulkijat välttäisivät sen raunioita eikä sen kiviä käytettäisi rakennusaineiksi. (Jesaja 13:17-22, Jeremia 51:26, 43). Kuuluisa linnoituskaupunki tuhoutui tällä tavalla.

- Sattumanvaraisen toteutumisen todennäköisyys = yksi 10 potenssiin 9:stä

***7. Jeremia ennusti n. 2600 vuotta sitten Jerusalemin yhdeksän esikaupungin sijainnin ja rakentamisen. Tämä tapahtuisi niihin aikoihin, kun Israelin valtakunta syntyisi uudestaan. (Jeremiah 31:38-40).

Israelin valtio perustettiin v. 1948, ja yhdeksän esikaupunkin rakentaminen on toteuttanut tarkasti ennustuksen.

- Sattumanvaraisen toteutumisen todennäköisyys = yksi 10 potenssiin 18:sta

***8. Mooses, Jesaja ja Jeremia ennustivat, että juutalainen kansakunta voitettaisiin kahdesti ja ihmiset vietäisiin pakkosiirtolaisuuteen - ensin Babyloniaan 70 vuodeksi ja sen jälkeen neljännen suuren valtakunnan aikana (Rooma). Mooses ennusti, että toinen valloittaja veisi juutalaisia vankeina Egpytiin laivoilla, myisi tai antaisi heitä orjiksi ympäri maailmaa.

Ennustukset toteutuivat tarkasti, ensin v. 607 eKr ja sitten 70 jKr.

Ennustuksisa mainittiin, että juutalaiset pysyisivät hajotettuina ympäri maailmaa monien sukupolvien ajan, kuitenkaan sulautumatta muihin kansoihin, ja että he vielä palaisivat omaan maahansa perustamaan valtakuntansa uudestaan (5 Moos. 29; Jesaja 11:11-13; Jeremia 25:11; Hosea 3:4-5 and Luke 21:23-24).

Nämä profetiat ulottuvat yli 3500 vuoden takaa meidän päiviimme.

- Sattumanvaraisen toteutumisen todennäköisyys = yksi 10 potenssiin 20:sta

***(9) Jeremia ja Hesekiel ennustivat, että huolimatta vesivaroistaan ja maansa hedelmällisyydestä, Edomin maa (vastaa osittain nykyistä Jordaniaa) tulisi autioksi joutomaaksi. (Jeremia 49:15-20; Hesekiel 25:12-14).

Maa-alueen nykyinen tila vastaa näitä ennustuksia.

- Sattumanvaraisen toteutumisen todennäköisyys = yksi 10 potenssiin 5:stä

***(10) Joosua ennusti, että yksi mies jälleenrakentaisi Jerikon ja että tämän miehen vanhin poika kuolisi rakentamisen alkaessa ja nuorin sen päättyessä. (Joosua 6:26).

Noin About five centuries later this prophecy found its fulfillment in the life and family of a man named Hiel (I Kings 16:33-34).

- Sattumanvaraisen toteutumisen todennäköisyys = yksi 10 potenssiin 7:stä.

Koska nämä kaikki tapahtumat ovat toisistaan erillisiä, niiden kaikkien sattumanvaraisen toteutumisen todennäköisyys on yksi 10 potenssiin 108:sta. (Luku saadaan laskemalla potenssiluvut yhteen).

Tätä voi verrata siihen, mikä olisi todennäköisyys sille, että termodynamiika toinen laki toimisi jossain tilanteessa päinvastoin - että esim. polttomoottori jäädyttäisi itsensä tai että lämpö siirtyisi kylmästä kappaleesta kuumaan. Tämä todennäköisyys olisi yksi 10 potenssiin 80:sta.

Pelkästään näiden kymmenen ennustuksen pohjalta Raamattu olisi siis luotettavampi kuin termodynamiikan toinen laki... Vaikka todennäköisyydet arvioitaisiin toisin perustein, ennustusten sattumanvarainen toteutuminen olisi äärettömän pieni.


Viimeksi muokannut Mikko Murpatti päivämäärä 12. Tammi 2015 14:36, muokattu yhteensä 1 kerran
Reason: Laitettu tummennuksia helpottamaan lukua ja nopeaa paikan löytämistä._________________
***Armo ja rauha lisääntyköön teille Jumalan ja meidän Herramme Jeesuksen tuntemisen kautta.***
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Luotettavia Raamatun profetioita
ViestiLähetetty: 12. Tammi 2015 16:08 

Liittynyt: 08. Elo 2012 11:43
Viestit: 810
Tyyroksen kaupungin kohtalo: Hesekiel sanoi että kaupunki heitettäisiin mereen, ja Aleksanteri suuri teki sille juuri näin vuosisatoja myöhemmin. http://apologeticspress.org/apcontent.a ... ticle=1790


Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Luotettavia Raamatun profetioita
ViestiLähetetty: 12. Tammi 2015 16:33 
Site Admin
Avatar

Liittynyt: 22. Marras 2010 20:51
Viestit: 5074
JHK kirjoitti:
Tyyroksen kaupungin kohtalo: Hesekiel sanoi että kaupunki heitettäisiin mereen, ja Aleksanteri suuri teki sille juuri näin vuosisatoja myöhemmin. http://apologeticspress.org/apcontent.a ... ticle=1790


Tässä ilmeisesti suomennos tuosta tapahtumasta, lainaus ketjusta:

http://keskustelu.suomi24.fi/node/12285178

"Profeetta Hesekiel ennusti, että Tyyro heitettäisiin mereen. Sellaista ei ole tapahtunut millekään muulle kaupungille historiassa. Satoja vuosia Hesekielin ennustuksen jälkeen Aleksanteri Suuri joka eteni joukkoineen rannikolla tuhoten kaupunkeja, tuli Tyyroon. Se oli Välimeren rannikolla ja sen edustalla oli pieni saari. Kun Aleksanteri uhkasi Tyyroa, asukkaat pakenivat saarelle. Siellä he odottivat että hän kulkisi ohi. Aleksanterilla ei ollut laivastoa ja he luulivat olevansa turvassa. Aleksanteri määräsi Tyyron hävitettäväksi maan tasalle ja kaikki puut, kivet ja tiilet piti heittää mereen muodostamaan pengertie saarelle. Niin tehtiin, ja Aleksanteri pääsi Tyyron asukkaiden kimppuun.

Nykyään Tyyro on, kuten Hesekiel sanoi: pelkkiä kiviä missä kalastajat kuivaavat verkkojaan. Kun katsoo Välimeren itärannikon nykyistä karttaa, siinä on niemi entisen saaren kohdalla. Hiekka on peittänyt entisen pengertien. Nykyajan Tyyro (Tyros) on entisellä saarella. Hesekiel oli ennustanut tämän kaiken. Mitään muuta kaupunkia ei ole heitetty mereen."_________________
"Sillä kärsivällisyys on teille tarpeellinen, tehdäksenne Jumalan tahtoa, että te lupauksen saisitte." Hepr. 10:36

http://www.annabellawargh.tk
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Luotettavia Raamatun profetioita
ViestiLähetetty: 12. Tammi 2015 16:54 
Site Admin
Avatar

Liittynyt: 22. Marras 2010 20:51
Viestit: 5074
pekka kirjoitti:
JHK kirjoitti:
Tyyroksen kaupungin kohtalo: Hesekiel sanoi että kaupunki heitettäisiin mereen, ja Aleksanteri suuri teki sille juuri näin vuosisatoja myöhemmin. http://apologeticspress.org/apcontent.a ... ticle=1790


Tässä ilmeisesti suomennos tuosta tapahtumasta, lainaus ketjusta:

http://keskustelu.suomi24.fi/node/12285178

"Profeetta Hesekiel ennusti, että Tyyro heitettäisiin mereen. Sellaista ei ole tapahtunut millekään muulle kaupungille historiassa. Satoja vuosia Hesekielin ennustuksen jälkeen Aleksanteri Suuri joka eteni joukkoineen rannikolla tuhoten kaupunkeja, tuli Tyyroon. Se oli Välimeren rannikolla ja sen edustalla oli pieni saari. Kun Aleksanteri uhkasi Tyyroa, asukkaat pakenivat saarelle. Siellä he odottivat että hän kulkisi ohi. Aleksanterilla ei ollut laivastoa ja he luulivat olevansa turvassa. Aleksanteri määräsi Tyyron hävitettäväksi maan tasalle ja kaikki puut, kivet ja tiilet piti heittää mereen muodostamaan pengertie saarelle. Niin tehtiin, ja Aleksanteri pääsi Tyyron asukkaiden kimppuun.

Nykyään Tyyro on, kuten Hesekiel sanoi: pelkkiä kiviä missä kalastajat kuivaavat verkkojaan. Kun katsoo Välimeren itärannikon nykyistä karttaa, siinä on niemi entisen saaren kohdalla. Hiekka on peittänyt entisen pengertien. Nykyajan Tyyro (Tyros) on entisellä saarella. Hesekiel oli ennustanut tämän kaiken. Mitään muuta kaupunkia ei ole heitetty mereen."


HESEKIEL 26:

1. Yhdentenätoista vuotena, kuukauden ensimmäisenä päivänä, tuli minulle
tämä Herran sana:

2. "Ihmislapsi, koska Tyyro sanoi Jerusalemista: 'Kas niin! Murrettu on kansojen ovi, minuun päin se on kääntynyt, minä tulen täyteen - se on rauniona!'

3. sentähden, näin sanoo Herra, Herra: Katso, minä käyn sinun kimppuusi, Tyyro, ja nostatan monet kansat sinua vastaan, niinkuin meri nostaa aaltonsa.

4. Ne hävittävät Tyyron muurit, repivät maahan sen tornit, ja minä lakaisen siitä pois sen tomutkin ja panen sen paljaaksi kallioksi.

5. Siitä tulee verkkojen kuivauspaikka keskelle merta. Sillä minä olen puhunut, sanoo Herra, Herra; ja se joutuu kansojen ryöstettäväksi.

6. Sen tytärkaupungit, jotka ovat mantereella, surmataan miekalla, ja he tulevat tietämään, että minä olen Herra.

7. Sillä näin sanoo Herra, Herra: Katso, minä tuon Tyyron kimppuun Nebukadressarin, Baabelin kuninkaan pohjoisesta, kuninkaitten kuninkaan, hevosten ja vaunujen ja ratsumiesten ja suuren väenpaljouden kanssa.

8. Sinun tytärkaupunkisi, jotka ovat mantereella, hän surmaa miekalla ja asettaa sinua vastaan saartovarusteet, luo sinua vastaan vallin, nostaa sinua vastaan kilpikatoksen,

9. suuntaa sinun muureihisi murtajansa iskut ja kukistaa tornisi rauta-aseillansa.

10. Hänen hevostensa paljous peittää sinut pölyyn. Ratsumiesten, pyöräin ja vaunujen ryskeestä sinun muurisi vapisevat, kun hän hyökkää sisälle sinun porteistasi, niinkuin valloitettuun kaupunkiin hyökätään.

11. Hevostensa kavioilla hän tallaa rikki sinun katusi kaikki, surmaa miekalla sinun kansasi, ja sinun mahtavat patsaasi kaatuvat maahan.

12. He riistävät sinun rikkautesi ja ryöstävät kauppatavarasi, repivät muurisi maahan ja kukistavat kauniit talosi, ja kivesi, puusi, tomusi he heittävät meren syvyyteen.

13. Minä lakkautan laulujesi helinän, eikä kuulu enää kanneltesi soitto.

14. Minä panen sinut paljaaksi kallioksi, sinusta tulee verkkojen kuivauspaikka, eikä sinua enää rakenneta. Sillä minä, Herra, olen puhunut, sanoo Herra, Herra.

15. Näin sanoo Herra, Herra Tyyrolle: Eivätkö sinun kukistumisesi pauhusta, kun haavoitetut voihkivat, kun surman omat surmataan sinun keskelläsi, saaret vapise?

16. Valtaistuimiltaan astuvat alas kaikki meren ruhtinaat. He heittävät pois viittansa ja riisuvat kirjaellut vaatteensa, he pukeutuvat kauhuun ja istuvat maahan, värisevät joka hetki, tyrmistyneinä sinun tähtesi.

17. He virittävät sinusta itkuvirren ja sanovat sinulle: 'Kuinka olet sinä, joka olit asuttu, hävinnyt meriltä, sinä ylistetty kaupunki, väkevä merellä, sinä ja sinun asukkaasi, jotka levittivät kauhuansa kaikkiin siellä asuvaisiin.

18. Nyt värisevät saaret sinun kukistumisesi päivänä, merensaaret kauhistuvat sinun loppuasi.'

19. Sillä näin sanoo Herra, Herra: Kun minä teen sinusta aution kaupungin, niinkuin asumattomat kaupungit ovat, kun minä annan syvyyden käydä sinun ylitsesi ja paljot vedet peittävät sinut,

20. silloin minä syöksen sinut alas hautaanvaipuneitten pariin, ikiaikojen kansan tykö, ja annan sinulle asunnon maan syvyyksissä, niinkuin siellä ovat ikiaikojen rauniot, hautaanvaipuneitten parissa, ettei sinussa asuttaisi; mutta ihanuuden minä annan elävien maahan.

21. Sinut minä panen kauhuksi, sinua ei sitten enää ole; ja jos sinua etsitään, ei sinua enää löydy, hamaan ikiaikoihin asti, sanoo Herra, Herra."_________________
"Sillä kärsivällisyys on teille tarpeellinen, tehdäksenne Jumalan tahtoa, että te lupauksen saisitte." Hepr. 10:36

http://www.annabellawargh.tk
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Luotettavia Raamatun profetioita
ViestiLähetetty: 08. Maalis 2015 01:23 
Avatar

Liittynyt: 16. Marras 2012 11:32
Viestit: 3063
Tässä mielenkiintoinen video liittyen Raamatussa ennustettuun Tyyron tuhoon!

https://www.youtube.com/watch?v=K24uwdc-ato&t=65

Täällä sivuilla on kaikki videot ja yksityiskohtainen selvitys , miten Raamatun profetia Tyroon kohtalasta tapahtui prikullensa, ja tämmöisen yksityiskohtaisen asian ennustaminen arvaamalla on täysin mahdotonta, sillä siinä on niin paljon muuttujia. Ainoa selitys on, että Jumala joka tietää tulevaiset on antanut meille tämänkin profetian.

http://thedailyhatch.org/2012/04/05/joh ... deo-clips/

Yksityiskohtia profetiasta

a) (Hesekiel 26:7-8) Kuningas Nebukadnessar babylonista tuhoaa Tyyroon kaupungin.

b) (26:3- 4). Monta kansaa nousisi Tyyroa vastaan, kuin meren aallot yksi toisensa jälkeen.

c) (26:4, 14). Tyroosta tulee kuin tasainen kivi tai kallio

d)(26:5, 14). Kalastajat kuivaavat verkkojansa siellä, kun kaupunki on tuhottu.

e) (26:12). Kaupungin rauniot ja kivi murska heitetään mereen.

f) (26:14). Tyyrosta ei koskaan uudelleenrakenneta.

Olipa voimallinen profetia ja hyvä ja luotettava :).

Mitähän muita aarteita vielä on joita en tiedä?_________________
***Armo ja rauha lisääntyköön teille Jumalan ja meidän Herramme Jeesuksen tuntemisen kautta.***
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Luotettavia Raamatun profetioita
ViestiLähetetty: 30. Syys 2015 11:17 
Avatar

Liittynyt: 16. Marras 2012 11:32
Viestit: 3063
Tässä toteutuneita profetioita Raamatusta koskien Israelia:

Israel (1948)


- Israel perustetaan uudestaan juutalaisvaltiona. Jes. 11:11, Aam. 9:11

- Juutalaiset tulevat olemaan vain jäännös (holokaustista) valtiota perustettaessa. Jes. 11:11

- Israel tulee takaisin yhtenä valtiona, ei kahtena. Hoos. 1:11, Hes. 37:18,19,22

- Israelin valtio perustetaan päivässä (hetkessä). Jes. 66:8

- Israelin valtion perustaja tulee olemaan David (Ben-Gurion). Hoos. 3:5

- Elvytetyn valtion nimi tulee olemaan Israel. Hes. 37:11

- Davidin Tähti tulee olemaan perustettavan valtion lipuna. Jes. 11:10

- Brittiläiset laivat ovat ensimmäisiä, jotka tuovat juutalaiset ihmiset kotimaahansa. Jes. 60:9

- Valtio tullaan perustamaan muinaiseen Kaananinmaahan. Jer. 30:2-3, Hes. 37:12

- Israelissa ei enää puhuta Egyptistä vapautumisesta. Jer. 16:14-15

- Israel ei enää tule olemaan kuningaskunta. Miik. 5:5

- Israel tulee perustetaan ennustettuna vuonna ja kuukautena. Dan. 4, Hes. 4:4-6

- Heprean kieli elvytetään Israelissa. Jer. 31:23, Sef. 3:9

- Jerusalem jaetaan kahtia. Sak. 14:1-3

- Jordania miehittää Länsirantaa. Sef. 2:8, Sak. 12:1-7

- Israel ennallistetaan aluksi ilman Jerusalemia. Sak. 12:1-7

- Israelilla tulee olemaan voimakas armeija. Sak. 12:1-7, Jes. 41:12-14

- Juutalaiset tulevat takaisin jumalattomina. Hes. 37:7,8,11

- Juutalaiset maahanmuuttajat Jemenistä palaavat kotimaahansa. Jes. 43:3-7
- Juutalaiset täyttävät maan uudelleen. Hes. 36:11

- Jerusalem on oleva pyhinvaelluskohde. Sak. 8:22, Miik. 4:1

- Israel ei enää tulee olemaan erämaata. Jes. 41:18-20, Jes. 51:3

- Isrealista lähtee hedelmiä ympäri maailmaa. Jes. 27:6

- Juutalaisten maahanmuutto ympäri maailmaa. Sak. 8:7-8, Jes. 43:5-6

- Jerusalem on muuttuva maailman polttopisteeksi. Sak. 12:2

Aikamoinen määrä :D_________________
***Armo ja rauha lisääntyköön teille Jumalan ja meidän Herramme Jeesuksen tuntemisen kautta.***
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Luotettavia Raamatun profetioita
ViestiLähetetty: 30. Syys 2015 14:30 

Liittynyt: 25. Heinä 2014 23:05
Viestit: 501
Toi Jesaja 11:10 mua mietityyttää. Kun Daavidin tähti ei o mun käsittääkseni juutalainen symboli, vaan babylonialainen romfa jumalan tähti...._________________
"Halleluja! Ylistäkää, te Herran palvelijat, ylistäkää Herran nimeä!"
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Luotettavia Raamatun profetioita
ViestiLähetetty: 30. Syys 2015 14:58 

Liittynyt: 04. Maalis 2012 21:20
Viestit: 1231
Lily kirjoitti:
Toi Jesaja 11:10 mua mietityyttää. Kun Daavidin tähti ei o mun käsittääkseni juutalainen symboli, vaan babylonialainen romfa jumalan tähti....


Oon lukenu tuon saman jostain. Kuulemma "vanhoilliset juutalaiset" kovasti vastustivat Daavidin tähden
ottamista Israelin symboliksi juuri tuosta syystä._________________
Rakas taivaallinen Isä, tapahtukoon kaikessa, aina, Sinun tahtosi. Jeesuksen nimessä.
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Luotettavia Raamatun profetioita
ViestiLähetetty: 30. Syys 2015 15:27 

Liittynyt: 25. Heinä 2014 23:05
Viestit: 501
Niin, menora taitaa olla juutalaisille heidän mielestään parempi symboli..._________________
"Halleluja! Ylistäkää, te Herran palvelijat, ylistäkää Herran nimeä!"
Poissa
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Luotettavia Raamatun profetioita
ViestiLähetetty: 30. Syys 2015 17:47 
Avatar

Liittynyt: 24. Joulu 2014 21:34
Viestit: 1341
Paikkakunta: Lohja, Uusimaa
Lily kirjoitti:
Niin, menora taitaa olla juutalaisille heidän mielestään parempi symboli...


Tietysti. Memora (7-haarainen kynttilänjalka) mainitaan Mooseksen kirjassa. Daavidin kuusisakaraista tähteä ei liene koko Raamatussa Jumalan valitseman kansan tunnuksena. Memoran valmistusohje löytyy 2. Moos. 25:31ss._________________
:bible: Kukaan ei synnillä elämäänsä vahvista (Hes. 7:13b)
Poissa
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
 Sivu 1/2 [ 11 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää: