PetriFB kirjoitti:Olen tutkinut raaka kaakaota ja se on eräs parhaista ravintoaineista. Juon sitä kaakao juomana. Tänään sain omasta päästä idean tehdä kaakaosta kastikkeen, siitä tuli ihan hyvää. Kävin myös tänään järven jäällä pari tuntia kävelemässä koirien kanssa. Minulla oli mukana kaakaojuomaa termospullossa.
Raakakaakaossa on todellakin mm. 10 kertaa enemmän antioksidantteja kuin mustikassa, se on yksi ravintorikkaimmista ruoka-aineista. Itse teen raakakaakaosta suklaata, suunnilleen saman verran luomu kookosöljyä ja raakakaakaota ja makeutukseksi hunajaa n.neljä kertaa vähemmän. Nämä vain sekoitetaan ja laitetaan pakastimeen puoleksi tunniksi, valmis suklaa pitää säilyttää jääkaapissa, muuten se sulaa. Sekaan voi laittaa esim. pähkinöitä tai rusinoita. Huipputerveellistä herkkua, eikä tarvitse katua jälkeenpäin, että menin syömään. Nyrkkisääntö ravinnossa on, että mitä luonnollisempaa (prosessoimatonta) ja lisäaineettomampaa sen parempaa. Esim. maidon pastörointi tuhoaa ravinteita, homogenointi on vielä haitallisempaa, siinä maidon rasvamolekyylit pilkotaan pienemmiksi ainoana syynä esteettisyys. Antti Heikkilän mukaan homogenointi on laktoosi-intoleranssin takana, se on yhdistetty myös diabetekseen, sydänvaivoihin ja autoimmuunisairauksiin. Itse käytän homogenoimatonta täysmaitoa ja vain kahviin, ruuan kanssa juon vettä.
https://metabolichealing.com/the-putrid ... zed-dairy/"Homogenization has been called “the worst thing dairymen have done to milk.” "
Ravitsemustiede pitää eläinrasvoja vaarallisena sydämelle ja suosittelee mm. keinotekoista margariinia voin tilalle. Itse en juuri voita käytä, koska siinä ilmeisesti käytetään ruokasuolaa eikä luonnon suolaa, kuten merisuola tai kristallisuola. Mutta on se ihminen viisas, kun se kykenee valmistamaan terveellisempää ruokaa kuin Jumala. Jumalalle kelpasi Raamatun mukaan voi ja raakamaito.
1.Moos.18
1 Ja Herra ilmestyi hänelle Mamren tammistossa, jossa hän istui telttamajansa ovella päivän ollessa palavimmillaan.
8 Ja hän otti voita ja maitoa sekä vasikan, jonka hän oli valmistuttanut, ja pani ne heidän eteensä; itse hän seisoi heidän luonansa puun alla sillä aikaa, kuin he söivät.
Raakamaito on kiellettyä, mutta juustona käytän italialaista Parmigiano Reggianoa, mikä valmistetaan edelleen raakamaidosta samalla tavalla kuin 800 vuotta sitten ja suolana käytetään luonnollista merisuolaa. Sitä saa valmistaa vain tietyllä alueella Italiassa ja paketissa on aitoustodistus. Parmigiano Reggiano on todella ravinteikasta.
http://www.parmagourmet.it/fi/juusto.htmViljoista kannattaa suosia täysjyväviljoja, ns. valkoiset jauhot ovat kuollutta ruokaa, mikä heikentää immuniteettia.
" Ei tiedetty tai oikeammin ei haluttu tietää, että tästä jauhosta puuttui kaikki elinvoima, vitamiinit, kivennäisaineet ja hivenaineet sekä arvokas kasvivalkuainen ja kasvirasva, koska ne ovat jyvän reunakerroksissa ja alkiossa, eivät ydinjauhossa. "
http://www.energian.net/terveys/info4.htmlKaikkein paras olisi jauhaa jyvät itse tarpeen mukaan, jolloin ravinteet säilyvät parhaiten. Itse en tähän ole halunnut ryhtyä, vaan käytän täysjyvä speltti jauhoja. Speltti on jalostamaton vilja.
http://sunspelt.fi/tietoa-speltista/"Speltti on vehnänsukuinen jalostamaton vilja noin 10 000 vuoden takaa. Se on säilyttänyt ainutlaatuisen ja alkuperäisen koostumuksensa näihin päiviin saakka. Speltin hyödyt ovat kiistattomia sekä luonnon kiertokululle että ihmiselle."
Mausteet ovat myös todella terveellisiä, vaikka ei uskoisi, kun niitä syödään niin pieniä määriä. Esim. Intiassa syödään paljon currya ja curry sisältää esim. kurkumaa, mitä pidetään yhtenä syynä, että Intiassa on niin vähän syöpää.
https://nutritionfacts.org/2015/05/05/w ... -in-india/Cayennepippuri on myös todella hyödyllinen terveydelle, sen väitetään pysäyttävän jopa sydänkohtaukset ja se pysäyttää myös verenvuodon sisäisesti nautittuna tai ulkoisesti haavalle laitettuna.
http://www.shirleys-wellness-cafe.com/N ... od/CayenneItse pidän tulisesta ruuasta ja olen käyttänyt cayennepippuria vuosia todella paljon ja tietenkin luomuna. Tulisuuden sietokykyni on kasvanut niin, että jos joskus harvoin käyn pizzeriassa syömässä pizzerian jalapenot eivät paljon tunnu.
Itse jätin valmisruuat ja lisäaineet vuosia sitten ja voin todistaa omasta kokemuksestani, että terveyteni on kohentunut huomattavasti, en juurikaan sairastele enää. Onhan se kivempi elää tämä maanpäällinen elämä, kun ei tarvitse kärsiä ruumiillisia vaivoja ja jaksaa paremmin.